kari kizla isleri yok ne guzel arkadasca yanasiyorum iki gun konusup susuyolar neden onlar uzak durunca ben daha cok istiyorum
Bende sevgili olmak istemiyorum ki sadece flort arkadas olmak istiyorum
kari kizla isleri yok ne guzel arkadasca yanasiyorum iki gun konusup susuyolar neden onlar uzak durunca ben daha cok istiyorum
Bende sevgili olmak istemiyorum ki sadece flort arkadas olmak istiyorum
Çünkü yürüdükleri yol farklı. Belki aynı yolda yürüyorsunuz ama aynı kulvarda değilsin.
Aslında görürsün ama dikkat etmezsin. Çünkü insanın gözü başka yerdedir. Onlarda zaten dikkat etmek için özen göstermezler. Gösterişsiz bir hayat ve mûtevazilik. Onlar sadece önüne bakarlar
İnançlı biriyim bundan dolayı öyle herkesle sevgili olmayı vs tercih etmiyorum.
Çok iyi tanıyıp, gerçekten doğru biri olduğundan emin olmalıyım ki hayatıma alabileyim. Sırf bu yüzden 3 yıldır yalnızım mesela
Yani inançlı erkekle tanışmak ilişkiyi aceleye getirmedikleri için, güven ve saygı istedikleri için ve birde sayıları az olduğu için zor diyebiliriz😅
inançlı erkek ilk başta sana ve kendine zarar vermekten korkar ama kanı ısınır ise arkadaş canlısı olup bi zaman sonra işi ciddi olması lazım harama bulaşmamak için
Edep sahibiler. Sözlüklerinde flört diye bir kelime yok.
Cevap
35Cevap
Çünkü onlar aşk peşinde olmaz.
İslâm'a göre bir erkekle bir kadının bırak arkadaş olmayı aynı ortamda bulunması bile caiz değildir. Fakat maalesef günümüz laik ve çağdaş (kâfir) düzeninde bu dinî kurallar "Müslüman kesimlerce" bile kimi zaman zarûriyetten ötürü kimi zaman da kasten terk ediliyor. Karma eğitim bunun büyük bir örneği. Liselerin durumu ortada, liselerde hâmile kalan 18 altıların haberlerini söylememe gerek yok herhalde, bir de medyaya yansımayanlar var tabii, üni. ler fuhuş yuvasına dönmüş, öğrenci evleri vs. 8'e giden çocuklar daha çükleriyle oynarken ben bunu o yaşta akledip erkeklere özel bir liseye kaydolmuştum, kız yoktu, iyi oldu yoksa ben de diğerleri gibi karı kızla münasebetlerde bulunabilirdim, gerçi kendini koruyacak olan adam her yerde o ayrı. Keza üni'de de aynı tercihi yaptım. Japonya'da yapılan bir bilimsel araştırmada karma eğitimin eğitimi olumsuz etkilediği kanıtlandı. Hatta Japonya'da sadece kadınlara özel metrolar bile var belli saatlerde, taciz vs. engellemek için.
Hakîkî ma'nada muhafazakar bir erkekten bahsediyorsak, onun için bir kızla arkadaşlık etmek söz konusu değildir. Bunu günümüzde başaran çok azdır. Başaranlar da bu dönemin Ebû Bekîrler'idir. Böyle birini aday olarak görüyorsun durumunun ciddiyeti belli edip "münasip şartlarla" görüşerek olayı bağlayabilirsin. Yok öyle her hafta sonu geziye çıkıp el ele tutuşup sinemaya gitmek bilmem ne yapmak, onlar evlilikten sonra. Böyle bir şekil üzerine kurulan evlilik bereketli olur, evlilikten önce tadılmamış zevkler evlilikten sonra tadılır, hem günah olmaz hem de günahla başlayan evlilikler gibi kısa ömürlü olmaz.
Bende muhafazakar biriyim dinimizde normalde bir kızla bir erkek konuşması caiz değil ama günahta değil ehli sünnet kişiler konuşmaz peygamber efendimiz Hz Muhammed Mustafa (sav) kendisine helal olan kadınlardan başka hiçbir kadınla tokalaşmadı bu yeni dönemdeki nesiller ise islamı Allah'ı kitabı çok yanlış biliyorlar çok yanlış tanıttılar gerçek şeriatın ne olduğu hakkında çoğu kişinin haberi bile yok islamın sadece erkekleri üstte tutan bir din olarak biliyorlar ama bu çok yanlış.
Muhafazakarlık ile dindarlık aynı şey değil. Çoğu insan neden bunun ayrımı yapmıyor
@Nightwalk35 ben muhafazakar olduğumu belirttim ve dinime önem verdiğimi açıkladım muhafazakarlıkla din arasında bir ilişki olmadığını zaten biliyorum
Peki öyleyse
Tamamen bizim terciğimiz önceki ilişkilerde yasananlardan dolayı tecrübe sahibi olmak zorunda kaldık KS da bulunmamın sebebi arkadas edinmek ama bazen bayanlar ters algılayıp sorun cıkıyor ister istemez ilişki bagıbından uzak duruyorum önceki tecrübelerime dayanarak arkadaş kalmak hoş sohbet etmek her zaman daha cazip geliyor bana
Kaçan kovalanır taktiği. Onlar ne istediğini biliyor bu da senin işine gelmiyor. Ya arkadaş olursun ya da flört edersiniz. Sen istiyorsun ki etraftaki berkecanlar gibi ağzının içine düşsünler.
Flört Arkadaş nasıl olunuyor birileri açıklayabilir mi bu arada hani böyle sevgili gibi ama değil gibi mi oluyor bu arada 😀
Bendede o durum oluyor. Mesala konuşuyoruz sonra şey diyorum abaza gibi boyna rahatsız etme kızı diyorum ve yazmayı kesiyorum.
Arkadaş olabiliriz, bir kahvaltı ya da yemek buluşması yapabiliriz,.
Muhafazakar oldukları için flört ve karşı cins ile arkadaşlığa sıcak bakmıyorlar.
Aileniz aracılığıyla ya da hiç olmadı ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanışın bence.
Zamanında çok acı çektik bu işlerden inancımız kalmadı öylesine gidiyoruz nasipte varsa zaten olur.
Benim için fark etmez olabilirdi olmayabilirde
Karı kızla işleri mi yok? O kızlara karşı öyle. Bir de erkekler içinde gör onları
Kimse ile konuşmadıkları için bilmiyorlar konuşmayı.
Konusmalari zehir kalpden vuruyorlar. O zehir birkere aklina girdimi vaz gecemiyorsun ondandir
Sana denk gelen kişiler değişik. Kavun değil ki dibinden koklayıp seçesin!!!
Aklı bacak arasındaki kızlara bakmadıkları için zorlanıyorsun.
Samimiyet şart
Hedef değiştir nedne orada ısrar ediyorsun
Onların bu dünya zevkleriyle işleri yok galiba
Geçmişin temiz mi
muamazakar erkegin işi yok burada kjskjskjs
Çok kolay da denk gelmesi zor...
Neden zor olsun tanımıyor musun
Öyle erkekler daha çekici ya
Çünkü kadınların çoğu zaman kaybı oluyor.
Senin bayaa yanlişin var onlar aciktan yapmaz
bu konuda tutarlılar
Olursun aslında bende muhafazakarım :))
Zor olan şeyi istiyorsun
Muhafazakar kadın kızlarda aynı.. aynı dert
Zamanla olur
Çabaya devam o zaman
Ben böyle birisi değilim konuşuruz
Çünkü düşünceleri tabu
Hiç sevgilin olmadı mı
Kolay
Bulamazsın 😂