Güncellemeler
+1 yıl
Tekrar görüyoruz ki evliliğe mantıklı bir açıklama yapan olmadı :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
mutlu olmak için
Evlilik öncesinde mutsuz mu bu insanlar?
Ben de bilmiyorum. Birisi için halihazırda olan hayatını bırakıp yeniden başka hayata başlamak garip geliyor.
Neden hayat şartları değişsin ki evlenince? Şart mı?
iç güveysi mi gitcez
Hayır. Mesela alışkanlıklar değişmeli mi? Evlenince insanlar farklılaşır mı? Ev değişir, hepsi bu bence.
eh farrklı bı ınsanla aynı evde olunca mecbur
Öyle bir şey şart değil 30’a gireceğim eksiklik hissetmiyorum free kskfflsls
Bende onu soruyorum. Gerek mi var?
Gerek yok. Son derece rasyonel birisiyim ve zerre eksikliğini hissetmedim. Annelik iç güdüm zaten zerre yok. Ayrıca bu boktan hayata bir çocuk getirip onun da geleceğini mahvetmek istemiyorum sırf kendi annelik duygumu tatmin etmek için. Zaten devam etmesi gereken asil bir soyum da yok. Hafif seküler ve son derece liberal birisi olduğumdan cinsellik için bir imzaya gerek duymam. İmza atmak bana sadece kanuni haklarımı tanımlar o kadar
Bende özgürlüğüme düşkünlük sebebiyle tercih etmiyorum. Ancak güzel bir eğitimle ve çocuğun kendi kararlarıyla bu boktan hayata aydınlık saçan bir insanda yetişebilir. Annelik içgüdüsü bilmem babalık içgüdüsü bende de yok. Hiç bi sabah demedim ki çocuğum olsa da takılsak diye. Cinsellik için imzadan ziyade insanların inançları devreye giriyor da olabilir. Belki çocuğum olursa o zaman evlenebilirim çocuğun hakları için yani. Bilemiyorum öyle bir şey olursa o kişiyle de konuşmak önemli. Olmasa da olur yani, problem değil.
Çocuk konusunda sadece eğitim yetmez. Ben mesela anne olsam gerçekten aldığım eğitimin de etkisiyle çok iyi bir çocuk yetiştiririm ama asla hazır hissetmiyorum. İç güdümle yetiştirme kabiliyetimin birleşmesi gerek. Ayrıca sorumluluk beni çok sıkıyor. Yani ben bir erkek giyimime, arkadaşlarıma, geliş gidiş saatlerime vs karışınca sinirleniyorum. Nerede ne yapacağımı, ne giyeceğimi ben bilirim. Sorumluluk girince işin içine ben kaçar kslfllslw
Evlilikte böyle sorumluluklar olmamalı ancak karşılıklı beklenti de meselesi. Pek çok erkek ya da kadın bu şartları kabul etmeyebilir. İnsanlar hayata birbirine sorumluluk yüklemek için değil, sorumluluğu paylaşmak için birlikte olmalı. İnsanlar birbirini özgürken sever. Sevdiği için hapsetmemeli. Doğada gördüğün kuşu kafese hapsedersen o kuş ne eskisi gibi öter, ne de sana öyle görünür. Zaten hayatın şartları ağır.
Çocuk konusunda eksik bilgi vermiş olabilirim, ancak hazır hissedip hissetmeme yaş ile ilgili değil, tamamen ruhsal bir mesele. Tamamen saygı duyuyorum.
Bu arada sizin gibi düşünen insanları bu sitede görmek son derece beni mutlu ediyor. :)
Valla aynı fikirdeyim ama maalesef bu toplumda erkeklerin geneli böyle 😄😄
Kadınlar sosyal zeka ve diğer konularda erkeklerden önde. Bu güzel bir şey bence. En azından daha derin konular hakkında karşı cinsiyettende fikir almış olabiliyorum. Tabi ataerkil yetişip hala bunu savunanlar için felaket, ancak onların felaketi toplumun faydasına. Kendileri yetmiyor bide çocuklarıyla uğraşıyoruz...
İşte benim en büyük şansım kadınlara çok değer verilen bir ailede yetişmem oldu. Ailem son derece liberal. E ben de haliyle hiç baskı görmediğimden ters tepki şeyler yapmadım. Bizim ailede her kadının ekonomik özgürlüğü vardır mesela. Bu da bizi güçlü kılıyor ve bir erkeğin hakimiyeti altına girmiyoruz haliyle. O yüzden erkeği kurtuluş olarak görüp aileden kurtulmak için yanlış evlilikler de yapmıyoruz.
Bizde bu şekilde gördük. Tabi bu bizim aile içinde, sülale sayılmaz onlarla zaten asla görüşmüyoruz.
Herkes bir bireydir ve kendi ayaklarının üstünde durabilmelidir. İster doktor ol, ister terzi ya da garson, her zaman her bireyin bir mesleği olmalı ki kimse kimseye muhtaç kalmasın böyle konularda. (sağlık hariç).
Bu arada takip attım çünkü cevap ve sorularını merak ediyorum.
Sorularım trolldür genelde ciddiye almayalım lütfen ısıfolflşeşe
Bende bunun cevabını bilmiyorum belli bir yaşa gelince sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi bir şey var çok saçma düğün de çok saçma boşa masraf