Hayatta belli bir yere gelmiş, kendi ayakları üzerinde duran ve evlilik mi? asla diyen kaç kişiyiz burada acaba..
bekarlık
evlilik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayatta belli bir yere gelmiş, kendi ayakları üzerinde duran ve evlilik mi? asla diyen kaç kişiyiz burada acaba..
Bana soracak olursanız kesinlikle bekarlık derim bunun için birçok gerekçem var, söylesene bana bu devirde evlenince ne oluyor mesela benim abim evlendi sadece olan bir şey var annemle babamla birlikte yaşamıyor bazen onların saçma sapan hareketlerini çekmiyor düşüncelerini çekmiyor ayrı bir ev var kafası rahat ama aynı zamanda ne kadar ne olursa olsun farklı bir kültürden yabancı bir kültürden gelen birisiyle aynı evde yaşamak zorunda kalıyor, şimdi gelelim evlilik mevzusuna gerçekten Bizim Türkiye'de evlenmek çok saçma geliyor bana tamam İslamiyet'e göre evlilik güzel bir şey hatta Peygamber efendimizin bu konuda teşvik edecek hadisi şerifleri var uygulamaları var, ama günümüz insanına bir bakın saçma sapan istekler saçma sapan örf adet gelenekler evleneceksin öncelikle ne kadar maaş aldığın önemli evlenirken düğün yapacaksın saçma sapan kız evinin bir ton istekleri takılar altınlar halbuki İslamiyet'e göre az bir mehir vermek gerekir ama maşallah bizim kızlar dünyanın altın istiyor sanki kuyumcu açacak, ondan sonra şimdi bir deneyimiş efendim kadın kocasının soyadını almak zorunda değilmiş Kendi soyadını kullanabilirmiş zaten çift soyadı kullanıyordu şimdi onu da kaldırdılar hiç kullanmama hakkı var, ama benim sahip olduğum mal varlığı üzerinde söz hakkı var boşandığın zaman süresiz nafaka alabilir hatta benden aldığı nafaka ile başkasıyla evlenmeden gidip başkasıyla yiyip içip yatıp kalkıp sevişebilir benim paramı harcayarak, evlenirken kız tarafının saçma sapan isteklerini düğün isteklerini yapmak zorundayız en küçük bir söz söylediğinizde veya bir sesinizi yükselttiğinizde hiçbir söz hakkınız yok en küçük bir şey de polis gelir kapıyı 6 ay uzaklaştırma alırsınız.
Yani benim bu devirde Bir erkek olarak değerim yok ki ben niye evlilik yapacağım amacım ne yemek yapması için mi şimdi çoğu kadına bakarsanız ben yemek yapmam diyor, çoğu kadına bakarsanız Ben kocamı soyadını almam diyor temizlik yapmam diyor onu da bir ton elektrik süpürgesi ile çamaşır makinesi ile onunla bununla hayatı kolay olduğu halde yaptığı halde ona bile itiraz ediyor. Yok efendim vücudum bozulur ben çocuk doğurmam diyor çocuk doğurursa bakmam diyor, yani o yüzden sadece sevişmek için evlilik yapacağım bana mastürbasyonda yetiyor.
Ya da illa birisi yemeğimi çamaşırımı yıkayacaksa o zaman ne yapalım bir tane kişi tutarım haftada bir gün gelir evimi temizler, yemeğimi yapar gider yani çünkü evli değil bir anlamı kalmadı insanlarla vefa kalmadı hani önceden insanlar niye evleniyormuş işte ben evleneyim yanıma bir yoldaş olsun hastalandığında sıcak bir çorba pişirecek insan olsun, ama şimdi kadını ayrı bir dert oldu erkeği ayrı bir dert oldu o yüzden kesinlikle bekarlık diyorum..
Tabii bunun yanında bir de evlendiğiniz insanın kültürü de yaşam şekli de önemli Her önüne gelen insanla evlenirsen hayatın sana zehir olabilir e mesela ben anneler babalar günü'nde kendi anneme babama hediye alıyorsan e ne efendim onun da annesine babasına almak zorundayım, O yüzden gerçekten bence bu devirde bekarlık evlenmekten daha güzel
Olaya dini bakışın hariç her söylediğine katılıyorum. Gerçekten öyle saçma aileler görüyorum ki evlenmek bu mu? Ne saçma bir hayat falan diyorum. Tek vasıfları çoğalmaktan ibaret, zihniyeti çöp, dünya görüşü çöp, kaliteli bir insan yetiştirecek kapasitesi yok sadece çoğalıyorlar. Sonra ülke olarak bunun bedelini hep beraber ödüyoruz.
Bence bu önemli bir mevzu değil. Sıkıntılı olan durum çocukların da ailesi gibi yaşaması ve toplumu değiştirmeye yeltenmemesi olurdu. Çağa ayak uydurmaları gerekiyor ve eğer böyle rahat ediyorsa iki tarafta bu kişilerin kendi tercihidir. Sonuçta kimse annesi babası inançlı diye inançlı olmak zorunda değil. İnsanların kişisel hayatlarını hiçbir dinî inanç belirleyemez. Ha birey kendi dindar yaşamak ister orası kendisinin yaşam alanıdır ama seküler yaşayan birine de yaw yeğenim zina yapıyonuz demek doğru değil. Bizim toplumun hatalarından biri de herkesi kendi gibi düşünüyor sanması. Yok öyle bir şey. uluslararası insan hakları var, kimse kimsenin özgürlüğüne müdahale etme hakkını elinde bulundurmuyor
Yaş 33 Valla bekarlık bir yere kadar. Belli yaştan sonra ister istemez arıyorsun. Yalnızlık bir yere kadar gidiyor dün akşam evde fenalaştım kalbim hızlı hızlı atmaya başladı. evde kimse yok tek yalnız yaşıyorum kafay iyicektim pantolunu zor giydim gece saat 2 de fenalaştım Zor attım kendimi hastaneye. Olduki ayağım kayıp düşsem oracıkta bayılıp kalsam iş bitti. kimse yok nabıcaksın Naneyi yedin ölürsün bile yani. Çok görüyoruz tv lerde adam ölüyoe 3 gün sonra çürümüş cesedi bulunuyor. 20li yaşlarda bekarlık tatlı geliyor insana gezip eğlenirsin. Sonradan hem yalnızlık içine oturuyor hem ileriyi düşünüyorsun. Sonuçta hep genç kalmayacağım. düşündürttürüyor ister istemez. O yüzden hem yalnız kalmamak için hem ilerisi için evlilik diyorum.
Belirli planlarım var 26 yaşındayım ve yaşamadığım, içimde ukte kalan heveslerim var. Öncelikle bunları yaşamayı, tecrübe etmeyi, hayatı kendim için daha anlamlı kılmayı hedefliyorum. Evlilik bu hedeflerim arasında değil. Evlensem bile bu düz bir hayat olmamalı, gerçek anlamda çocuk yetiştirmek, ona iyi bir hayat sunabilmek isterim. Eğer bunları karşılayamayacak durumdaysam evlenmek pek mantıklı gelmiyor, yarın eşim dediğin kişinin seni yarı yolda bırakmayacağının bir garantisi yok. Ayrıca en büyük etken bir kronik hasta olmam, bu durumda bu hastalık çocuğumda çıkarsa yarın karışma geçip bunu bana neden yaptınız derse bunu kaldıramam. Hayatta tek bile olsam sorumlu bir birey olmak istiyorum.
Cevap
42Cevap
Evlilik tabi ki de
Evli biri olarak bekarlığı seçecektim fakat tek kişi yüzünden evliliği suçlamak doğru olmazdı.. Önce doğru insan olun, sonra doğru insanı bulun...
👉evlenin👈
Evli olanlara sorsak bekarlık, bekar olanlara sorsak evlilik der. şu an bekar birisiyim evlilik bana çok şey katacaktır ama hazır olduğumda tabi ki.
Bekarlık. Ama bu evlilik delisi Kezban ve ökkeşlerin kol gezdiği ortadoğu toplumunda bir halt varmış gibi evlilik önemli maalesef. Çünkü varoşvbir toplumuz. Paramız da olsa varoşuz. Kafalar varoş.
Evliliğe karşı bir insan değilim ama, bekarlık daha mantıklı geliyor.
Şimdi bu zamanda tl nin değeri eridi bir değeri kalmadı bu zamanda Nisan , düğün, ev, Beyaz eşya, araba ve çocuk almak ya da yapmak hiç kolay değil gerçekten insan hayatı boyunca borç mu ödesin? Yani sen söyle
sevgilime sürekli evlenelim deyip bekarlıgı seçtim ya
Bunlar nasip işidir.
İsterim dersin olmaz,
Asla dersin Allah sana o asla kelimesini yedirir.
O yüzden kesinlik belirten cümle kuramıyorum.
Nasip kısmet diyorum
Hiç evlenmediysen bekarlık iyidir. evlenip boşandıysan insan yalnız yaşayamıyo maalesef. o alışılmışlık var ya
Eğer eğlenebildiğin biri ise evlik ama mantık evliliği yapmaktansa bekar kalırım daha iyi.
Uyumlu oldugun biriyle.. Hayati paylasmaktan güzel ne olabilir..
Bekârlık sultanlıktır
Evlilikte güzeldir dostum.😕😅😂😂
Yaşadım biliyorum 😁
ağzı yananlar yoğurdu üflemek dahi istemiyor 😂
Hiç yaşamayanlar ne yapsın😂😂😂 its me😅
yanlış yapmamış olmanın tadını hayatlarını gönlünce yaşayarak çıkarsınlar 😂 @onlyteenage
Çok kötüsün yaa😂😂 Zorla evlilikten soğutuyorsunuz😅
ben mi kötüyüm.. ne alakası var 😂
şöyle düşün.. bugün arkadaşın aradı ve akşam buluşalım bişeyler yapalım dedi. bi yemek yediniz, üstüne kahve içtiniz, hatta bir mekana gidip koptunuz vs vs daha detaya girmeyeyim..
diğerinde kusura bakma deyip eve gittin, üstünümdeğiştirip yemek yapmaya başladın, bir yandan çamaşır attın makineye, o esnada çocuk ağladı vs.
sen seç hangisi? 😂
Kiminle nasıl biriyle evlendiğine bağlı değişir. Iyi biriyle olacaksa evlilik diyorum.
gez toz hayatı yaşa ne evliliği cidden tamam biri lazım ama onla gez toz evlneme.
Bekarlık ve güzel bir sevgili ya da fb her şey güzel devam eder.
bekarlık diyorum şu an evlilik için doğru kişi gerekiyor ve çok zor
ebkarlık sultanlık , daha eğlenceli. sorumluluk yok.
Bekarlar evlilik işaretlemiş evliler bekarlık işaretlemiş bana göre evlilik
Kız babası olmak istiyorum evlenip o mutlu aile tablosunu yaşamak isterim
Ben de ama öyle biri olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki
eğer beraber tüm hayatı eğlenceli geçiriceğim biriyse evlilik ama ahpis hayatı yaşayacksam ne gerek var bekar kalırım.
Bekarlık bana göre değil yapamam. Kendimi yalnız çaresiz hissediyorum
Kendim gibi kadın bulursam evlenirim daha güçlü olurum yaşam kalitem artar
Evliyim, evlilik tam bana göre. Düzenli hayatı ve her şeyi eşimle, çocuğumla yapmayı seviyorum.
Bu kanunlar karşısında sonsuza dek bekarlık en güzeli annesiz çocuk sahibi olmak
Evlilik asla bekarlik tabi
Kendimce tabiki
ankettede bekarlık önde gidiyor 😂 kendi ayakları üzerinde durabilen insanların çoğu bekarlığı seçmiş
Yani katiliyorum
Ne evlenicem tabiki bekarlık büyük konuşmamakla beraber
Evlilik tabi ki ama doğru insansa
Tercihim evlilikten yana olsun o zaman 😎
Bekarlık iyidir kafa yormaz
Bu dönemde bekarlk bencee
bir insan bağlı kalmak beraber bir hayat paylaşmak çok ayrı bir duygu
Bekarlık
Bekarlik serbest sess
Bekarlık demek özgürlük demek
Bekarlık sultanlıktır
Doğru kişiyse evlilik neden olmasın
Bekarlık nafaka var ve kadınlar çok aldatıyor
Bunun kararını evlendiğim zaman vermem lazım
evlenen ınsan bekarlıgı secer bekar ınsan evlılgı
Şu sıralar gerçekten bekarlık ve yalnız takilmak
artık bekarlığım yeter. evlilik
Asla demem. Niye diyim?
Evlilik daha iyi hem peygamberimizin sünneti
Evliliği kendime uygun görmüyorum.
Daha rahat özgürsün
Evliyim bekarlığı hiç özlemedim
Bekarlık
Sorumluluğun her türlüsünden kaçış...
Bekarlık sanırım. Kişiden kişiye değişir.
Tabiki bekarlik
Bekarlık
Bekarlık
Bekarlık
Sevgililik 😅
Bekarlık tâbi ki de
Bekarlık
Bekarlık
Evlilik
Bekarlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?