İlgili olması, sevmesen bile bir ilişkide olman için yeterli mi?

İlgili olması, sevmesen bile bir ilişkide olman için yeterli mi?
Bu sorunun yanıtı kişisel tercihlerinize bağlıdır. Ancak, bir ilişkide tek taraflı ilgi, sevgi veya bağlılık olması sağlıklı bir durum değildir ve bu tür bir ilişki uzun vadede mutsuzluk, hayal kırıklığı ve hatta travmaya neden olabilir.
Önemli olan, bir ilişkide karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışın olmasıdır. Eğer birisi size ilgi gösteriyor olsa bile, eğer siz bu kişiyi gerçekten sevmiyorsanız veya ilişkinin geleceğine inanmıyorsanız, ilişkiyi sürdürmeniz sağlıklı olmayabilir.
Bir ilişki sadece sizi ilgi gösteren birisi tarafından yürütülüyorsa, bu durumda kendinize şu soruları sormanız faydalı olabilir: "Ben bu kişiyi gerçekten seviyor muyum?", "Bu ilişki benim için mutlu ve sağlıklı bir şekilde devam edecek mi?" ve "Eğer bu kişi bana ilgi göstermese, ben hala bu ilişkiyi isteyebilir miyim?".
Sonuç olarak, bir ilişkide tek taraflı ilginin olması, sağlıklı bir durum değildir. Bu nedenle, bir ilişkiyi sürdürmeden önce, gerçekten sevip sevmediğinize, bu kişiyle bir gelecek hayal edip edemeyeceğinize ve ilişkinin karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışa dayanıp dayanmayacağına dair kendinize dürüst olun ve dikkatli bir şekilde düşünün.
Özellikle şu soru "Eğer bu kişi bana ilgi göstermese, ben hala bu ilişkiyi isteyebilir miyim?". Çok yerinde bir soru olmuş. Çok güzel ifade etmişsin
Teşekkür ederim, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz de herhangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız ben buradayım.
Vallaha ben çıkarım sevdikte ne oldu suratımıza bakmadı sanki, ilgi varsa bir şekilde sevgiye dönüşme ihtimali var olmasada sorun değil en kötü birliktelik en iyi yalnızlıktan iyidir
Ne çıkarım, ne de ilişki içinde olurum. Benim hissettiklerim, duygularım daha önemli. Ona karşı duygularım yoksa. Sonra dan hiç oluşmaz. O tür ilişki benim için arkadaşlıktan öteye geçmez.
Cevap
53Cevap
Bir şeyler hissetmiyorsam ilgisine karşılık vermem. Hissettiğime de karşılık vermem gerçi aşk öğkk aşk kaka.😃
😂
İlgiye, yakışıklılığa, paraya düşmem. Düşseydim şimdiye on kez manitam olmuştu. Vicdana, ahlaka ve kalbimin atmasına düşerim. Kalbim onun için çarpıyorsa kolay kolay da vazgeçmem.
Duygusal bir yakınlık hissetmiyorsam gösterdiği ilgi beni aksine rahatsız eder..
Hayır her ilgi verenle olsaydım ohooo
Bazen defalarca değer verip kıymet bildiğin halde aynı yerden yara alıp nankörlük görünce insan kim olursa olsun yerim değerimi bilenin yanıdır diye bir söz veriyor kendine demekki devrin aşk anlayışıyla uymayan bir denklem var bizde yeterince sadık yeterince dürüst ve aldığından fazlasını vermemek gerekiyormuş bu devrin sahte yapmacık ve saf art niyetsiz sevgimiz devrin sahte kişiliklerinie karanlık kalplere ağır geliyormuş//**/bu arada pilli hesabımda ilgili bir sorunum var sen mod olduğun için bilirsin belki yardımcı olur musun bana hesabım surekli eror verip kapanıyor şifreyi ve e postayı doğru girdiğim halde kirmizi uyarı şeklinde kısa bir yazı çıkıyor aradan bir kaç gün geçince anca aciliyo neden bu sorunu yaşıyorum canim
Çerezleri ve geçmişi temizleyip tekrar bir dene devam ederse teknik bir sorun olabilir, yönetime yaz durumu ilgilenirler.
Canım ayarlarda çerez ve gecmis tarzinda bisey goremedim ki
Sevmediğim biriyle yan yana bile gelmek istemem ayrıca sevdiğim biri olsa bile ilgi tek başına yetersiz kalır. Karakter olarak uyumumuz oldukça yüksek olmalı ve aramızdaki güven bağı çok kuvvetli olmalı
Hayır, genelde ilgi gören bir insanım yalan yok. Fakat ilgi budalası bir insan değilim. Böyle bir şey yapmak hem kendime hem karşımdaki insan saygısızlık olur. Duygusal olarak hisselerim olmayan biri ile hiçbir şekilde birlikte olamam.
Çoğu insanın ben ilgiye karşı yanlış anladıklarını düşünüyorum. Her ilgi veren kişi sizden hoşlanıyor olmuyor. Çoğu erkek ya da kadın bunu böyle algilayabiliyor bazen. Soruya gelirsek de sadece bana ilgi veren biri ile olmam. Sevmediğim, kendimi kaptıramadığım bi ilişki.. Bi ilgi arıyorsam da bu sevgili ilişkisinde olmamalı bu şekilde benim için
Evlenmeyi bile göze alan kızlar var be sırf evde kaldi demesinler diye. Geçen oturdugumuz masada öyle konuşuyoruz dedim arkadaşım evlendi boşandı karısını nafaka ödüyor. Şimdi kadın biriyle evlendi ve arkadaşım nafaka dan kurtuldu dedim. Kadın kafayı yedi millet ikinciyi buluyor ben 1 tane bile bulamadım 🤣🤣
Sevmediğim kişiyle muhabbet bile edemiyorum ki manit gibi takılayım 😄
Zaman öldürmek için daha güzel şeyler yapılabilir bence ☺️
Onu tanımayı denerim
Her zaman birini ilk görüşte
sevme şansın olmayabilir
Bazen ambalaj için ürün alırsın
ama ambalajı zayıf olandan daha kötü çıkar
Sonra keşke o ürünü alsaydım diye hayıflanır durursun
Özetle bana neden ilgi gösteriyor onu öğrenmek için onla bi kaç kez buluşur konuşurum Olaylar netleşince karar veririm😌
Sevmediğim, hoşlanmadığım, beğenmediğim birisinin sırf bana ilgisi var diye ilgilenmesini doğru bulmam. Sevmem de. O kendi dünyasın da beğenmiş olabilir lakin ben de karşılığı yok ise arkadaştan öteye gidemez. Ben de karşlığını olmadığını anladığım an zaten o muhabbeti de orada kapatırım. Ben sadece benim sevdiğim kadının ilgisini severim.
Yani Devin'in
Devinden başkası ilgilenemez. Öyle bir şeye ben müsade etmem. Hadi diyelim benim gözümden kaçtı, Devin o kızı yok eder :D
Hayır.. Eskiden olsa çıkardım.. Ama artık eskiden değil
Hayır bana ilgili gösterilmesi sevmediğim biriyle çıkmamı sağlamaz tabii ki. Sevmediğim biriyle sevgili olamam.
Sadece ilgi gösteriyor diye biriyle çıkmam sonuçta başka bir his ya da ona karşı bişey yokken onunla olmam onu üzmeme neden olur... Bu daha kötü bence çocuk eğlendiriyor gibi gönlü olsun dermisscesine 🤔😆
Sevmediğim insan bana ilgi gösteriyorsa onu ruh hastası bir sapık gibi görüyorum ben direkt ahsjs
Bu doğru ama 😅 öyle görünüyorlar
O yüzden aslaaa sevgilim yapmam öyle birisini
İnsanlar insanlarla ilgilenir.
Ama bir insanın; bir insanı tanımaya, anlamaya, çözmeye, keşfetmeye, sabırla ve anlayışla, saygıyla ve tutkuyla çaba göstermesi çıkmak için bir sebep olur.
İlgiye kalırsak işimiz yaş.
Benim vicdanım el vermez.. öyle hissettiğimde uzaklasıyorum o ınsandan.. benı kotu bırı buluyor ama olsun. Ben şerefsz bır adam degılım. Benim istediğim aşk karsılıklı.
Bir makina düşünelim iyi kötü idare ediyor mecburiyetten ihtiyaç olunca kullanır gibi.. ama yenisi üst modeli gelse direk onu saf dışı bırakır gibi.. buna benzeterim bu durumu... onun için yanasmam ve kalkışmam.
Hayır, kendime de başkasına da bu kötülüğü yapmam. Tek taraflı ilgi, sevgi olan bir ilişkide olmak iki tarafa da işkence bence.
Kafalar uyustuktan sonra neden olmasın.. İnsanlar konuşa konuşa paylaşa paylaşa huzurlu mutlu olurlar.
Hayır. şu an öyle biri var ama ben sevmedikten sonra ne yaparsa yapsın umrumda olmuyor. Onun hakkına girmeye de gerek yok
Çıkmam. Dostum, arkadaşım şeklinde hitap ederek sınır koyarım. Benim. duygularımla da oynanmasına izin vermem. Empati sihirli bir kelime bu noktada...
sınır koymak en güzeli
Yaş ilerledikçe bazen oda yetiyor.. yalnız kalınca daha farklı düşünebilir.. tabi aklında biri yoksa..
Burada atıp tutmuşlar çıkıyorlar merak etme.
Sonra da o adamın köpek gibi peşinden koşuyorlar.
Adam ilgi + gezdirme + hediye ve güzel sözleri bir araya getirsin yeter.
Sevgililiğe karşıyım, ilgi göstermesi bir şey değiştirmez. Çıkma₥
Çıkmam için benim de bir şeyler hissediyor olmam lazım. Diğer türlüsü zor.
Merhaba , oyle birsey yapmak istemem, şerefsizlik yapmanin anlami yok
Asla sevmek kadar sevilmekte önemli aslaa asla asla
Bi şans verilir baktın olmuyorsa uzatmanın anlamı yoktur.
çıkmam çünkü sevmediğim kişiden ilgi görmeyi sevmiyorum gıcık alırım
İlgili ise emin ol ki sahip olana dek sahip olduğunda inan farklılaşmaya başlar…
Hayır çıkmam, biriyle ilişkiye başlayabilmem için ona karşı bir şeyler hissetmem gerekir.
Ah almamak lazım hele ki gönül işlerinde sonra gün gelir başında biter
Bunu bikereliğine denedim ama yapamadım, istemediğim biriyle asla yapamıyorum ağlayasım geliyo
Bunu bir kere yaptım sonra soğudum zaten yapılamaması gerekiyor
Karşı tarafa da yazık olur. Kendi günahıma ortak etmek istemem wjsj
Sevilmeyen birinden gelen ilgi kendine çekmez
Daha çok geri çeker, bence
Ben ilgi aşığıyım bir kadın benimle ilgileniyorsa tabiki çıkarım onunla
Sevmediğim kimseyle olamam. İlgi manyağı, ilgi açı değilim en kibar tabirle
Sırf ilgi gösteriyor diye şu an bir erkekle konuşuyorum, ilgisi çok hoşuma gidiyor ama sevip sevmediğimden emin değilim
Hayır olurmuş öyle şey 🤣bütün kız arkadaşlarım bana ilgi gösteriyor ama sevgili olmak için yeterli sebep değil.
şu an bu durumdayım sevmediğim biriyle çıkmak istemiyorum kimsenin duygularınla oyniyamam
İlgisi kafanı karıştırıyor sanırım
bana karşı kibar ve iyi davranıyor ama onunla yapamam sevmediğim biriyle hiç daha önce çıkmadım birini sevdim için birlikte oldum
Ona karşı hislerin yoksa en iyi seçimi biliyosun
Bana göre o duygu en başta oluşmazsa sonradan hiç oluşmuyor. İlk enerji önemli. Duygu yoksa kimseye de ümit verip incitmemek lazım
Ayn öyle
Ama onu incitmedende sana açılırsa ne diyceksin
Evirip çevirmeden direkt bende karşılığı yok duygu olarak diyeceksin. Direkt demek lazım yoksa her hareket her söz bir umut olur onun için , açık olmak lazım tabi kırmadan üslup bilerek söylenmeli
Sırf ilgi görmek için biriyle çıkmam
Gerçekten seviyorsa ve ilgisi bu yuzdense çıkarım. Sonra zaten ben aşık olurum.
Hayir. Denemisligim var çıkmadan belki severim diye kendi kendime ugrasmisligim ama yok
Hayır ya ilgi delisi olabilirim ama sevmekte isterim
Ben öyle bi hata yaptım pişman oldum yapmayın sırf o seviyor diye olmuyor hem kendinize haksızlık hem ona
Hayır yeterli değil. İlgi nedir? Sevgimidir hayır. İlgiyi herkes gösterir ve bu yüzden kesinlikle sevmiyorsak çıkmamalıyız.
Zor soru be ! Seveni bulmak çok zor sevmek kolay
Bence sevmek zor seveni bulmak kolay
Bence dedim.🙄
Sana kızmak no😌
Bunu yapmıştım ama karşımdakine ona ilgim olmadığını söylemiştim sorun etmemişti. Yani ciddi ilişki değildi.
Sevmiyorsam kimsenin duyguları ilgisi ile oynamam kimsenin vaktini çalmam kendime yapılmasını istemedim bir şeyi bir başkasına yapmam
Evet şu an birine çok ihtiyacım var hatta bursadan bayan varsa çok iyi olur
Benim beğenmem şart, çıkmam
Bu saatten sonra önemli değil ben sevmesemde olur
Beni seveni severim
Sevmediğim insanın ilgisi irite eder beni
O ilişki öyle devam etmezki.
Beğeni, hoşlanti falan da yoksa olmaz
Beğendiğim bir tipse olabilir.😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?