Bir erkek sevgilisinden kolayca borç para isteyebilir mi?

#orkide
Bir erkek sevgilisinden kolayca borç para isteyebilir mi?

#orkide
Erkek veya kadın fark etmeksizin, bir ilişkide borç para talebinde bulunmak karmaşık bir konudur ve birçok faktöre bağlıdır. Bir ilişkide para konuları her zaman hassas olabilir ve çiftler arasında farklı beklentiler ve sınırlar olabilir. Bununla birlikte, sağlıklı bir ilişkide dürüstlük, iletişim ve karşılıklı anlayış önemlidir. İlişkide açık bir iletişim kurmak önemlidir. Finansal konuları konuşmak, beklentileri ve sınırları belirlemek için zaman ayırın. Borç para talebi, net bir şekilde ifade edilmeli ve her iki tarafın da rahat hissetmesini sağlayacak şekilde konuşulmalıdır.
Şahsi olarak erkek tutumlu olmalıdır, aniden gelişen vs bir olay var ise erkek son çare isteyebilir. Ama bu işi sürekli hale getirmemek şartı ile. Ben hiçbir zaman istemedim aksine kendime bir şey almak istemez iken kız arkadaşım sever mi gibi sorular ile önce onu düşünürdüm. Dediğim gibi sürekli hale gelmiş ise bu olay farklı şeyler düşünülebilir.
Eğer ki sıkışık bir durumdaysa durumunu anlatarak uygun bir dille elbette isteyebilir. Kişiden kişiye göre bu duruma verilen tepki de değişebilir tabii. Kadın bireylere göre direkt olarak gidip böyle bir şey istemek biraz kaba bir davranış. (Kadın dilinde söylemek gerekir ise, odunluk.) Bu yüzden iyi bir dil kullanıp durumunu anlatmak gerekir. İyi günler dilerim...
Normalde isterler ama Türkiye’deki ya da böyle Türkiye gibi ata erkil yani erkeklerin yükseltilmiş olduğu bir düşünceye sahip insanlar ise hayır isteyemezler.
Cevap
41Cevap
Şahsen ben sevgilimden kolay kolay borç para isteyemem. Aslında baktığım zaman ben kimseden kolay kolay borç para isteyemem. Fakat İnsanlık hali herkes hepimiz dara düşme ihtimalimiz her zaman var. Sevgililik böyle durumlar için önemli bir kavram. Baktığım zaman gerçek anlamda sevdiğim insandan böyle bir talepte bulunamayacaksam başka kimden bulunabilirim ki?
Bir erkek özelliklede delikanlı tavırları var ise ve sevgilisinden borç istiyorsa adam değildir.
Çünkü:
1 Adam olan birinin borç isteyeceği amcası, dayısı, kuzeni, arkadaşı, dostu yok ise iyi insan değildir (kibarca). Hayatında hiç mi kimse kalmamışda sevgilisinden istiyor burayı düşünmek lazım.
2 Kredi kartı, banka hesabı, birikim, birikmiş, kredi limiti yoksa dürüst ve düzgün değildir. Ya kötü alışkanlığı vardır ya da yanlış yoldadır.
Vakit geçirilir bu tür insanla ama güvenilmez bankalarda etrafındaki insanlarda güvenmemiş zaten😉😏🤔
Evlenmeden borç olayı olmaması gerekir evlendiktensonra zaten hertürlü eşi parasız bırakmaz ama para isteyen yüklü miktarda sevgisi yok kullanma derdine düşer kadın parası yemek işini görüp yolvermek çok şahit oldum bu konuya yanlış uzak durulmasını öneririm
İlişkiye sevgilinin tutumuna göre değişir. Genel olarak borç almayı kabul etmeyen birisiyim. Atıyorum bir şey alacakken borç olarak değilde hediye vs geri dönüşsüz olacaksa kabul edebilirim. O kişiye de aynısını yaparım. Ama bu ilişki muhtemel evlilik arifesinde olan bir ilişkidir. Oyle cok ilerlememis bir ilişki de yapacağımı sanmıyorum
Arsız yüzsüz onursuz omurgasız ise ister elbette!! Aç susuz kalırım yinede ne sevgilimden ne de başkasından isteyemem
Utanır sıkılır çok zor durumda kalmadıkça isteyemez çevresinden felan soruşturur önce
Ben çok zor ama çok zor bir durumda olsam dahi sevgilimden para istemem net.
Utanır isteyemez. Çok acil hastane vs gibi durumlarda olabilir
İsteyebilmeli, zor zamanda birbirlerine destek olmalılar
Ben onu dusunemem bile çünkü öyle yrtismedim.. Erkek her konuda kadının destekçisi olmalı..
Aç kalırım gene istemem. Ya ölüürm :D ya ölürüm gene istemem.
isteyemez. Ona gelene kadar borç isteyeceği bir ton insan var
Sevgilin değilmi en yakını sensin kimden istiyecek başka
@Azraaykan3 Erkek kafası başka işler. Sevgilisinden istemez. Oldu da istedi hemen öder
Arkadaştan isteniyorsa sevgiliden hayli hayli istenir
Açtıktan ölsem gene istemem bir kadından para. Annemden bile istemiyorum. Erkeklik gururu damarım var kadına muhtaç gibi hissederim kendimi ezikçe bir durum
Ben erkeğim. Sevgilimden borc para asla istemem, asla sevgilime hesap ödetmem. Sevgilimi kadınımı korur kollarım. Ona gelecek zararı göğuslerim. Aksini düşünen erkekte benim nazarımda erkek degildir
Bence isteyemez. Seninle ciddi düşünüyorsa ve gerçekten seviyorsa bunu erkeklik gururuna yediremez.
sevgilim istiyor veriyorum ben sıkışıncada o bana veriyor bu samimiyet güzel bence birbirimizin halinden anlıyoruz
Eğer bir erkek bir kadından borç isterse o benim gözümde haysiyetsiz bir erkektir
Bana uzak Allah'a yakın olsun o kişiler 🤣
😂😂😂
Çok güldüm
benden çok istediler alayına verdim🤣🤣
İsteyen çok yakıtıramıyorum
Para güvensizlik hissettirir ?
Ben hayatta istiyemem
Siz yine de ne borç verin, ne de alın!!
Erkek adam, kadından para almaz.
babamdan iteyemem ya kızdan nasıl isteyim:)
İsteyebilir 😂😂
Ayyy çok zor ya çok utanırım
Yanii Bayadır birlikte iseler neden olmasın
İstemem yan cebime koy
Bemce isteyemez
Canim sana nasıl ulasirim
Erkek mi lan o hahah
Ben isteyemezdim.
Ben isteyemem bi tuhaf olur bana göre
parası varsa alır
Gururludur istemez
Hayir asla isteyemem