- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü maalesef aşk ve sevgi yok bu yüzden oluyor. günümüzde kimse kimseyi karakteri sevgisi için sevmiyor maalesef. parası ya da tipi için seviyor. ve zıt karakter de oldukları için de sevmeyi bilmiyorlar insan gibi sevemiyorlar. çünkü tek amaçları yalnız kalmamak ya da geçim sağlamak bu yüzden evleniyorlar. ayrıca daha bir çok neden de var tabi ki de, Sağlıklı bir ilişki için etkili iletişim önemlidir. İletişim eksikliği, çiftler arasında anlaşmazlıkların çözülmesini zorlaştırabilir ve zamanla biriken sorunlara yol açabilir. Çiftler arasındaki uyumsuz değerler ve hedefler, çatışmalara ve uyumsuzluklara yol açabilir. Örneğin, çocuk sahibi olma isteği, kariyer hedefleri veya maddi konular gibi konularda anlaşmazlık yaşanabilir. Para, birçok evlilikte sorunlara yol açan bir faktördür. Finansal sorunlar, ekonomik zorluklar, borçlar veya farklı harcama alışkanlıkları gibi nedenlerle çiftler arasında gerilim yaratabilir. İhanet, güvenin sarsılmasına ve evlilikte büyük bir yıkıcı etkiye neden olabilir. Aldatma veya sadakatsizlik, birçok çift için boşanma kararının temel nedenlerinden biri olabilir. Evlilikteki rol ve sorumlulukların adaletsiz bir şekilde dağılımı veya beklentilerin karşılanmaması, mutsuzluğa ve anlaşmazlıklara neden olabilir. Yoğun iş temposu, iş stresi ve diğer dış faktörler, çiftlerin birbirleriyle yeterince zaman geçirememesine veya birbirlerine destek olamamalarına yol açabilir. Bireylerin zamanla değişmesi ve farklı yönlere doğru büyümesi, ilişkilerde uyumsuzluk yaratabilir. İki tarafın da kişisel gelişimlerini takip etmek ve uyum sağlamak önemlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. En başlıca nedeni özel hayatın hiçe sayılması ve bunu özgürlük gibi algılayıp ihtiyaç gibi algılayıp, yaşamak...
Bir dönüm insanların mahremiyeti vardı özel hayatı vardı. Ama Çağdaşlaşma ile beraber Medeniyetin ilerlemesi ile beraber İlim Fen'nin Feza'ya çıkmasıyla beraber insanlar özgürlük adı altında yasak olan her şeyi ihtiyaç gibi gördüler...
Eskiden ayıp denilen her şey artık ulu orta yerde yapılıyor. İnsanlar ilk cinsellik deneyimini çok daha Küçük yaşlarda tanımaya başlıyorlar. Sevgililik derken flört derken bir dönem böyle geçiyor. Bu dönemde de gizli saklı her türlü mahremiyet çiğneniyor ve yaşanmışlık diye geriye bir çöp kalıyor.
Günümüzde birçok insana sorsanız biz evlenmeden önce 4 sene önce 5 sene önce birbirimizi tanıyorduk sevgiliydik ve sonradan evlendik. Ama bu dönemde yapılmaması gereken her türlü özel mahremiyetler çiğneniyor ve uygulanıyor.
Zaten bu saatten sonra da yani evlendikten sonra da geriye bir yaşanmışlık kalmıyor. Siz evlenmeden önce bir sofraya oturuyor yiyor içiyor ve toplamadan kalkıyorsunuz. Sonra da evlendikten sonra o masaya tekrar oturuyorsunuz. Sonra sofraya bakarak diyorsunuz ki burada yiyecek hiçbir şey kalmamış.
Özetle Özel Hayat böyle bir şey. Siz mahremiyetinizi evliliğe saklamazsanız geriye bir yaşanmışlık kalmaz. Zaten her türlü hazzı tattınız geriye ne kalacak ki. Evlendikten sonra sanki o insan değişecek mi. Siz farklı şeyler bekliyorsunuz ama öncesinde bütün özelinizi paylaştınız.
İkiniz de birbirinizin her türlü zevklerini hoşlandığınız ya da hoşlanmadığınız tüm hallerini biliyorsunuz yani merak edilecek bir şey bırakmadınız artık birbirinizi tanıyorsunuz. Evlendikten sonra da bu durum değişmeyecek çünkü birbirinizi keşfetmeyeceksiniz çünkü siz o hazineyi daha önceden keşfettiniz O yüzden evlendikten sonra da size bir tat vermeyecek.
Eğer iki insan birbirini tanımadan evlenirse o evlilik daha sağlam ve mutlu olur. Görücü usulü evliliklerde olduğu gibi. Bunun en büyük sebebi de kişilerin birbirlerini huyların sularını tanımamalarıdır. Çünkü kişi evlendikten sonra karşısındaki insanı tanımak ister her tanıdığında Bir daha onu sever ve aşık olur. Her seferinde onu yeniden keşfetmeye çalışır Zaman geçtikçe onu daha çok tanır ve daha çok sever.
İşte evlilik öncesi ilişkilerde bunlar olmadığı için yani evlilikten sonra bir yaşanmışlık bırakmadığınız için o evlilik ölmeye mahkumdur.
Sadece bu konuya değindim sosyal medyaya, eşlerin arasındaki muhabbete değinmedim. Konu açılırsa bu konuları da yorumlar yazarım
Geceniz hayırlı olsun inşallah
17 Yorumla
Soran+1 yılya da her tanıdığında tekrar tekrar nefret eder. görücü usulünde de %50 ihtimal var.
- +1 yıl
Toksik bir ilişkiden hayır gelmez. Ben Görücü Usulü evliliklerde kendi dönemime bakarak yazdım aslında.
Eskiden insanların başı yere bakardı. Kimseyle işi olmaz ve başkasına da bakmazdı. Hayatında ilk defa birbirini gören insanlar, hayatında en güzel insanı ile karşılaştıklarını hissederlerdi. Evlilikte sadece ve sadece koşulsuz şartsız eşinden başkasına bakılmaz. Sen başkasına bakmadığın sürece eşinden daha güzel bir insan olamazdı. Dinimizde öyle buyurmaz mı?
Şimdiki Görücü Usulü evliliklerde bu sıkıntı var. Uzun sürüyor ama sonra işin büyüsü bozuluyor. Nedenlerine girmiyorum ama çok unsurlar var.
Mesele sadece uyum değil. Aynı yemeği beğenebilir, aynı huylarınız, zevkeriniz, karakterlerinin ve hatta aşırı aşık ve tutkulu olabilirsiniz ama evlilik için bunlar yeter mi. Yetmez Azizim yetmez.
Evlilikte kişilerin sağlam bir iradesi olması şarttır. Evliliğin en zor zamanlarında kişi psikolojik olarak sağlıklı kararlar alabilmesi, meselelerin üstesinden gelmekte sağlam bir irade, psikolojik olarak tam bir çözümleme yetisine sahip iradeli insanlarla evlilik olur.
Eğer bunlar yoksa tıpkı günümüzde ki evliliklerde olduğu gibi Ebeveynler şunu söylüyor " olursa olur. Olmaz ise sen yoluna ben yoluma" anlayışı var.
Nerede kaldı o aşk, meşk sevda ve yeminler. Bunlar önemli ama tek başına yeterlidir değildir.
Kişiler evliliğin ne olduğunu ve bunun bireysel değil kollektif bir ilişki olduğunu anlamaları gerekir.
Soran+1 yılGörücü usulü evliliğin hiç bi esprisi kalmadı. Hatta evleneceği İnsanı kendisi araştırıp soruşturup bulamayan erkeklerden hiçbir şekilde Hayır gelmeyeceğini düşünüyorum ben
- +1 yıl
Zamanla beraber değerlerde değişti. Artık eskisi gibi böyle bir ûsûl evliliği kalmadı.
Ben Görücü Usule karşı değilim. Nihayetinde evlenilecek diye bir şey yok. Bu bir Tavsiye evliliğidir. Bir arkadaşın sana nasıl birisini öneriyor ve tanışıyorsan bu işte böyle esasen. Sen evet der ya da demezsin. Bu ilişki yol alsın der ya da demezsin. Bu sana kalmış bir şey.
Ama şuna da inancım var. İnsan bir denizdir ve içinde hazineler saklar. Kendini her türlü olumsuzluklardan sakınmış insanlar muhakkak bir araya gelirler. Mevlâm senin içinde, mâbedinde sakınarak koruduğun o manevî, halisâne duygularını gerçek sahibine emanet edecek kişiyle karşılaştıracaktır.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama buna zerre kadar inancım da umudum da yok artık.
+1 yılBirçok sebebe dayanmakta boşanmaların bu kadar yüksek oluşu. Nüfusunun büyükçe bir kısmının çiftçi olduğu dönemi yitiren Türkiye, kadının vatandaş olarak bilinclendiği sanayileşme ile şehirleşme sürecini artırdı görece olarak. Eğitimin de katkısıyla kendi ayakları üzerinde durabileceğini farkeden kadın erkek dayatmalarına maruz kalmak zorunda hissetmiyor artık. Din ve ataerkil yapının -sadece- kadın üzerinde ki baskısı altında ezilmek istemiyor ayrıca. Değişen kültürde "gelinliğiyle girip kefeninle çıkacaksın" söyleminin ne kadar absürd olduğunu farketti.
Erkek içinse köy gibi dar bölgelerde zoraki karşılaşmalarla yapılan görücü usülüne bağlı kalmak artık anlamsız. Şehirlerde toplanan nüfusu beden hazzı için bir kaynak alan olarak gördüğünden tek eşli olmak zorunlulugu gütmek istemiyor. Yanlış siyasi politikaların yarattığı ekonomik sıkıntıları zorakilikle sürdürdüğü evlilik için omuzlamak istemiyor, birçok kolay "fırsat" mevcutken.
Teknolojinin artması herk iki cins içinde kültürel ahlaki baskıların olmadığı sanal bir dünya yarattığından, göremediği sosyal değeri hissettirdiğine inandığı kişilere yöneliyor kişiler. Bu da çiftlerin birbirlerine olan aidiyet hissiyatını zayıflatıyor.
Karma eğitim görmemiş ya da fazlaca baskıyla yetiştirilen kadının ilk gördüğü erkekte ki az ilgi yüzünden evlilik istemesi gibi toplumsal sorunlarda mevcut. Düzgün yetiştirilmemiş aşırı uçlarda yaşam vareden erkeklerin anne baba tarafından evlendirilip sorumluluğundan kurtulmak istenmesi de toplumda mevcut.
Seçenekler çoğaltılabilinir. Bence en önemlisi toplumsal olarak nasıl sevebilirizi bilmiyoruz. Çocukken bunu hissedemeyen bireylerin yetişkinlikte bocalamaları gayet doğal bir durum.
21 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda bir bence yazabilirsiniz. Kaleminiz baya kuvvetli
+1 yılHer iki cinste sorumluluk duygusundan uzak yetişiyor artık. Saygıyı esas alan bir ilişki anlayışı gerektirir evlilik.
Toplumun boşanmaya olan bakış açısı da değişti zaman içinde. Tahammül sınırlarını gözetmeksizin her birey kendi istekleri doğrultusunda yaşamaya odaklandı. Aile denilen kurum iki veya üç çocukla sınırlı kaldı hafızalarda.
Saygısız, sevgisiz, sabırsız bireylerin bir arada yaşayabileceğini düşünmek hataydı.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bir oran.. Geçmişte boşanmak çok uç noktada bir düşünce ve eylem olarak değerlendiriliyordu.. Artık toplum tarafından daha normal karşılandığı için zamanla bu oran yükseldi.. İlerleyen zamanlarda daha da yükselecektir..
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek bu kadar kolay olmamalı diycem ama bu sefer gayri meşru ilişki ve çocuklar çoğalır.
- +1 yıl
Evlenmenin kolay ya da zor olmasıyla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum.. Zamanla her şeyin sıradanlaşması ve insanların birbirinden uzaklaşması.. Toplum baskısından dolayı günümüzde hala bir çok evlilik devam ediyor.. Muhteşem bir hayat yaşadıkları için değil..
Soran+1 yılEvlenmeden önce yeterince tanısalar birbirlerini anlaşamıycaklarını anlarlar
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü insanların birbirine tahammülü kalmadı...
30 Yorumla
+1 yılAceleye gelmişlik var, insanların büyük bir çoğunluğu evliliği kurtuluş olarak görüyor. Böyle olunca ne oluyor? Anlaşamamazlıklar gün yüzüne çıkıyor ve bitiyor. Evlilik dediğimiz şey o kadar da basit bir şey değil. Ben hiç tecrübe etmediğim halde bilincindeyim. Bir kere insanların evliliği bir kurtuluş olarak görmemeleri lazım özellikle kadınların. Evlilik iki insanın bir hayatı paylaşarak idare etmesidir. Bir nevi egodan, kibirden vs negatif duygulardan arınma gibi düşünebiliriz. İnsan kendine sorumluluk duygusunu yüklemeli, demeli ki benim bir eşim var bundan sonra hayatımı daha sorumlu yaşayayım, artık nefsime hakim olmalıyım. Bir parfüm kokusu bile olumsuz nefsin uyanmasına sebep olabilir çünkü etkilenme söz konusudur. Böyle basit gibi görünen ama ince olan detaylara çok dikkat etmek lazım. Eşler birbirlerinin yanında değillerken kalp devre dışı bırakılıp eşte kalmalıdır. Yoksa düz gidilen yolda iş yokuşu boylayabilir
10 Yorumla
+1 yılAile yapısı. Para. Seks. Aldatma. Empati yoksunluğu. Sorumsuzluk. Aşırı ergen özgüveni büyümemek çocuk kafasında kalmak. Psikolojik sorunlar. Bir birlerini escort veya jigolo gibi gören cinsler. Aile kelimesinin içinin boşaltılması. Karı veya Kocayı dost kardeş görmeleri. Aslında Karı Karıdır Koca Kocadır. Bu farkları bilmeyen zihniyet. Kendini geliştirmeye ve törpülemeye cesarete edemeyecek ve münakaşa yapamayacak kadar yeteneksiz olmaları. Sağlam karakter ve netlik yok. Amaç kullanmak ve bencillik. Sonuç da bu ben ben diyerek hiç bir yere varılmıyor. Sen ben değil biz varız ve buna ayak uyduracak sınırları belirleyin benlikleri koruyacak seviyede bir toplum saygı sevgi anlayışın olmadığı toplum içinde olmak. O kadar fazla zehirli bilgi zihniyet insanlar var ki. Sapıtıyorlar. Eğitim bu yüzden önemli.
14 Yorumla
Soran+1 yılEğitimin eğitilmesi lazım önce. Okulda küfür öğreniyo çocuklar!
- +1 yıl
Bozuk sistem. Eğer bir sistem çökerse insanların bozulması da o kadar normaldir. Ancak durum anormal olacaktır. Kan donduran olaylara bakınca zonguldak veya farklı şehirlerde çocuklar bile savunmasız bir pislik bataģı içindeyiz.
Soran+1 yılCinsel sapkınlık ve yozlaşma üzerine cahillik hepimizin işi zor sadece kadın ve çocukların değil.
- +1 yıl
Öyle Türkiye toprağı değil mesele içinde yaşayanlar. Cehennem yapmayı tercih ettiler. Ancak bir noktada patlayacak patlamak zorunda.
+1 yılEskiden kadinlar çalısmıyor ve kocasının eline muhtactı. Kocası dövse de söbsede tekbaşina ayaklarının üstünde duramıyorlardı babasınin evine dönse baba abi geri gonderiyordu vs. Çok şükür bu durim daha aza indi 🙏🙏 ve kadınlarımız kendi ayaklarının üstünde durmaya basladı dik durmayı öğrendi. Kimseye muhtaç değil bu birinci sebep
Malesefki bir de aldatma/aldatılma durumu var
Bir de anlaşamazlık
İlk söyledihime ek olarak. Kadin cinayetlrini. Sebeplerinden bir de bu. Kadin kendine zulum eden hayvandan bosaniyor diger hayvan babasindan hordugunu uygulayadigi icin kuduriyor ve kadini olduruyor maalesef durim bu sekil de hukumet de bunlara ceza vermiyor nerdeyse bundan cesaret buluo bunu cinayeeri isliyor cani pislikler02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel görüş ama beğene gitmedi elim mazur gör🙏
- +1 yıl
Yok estagurullah beğen diye yazmadim durumu anlattôm sadece 👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılErken yaşta evlenmek ve rahat cinsellik yaşayabilmek için yapılmış evlilikler bunlar genelde. Erken yaşta evleniyorlar sonra gözleri açılıyor daha iyi hayat şartlarını başka insanlarda görüyorlar daha kaliteli hayatı başka insanlarda görüyorlar ve kendi evliliğinden mutsuz olmaya başlıyorlar. Cinsellik için de belirli süre içinde o azgınlıklarını attıktan cinsellikten düşüyorlar ve sonra daha mantıklı düşünmeye başlıyorlar farklılıklar daha çok göze batıyor. Ama iş işten geçmiş oluyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılBu yaşta bu farkındalık bravo vallahi 👏
Cevap sahibi+1 yılGözlemlerim iyidir teşekkürler 😄
Soran+1 yılRicalar
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Evliliğin artık günümüz şartlarına uymadığını düşünüyorum. Tıpkı tuşlu telefon gibi, modası geçmiş bir şey olarak düşünebiliriz.
11 Yorumla
Soran+1 yılYerinde bi tespit
+1 yıltanımadan etmeden evlenmeyecekler :D bir de günümüzde beklentiler çok farklı olabiliyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılBence hiç evlenmiycekler😅
- +1 yıl
O da bir seçenek 😂 ne örnekler var ben korkuyorum şahsen shdnr kolay değil evlilik
+1 yılBenim için evlilik kutsaldır.. günümüzde hep çıkar devrede
17 Yorumla
Soran+1 yılSen günümüzde yaşamıyor musun?
- +1 yıl
bu dünya bize göre değil maalesef o yüzden sapım
Soran+1 yılEn güzeli boş ver
- +1 yıl
:D evde tek hakkatende güzel..
Soran+1 yılBende onu diyorum rahat batmasın işte😅
- +1 yıl
:D de get deli yiğen çok bende ama :D
Soran+1 yılNe güzel işte
Boşanma salgını var %50 az bence, iyimser istatistik olmuş
11 Yorumla
Soran+1 yılBide gayri resmi evlilikler var ki
Kızların her konudaki doyumsuzluğu yüzünden
12 Yorumla
Soran+1 yılErkekler hep gözü tok tabi!
+1 yıleskiye nazaran boşanmak daha kolay senepleri de oldukça fazla
10 YorumlaÇıkar evlilikleri çıkarlar bitince sona eriyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılToplumsal baskı, yüzeysel ilişkiler ve ekonomik sorunlar.
10 Yorumla genetik davul dengi dengine çalmıyor da ondan kızlar kafalarına göre aile takmıyor, kim kızının kötülüğünü ister , orta yol bulunmalı, kız beğendiği için ailesinden okey almalı.
00 Yorumla
+1 yılBiz olamamaklık, 3. kişilerin araya girmesi+akıl hocalığı tablonun bütününe bakılırsa bütünleşmeden uzak kalmış birliktelikler buna ihtiyaçlarda dahil
00 YorumlaSosyal medya yüzünden 😂 ulaşılabilirlik fazla.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Tahummul yok. herkes kolaya alışmış zorluk yok sevgi saygı yok
00 Yorumla
+1 yılEş olarak başlanan yolda eslerden biri kendini gelistirirken diğeri aynı takılmaya devam ediyor.
00 Yorumla
+1 yılSorunlar.. artık insanlar birbirleriyle anlaşamıyor.. sonunda ayrılmaya karar veriyorlar..
00 Yorumlaevlenmek için evlenilmesi
20 Yorumla
+1 yılTahammulsuzluk ve saygisizlik
20 Yorumla
+1 yılSeçenek bol, tahammül yok
O yüzden20 Yorumla
+1 yılİnsanlar doyumsuz cunku
20 Yorumla
+1 yılBirbirlerine saygı duymadıkları için
10 Yorumla
+1 yılNedenini asla öğrenemicez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılBirbirlerini tanıdıklarını zannettikleri için.
10 Yorumla
+1 yılEkonomik sebepler ve aldatma
10 Yorumlasevgili olmakla aynı evi paylaşmak çok farklı şeyler. İnsanların buna adapte olamadığını düşünüyorum
00 YorumlaTamamen erkeklerden kaynaklı))
11 Yorumla
Soran+1 yılTamamen değilse bile kısmen evet
Boşanmalarin en büyük sebebi evliklerdir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yıl%50 oranına nasıl ulaştınız?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yıltahammül denilen kelimenin anlamını unuttuk
00 Yorumla
+1 yılİki tarafda sorumluluklarını bilmiyor bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka icin evleniyor kızlar hep
02 Yorumla
Soran+1 yılYok nafaka için boşanıyolar sen olayı çok yanlış anlamışsın.
- +1 yıl
Evlenmeden boşanamiyorlar yalnız
- Aşk İlişkileri konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılEvet dogru net
00 Yorumla
+1 yılEskisi gibi tahammül de yok mecburiyet de yok.
10 YorumlaAnlaşamamazlık
10 YorumlaSadakat ve para kavgası sebebiyle bende
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Hedonizm ve sosyal medyanın etkisi büyük
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Sebaatsizlik
10 Yorumla
+1 yılDoyumsuzluk var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çünkü saygı yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer