İlişki geçmişimiz hakkında sevgilimize ne kadar bilgi vermek istediğimiz tamamen bize kalmış bir karardır. Bazı insanlar, geçmişlerini paylaşarak sevgilileriyle daha yakın bir ilişki kurmayı tercih ederken, bazı insanlar geçmişlerini özel bir konu olarak saklamayı tercih ederler. Burada önemli olan, her iki tarafın da rahatlık seviyesinin saygıya değer olduğunu unutmamaktır. Ayrıca, ilişki geçmişimiz hakkında ne kadar bilgi verirsek verelim, şu anki ilişkimizi etkileyecek kararlarımızın sadece şu anki duruma göre alınması gerektiğini de unutmayın.
Karşı taraf isterse Detay vermeden yüzeysel olarak anlatılabilir. Ancak uzun uzun anlatılmamalı sizi kırdığı tarafları üzdüğü noktaları yaptığı hataları kaç kere ayrılıp kaç kere barıştığınızı aldattıysa aldattığını ve heleki aldatmışsa affetmişseniz asla anlatımamalı çünkü karşı taraf hem sizi gevşek sanar hemde neyi kabul edip etmeyeceğinizi az çok anlar gelecekte affedilirim düşüncesiyle aynı hataları yapabilir. Nasıl bahsedilir konusunda Bir örnek vereyim mesela ortak arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık iyi kötü birkaç sene veya birkaç ay geçirdik eskisi kadar sevgi dolu olmadığımızı geçimsizliklerimizin başladığını ve anlaşamadığımızı fark ettik bunun sonucundada ilişkimizi bitirdik. Bu kadarı yeterli bence detay vererek ürkütmeyede kafa ütülemeyede bazı şeyleri deşifre etmeyede gerek yok bence
27 yaşıma kadar elim bağrımda onu beklemedim yani. O da 30 yaşına kadar beni beklemiyordu. Başkalarının da dahil olduğu tatillerimiz var, anılarımız var... Bazen denk geldiğinde bahsettiğimiz oldu, oluyor o yüzden.
Çağımızda hiçbir kadının geçmiş ilişkileri konusunda dürüst olduğuna inanmıyorum.10 yaşayıp 1 anlatıyorlar. Erkekler de karşı cinse tecrübesiz görünmemek için 1 yaşayıp 10 anlatmak zorunda bırakılıyor. Yalnızlıktan şaşmam kimsenin kirli geçmişiyle uğraşmam el kızı tarafından tecrübesiz diye aşağılanmam.
Geçmişte yaşayan biri değilimdir ne onu ne de kendimin. Lâkin merak edebilir seviyordur kıskanıyordur sorabilir , İlişkimin süresi , samimiyeti ve iletişimimizin ne kadar güçlü olduğu bu konuda etken O yüzden doğru zamanda kısaca anlatmayı tercih ederim ki gereksiz yanlış anlamalara mahal vermeyim.
Anlatmamalı, hele kırıldığın bir ilişkiyse hiç. Sanki insanlara nerden kırıldığını anlatsan aynı ordan kıracaklar gibi. Yani aynen geçmiş geçmişte kalmış.