Aşk değilde ben burada birini sevmiştim ve nedenleri bana derin hissettirmişti. Ben ilk aşık olduğumda görünür hissetmemiştim. Ama burada bir erkeğin bana "SEVGİLİM" demesi galiba fethetti. En başından sonuna kadar reddetsem de bu kelimeyi, bence erkeklik budur, kadına aidiyet hissettirmek aşık edebilir. Kadın rezil şeyler yapıyor ama adam her defasında ayıplarına rağmen sırf kızı incitmemek için kalbini açıyor bak bu da büyüklük. Hatta çabalıyor, gururunu bile riske ediyor. Biraz da korkusuz daha ne kadar kaybedebilirim ki diye çılgınlığı kabul eden adamın deliliği hoşuna gidebilir. Sürekli gülen biriyken mutsuz birine dönüşmeyi göze alıyorsa sana gerçekten güvenmiş demektir. Güvenen adama aşık olunur.
Bana aşık olmasına aşık olurum ben genel olarak Kişinin karakteri, aşık olunabilecek bir özellik olabilir. İyi huyluluk, cömertlik, anlayışlılık, empati ve dürüstlük gibi olumlu kişilik özellikleri, bir kişiye aşık olunmasını teşvik edebilir. Ortak ilgi alanları ve tutkular, insanlar arasında bağ kurulmasına yardımcı olabilir. Bir kişinin benzer hobileri, merakları veya tutkuları paylaşan birine aşık olması yaygındır. Bir kişinin içsel güzellik, aşık olunmasını etkileyebilir. İyi niyet, anlayış, sevgi dolu bir kalp ve başkalarına yardım etme gibi değerler, birine aşık olunmasını teşvik edebilir. Zeka ve mizah, bir kişiye aşık olmayı teşvik edebilir. Zeki ve espritüel bir kişiyle anlamlı bir bağ kurmak, aşkı besleyebilir. Ancak, her bireyin aşık olma tercihleri ve kriterleri farklıdır. Aşk, her bir kişinin benzersiz deneyimlerine, arzularına ve duygusal bağlantılarına dayanan bir duygudur. Bir kişiye aşık olmak, karmaşık bir süreçtir ve kişisel tercihler, hisler ve ilişki dinamikleri bu süreci etkiler.