Sahiplenmek güzel birşey birtek benim olsun ben seviyim onu bana bu kadar yakın olsun düşüncesi mantıklı olan zaten ancak fazlası zarar hastalıklı derecede sadece benimle görüşüceksin evden çıkmıycaksın gezmiyceksin kıskanıyorum gibi şeyler karşı tarafın özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor
Sevdiğin yanlız hissettiğinde ona yanlız olmadığını hissettirebiliyorsan sahipleniyorsundur. Onu yanlız kalmasına neden oluyorsan kıskançsındır. Gerçi bu bahsettiğim kıskançlık ileri boyutta olan kıskançlık.
Kıskanmak karşındakine güvenmeden onu başkalarından dışlamaktır. Sahiplenmek ise karşındakine güvenerek onu başkalarından uzak tutmaktır. Hatta sahiplenmede uzak tutmana bile gerek kalmaz. Çünkü karşındaki dış ortamdayken ne yapacağını , diğer insanlarla arasına mesafe koyacağını bilir. Bu yüzden kıskançlıktan farkı güvendir.
Ha biraz kıskanmanında zararı olmaz ^_^... Biraz yani.. BİRAZ DEDİK CIRKINI ÇIKARMAYIN. !!!
Sahiplenmek, zarar gelmesini istememek, istemsizce gelen koruyup kollama arzusu ve bunu sorumluluk gibi hissetmek. Koşulsuz duyulan sevgidir. Aynı zamanda güzel de hissettirir. Kıskanmak ise sahiplendiğin insanı kaybetmekten, ona zarar gelmesinden vs endişe duymaktır ve bu anlamda duyulan korkudur. Ve sahiplenmek gibi huzurlu ve güzel hissettirmez. İnsanı gerer. İkisi bambaşka şeyler.
Sahiplenmek bir şeye sahip olmak demektir yani mesela bir arabaya sahip olmak veya herhangi bir eşyaya sahip olmak kıskanmak ise mesela bir komşuda bir arabayı görüp onda var ben de niye yok diye aklından arabaya zarar vermek gibi bir şeylerin geçmesi yani kıskançlık hissi geçirmesi
Sahiplenmek daha somuttur davranışlarınız belli edersin onu mesela bir sarılmak bir dokunuş lâkin kıskanmak daha hırslı ve kör olmuş insanların işi o benim sadece benim havası bu sahiplenmenin de ötesinde birşey insan kendini kaybediyor keşke herşey sahiplenmeyle kalsa 🍃🕊
sahiplenmek butun kötülüklerden koruma içgüdüsü. Kıskanmak sevdigini kotu bakışlardan uzak tutmak. paylaşma düşüncesine karsı rahatsızlık hissetmek. bu anne kızkatdes es sevgılı yakın arkadas da olabılır. bu normaldir sahıplenmenın sonucudur. hezeyanlı paranoyak kıskan lıklar vardır. takıntı sonucu meydana gelır. cok zararlıdır. sonucu ölümle sonuçlanır genelde. 😞
Sahiplenmek artık senin olduğunu bilip onu kendinden saymak koruyup kollamaktir ama tadını kaçırıp evcil hayvan gibi sürekli benim dediğimi yapsın değildir kiskanmak senin onda gördüklerini başkasının göreceğinden korkmaktir dozunu tutturabildigin sürece güzeldir yani herşeyin fazlası zarar
Sahiplenmek, sevdiğin kişiyi korumaktır. Onun özel hayatına karışmadan ona zarar verebilecek her türlü fiziksel, duygusal ve sözel etmenlerden korumaktır. Kıskanmak ise farklı birşey. Onun özel hayatına karışmak, onun tercihlerini değiştirmeye çalışmaktır. Anlatabildiysem ne mutlu bana!
Kıskanmak onun hayatının sınırlarına girmektir. Sahiplenmek o habersiz birşey yaptığında başına gelebilcek kötü şeyleri düşünüp korkarsın ve neden haber vermedin diye kızarsın işte bu sahiplenmektir. Kıskançlık kötüdür bence
çiftler arasındaki kişiklik uyumuna göre oranı sabitlenebilen farktır. lakin şunu biliyorum ki, sahiplenmek sahiplenen tarafından, kıskanmak da kıskanılan tarafından bizzat kontrolü sağlanarak yapılan bir eylem.
Kıskanç insan kendine ve kıskandığı kişiye güvenmeyen insandır Aciz yani Sahiplenen insan seven insandır güvensizlik söz konusu değil #BirKezbanınSeyirDefteri
Ben sahiplenen biriyim bana sadık olmasını istediğim gibi onun bana sadık olmasını isterim kıskanmak sadcee ben demektir kanımca dozunda olduğu sürece çok güzel duygular sevgilim tarafından sahipelnilmiyor ve kıskanılmıyorum kötü bir durum bneim için
Sahiplenmek ne ya köpek miyiz kedi miyiz mamamızı mı veriyo bokumuzu mu temizliyo ne demek sahiplenmek biz bir bireyiz kimsenin haddine değil sahiplenmek
Yani sen kıskanmadan da sahiplenebilirsin birisi sevdiğine kötü bisey yapıyordur. Kıskanmaksa bencilliktir ama seven insan yapar, karşındakine saygısızlık yapmadığın sürece iyidir ya kıskanmak
İkisi arasında ifade etme ve tavır olarak fark vardır bence. Sahiplenme de daha yumuşak bir tavır sergilenebilirken kiskanclikta hayati zindan edecek bir tavır sergilenebilir.
Sahiplenmek sağda solda onun mutluluğu için onun çıkarlarını düşünmektir çünkü sevgi vardır aşk vardır, kıskanmak ise kendi çıkarlarını düşünüp buna göre onu yönetip şekillendirmektir. Bu kadar basit arkadaşlar.
Aslında çok büyük farkta yok seven hem sahiplenir hemde kıskanır sonuçta... bir kadını sahiplenmekle bir kadının sahibi gibi davranmak arasında çok büyük fark var o başka tabii..
Sahiplenmek cinsiyet gözetmeksizin, mantık çerçevesinde sevdiği insanın üzülmesine engel olmaya çalışmaktır. Kıskançlık ise bencillik duygusu barındırmaktadır.
Kiskanclik guvensizlikten dolayi olur ve karsindaki insani surekli kisitlarsin ama sahiplenmek sevgiden gelir karsindakinin hayatinida zorlastirmaz bnce
Kıskanmak sevmekten gelir ben iş arkadaşıma da güvenmiyorum ama kıskanmıyorum da saçma tanımlar yapmayın. "Kıskanmayan erkekten hayır gelmez" Hz. Ali (r. a)
Sahiplenmek düşünmektir hastaysa evine gidip çorba yaparsın, üşüyosa taksiyle alırsın ya da eldivenlerini verirsin... Kıskançlık hastalıktır aşırı olunca dozunda olmalı
En İyi Cevaplar