Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı. Düz seviyor yani. Hani bir uğur böceğini seversin, bir güle bakıp aa ne kadar güzel açmış bakayım kokusu nasıl dersin, Kıymalı böreği seversin, sigara böreğide olsa fena olmaz dersin, birinin kucağında yanakları fosur fosur bir bebek görür seversin. Onun gibi bir şey işte.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak, canım. Şimdi burada çok fazla boşboğazlık yapıo konuşmuşlar. Ama şimdi sana gerçek tanımını diyecem.
Sevgi budur: sevgi güvendir, merhametdir, yanında tam gözükapalı rahat olmak demektir, sakinlikdir, durgunluktur. Arkadaşlıktır. Bir insan ya normal insansa seve bilir, ya çok merhametliyse sever. Sevgi karşı taraf için ister. O benle olmasa da mutlu olsun der.
Aşk: aşk egodur. Ben, ben, ben. Benmerkezciliktir. Normal bir insan asla aşık olamaz. Aşk insanı deli etmez, aksine deli olanlar aşka tutulur. Aşkta kurban ve katil vardır. İki arkadaş yoktur. Aşk kuşkuculukdur, bak, bir ilişki normalin kenarına çıkıyorsa orada az da olsa aşk vardır: "normalden çok bağlanmak, normalden fazla affetmek, normalden fazla fedakarlık etmek". Ve hele hele bir insan bunları yapmak istemeden yapıyorsa. Aşk tam bir mantık odaklı ilişkidir. Şimdi herkes deyecek ki, hayır aşkta mantıksızlık sevgiden daha fazladır. Evet, doğru. Çünki seven insan gerçekleri kabulleniyor, görüyor. Bu yüzden sakin kafadadır. Ama aşık insan mantıkçıdır. Çıkarcıdır. Egoludur. Ego varsa, mantık ta var. Ama işte işgüdüleri bu mantığına güç gelir diğe mantığı ne kadar söylese de yapamaz ve ikilemde kalır. E zaten bu yüzden aşk olur bu. İçgüdü ve ego arasında kalan bir kavramdır aşk. Aşık olduğumuz zaman, bizim egomuz, libidomuz tatmin edilmiştir ve bu yüzden dopomin artmıştır bedenimizde. Yine isteriz ve bir az daha. Böyle böyle bağımlı hale geliriz ve dopomin arttıkça sarhoşluk etkisi bırakır. Aşkın gözü kördür derler. Yani gerçekleri görer ve asla kabullenemez, ama bir taraftan da duygular vardır. Hep bu ikisi çatışır. Ortada kalır insan. Aşkta merhamet yoktur, adalet yoktur.
Ama aşk varsa sevgi yoktur ya da sevfi varsa aşk yoktur diyemeyiz. Sadece 100den kaçı sevgi, kaçı aşktır diğe biliriz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgi ilişkinin başında çok olmaz, aşk kuvvetlidir ve aşk bazen ilişkiyi bir arada tutmaya yetmeyebiliyor. Sevgi zamanla artar ve kuvvetlenir. Aşkta artık ilişki biraz olsun monotonlaştığı için söner. Sevgi kuvvetliyse şayet birçok şeyin üstesinden gelinebilir. Sevgi gerçekten çok kıymetli ve emek isteyen bir şey. Bunu sana söylemesi bende biraz kaba olmuş tamam ama sevgi bence aşktan daha kıymetli...
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 359 cevap paylaştı. Etkilenmek, ilgi duymak, hoşlanmak, sevmek, aşık olmak… bunların her biri birbirinden ayrı duygulardır. Etkilenmek ile aşk arasını milletçe karıştırıyoruz. Birisi ile sohbet etmeyi bile aşık oldu diye anlamlandıran bir toplumuz. Bu sebeple duygularımızı dile getirecek kelimeleri daha doğru seçmeli ve ne hissettiğimizi daha iyi ölçebilmeliyiz… bence seni sevdiğini söylemiş ve içindeki hissi aşk olarak nitelendirmemiş… bu normal bir durum…
02 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeyi okusaydınız keşke
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu iyi bir şey sevgi aşk duygusundan daha güçlü kalıcı en azından geçici değil.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılMesela bir bardağı seversin ama onun için ölmek istemezsin kırılırsa sadece üzülür yenisini alırsın ama aşık olmak demek bir şey için ölmeye karar vermektir yani diyor ki seni seviyorum ama sen yasak diye ölmem sana bisey olursa üzülür yenisine bakarim
30 Yorumla
+1 yılSevgi çok daha farklı bir şey. Ayrılsan bile anıların hiç aklından çıkamaz. Onu kötü şekilde düşünemezsin. Keşke bir yol olsa yine birlikte olsak dersin. Ama aşk bitince bitiyor. Bitince de iyi ki bitmiş deyip lanet okursun. Bu yüzden aşk solar sevgi ebedi kalır.
11 Yorumla
Soran+1 yılAşırı doğru
+1 yılAşk ın tarifi zor ama onu düşünürken bile heyecanlanırsın, kalbin hızlı atar. Çok güçlü bir tutku olur ama sevgi karşındakinin kişiliğini, biraz güzelliğini seversin. Mantık işidir daha çok. Ben de platonik bir aşktan sonra kimseye o tutkuyla heyecanla bakmadım. Hoşlantı vs. Oldu ama içimdeki aşk duygusu öldü.
14 Yorumla
Soran+1 yılİnan o kadar doğru ki
Soran+1 yılAma mantık kaybedilmez mi aşık olunca
- +1 yıl
Mantıklı hareket edemezsin tabi
- +1 yıl
Aksine, aşk mantıkdır. Sevgi merhamettir. Aşkta mantıksızlıklar ola bilir, ama genel olarak bir mantık üzerine oluşmuştur. Yani, çıkarlar üzerinedir. Sevgi ise çıkarsızdır (tabi, realde kimse çıkarsız değildir de, az da olsa sevgide çıkarlar vardır)
- Aşk İlişkileri konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılKarşılıklı sevgi bulunur da karşılıklı aşk bulunmuyor aşk ayrı bi boyut, şu anki sevgilimi çok seviyorum ama o aşık ben aşık değilim çok seviyorum sadece
27 Yorumla
Soran+1 yılYa bana lütfen farkını söyle ya neden aşık değilsin de seviyosun aşık olunca ne oluyor yani
- +1 yıl
Yorumlara bak saçmalık daniskasi
Soran+1 yılYa yemin ederim beyin yok
- +1 yıl
Bence 1 kere aşık oluyorsun bende o kotamı lisede platoniğimle doldurdum hâla aklıma gelince kin yerine eski, aynı duyguları hissedip sana tebessüm veriyorsa bu aşk o yüzden 1 kere aşık olduysan ve hüsranla sonhçlandıysa seversin aşık olmazsın bi daha
Soran+1 yılAllahım bu kadat olur
Soran+1 yılAynısnı aynısı yemin ederiim
- +1 yıl
Ya hahaha sen bensin ben senim
Sevmek hoşlanmak gibi dir yani vazgeçilebilir bir durum ama aşk değer vermek onun için yapmayacağın şey yoktur onu kaybetme korkusuyla yaşarsın sürekli
40 Yorumla
+1 yılSevgi emek ister bir çabanın sonucudir sevgi aşk cok farklı aşk bambaşka bir şey nedensizce sebepsizce olur aşk.
10 YorumlaSevmek bağlılık aşk biraz bağımlılık gibi gelir bana hep sevgi olması gereken aşk belli bir yaştan sonra olamayan bişi sanki. Kendimde de çevremde de izlediğim bu yönde belli Bi yaşı geçtikten sonra körkütük aşk olayı olmuyor dozunda sevgi oluyo.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevdiğinde onu sürekli aramak sesini duymak yanında olmak ona bir şey olduğunda seninde canının yandığını hissetmen, içsel olarak darlanman. Aşk, ona bağlanman, c in sellik istemen, arzulaman, sürekli sırnaşman, için hep kıpır kıpır olur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılAşk=Beğendiğimiz bedenlere hoşlandığımız karakterleri yükleyip sıkılınca başka bedenlere seyahat!!!
Sevgi =Önce ben değil sen diyorsan, ve onun yanında huzur güven hissediyorsan bunun adıdır Sevgi!!!00 Yorumla
+1 yılBu kişiden kişiye değişir lakin bana göre sevmek biraz daha ulaşamamak tarzindayken aşık olmak tutkuların karşılıklı yaşandığı bir duygudur
04 Yorumla
Soran+1 yılTam tersiii
- +1 yıl
Saygı duyuyorum tabiki
Soran+1 yılAma kavuşunca heyecan kalır mı 🙂
- +1 yıl
Bence kalır
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aşkı paralel evrende yaşıyorsun, sevgi ise aynı evrenin parçası. Aşk iki ayrı evrenin birleşmesi gibi oluyor, ama sevgi tek bir evrende yürüyenlerin yol arkadaşlığı.
00 YorumlaSana alıştım seninle güzel vakit geçiriyoruz ama kalbim sana bağlı değil. Sen gidersen üzülürüm ama karalar bağlamam demek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılSeni arkadaş olarak görüyorum, demek. Seninle yiyip içip eğlenecem, belki sevişecem ama evlenmeyecem, demek.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Insanlardan sağ ve sol olmak üzere iki ayak vardır Bunlardan olmayan kanka ya yani orta bacak g. t ayağıdır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Ben herkesi (tecavüzcüler, psikopatlar, hırsızlar hariç) severim. Aşk, aşk başkadır. Zehirlidir. Sarar ruhu.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılHoşlanıyorum begeniyorum ama sırılsıklam değil demek. Hani aşk vazgeçemem bağımlılık içerir. Gideceginin sinyalleri verilmiş. Yol ver
10 Yorumla
+1 yılAklımı başımdan alamadın idare et bununla demek
03 Yorumla
Soran+1 yılAşkla sevgi arasındakş fark bu mu abla
- +1 yıl
Aşk tuhaf bir şey. Bi delilik hali ve nadir rastlanan bir şey. Demek ayakları yerden kesilmemiş mantıklı şekilde seviyor demek. Bu da saçma. Sevgi mantıkla yaşanmaz kalple yaşamak lazım
Soran+1 yılAyn öyle
Aşk anlamında değil insan olarak seviyorum seni demek
12 Yorumla
Soran+1 yılE sevgilsii için söylüyolar bunu ki
Soran+1 yılİnsanlae
- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış cümle hoşlanıyorum ama aşık değilim demesi lazımdı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAşk biraz daha üst seviyede sevgisi hafif yani heran senden sıkılabilir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Henüz o raddeye gelememiş ama aşık olmaya adaydır diyelim
00 YorumlaDaha iyisini bulana kadar onunla idare ediyorum demenin nazik yolu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden anlamadığım ama artık her harfine kadar anladığım bir söz...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence seviyorum ama seni istemiyorum gibi bir şey
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İlişki normal düzeyde demek, arkadaşız anlamında..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTutku yok anlamında ya da herhangi birisin demek istemiştir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTipini çok beğenmemek, gidero var diyor, akrabalarımın kızlarına inat bunla evleneyim ve sek.. yapayım demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir tane çocukta beni öptüğünün akşamı şey demişti sev ama aşık olma bende sktr git o zaman demiştim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlgisi var ama elinde bir kaç seçenek daha var seni de elde tutmak istiyor. O yüzden seviyor ama aşık değil. 😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de şahane aşk geçici sevgi ebedi.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖylee
+1 yılSana ihtiyacim var cunku seni seviyorum demek aşktır. Seni seviyorum cunku sana ihtiyacim var demek sevgidir.
014 Yorumla
Soran+1 yılVayy bu çok güzel özet ya
Soran+1 yılBen genelde ilkini diyen oluyorum
- +1 yıl
Aşkla sevgi arasinda baglanti kurmak yanlistir. Siz sadece karsilikli beklentilerin giderilip giderilmedigine odaklanin. Belki hayatim boyunca 13 14 iliskiden ciktim. Yeri geldi söz attim yeri geldi nişan attim ustelik 2 ay olmadi Nisan atalı. Kendinize şunu sorun ileriye dönük duygu sevgi manevi anlamda her destegi net sekilde alacakmiyim. Yoksa yoksunmu kalicam
Soran+1 yılYa ben platonik takılıyorum ya öyle bi derdim yok hsjdjsj
- +1 yıl
Senmisin platonik yoksa digerlerimi
Soran+1 yılBen, yani söylemiyorum genelde
- +1 yıl
Demekki gelicek olan cevaba karşı kendini zayif hissettigin icin bu durum böyle. Red edilme korkusu kendi içinde seni degersiz yapar dusuncesi hakim. Ama kendi degerini hickimsenin belirleyemeyecegini bilmelisin. Allah deger veriyor o basit kullarda kim oluyor seni degersizlestirsin
Soran+1 yılYok reddedilme korkusu değil kız olarak ilk adımı atmak istemiyorum
Soran+1 yılYoksa reddedilmiyeceğime eminim sadece cepte görülmek istemem basit görüyolar
- +1 yıl
Cepte gorulup gorulmemen sana bağli. Karsindakinden ne aliyorsan onu verdigin surece asla cepte gorunmezsin. Terazileri dengede tutmak en buyuk basaridir. Fazla veren taraf hep sen olursan işte o zaman cepte gorunursun. Karsindaki insana bu firsati vermis olursun. Ben cogu iliskimde terazi anlayisi oldugu icin bende herseyi dengeledigimde birebir ayna oldugumda zoruna gidiyor hepsinin. Ben acik acik soyluyorum mesela. Bana 1 veriyorsan asla 2 alamazsin.
Soran+1 yılYa bana açılan biri olsa platonik olmazzım ama yok
- +1 yıl
Bekle senin olan sana gelicektir fizanda dahi olsa ne yapar eder bulur seni
Soran+1 yılBaktım çok olumsuzluk var, vaz mı geçmeliyim
- +1 yıl
Olumsuzluklar her iliskide olur. Ama en önemlisi saygi. kavga dahi etsen saygiyi zedeleyecek bir problem olmadigi surece asla vazgecme. Mesela bir kadin basit kavgada sevdigi adama sen adam degilsin gibi cumle kurdugunu varsay. Bu tamamen saygisizliktir ve bu iliski asla olmaz. Bunlari ben birebir yaşadim sonucu ayrilik oldu. Olmasi gerekende oydu. Saygi sevgidende ötedir. En onemli noktadir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk hevesin geçene kadar sevgi nefesin yetene kadar.
00 Yorumla
+1 yılBen de yıllardır cevabını merak ediyorum ama bana göre insanlar saçmalıyor
İkiside aynı şey
00 Yorumla
+1 yıl"saygımız biterse sevgimizde bir o da biterse pıt diye ayrılırız " demek.. çok üzülürüm sanma demek..
00 YorumlaSana değer veriyor ama içinde heyecan yok daha durgun daha değer odaklı
00 Yorumla
+1 yılSana değer veriyorum evet ama vazgeçilmez değilsin demek
00 Yorumla
+1 yılTakılalım, gezelim ama benden ciddi bir şey bekleme demek
00 Yorumla
+1 yılBu ben seviyorum ama aşık olamıyorum
07 Yorumla
Soran+1 yılOlma en iyisi cidden zararına olur yoksa
- +1 yıl
Bende etkilenöe oluyor duyguyla karışık ama bu aşk değil sadece fazladuygusal olmamdan kaynaklanıyor
Soran+1 yılMantığını kaybedip saçma sapan şeyler yapmaktansa
- +1 yıl
Sevgi iyi bir şey yanında saygıyı da getirir erkeğe saygı duyulması önemli bence karşımdakı bunu anlamayacak bir beyne sahipse ayrılıyorum mesela
Soran+1 yılMesela sevglin mi bu
- +1 yıl
Mantıkla hareket etmiyorum ya genelde sorun bu biraz çelişiyorum kendimle sürekli ksjsnsj
Daha çok şöyle oluyor ilk aşamadan mantıkla geçiyorsa adayımız sonra mantıksız davranmaya izin veriyor beynim nJankskaJ - +1 yıl
Evet karşı cins konusunda öyle ama arkadaş konusunda akışa bırakıyorum
+1 yılSevmekle aşık olmak b÷r değldir
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte farkı ne
- +1 yıl
Sevmek sıradan bir şekilde sevmektir ama aşk tutku, bağlılık içerir
+1 yılYani seni cepte tutmak için uydurduğu bir şey
01 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeyi okumanızı öneririm
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Verirsen aşık olurum diyor
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılYan cebimde durur musun demek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni sadece becermek istiyorum hepsi bu demek
10 Yorumla
+1 yılSenle tssk geciyim mi bebeğim hı demek
00 Yorumla
+1 yılHayatımda yerin yok demek
00 Yorumla
+1 yılYani normal arkadaşız esprisi yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendime saygım var ve sevgim buna yeter semek
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 635 cevap paylaştı. s! kişelim ama ilerisi olmasın demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKulaklarını çek öğren bence
05 Yorumla
Soran+1 yılYa güzel kardeşim soruyu daha nasıl farklı sorabilirim acaba anlamanız için ya
Cevap sahibi+1 yılAnladım ama kulaklarımın çekilmesini çok seviyorum
Cevap sahibi+1 yılKanka yaparmısın
Soran+1 yılSg yaw
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılTakilalim ama evlenmeyelim
08 Yorumla
Soran+1 yılYa öyle değil ya
- +1 yıl
Bence öyle
Soran+1 yılYa ben genel duyduğum bi lafı sordum ki farkı ne anlamak için
- +1 yıl
E zaten sana biri söyledi demiyoruz biz de. Sözün anlamını sordun, adam da cevabını verdi, niye uzatıyosun ki
Soran+1 yılGüzel kardeşim uzatmak ne demek
Soran+1 yılBen sana aşkla sevginin farkını soruyorum sen bana olmayan adamın niyetinden bahsediyosun
- +1 yıl
Senin bilmediğin bişey, boş ver
- +1 yıl
Ulen yazip durmayin bildirim geliyor surekli
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani ölüp bitmiyorum.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılS*kerim senin sorunu 😂
+1 yılAşk farklı bir şey çünkü
12 Yorumla
Soran+1 yılOnu ben de biliyorum
- +1 yıl
Ne olduğunu biliyorsan farkını da anlarsın
Aşkta ihtiras, tutku, kıskanma, arzu vardır
Sevgi masumdur, şefkat vardır, değer vardır
+1 yılinsan olarak seviyor. duygusal olarak değil
07 Yorumla
Soran+1 yılYa insan sevgilisime diyor
- +1 yıl
Aynı işte. Seviyor sadece
- +1 yıl
Kankamda beni seviyor aşık değil
Soran+1 yılYa insani sevgi değil bu
Soran+1 yılBu bana söylenmiş bi laf değil zaten a q
- +1 yıl
Annemde beni seviyor sevdiğini söylemedi
- +1 yıl
Arkadaşımın sevgilisinide seviyorum hiç söylemedim
+1 yılArkadaş olarak seviyor o kadar.
03 Yorumla
Soran+1 yılYahu adam sevgilisi için kullanıyor bunu ya
Soran+1 yılYa da kadın seviyorum ama aşık değilim diye bu o anlamda değil
- +1 yıl
Aşık değil demek, sadece vakit geçiriyor sevgilisiyle.
Hoşlantı
01 Yorumla
Soran+1 yılNe3y
- Aşk İlişkileri konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılBoş iş demek
00 Yorumla
+1 yılİlgisi var ama aşık değil sana
00 YorumlaYani aşk daha büyük bir şey sevmek ayrü
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Arkadas olmak ister
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem