Özgüven kaynaklı kıskançlık
Çok sevgiden doğan kıskançlık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bu iki şık bir sebep olmaz.
Nedenini soracak olursanız.
Kişinin sadece tek bir bakış açısıyla her hangi bir konuya veya cinse yaklaşması o durumun anlık olarak mutluluk getirsede uzun vadede size %100 zarar vereceği aşikâr.
Bu durum kişilerin o güne kadar yaşadığı sevgisizlik, sevgiye aç olması , görüntüye (ya da ambalaja) takılıp önce hata yapıp sonra bunu kabul etmeyerek yanlışa göz göre göre suruklenmek istemesi.
Tabi buna birde hayattan ne beklediğini bilmemesi eklenince ortaya içinden cikilmayacak durumları ortaya çıkmasına sebep.
Konuyu daha da açmam gerekirse;
Mutsuz ve sevgiden yoksun bir ailede büyümüş birinin dışarda daha doğru düzgün tanımamış fakat bu zamana kadar ona karşı hiç davranilmayan tarzda bir davranış tarzıyla karşılaşınca sorgusuz soalsiz evet bu istediğim erkek/kadın diyerek son sürat koşması. (Duvara tosladığında yanlış olduğunun farkına varmak gibi)
Veyahut daha güncel yazıyım.
Güzel bir evlilik yapmış bir çift, çok değil üzerinden 1 sene geçmiş ilişki sırasında hiç tahmin edemeyecekleri karakterler sahip olduklarını fark edip anlaşamaz duruma gelmelerine rağmen ayrilmayarak ayrı ayrı farklı birileriyle başka ilişkilerde sevgiyi aramaları.
Bence sebebinin herkes tarafından bilinmesi bir yana insanların bu durumdan pek rahatsız olmadığını her geçen gün buna alışmaya başladığı gözlemliyorum ve her geçen gün sarışırmaya devam ediyorum.
Hatta şaşırma kısmı bir hevel üzerine çıkması bir yana bu durumu normalmiş gibi anlatmalarına hayretler içinde kalıyorum.
İnsanların saf olması ve acı çektiği halde devam etmeleri aslında zıt kutupları olması yani anlaşamadığı halde ilişkiyi sürdürmeleri ya da bir tarafın çok takıntılı saplantılı olması yüzünden ayrılmıyor olmaları da olabilir. günümüzde toksik ilişkiler çok var maalesef her 2 ilişkiden 1 i toksik zaten.
Özgüvensizlik kısmı ne kadar doğru olur? Tartışılır. İkinci de değil bence. Karşı tarafın güven kırıcı davranışları olmasına rağmen alıştığın için karşı tarafa kopmakta zorluk yaşayabiliyor, insan. Hani zamanını veriyorsun, emek veriyorsun, alışıyorsun. İşte bu yüzden kopmak zor olabiliyor. Bunu özgüvensizlikle bağdaştırmamak lazım.
Cevap
9Cevap
Erkekler tabiki her şeyin sorumlusu onlar 😄
Bana göre tamamen insanların kişisel psikolojik sorunlarından kaynaklı
Güvensizlik temel sorun bence bunun neticesinde başlayan kavgalar ilişkinin bitmesine sebep oluyor.
Birbirlerini hizaya sokabileceklerine inanmaları
Bu özgüvenden kaynaklı olan şey şu ki karşındaki insanı pasife almayla sonrasında da pasif olmadığını gördüğü hatta rakiplerinin de olduğu düşüncesiyle bence kıskançlık çıkıyor. Benim karşılaştığım bu şekildeydi kimseyle muhattap olmayacak şekilde çevrem yoktu sonrasında oldukta kıskançlık daha da artmaya başladı. Bence özgüveni düşük olduğu için böyle oluyor
Çok sevgiden kıskançlık doğuyorsa Allah bel@mı versin 😂
Genel olarak özgüven eksikliği ve çoluk çocukla sevgili olmak
Görmemişlik, odunluk, cahillik başka bir şey değil.
En temel sebebi toksik olması sgfhjsj 😀
Güvensizlik, ihmalkarlik, sorumsuzluk, yalan olabilir..
Temel sebebi benim ben yok olunca dünyadaki toksik ilişkiler %95 oranında düzelicek
Toksik karakter 😅
Özgüven eksikliği insan önce kendini sevecek
Güvensizlik tamamıyla
Sahte tavurlar ve pturmamış karakterler ₰
Gereksiz birbrni sıkma boş muhabbetler falan filan
Kıskançlık, güvensizlik.
Tahammülsüzlk
Ilgisizlk
Bencillik..
Gereksiz kıskançlık
hayir ikizler erkeği canım
kaptirmalari