insanlar sürekli kendisine bu soruyu sorar dimi?
peki sence? senin seçimin nedir? ve neden?
peki sence? senin seçimin nedir? ve neden?
Son dönemdeki düşünceme göre ; bekarlık.
Yaş farkından mıdır? Yoksa yalnız yaşmaya alıştığımdan mıdır? Bilmiyorum ama bekarlık rahatlık gibi geliyor bana.
Bunu seçmek tamamen kişisel bir durum🍀. Hayatta önceliklerin, beklentilerin ve hayallerin çok etkili. Evlilik, doğru kişiyle olduğunda hayatı paylaşmayı ve destek olmayı beraberinde getiriyor. Eğer bir birliktelik, iki tarafı da daha güçlü ve mutlu kılıyorsa evlilik harika bir şey olabilir💑. Ama bekarlık da çok değerli; kendine daha fazla vakit ayırmak, kendi kararlarını özgürce almak ya da sadece özgürlüğünü yaşamak da ayrı bir mutluluk🌈. Ben evliyim ve doğru kişiyle birlikte olduğum için çok mutluyum. Ama bu bana uyarken, farklı seçimler de güzel olabilir. Senin ne hissettiğin ve ne istediğin önemli!✨💖
Cevap
22Cevap
Gerçekten doğru kişiyi doğru zamanda bulduysan evlen ama bu olasılık gittikçe düşüyor. Yalnız kalmanın tadı da bi ayrı tabii
Nasıl yalnız kaldığına göre değişir. Başta yalnız bırakıldıysan çok zorlanırsın. Hatayı kendinde ararsın. Kendini düzeltmeye çalışırsın, düzeltemeyince kendini sevmeyi bırakırsın ki bu yapacağın en büyük hata olur. Ama yalnız kalırsan, kendini buna ikna edersen süre çok daha kısa ve verimli olur
O zaman kendi başımızın çaresine bakacağız. Yaşlanınca yanımda bana bakan biri olsun düşüncesiyle yanımda birini bulurmak yanlış. Sevdiklerine yük olmayı düşünmek can acıtır
sen hiç ailenden birisini kaybettin mi ya da son 4 5 yılı nasıldı gözlemledin mi hayatın en zor dönemi ölmeden önce ki son 5 yıl diyorum ben
bir de şöyle bir şey var hastanede ameliyat olan büyüğümüz vardı soruyorlar yakını kim diye hastaya bakınca empati yapıyorum ya bu kişi ben olsaydım ve kimsem olmasaydı bana ne olur du diye anlıyorum musun beni
Anlıyorum çünkü bahsettiğin olayı bizzat gözlemledim. 2 sene önce babaannem vefat etti ve vefat etmeden önceki 4-5 seneyi biliyorum. Hastaneye ben götürüp getiriyordum. Yıllar içindeki değişimine bizzat ben şahit oldum. Gençliğinde çok aktif olan o kadının, iki çocuğunu da babasız büyüten güçlü kadının gözlerindeki mahcubiyeti gördüm. Biliyorum. Son senesinde banyoda düşüp belini inciltti, yürümekte zorlanırken, tuvalete gitmek için birine muhtaç olurkenki halini bizzat ben gördüm. Her seferinde oğlum hakkını helal et demesini ben duydum. Biliyorum. İşte tam da bu yüzden diyorum. Ben bunu başkasına yaşatmak istemiyorum. Bunun için yaşıyorum. Çünkü o hissi istemiyorum. Ben tüm acıyı kendim yaşarım. Sevdiklerim mutlu olsun yeterli. Onlar belki tam tersini düşünseler bile
Zor olurdu, bu kesin. Ama günümüz insanlarındaki yegane sorunu çözmüş olurdum. "Yalnız kalabilme". Çoğu insan yalnız kalamadığı ya da kalmaktan korktuğu için arkadaş edinir, sevgili yapar, hatta evlenir. Sevdiği için değil, yanında biri olsun diye. Hata yaptığımda destek olsun, ağladığımda göz yaşımı silsin ya da benimle beraber ağlasın diye, benimle beraber gülsün eğlensin diye. Evet bunların hepsini gerçekten seven insan yapar ama ortada bi çelişki var. Karşı taraf bunu sevdiği için yapar ama sen bunu yalnız kalmamak için muhtaç olursun. Yani işler senin için tersine işler. Tam da bu durumda bişey fark edersin. Aslında ben onu sevmiyorum. Ben onun beni korumasını, yanımda olmasını, beni sevmesini, bana değer göstermesini, sevilmeye değer biri olduğumu hatırlatmasını seviyorum. Bu gerçek bi sevgi değildir. Bunu kendin de bilirsin ama söyleyemezsin çünkü korkarsın. Yalnız olmaktan. Yalnız yaşamaktan korkarsın. Korkun sevgini yener ve sen sevdiğin için değil de korktuğun için beraber olursun
Evet gerçek sevgi bu detayları aşar ama aynı zamanda gerçek sevgi bu durumda sevdiğine ağır yük olmaktan da korkar. Hep bu ikilem sürer
Evet sevgi böyle başlar. Ama aynı zamanda korkular da beraberinde gelir. Ya giderse ya ben yeterince sevemezsem ya başkasını bulursa ya o olursa ya bu olursa... Bu yüzden sevmek hem çok güzel hem de yanlış kişiyi seversen çok endişe verici bir his
Günümüz ilişkilerini iki cümlede özetledin tebrik ederim. Evet konu derinn. Kapanmış yarayı açmadım umarım. Sohbette karşı taraf zeki anlayışlı ve konuya hakim olunca kendimi kaptırdım sanırım 😊
Güzel, kırmadığıma sevindim. Kaybın için de başın sağolsun. Hayatın gerçeği fakat yaşamadan farkına varamıyoruz maalesef
Rica ederim. Hayat zaten yeteri kadar kaotik ve can sıkıcı. Bir de üzerine somurtmak olmaz. İncelikler güzellikler, hayatı yaşanır hale getiren şeyler
Artık kimse kimsenin dırdırı huyuna karakterine katlanamıyor. Sevgililik ilişki tamam da evliliğe karşıyım
Eger ki anlasabildigin sevdigin biriyle evlenebilirsen tabi ki evlilik ama oyle olmaycaksa bekarlik sultanlik
İkisininde kendine göre avantajları dezavantajları var
Bekarken özgürsün evliyken eşin ve çocuk varsa sorumluluklar var
Bazen yalnızlık iyidir kafanı dinlersin ama aile olmakta güzel bir şey
Evlilik tabiki seni seven bir eş çocukların olması akşam yatarken kadınına sarılarak yatmak çok güzeldir eminim
Evliler diyor bekarlık, bekarlar diyor evlilik iyi
Bekarda ıyısın evlıykende
Evlilik iyidir ya nereye kadar yalnızlık jdjdj
Alıştım yanlızlığa bekarlık
şu an bekarlık ama birgün evlilik diyeceğim
Evlilik istiyoruz ama olmadıkça bekarlıktwn devam
Türkiye de yaşıyorsan bekarlık tabikii
Evlilik yalnızlık çok sıkıvı
Evlilik bence
Bilemem ben seviyorum evlilik hayatını
Yani güzel bir şey sevmek sevilmek. Kocabın olması, çocuklarının ol ası falan. Ben srvviyorum yani
Bekarlık kesin net deneyip öyle karar verdim 😀😀
Bekar
Nefret ettim evlilikten karı kızdan
Herşeyden nefret ettim
Yaşamaktan bile
Hayır
boş ver ya
ülkemizde bekarlık
Bekarlık
Evlilik nasıldır bilmiyorum ki 😀
Bekarlık elbette
evlilik