- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik düşünen evlilk için eş adayı bulmak isteyen ve evlenmek için dini usullere göre tanıyıp vakit geçirmek kaydıyla caiz oluyor dinde sevgili diye bi kavram yoktur biliyoruz
İnsan evlilik öncesi sevdiğinede hitaben sevgili gözüyle bakıyor tabii ama herkes öyle evlilik için bakmıyor o başka sonuç olarak evlilik arayışındaysan caiz oluyor24 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle
- +1 yıl
Sınavı geçtik o zaman kskskd
Soran+1 yılAynen 🙂
- +1 yıl
👍😅
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. evet biliyorum ama şöyle de düşün birbirini tanımayan biri niye evlensin
sevgili ister yap ister yapma şöyle de bir gerçek var eğer aile ile bir arada yaşıyorsan ve aileden biri ailesine çok bağlı ve sözünde yaşıyorsa evlenmende senin hayatını ve yaşantını zora sokacaktır.
ve bu zamanda da evlenmenin de hiç anlamı kalmayacaktır.00 Yorumla
+1 yıldin insan hayatını zehir etmekten başka bir işe yaramıyor kanıtlanamamış şeyler yüzünden hayatını kendine zindan etmek yerine biraz bilime inan bak yıl 2023 oldu millet neler icat ediyor biz hala geride kaldık utanmasak develerle ulaşım sağlayacağız
01 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi kimin eli kimin cebinde belli değil aynen baya geride kaldık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılTokalaşmak bile haramdır.
(Resulullah, kendisine helal olan kadınlardan başka, hiçbir kadınla tokalaşmadı.) [Buhari, Müslim]
23 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur
- +1 yıl
Sen agnostik değil miydin?
- +1 yıl
@Samaranınintikamı öyleyim zaten
Sevgiliyi bırak bile isteye karşı cinse bakmak bile günah
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen göz zinası oluyor
Soran+1 yılAynen çok güzel
+1 yılöyle tabi yapsanda elini tutmak haram dokunmaktan kastım biz her haltı yeriz dayanamayıp
13 Yorumla
Soran+1 yılDokunmadan sevebilirsin
- +1 yıl
öyle tabi ama evlılık icin ciddi bi yola girmissen sevgililigide uzatmadan devam edersen o dedigin olur yoksa bi kac sene uzatırsan ya ayrılı ciftler ya aldatıyo ya da dayanamayıp sevisiyo
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgililik zaten seksi bedavaya getirmek demek günah olması çok normal
23 Yorumla
Soran+1 yılKimse dokunmadan sevemiyor
Cevap sahibi+1 yılDokunmayı geçtim neler neler yapıyorlar
Soran+1 yılAynen ya iğrenç
+1 yılYeni diyanet başkanını alkışlayın dostlarım 👏👏👏👏👏👏
08 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka 😀 müslüman değilsen seni ilgilendirmez
- +1 yıl
Senin gibi olmasam daha güzel olur
Soran+1 yılBenim gibi olamazsın zaten
- +1 yıl
Hıhı hadi keyfine bak şimdi
Soran+1 yılOk.
- +1 yıl
By by sağlıcakla 🤝
Soran+1 yılSize de sağlıklı mutlu günler dilerim 🙂
- +1 yıl
Saol 🤙
1400 yıl önceki yaşam tarzını bugünkü hayatımızda uygulamak mümkün mü sizce?
016 Yorumla
Soran+1 yılMümkün kanka
Soran+1 yılValla günaha bulaşmaktansa yalnız ölmeyi tercih ederim
- +1 yıl
Nasıl yaşarsan yaşa ölceksin zaten öbür türlü yaşasan kaç sene yaşayacaksın allahım ben sizin emirlerinizin üstünden 1400 yıl geçmiş beğenmedim çok geri kafalıca sevgili yapmak yasak zina yapmak yasak içki yasak böyle yaşammı olur demiştim dersin artık
- +1 yıl
Ney senin mantığına yatmayan saçma gelen?
- +1 yıl
@Tarık-blackk %80 boş ve mantıksız öğretiler. Onu yapma, şunu giyme, ona bakma gerçekten o kadar komik ve mantıksız ki bazen böyle öğretilerin Allah tarafından geldiğine inanamıyorum. Kısaca arap giyim tarzı, arap dili, arap kültürünü her yere yaymak için oluşturulmuş bir din diye düşünüyorum. Kimin fikriyse gayet zekiymiş başarmış da.
- +1 yıl
Kanka ebedi hayata inanan biri olarak burada geçecek sayılı günler için değmez ticari zeka ebedi hayatı tercih etmedir ama sen zaten inanmıyorsun sorun orada
- +1 yıl
Şöyle düşün indirilen din doğru ve sen hiçbir emri yasağı dinlemediysen cehennemlik olduğunda ebedi kalmak var orada bu seni tedirgin etmiyor mu zaten o dakkadan sonra dünyaya tekrar dönüş yok ben sana islamı araştırmanı tavsiye ederim çünkü neden sonuç ilişkisi kurman için bilmen gerekiyor gerçekten senin bildiğin gibi değil islam dini müslümanların yaşantısına bakarakta öğrenemezsin zaten çoğumuz herşeyi tam manasıyla doğru yapmıyoruz müslümanlarkn hali ortada rezillik içinde diyeceklerim bunlar yani dinsiz yaşamanın sana hiçbir faydası olmaz iyi günler
- +1 yıl
@Tarık-blackk Bu dinin faydasından çok zararlarına şahit oluyoruz. Müslüman ülkeler gelişmemiş, toplumları fakir ve hiçbir başarısı olmayan ülkeler. Oysa islamla yönetilen devletlerde olan para ve imkan diğerlerinde yok. Kendileri islam islam diye paraları cebe doldurup milleti aç bırakıyorlar. İranda aylar önce neler yaşandığını gördük. İslamda demokrasi yoktur. İfade özgürlüğü yoktur. Devletler milleti köle gibi işletiyor. İranda bir sürü genç idam edildi protesto ettikleri için. Hemde sabah ezanında. Polisler kızlara tecavüz edip öldürdü. Böyle iğrenç bir din yok. Bu dinden olan pislikler hiçbir dinde yok. Hıristiyanlıkta da görelim o zaman böyle facilar? Veya budizmde? Ben böyle bir dine saygı duymam. Akıl var mantık var. Bu cehaletten başka bir şey değil. İnsanlar sadece gerçeklerden kaçıyor. Bu din sadece kötülüğü, katliamı barındırıyor. Öğretileri de bi ayrı komik zaten hiç girmicem oraya. Din adamlarının hepsi korkunç yaratıklara benziyor. Hüdapardaki milletvekilleri gibi. Bu din sadece cehalet barındırıyor. Maalesef Türkiyenin de kaderi İranınkiyle ayrı olacak. Hangi ülkede bu illet din ön plana çıkarıldıysa o ülke battı bitti. Bu din kimseye değil sadece devlet adamlarına yarıyor. Tabi kullanmasını bilenlere. :)
- +1 yıl
Güzellemeler yaptığın hristiyan ve yahudilerin tarihini de bi araştır bak
- +1 yıl
Hepsi için açıklamam var ama sana tesir etmiyor İslamiyet ne diyor zina yapma kul hakkı yeme haram lokma yeme zekatını ver ya herkes zekatını verse fakir kalmaz fakir anlıyor musun kimse zina yapmasa taciz tecavüz olmaz bunların nesi yanlış yeter arkadaş ya
- +1 yıl
Müslüman insanlar bu kurallara uymuyor diye islam kötü diyemezsin insanlar kötü İslamiyet değil sen bunu anla önce
- +1 yıl
@Tarık-blackk Size zaten hangi örnek sunulsa bu islam değil bunlar gerçek müslüman değil dersiniz. Peki islam nerde o zaman gerçek müslümanlar nerde biz bunun niye hiç faydasını görmedik? 1400 yıl önce de savaş zoruyla tüm dünyaya yayılan bir din. Bu dinin temeli kan dökmek bikere. Ben ne anlatsam boşa anlatıyorum daha da cevap vermeyeceğim.
- +1 yıl
1000 kişilik müslümanların üzerine 3000 kişi saldıran kafirlere sözün var mı ya da Haçlı ordularına
- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılNefes almakta günah.
Kim uydurdu? El cevap: dötüm 😂🤣🤣🤣
09 Yorumla
Soran+1 yılValla doğrular bunlar işinize gelmiyor
- +1 yıl
İşime gelmeyen ne dötümden uydurduğum şeyler mi? 🤔😂😂 yok onlar işime geldiği için uydurdum ben bazıları gibi 😂😂
dedikodu gıybet yapmak, hastanede durakta ekmek kuyruğunda araya sıvışıp milletin hakkına girmekte günah ama tınlayanınız yok 😂 birbirini seven insan görmeye tahammülünüz yok sevgisiz kalmışsınız ve sevileceğinize inancınız yok kimse sevilsin istemiyosun durum bu kadar basit.
Soran+1 yılSankş ben dedikodu gıybet günah değil dedim 😀 millet birbirini sevmiyor birbirlerinden yararlanıyorlar sadece
- +1 yıl
Milletin sevgisine kafanı yoracağına kendi günahına kafanı yor diyorum ama kafa lazım algılayabilmek için tabi 😂 birbirinden yararlanıyorsa da sana ne? alan veren mutluysa seni beni alaka eden nedir? onları eleştirdiğin için al bu yaptığın da günah 😂 klişe tc insanı işte kendine bakmaz millete poh atmaya bayılır
Soran+1 yılSana ne bana ne diye diye millet sokaklarda sevişiyor. Ben kendi günahlarıma bakıyorum zaten. Müslüman dediğin iyiliği emreden kötülükten alıkoyar. Sana giren çıkan ne? Ben sadece günah olduğunu söyledim. Saçma sapan konuşma
- +1 yıl
Milletin birbirini sevmesinde sana giren çıkan neyse bana girmediği kesin 😂😂 sana girip ama çıkamamış bak o belli kuduran ben değilim 😂😂😂
Ayrıca üslüp şahane 😂 tam bir dindar müslüman örneğisin bravo 😂 kendi günahına dikkat ederken sokup çıkarıyorsun arada helal kız 😂🤣🤣
Soran+1 yılCanım ben dindar olduğumu falan söylemedim sadece sevgililiğin günah olduğunu söyledim 🙂
- +1 yıl
zuhahahhahahahhdhdjadadakdjadfjjfejadjawofjaıkfj biraz daha zorlasam canım ben müslüman değilime gidecek olay 😂🤣🤣🤣 bu kadar zorlamak yeter😂 hadi güle güle bana 🤣
Soran+1 yılGüle güle istediğiniz gibi yaşayın inancınızı 🙂
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdama sorsan bi tane sure okuyamıyor günahı sevabı bilsin
13 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
Cevap sahibi+1 yılAnket yapalım yüzde kaç kuranı tam anlamıyla okuyor kurallarına göre yüzde 1 i geçmez bize inen kitabı bilmiyoruz ki karşımıza bi kafir çıksa bi ayet öğrense gelse soru sorsa mal gibi kalırız kendime de kızıyorum nasıl dalıyoruz bu dünya telaşına ölümlüyüz kime kalacak hepsi bizim olsa ne olur geçici mutluluklar hepsi
Soran+1 yılÖyle tabi haklısınız
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılbiliyoruz, tanımadığın erkeklerle muhattap olmakta günah onu ne yapıcaz?
04 Yorumla
Soran+1 yılMuhattap olan kim
- +1 yıl
robotla konuşmuyorsam sensin :D
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
o zaman şimdi usulca KS sayfasını kapatıyorsun küçük hanım :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet ama 3 kere görüşmeyle evleneceğin adamı nasıl tanıyabilirsin?
02 Yorumla
Soran+1 yılCanım 3 kere görüşme değil daha fazla
Cevap sahibi+1 yılislamiyette 3 kere görüşme hakkı var maalesef
Gönül bu seviyor yasakları
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen gönlümüze engel olamıyoruz
+1 yılkim bilmiyor her şey günah zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılYok her şey günah değil 🙂 ama bilmeyenler de vardır
Hayırdır sınavda mıyız
02 Yorumla
Soran+1 yılDünya zaten imtihan yeridir
+1 yılEn çok günah diyenler yaşıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle bi şey
- +1 yıl
Uyu sen
Soran+1 yılTamam iyi geceler 😀
- +1 yıl
😄
Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı. Kim demiş günah diye?
03 Yorumla
Soran+1 yılAraştırırsan öğrenirsin
Soran+1 yılTamam
Günahlar ortaklaşa yazılmıyor korkma
015 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum sadece uyarıyorum
Soran+1 yılMüslüman değilsen senlik bi şey yok
Soran+1 yılDoğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali. Doğru bi şey söylüyorum saldırıp duruyon
Soran+1 yılAynen canım namusumla şerefimle evlenirim arkamdan kimse kötü konuşamaz
Soran+1 yılElaleme göre yaşamıyorum ben Allahın hükümlerine göre yaşıyorum
Soran+1 yılTabi canım sen öyle anlamışsın
Soran+1 yılTamam kanka
Soran+1 yılDüşmanın mıyım :((
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılUmrumda değil doğrusu
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi bakalım
+1 yılAlakası dahi yok
05 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım sen öyle zannet
- +1 yıl
Sen diğer türlü zannetmeye devam et
Soran+1 yılBen doğru yoldayım sen rahat ol 😉
- +1 yıl
Bi s2m bilmeyip doğru yolda olduğuna kendini inandırmış :D Aferin ilerle o yolda sen
Soran+1 yılAynen öyle. Sende akıllanırsın inl
Biliyorum
10 YorumlaEvet biliyorum
10 Yorumla
+1 yılSimdi uzmanlar gelir degil diye iddia eder
03 Yorumla
Soran+1 yılboş ver onları bi şey bilmiyolar
- +1 yıl
Aynen zeki bir insan daha
Soran+1 yıl😀
+1 yılNeden günah?
01 Yorumla
Soran+1 yılDinimizce yasak çünkü zinaya yaklaşmayın diyor ayet. Günümüz ilişkilerinde sevgililer evlenmeden her türlü şeyi yaptığı için günah.
- Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılTamam biz yapalım sen yapma razıyız
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen yapmayacam ben umarım sizde doğru yolu bulursunuz
- +1 yıl
Benim yolum bana göre doğru
Soran+1 yılOlabilir ben karışmam
Gunahsa günah sana ne?
04 Yorumla
Soran+1 yılBenden uyarması
Soran+1 yıl19
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiliyorum
10 YorumlaYok ki zaten