Size göre sahiplenme ile kıskançlık arasındaki fark nedir?

Size göre sahiplenme ile kıskançlık arasındaki fark nedir?

Sahiplenme kişinin ya da canlının herhangi bir şey için kurduğu bağdan sonra bunda hak iddiası bulunabilecek hale gelmesidir.
Kıskançlık ise yüksek egoya sahip, şiddete meyilli kişilerin kendini güçsüz hissettirecek herhangi bir durum, tavır, olay karşısında bunu bertaraf etmek için varettiği dürtüdür.
İnsan ilişkilerinde ki kıskançlık sevgi süslemesiyle sunulsa da eşin ya da sevgilinin elde tutulamayacağını düşündüren olaylar karşısında hissettiği acizlikten ötürü ortaya çıkardığı davranışlardır. Maksat sevilenin elde tutulması değil hissedilen acizliğin bastırılıp eşin ya da sevgilinin kendi çizdiği kurallar (çünkü bu kurallar kıskanan kişiye pozitif faydalar sağlar) içinde yaşamını sürdürmeye zorlanmasıdır.
Hisslerinde dürüst olup aidiyetlerinin neye ve kime olması gerektiği hakkında bilinçli olanların kıskanılmaya ihtiyacı yoktur bana göre. Kıskançlığın zehirlediği sevgi çürümeye mahkumdur.
Ben kıskançlığı sevmiyorum çünkü benim açımdan insan güvenmezse kıskanır bunun da fazlası doğal olarak zararlıdır. Sahiplenme, sevdiğimiz bir kişiye veya ilişkiye duyduğumuz bağlılık, ilgi ve sorumluluk hissidir. partnerimizin mutluluğunu istemek, onunla ilgilenmek ve desteklemek anlamına gelir. sağlıklı bir şekilde partnerinize bağlılık ve sevgi göstermekle ilgilidir. İlişkideki bağlılık, güven ve bağ güçlenirken, kişiler kendi bireysel alanlarına ve özgürlüklerine saygı duymayı da bilirler. güven, iletişim ve karşılıklı anlayış temelinde gelişir. Partnerin başarılarına ve bağımsızlığına destek vermekle birlikte, birlikte paylaşılan bir vizyona sahip olmayı da içerir. kıskançlık, kontrol veya sahiplenme arayışıyla ortaya çıkabilir. Kişi, partnerin başka insanlarla zaman geçirmesini veya sosyal etkileşimlerini sınırlama veya denetleme eğiliminde olabilir. kıskançlık ise tehdit ve güvensizlik hissiyle ilişkilendirilen olumsuz bir duygudur. Sahiplenme, ilişkide bağları güçlendirirken bireysel alan ve özgürlüğe saygı gösterirken, kıskançlık ilişkide çatışmalara, güvensizliğe ve kontrol arayışına yol açabilir. Sağlıklı ilişkilerde sahiplenme ve güven temel alınırken, kıskançlık negatif etkilere neden olabilir.
Sahiplenme, bir şeyi veya birini sahiplenme duygusudur. Sahiplenilen herhangi bir canlı veya cansız varlık olabilir. Kişi bu durumda sevdiklerine bir zarar gelince ya da onlar bir suçlama ile karşı karşıya kaldıklarında onları koruma ihtiyacı hisseder.
Kıskançlık ise bireylerin sevdiği birine güvenmemesi, onu başkalarıyla paylaşmak istememesi sonucunda hissettiği duygudur.
Sahiplenme duygusu insanlar arasındaki güçlü duygusal bağlar sebebiyle ortaya çıkarken kıskançlık güven probleminden kaynaklanır ve iki tarafa da zarar verir.🙃
Vayyy çok güzel bir açıklama genelde kıskançlığı sevginin bir göstergesi olarak görürler ama aksine dediğin gibi güvensizlikten doğan bir şeydir. Sevgiyi gösteren sahiplenme duygusudur. Bu görüş eig yi alır 🙃
Teşekkür ederim 🙃✨
Bence sahiplenme kıskançlığın bir üst evresi kendi malı gibi görme zarar görmesini engelliyorum bahanesi ile her alanda hayata müdahil olması kıskançlık genelde kaybetme korkusu olan kendini yetersiz hisseden insanların duygusu
Teşekkürler eic için
Teşekküre gerek yok sorularımda nadir kendim eig seçerim ☺️
Cevap
0Cevap
Kısaca kıskanan erkek kısa giyindiğinde sana karışır. Ama sahiplenen erkek sana bakanı döver.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?