Bu sessizlikten ne çıkarmak gerek?

Uzun süredir devam eden bir ilişkim vardı buzamana kadar uyuşamadığımız biçok konuyu ayrılsakda barışarak atlattık, şimdi bizim ilişkide erkek arkadaşım ailevi sorumlulukları fazla benim ise pek yok, oyüzden o evlilik konusunda istekli ağzı ile çok söylemesede nereye kadar böyle gidecek ilerde ne olacak klasik bayan cümleleri çok yapıyordu, bende çocuk vs düşünmediğim için sorumlulujlarım olmadığı için evliliğe korku ile yaklaşıyodum bazen sıcak baksamda konuşma hareketlerimden o zaten bunu farkediyordu, en son dönemlerde ben bunun kasıtlı kıskandırma çabalarını görüp bunu kıskanmayı bıraktım çokta kıskanç biriydim o bunlarıda zaten artık sevmiyor ya da çok umursamıyor olarak algıladı, ve şu an hergün konuştuğumuz adam ile 4 gündür konuşmuyoruz ne yazarsam yazayım yok tepki alamıyorum derdinide söylemiyor bu ya da buda demiyor ancak bişi yok üstüme gelme herşeyden bunaldım diyor, normalde merak eden biriydi bemden haber almadan oda duramazdı yok yani yok, buna ne oldu evlilik olmaycak seneler olddu diyemi kendini doldurdu e öyle bişi varsa söylemiyorda, numaramıda silmiyor, bu sessizliktn ne çıkarmak gerek ne yapmak gerek lütfen aklı başında yorumları beklerim🙏
Bu sessizlikten ne çıkarmak gerek?