Sizin için hangisi daha önemlidir? Neden?

Anlaşılmak isterim
Sevilmek isterim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizin için hangisi daha önemlidir? Neden?
Anlaşılmak isterim. Birinin bize hak vermese bile duygularımızı görüyor, duyuyor ve anlıyor olması çok kıymetli. Birinin bizi anlaması için hak vermesine gerek yok bizleri zorlayan duyguların sebebini, nereden geldiğini, nasıl hissettiğimizi, nelerin tetiklediğini anlayabiliyor ve bize şefkatle yaklaşabiliyor olması omuzlarımızdaki yükü oldukça azaltır bana göre ve çok kıymetlidir. Çünkü anlaşılamamak, yaşadığımız zorlayıcı deneyimlerden bile daha ağır bir yük oluşturabiliyor bazı zamanlar insana...
Buna mı üzüldün? Bu hissettiğin çok saçma. Sinirlenecek / üzülücek / ağlayacak başka şey mi bulamadın? Gibi duygularımızı, düşüncelerimizi ve davranışlarımızı görmezden gelen ve aynı zamanda manipülatif tutumlar o an insana iyi gelmemekle birlikte, anlaşılamadığına dair yükünü de arttırır. Bir insana hak vermek zorunda değilsiniz, onu üzen beni üzmeyebilir, beni üzen seni üzmeyebilir fakat kişinin yaşadığı duygu her ne ise o duyguyu geçerli kılmalı ve şefkatle yaklaşabilmeyi, güvenli ve sağlam ilişkiler için mutlaka öğrenmeliyiz.
@_Petunya_ bu düşüncelerin bana çok değerli geldi. Kuru bir çiçeğin suya hasreti kadar... Teşekkürler
@Heavenman ne demek ben teşekkür ederim..
Anlaşılmak isterim...
Anlaşılıyorsun...
Anlaşıldığımı bugüne kadar görmedim bundan sonrada sanmam.😄
Bazı konularda geç anlayabilirim😂
Bazı konularda mı geç mi, ayakta mı duramıyom.😄
Bu dünyada benim kadar anlayışlı birisi daha var mıdır ki acep 😂
Teşekkür ederim.😄
Soruları da sonradan beğeniyoruz : ))
Bende diyordum ne zaman şikayetlenicek.😄
Bekliyordun yani😂
Daha fazla bekletmeyeyim dedim😂
Seven anlar da aynı zamanda.. Yani öyle olması lazım.. Anlamış ki sevmiş..
Anlayıp anlayıp sevmedikten sonra yine anlamsız olur..
Seven her şeyi anlayışla mı karşılar diyorsun yani 🤔
Anlamak ayrı, anlayış göstermek ayrı şey..
Her anladığıma anlayış gösteremem..
Şimdi daha anlaşılır oldu sanki😂
Sen beni anlıyorsun.. Hem de beni seviyorsun.. 😅
Tahmin çifti olarak sadece 😂
Yani aşık değilsin.. 😄
katılıyorum. fakat birini seviyorsanız gerçekten seviyorsanız anlayışla karşılamak zorunda kalıyorsunuz bir nevi. tabi bu da bir yere kadar :))
Benim kalbimin sahibini biliyorsun 😂
Boşanalım o zaman.. 😂
Ya bi git olum, millet yanlış anlayacak 😂
Pardon, bir an kendimi Hollanda'da sandım.. 😂
😂😂😂
Teşekkür ederim.. 😄
Ricalarrr
Cevap
35Cevap
Anlaşılır olmak ve sevilmek ikisi bir aradayken güzel.. Biri olmadı mı diğerinin bşr bir anlamı kalmaz..
Önce anlaşılmak isterim
Sevilmek
Anlaşılmak daha mantıklı ben bir yazı yazmıştım arkadaşlar diye emin oldum onlar arkadaş değil ama yalan söylüyorlar o kavga doğruydu demek ki onu da sakladılar orada kıza farklı davranmış sevgilisinin arkadaşı uyarmış kavga çıkmış sonra zaten ayrıldılar bu çocukla birlikte yaşamaya başladılar 4 aydır aileler tanıştı şile tarafında hep beraber vakit geçiriyorlar otelde birlikte kaldılar ve dizi başka yöne ilerlemesin diye yasak koymuşlar bir araya gelip biz sevgiliyiz demiyorlar program da bile kız sakladı ama her şey orta da o sahneler arkadaşça olmaz sevgililer kavga gerçek onu da sakladılar
Anlamaktan öte anlamaya çalışmak fakat yormadan, kırmadan ve herşeyin ötesinde anlamasa bile bu hissiyatı karşısındakine hissettirmesi aşkın, sevginin kendisidir.
Anlaşılmak isterim. Anlayan biri zaten zamanla sever de beni ama tam tersi sevdiğini söyleyip beni anlamayan birinin sevgi dediğinden de şüphe ederim.
Anlamayan kişi sevdiğini iddia etmesin , inanmam, zira anlayan kişi sevmeye müsaittir, kişi anladığını sever, sevdiğini anlar
Seven illaki çıkar ama beji anlayan çok az kişi var ben bir empatım ama beni anlayan kişi yok maalesef
Sevilmek isterdim çünkü seven insan her türlü anlar zaten. ama sevgi yoksa insan karşısında ki kişiyi anlamıyor
Her ikisinide isterim aslında ama öncelik seven birisini isterim çünkü seven insan anlamaya da çalışır..
Sadece birini seçmek gerekiyorsa anlaşılmak isterim
Anlaşılmak tabi ki çok önemli ve değerlidir...
Her ikisinden de birer buble almak isterim 😊🌹♥️❤️
Anlayan sever seven anlar 😄 yani anlayacağın bu ikisi ayrı olamaz
Benim için anlaşılmak sevilmekten daha değerli çünkü çok farklı özelliklere sahip bir bireyim.
Aşk ile başlar, sevgi ile devam eder. Saygı olmazsa aşk ve sevgi biter. En doğrusu ne biliyor musunuz,; diyelim ki 20 30 yıllık evlisin hala sana gülümseyen bir eşin varsa sevgi budur.
Anlaşılmak isterim. Sevmeye herkes sever ama herkes anlayamaz
sevilmek isterim. seven anlar bence ya da anlamaya çalışır.
Beni anlamayacak düzeyde olan birinin sevgisini de asla istemem. Keyifli günler.
Bi insan beni anlamıyorsa, sevmesin de mümkünse..
En İyi Cevap