Seviyorum ama aşık değilim ne demek?

Düz seviyor yani. Hani bir uğur böceğini seversin, bir güle bakıp aa ne kadar güzel açmış bakayım kokusu nasıl dersin, Kıymalı böreği seversin, sigara böreğide olsa fena olmaz dersin, birinin kucağında yanakları fosur fosur bir bebek görür seversin. Onun gibi bir şey işte.
Bak, canım. Şimdi burada çok fazla boşboğazlık yapıo konuşmuşlar. Ama şimdi sana gerçek tanımını diyecem.
Sevgi budur: sevgi güvendir, merhametdir, yanında tam gözükapalı rahat olmak demektir, sakinlikdir, durgunluktur. Arkadaşlıktır. Bir insan ya normal insansa seve bilir, ya çok merhametliyse sever. Sevgi karşı taraf için ister. O benle olmasa da mutlu olsun der.
Aşk: aşk egodur. Ben, ben, ben. Benmerkezciliktir. Normal bir insan asla aşık olamaz. Aşk insanı deli etmez, aksine deli olanlar aşka tutulur. Aşkta kurban ve katil vardır. İki arkadaş yoktur. Aşk kuşkuculukdur, bak, bir ilişki normalin kenarına çıkıyorsa orada az da olsa aşk vardır: "normalden çok bağlanmak, normalden fazla affetmek, normalden fazla fedakarlık etmek". Ve hele hele bir insan bunları yapmak istemeden yapıyorsa. Aşk tam bir mantık odaklı ilişkidir. Şimdi herkes deyecek ki, hayır aşkta mantıksızlık sevgiden daha fazladır. Evet, doğru. Çünki seven insan gerçekleri kabulleniyor, görüyor. Bu yüzden sakin kafadadır. Ama aşık insan mantıkçıdır. Çıkarcıdır. Egoludur. Ego varsa, mantık ta var. Ama işte işgüdüleri bu mantığına güç gelir diğe mantığı ne kadar söylese de yapamaz ve ikilemde kalır. E zaten bu yüzden aşk olur bu. İçgüdü ve ego arasında kalan bir kavramdır aşk. Aşık olduğumuz zaman, bizim egomuz, libidomuz tatmin edilmiştir ve bu yüzden dopomin artmıştır bedenimizde. Yine isteriz ve bir az daha. Böyle böyle bağımlı hale geliriz ve dopomin arttıkça sarhoşluk etkisi bırakır. Aşkın gözü kördür derler. Yani gerçekleri görer ve asla kabullenemez, ama bir taraftan da duygular vardır. Hep bu ikisi çatışır. Ortada kalır insan. Aşkta merhamet yoktur, adalet yoktur.
Ama aşk varsa sevgi yoktur ya da sevfi varsa aşk yoktur diyemeyiz. Sadece 100den kaçı sevgi, kaçı aşktır diğe biliriz.
Sevgi ilişkinin başında çok olmaz, aşk kuvvetlidir ve aşk bazen ilişkiyi bir arada tutmaya yetmeyebiliyor. Sevgi zamanla artar ve kuvvetlenir. Aşkta artık ilişki biraz olsun monotonlaştığı için söner. Sevgi kuvvetliyse şayet birçok şeyin üstesinden gelinebilir. Sevgi gerçekten çok kıymetli ve emek isteyen bir şey. Bunu sana söylemesi bende biraz kaba olmuş tamam ama sevgi bence aşktan daha kıymetli...
Etkilenmek, ilgi duymak, hoşlanmak, sevmek, aşık olmak… bunların her biri birbirinden ayrı duygulardır. Etkilenmek ile aşk arasını milletçe karıştırıyoruz. Birisi ile sohbet etmeyi bile aşık oldu diye anlamlandıran bir toplumuz. Bu sebeple duygularımızı dile getirecek kelimeleri daha doğru seçmeli ve ne hissettiğimizi daha iyi ölçebilmeliyiz… bence seni sevdiğini söylemiş ve içindeki hissi aşk olarak nitelendirmemiş… bu normal bir durum…
Güncellemeyi okusaydınız keşke
Cevap
36Cevap
Bence bu iyi bir şey sevgi aşk duygusundan daha güçlü kalıcı en azından geçici değil.
Mesela bir bardağı seversin ama onun için ölmek istemezsin kırılırsa sadece üzülür yenisini alırsın ama aşık olmak demek bir şey için ölmeye karar vermektir yani diyor ki seni seviyorum ama sen yasak diye ölmem sana bisey olursa üzülür yenisine bakarim
Sevgi çok daha farklı bir şey. Ayrılsan bile anıların hiç aklından çıkamaz. Onu kötü şekilde düşünemezsin. Keşke bir yol olsa yine birlikte olsak dersin. Ama aşk bitince bitiyor. Bitince de iyi ki bitmiş deyip lanet okursun. Bu yüzden aşk solar sevgi ebedi kalır.
Aşırı doğru
Aşk ın tarifi zor ama onu düşünürken bile heyecanlanırsın, kalbin hızlı atar. Çok güçlü bir tutku olur ama sevgi karşındakinin kişiliğini, biraz güzelliğini seversin. Mantık işidir daha çok. Ben de platonik bir aşktan sonra kimseye o tutkuyla heyecanla bakmadım. Hoşlantı vs. Oldu ama içimdeki aşk duygusu öldü.
İnan o kadar doğru ki
Ama mantık kaybedilmez mi aşık olunca
Mantıklı hareket edemezsin tabi
Aksine, aşk mantıkdır. Sevgi merhamettir. Aşkta mantıksızlıklar ola bilir, ama genel olarak bir mantık üzerine oluşmuştur. Yani, çıkarlar üzerinedir. Sevgi ise çıkarsızdır (tabi, realde kimse çıkarsız değildir de, az da olsa sevgide çıkarlar vardır)
Karşılıklı sevgi bulunur da karşılıklı aşk bulunmuyor aşk ayrı bi boyut, şu anki sevgilimi çok seviyorum ama o aşık ben aşık değilim çok seviyorum sadece
Ya bana lütfen farkını söyle ya neden aşık değilsin de seviyosun aşık olunca ne oluyor yani
Yorumlara bak saçmalık daniskasi
Ya yemin ederim beyin yok
Bence 1 kere aşık oluyorsun bende o kotamı lisede platoniğimle doldurdum hâla aklıma gelince kin yerine eski, aynı duyguları hissedip sana tebessüm veriyorsa bu aşk o yüzden 1 kere aşık olduysan ve hüsranla sonhçlandıysa seversin aşık olmazsın bi daha
Allahım bu kadat olur
Aynısnı aynısı yemin ederiim
Ya hahaha sen bensin ben senim
Sevgi emek ister bir çabanın sonucudir sevgi aşk cok farklı aşk bambaşka bir şey nedensizce sebepsizce olur aşk.
Sevmek bağlılık aşk biraz bağımlılık gibi gelir bana hep sevgi olması gereken aşk belli bir yaştan sonra olamayan bişi sanki. Kendimde de çevremde de izlediğim bu yönde belli Bi yaşı geçtikten sonra körkütük aşk olayı olmuyor dozunda sevgi oluyo.
Sevdiğinde onu sürekli aramak sesini duymak yanında olmak ona bir şey olduğunda seninde canının yandığını hissetmen, içsel olarak darlanman. Aşk, ona bağlanman, c in sellik istemen, arzulaman, sürekli sırnaşman, için hep kıpır kıpır olur.
Aşk=Beğendiğimiz bedenlere hoşlandığımız karakterleri yükleyip sıkılınca başka bedenlere seyahat!!!
Sevgi =Önce ben değil sen diyorsan, ve onun yanında huzur güven hissediyorsan bunun adıdır Sevgi!!!
Aşkı paralel evrende yaşıyorsun, sevgi ise aynı evrenin parçası. Aşk iki ayrı evrenin birleşmesi gibi oluyor, ama sevgi tek bir evrende yürüyenlerin yol arkadaşlığı.
Sevmek hoşlanmak gibi dir yani vazgeçilebilir bir durum ama aşk değer vermek onun için yapmayacağın şey yoktur onu kaybetme korkusuyla yaşarsın sürekli
Sana alıştım seninle güzel vakit geçiriyoruz ama kalbim sana bağlı değil. Sen gidersen üzülürüm ama karalar bağlamam demek
Seni arkadaş olarak görüyorum, demek. Seninle yiyip içip eğlenecem, belki sevişecem ama evlenmeyecem, demek.
Insanlardan sağ ve sol olmak üzere iki ayak vardır Bunlardan olmayan kanka ya yani orta bacak g. t ayağıdır.
Ben herkesi (tecavüzcüler, psikopatlar, hırsızlar hariç) severim. Aşk, aşk başkadır. Zehirlidir. Sarar ruhu.
Hoşlanıyorum begeniyorum ama sırılsıklam değil demek. Hani aşk vazgeçemem bağımlılık içerir. Gideceginin sinyalleri verilmiş. Yol ver
Aklımı başımdan alamadın idare et bununla demek
Aşkla sevgi arasındakş fark bu mu abla
Aşk tuhaf bir şey. Bi delilik hali ve nadir rastlanan bir şey. Demek ayakları yerden kesilmemiş mantıklı şekilde seviyor demek. Bu da saçma. Sevgi mantıkla yaşanmaz kalple yaşamak lazım
Ayn öyle
Aşk anlamında değil insan olarak seviyorum seni demek
E sevgilsii için söylüyolar bunu ki
İnsanlae
Yanlış cümle hoşlanıyorum ama aşık değilim demesi lazımdı
Aşk biraz daha üst seviyede sevgisi hafif yani heran senden sıkılabilir
En İyi Cevap