Babam pislik adamın teki varlıklı bir aileyiz bulunduğumuz şehirde varlıklı ailelerin ileri gelenlerinden biriyiz ama buna rağmen görgüsüz ve paraya doymayan birisidir. Henüz 19 yaşındayım liseyi bitirmiştim daha yeni okuma hayallerim vardı avukat olmak istiyordum, babam okumama engel oldu. Şehirde diğer varlıklı ailelerden birisi bana talip oldular oğlu şehir dışında İstanbul da tip eğitimini bitirmiş doktor olarak bir devlet hastanesinde çalışıyormuş, annem ve ablam benimle konuştu bu durumu babama ağlayarak okumak istiyorum dedim. Babam şiddet uygulayarak buna izin vermedi. İstemeye istemeye 2 hafta sonra o çocuk ve ailesi beni istemeye geldi ilk orada gördüm çocuk çok egolu şımarık yetiştirilmiş ukala bur tip. Ve üstüne sevdiğim ve görüştüğüm bir çocuk var, o da esnaf çocuğu Oluru yok ama oldurmaya çalışıyorduk birbirimizi seviyorduk. Çocuk beni görünce beğendi aynı gün yüzüklerle gelmişler yüzüklerin takıldı çocuğu daha yeni gördüm üstelik çok kötü hissettim ağladım, babam olacak aşağılık mutluluktan ağlıyor kaynanası dedi tek kelime edemedim. Sonra onlar gidince babamla kavga edip yüzüğü çıkarmak istediğimi söyledim. Babam asla izin vermedi şiddet uyguladı. Bunun üzerine gerekli işlemler yapıldı kan verildi nikah günü alındı evlendik. Sonra benim eski sevgilim beni rahatsiz etmeye başladı sevmediğimi biliyordu babamı tanıyordu zorla olduğunu her şeyi biliyordu. Sürekli arıyordu, bir günde aradı ne kadar engellesem de farklı telefonlarla arayıp buluyor ya da yeni telefon numarası alıyordu kendine. Mesaj atmış eşim görmüş bunu. Bana sen kendini ne sanıyorsun okuyup eğitim görmemiş birisin, sadece güzelliğin için evlendim dedi telefonumu aldı eski sevgilimle küfurleşip kapattılar bunu yapmaya hakkın yok diyip bir tokat bastım. Gittim oturma odasında uyuyorum 2 gündür konuşmuyoruz kapı sesini duyuyorum gittiğinde uyanmış gibi yapıyorum, kim haklı bu konuda?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
O sizin aileniniz olmamalıydı eşinde tam sinir bozucu bir tip ve çok erken de evlenmişsin 25 yaşında olabilirdi böyle ailelere ne demeli siz affedersiniz kurbanlık koyun mu satıyorsunuz o bir evlat onun dediğine kulak vermicekseniz o evlâtı niye yaptınız hayatını zehir ettiniz yakışıyor mu böyle büyük insanlara empati yok mu vicdan merhamet acıma duygusu yok mu anlayış yok mu işte insan kendi ailesini seçemiyor işte olan da evlatlara oluyor bence boşan o çocuktan git sevdiğinle yuva kur o çocuk rahatsız Allah sabır dayanma gücü versin amin bende bugün enerjim düştü üstüne mesajlar enerjimi düşürdü ağlamaya başladım içimde kalmış birşeyler demek ki
Keşke ailemizi secebilecek olsak ama olmuyor annem pasif birisi yardımcı olamadi bana zaten sözü dinlenen birisi değil evin içinde. Babam Ne derse hep o olur evde. Çok isterdim evlenmemeyi ama bu benim aldığım bir karar değildi. Herkesin dediği kocacı olursun alışırsın seversin diye diye 1 yıl bitti. Ben daha da çok soğudum ondan. Beraber bile uyumuyoruz. Evlendigim 1 hafta içerisinde sevgilisi varmış 5 yıllık onunla odamızda bastım onları.
Yuh bir de aldatıyor şerefsiz kesinlikle boşa onu sevdiğine kaç tabi ona güveniyorsan
Seni dinlememeleri iyi olmamış ancak adamı sevmeye çalış eğer başarırsan inşallah mutlu olursun
Nasıl sevebilirim ki evliliğe kendimi hazır hissetmiyordum hiç bir şekilde okumak istiyordum sonra sevdiğim adamla evlenmeyi dilerdim. Ama bu adam bana sadece güzel olduğun için seninle birlikteyim diyor ve bana da sadık birisi değil gece hayatı var bir sürü görüştüğü kız arkadaşı var, babam bunları öğrense direkt ayırır ama suçu ben de bulacak çoğu kişi onu da yapamıyorum.
O zaman anlatacaksın bu durumu babana. Ben sana saygı duyuyorum ama bana böyle davranıyor diyeceksin. Ya da onunla konuşup düzelmesini sağlayacaksın.
Anlatamam ailesini sürekli sıkıştırıp maddi olarak zora sokuyor, kocamın bir tersini gördüğünde buna karşılık onlardan yüklü para istiyor. nbunu duyarsa onlardan çok daha fazla şeyler isteyip üste çıkacağını biliyorum.
O zaman kendi aranızda çözeceksiniz. Senin istediğin gibi bir adam olacak olmuyorsa sen de kafana göre takılacaksın. Onunla yatmayacak başkası ile yatacaksın başkası ile mutlu olacaksın.
Belki bu dediklerim sana ters gelebilir ama bu işin sonu oraya gidecektir.
Bir gün bir tanıdığın erkek sana mesaj atar dertleşirsiniz. Ona açılırsın o sana iyi davrandıkça ona alışırsın. Böyle şeyler seni bekliyor olabilir.
Sonunuz buna varabilir
Evet doğru söylüyorsunuz, ama bir şekilde dayanıyorum katlanıyorum eziyetlerine çünkü babam hiç bir şekilde arkamda olmaz tek tabancayım bosanırsam o yüzden katlanıyorum. Zamanla sever umuduyla dayanıyorum ama olmazsa bir süreden sonra bende onun gibi birine dönuşürüm.
Muhtemelen öyle olursun. Hakkında hayırlısı umuyorum ki kısa zamanda bu hayatın değişir.
O kadar şey yaşamışsın ama sizin için hanginiz haklı olduğu mu?
Evet çünkü zamanı geriye alamıyorum artık bunları düşünüp düşünüp üzülmem faydasız.