Sizin için aşık olmak şart mı, mantıklar uyuşuyorsa tamamdır mı diyorsunuz?

Sizin için aşık olmak şart mı, mantıklar uyuşuyorsa tamamdır mı diyorsunuz?

Aşık olmak hiçbir zaman kriterim olmadı sanırım. Aşık brni yarı yolda bıraktı. Evlilik gibi uzun vadeli güven isteyen bir serüven sadece aşka güvenerek ayakta kalmaz. Fazlası gerek. Ayrıca ilişki uzmanları aşka 2 yıl ömür biçiyor. Devamında bu aşk dediğimiz yoğun duygu sevgiye dönüp saygı ile pekişmediyse o ilişki çok hızlı bir şekilde çirkinleşiyor. Ve ben kör kütük aşk evliliği yapıp birbirinden tiksinen hatta nefret eden çok çift gördüm. Evlilik gibi önemli bir kararda oyumu mantıktan yana kullandım. 7 yıl sonra “çok şükür” diyorum.
Hayır evlenemem.. Aşık olduğum adamı aynı zamanda seviyor da olurum ve gözüm ondan başkasını görmez.. Sevdiğim adamı gördüğümde midemde kelebekler uçuşmalı.. Ondan başka kimseyi gözüm görmemeli.. Kalbim küt küt atmalı.. 😄
Bu söz Jane Austen Aşk ve Gurur romanın yazarına ait ve ben bu söze katılıyorum. Gerçi bazen evliliğe sadece şirket olarak bakabildiğim oluyor ki bunda duygu yok bence evlilikte bir erkeğin aşk duygusu olamaz.
Hayır aşık olmadığım bir kişi ile evlenmezdim. aşk yoksa zaten evliliğin amacı arkadaşlık gibi olur. duygular olmalı her zaman. kişi kalbinde hissettiği gerçekten sevdiği kişiyi ile evlenmelidir.
Cevap
9Cevap
Aşk bir gün bitecek zaten geriye saygı sevgi anlayış kalacak ama evliliğe adım atarken bir kıvılcım gerekiyor ki bu da aşk, az veya çok fark etmiyor
Mantıken uyuyorsa evlenirim, aşık olup evlenip pişman olan çok. Aşk; insanın gözünü kör eder bazı şeyleri göremezsin yani
Büyük konuşmak istemiyorum. Aşık olursam anca evlenebilirim
Duygu adamıyım ben matador bey... aşık olmazsam hıc evlenmem.. cokta fifi
Aşık olmadığım veya sevmediğim birine dokunamam bile, illaki duygunun olması gerekiyor.
Aşk ile beraber mantıkta olmalı
Sonra sevdim ama sövdüm olmasın
Evlilik korkum var, evlenmem.
Hayır evlenmem aşk sevgi olmadan mutluluk olmaz kızın üzülmesine gönlüm el vermez evlilik her 2 taraf da birbirini sever aşık olursa evlenmek doğrudur
Sanmıyorum ya çok zor
Mantıkla olacak iş değil. Sadece aşıksan bi şekilde toleransın olur. Ama en güzeli mantıklı olana aşık olmak ki herkese nasip olmuyor maalesef
Ben aşka değil partnerinle olan sevgi ve uyuma inanıyorum
Ben sadece âşık olduğum adamla evleneceğim nett.
yok ben korkarım evlilikten
Ben aşık olsam bile evlenmeyi düşünmüyorum
Hayır evlenmezdim
Aşık olduğum isterse ancak
Aşka gerek yok
Mantık önemli benim icin
Evlenmem
Evlenemem ben zor.
Evlenmem
Aşk olmazsa zor ya.
Hayır kimse bunu yapmamalı
Sevmem şart