İlişkilerde kriterlerden taviz verilmeli mi? Yoksa taviz tavizi doğurur mu?
Esnek mi olmalı yoksa katı mı?

İlişkilerde kriterlerden taviz verilmeli mi? Yoksa taviz tavizi doğurur mu?
Esnek mi olmalı yoksa katı mı?

Ben ilişkilerimde hayatımda olan insanın gözünün içine bakarim, karakterimden ödün vermem hoşuma gitmeyen ne varsa söylerim, davranış olarak beğenmediği bir durum vardır, bunu düzeltirim ama kendimden taviz vermem.
Ben olarak yapman gereken yerde fedakarlık yaparım yanında olurum , ama yalana dolana ne bileyim büyük sozler söyleyip sonunda sadece söz kalındığında ise o ilişkinin içinde durmam. Bunu kendime saygısızlık olarak görürüm.
Ama nedendir bilinmez , birine ne zaman öncelik verip zaman ayırsam en fazla 1 hafta sonra o cepte görme ben bunu parmağımda oynatirim kafasıyla g. t baş oynatma moduna geçiyor bu böyle olduğu zaman ne kadar değer vermiş olursam olayım siler geçerim
Yani ilişki var ilişki var sağlam ilişkilerde taviz verilir iki medeni şekilde karşı tarafında tavizlerini görmemezlikten gelinmiyecek sekilde
Verilir'de alınır'da 🤔 düşünsene biriyle bir hayat yaşarsın hep bir tiripli hepbir bencil hep birde duyarsız bir bilir kişi dönelim başa tamamen konuya bağlı bir durum taviz verilmesi konularda taviz verilmelidir benim fikrim 😌
Taviz tavizi doğurur o yüzden bazı konularda katı olmak gerekli bence ama ilişkiyi çok etkilemeyecek konularda esnek olmak daha mantıklı mesela ben sevgilimle tanışmadan önce sigaradan nefret ederdim ama o sigara kullanıyordu, benim için bırakmaya çalıştı ama olmadı ve ben şu an bunu o kadar önemli bir şey olarak görmüyorum açıkçası
Cevap
10Cevap
Hayatta bildiğim en önemli kriterlerden bir de, yumuşak, sertten daha sağlamdır. Gerisi "ben" davası. Dünyanın en kötülik üreten kelimesi 'ben'dir. 🙂
Taviz yok taviz kötü birsey duruşu olmalı insanın ve duruşunu korumali
Karşılıklı anlayış çerçevesinde iki tarafın değerleri göz önünde bulundurularak yaşanmalı. Aşırı esnetmenin bir anlamı yok. Yorucu olur çünkü
Evet kesinlikle tavizler veririm
Cok sevınce verıyorsun ogretmen hanım
çok nadir yaparım bunu
Taviz değil fedakâr olunmalı
bazı konulrda basit konularda mesela
Bazı kırmızı çizgiler olmalı.
Hayr olmazsa olmazlarım var
Vermem.
Vermem
İlişki istemiyorum
Bazı konularda olabilir
Duruma bagli