+1 yılEvlilik ne ihtiyaç nede istektir , evlilik iman için yapılır. Biz bunu böyle öğrendik.
Herkesin fikri farklı olabilir benim için evlilik imanımı kurtarmak içindir.
Yoksa o zevk anlık bitiyor ve herkesten benzer şeyler duyunca sanki bu istekler bitmiyormus gibi görünse de zevkler ve arzular biter. Ve ilişki için evliliğe dahi gerek yokken ve bu şekil daha rahatken neden öyle bir yükün altına girsinki insanlar. Bunu yasallastirmak için mi tabiki hayır. O yüzden istek ve arzularla evlelenlerin geneli görüyoruz boşanıyor ve bu ihtiyacı yine gidere biliyor. Demekki iki insanı bir arada tutan şey zevkleri ve arzuları değil.
Bir kadın ve bir erkek maddi olarak suanki şartlarda birbirine ihtiyaç duymuyor.
Ki gerekte yok.
Evliliğin dinimizde bir ibadettir ve evlilik imanın yarısını tamamlar bu niyetlerle kurulduysa
Çoğu kişiye din dersi gibi gelir belki , fakat bizim kodlarimizda Allah var inkar edenler de etmeyenlerde bunu iyi biliyor.
İşine gelen işine geldiği gibi konuşuyor sadece
Fakat şu bir gerçek ki en sevdiklerimizi toprağa verdiğinizde onlarında bu ve benzeri istekleri vardı muhakkak , onların gidişi ile kafalara dank ediyor benim sıram nezaman diye.
Her gün ölümler oluyor acaba bana nezaman sıra gelicek diye düşünmüyoruz ki
İsimizede gelmiyor zaten. Kısaca
Arkadaşlar nefes almak ne kadar normalse dinimizde fitratimiza o kadar uygun.
Onun için ben arzularım ile birine yaklaştığında belki yarım saat sonra soğuyorum , istediğim bu değil diye. Beklentilerim çok farklı11 Yorumla- +1 yıl
Kendi kendinize de din icat etmeye bayılıyorsunuz. Evlilik ibadet falan değil. Antik Çağdan bu yana inanan inanmayan bütün toplumlarda evlilik diye bir kurum var. Evlilik ibadet olsun ya da zevk olsun diye yapılmıyor. Nikah sözleşmesi, evlenecek kişilerin birbirlerine ve çocuklarına karşı olan görev ve sorumluluk çerçevesini belirlemek için imzalanan bir metin olup müslüman, gayrimüslim, ateist, agnostik vb. bütün toplumlarda olan bir yasal protokolü ibadet diye pazarlıyorsunuz. Ya ne olursunuz şu sitede misyonerlik yapmaktan bi vazgeçin abi. Her şeyi din ekseninde tanımlamayın ya. Maneviyattan biraz sıyırın kendinizi, maddi dünyaya dönün biraz. Ayaklarınız yere bassın.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBizim ülkemizdeki evlilik anlayışı şu şekilde gelişiyor.
Her iki cinste belirli bir yaşa geldiğinde eğitim veya meslek sahibi olduğunda tıpkı ailesinde olduğu gibi evlendirilmeye modlanıyor.
Farklı telkinler, dayatmalar veya kadınlar için daha baskın yönlendirmeler sebebiyle "evlilik" yüklemesi yapılıyor.
Yani, yıllardır dediğim gibi evlenmek için evlenen milyonlarca insan oluşuyor.
Erkekler sadece üremek, neslini devam ettirmek, canı istediğinde cinsel ilişkiye girmek, gündelik ihtiyaçlarını eşine yaptırmak için bu yola giriyor. Çünkü, kendi ailesinden ve çevresinden gördüğü şey resmen bu!
Kadın ise aile evindeki psikolojik baskıdan, yönlendirmelerden, sınırlama ve kısıtlamalardan kaçış yolu bulabilmek adına gözüne ve gönlüne hoş geleni seçiyor.
Ne yazık ki, kadınların büyük çoğunluğunun bu kaçış yolu hep hüsran ve acı ile yoğrulurken, erkeklerde ise hükmetme ve kontrol altına alma algısı (ki bu çoğunun babalarından gördüğü bir şeydir) devreye girerek eşine her şeyi yapma ve yaptırma hakkına sahip olduğunu düşündürüyor.
Kısacası kalıplaşmış bir evlilik jenerasyonlar arasında hastalıklı bir şekilde birinden diğerine aktarılıyor. Fakat, evliliği; fiziksel, ruhsal ve mental olarak kendine uyumlu biri ile yapan insanlar diğerlerine nazaran daha mutlu oluyor.
Çünkü, onlar "evlenmek için evlenenler" grubuna değil, paylaşmak ve deneyimlemek için evlenenler oluyor.
Birbirlerine bir şeyler katan, öğreten, aynı sesleri, renkleri ve zevkleri paylaşan çiftlere baktığımızda o "mutlu aile" kavramının ete kemiğe bürünmüş halini görüyoruz.
Uzun lafın kısası evlilik ihtiyaç değildir. Evlilik; uyumluluğun yakalandığı bir seçimdir.
65 Yorumla- +1 yıl
Bayıldım görüşe ✨
- +1 yıl
:) Acı ama gerçek.
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
👍👏 en mantıklı açıklama
- +1 yıl
Rica ederim 🙂
+1 yılHer ikisidir. Ortaya çıkışı da böyle olmuştur zaten. Evliliğin kökenleri 25 bin yıl öncesinden de geriye gider. Avcı toplumlarda birlikte hareket etmek çok önemliydi. Sayı çok fazla olursa grup yavaş hareket eder, az olursa başarılı olamazlardı. Sayı belli ölçüde tutturulduğundan her erkeğin tıpkı diğer memeli hayvanlar gibi istediği dişiye meyletme durumu yoktu. Zinanın da ayıplanmaya başladığı dönemler bu dönemlerdir. Herkes bir eş seçer ve onunla devam eder. Çünkü klan şeklinde hareket edilen bir yaşam tarzında bu elzemdi. Bu yönüyle bir istek sonucu teşekkül kazanmıştır.
Ancak aynı zamanda bir ihtiyaçtır. Çünkü sadece insan değil; canlılar yapı gereği üremek ve neslini devam ettirmek isterler. Günümüz toplumunda birçok kesimde evlenmeden cinsellik yaşamak ve çocuk yapmak ayıp karşılandığından bir nevi insan neslini devam ettirmek için de evlenmek ister. Ancak bunun için evliliği beklemesi binlerce yıl öncesinden verilen bir ödevdir. İnsan bu yüzden diğer memelilerin aksine tek eşliliğe meyletmiştir. Dolayısıyla ihtiyaç olan bir güdü, istek sonucu şekillenmiştir.
23 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel anlatmışsın eline sağlık
- +1 yıl
tenks
- +1 yıl
Rica
+1 yılEvlilik hem istek, hem de ihtiyaçtır. İstekli olarak karşıladığın bir ihtiyaçtır. Çalışmak da bir ihtiyaç ama istek değil. Hiç kimse işine seve seve değil zorla gidiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılİstek bence birçok sebebi var ama evlilik bana bir dayatma gibi geliyor
10 Yorumla Erkekler ihtiyaç olarak görür. Temizlik yapsın, yemek yapsın, çocuk baksın
Kadınlar sevdiği için evlenmek ister
Evlilik isteyen kadınlardan da kaçarlar!
Aksini iddia edeni vururum33 Yorumla- +1 yıl
Böyle vurdulu kırdılı kadınları ayrı bir seviyorum djskd
- +1 yıl
Ben de 🙄 Mars'a kadın gönderiliyor , acaba yeni dünya dedikleri şey sadece kadınlardan mi oluşacak 😌💭bi'umut")
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe ihtiyaçtır ne de istek!!! İki farklı kültürden farklı yetiştirme tarzından gelen kadın ve erkek evlilik öncesi ortak noktalarda buluşmalı ve bu doğrultuda ilerlemeliler, ileride yaşanacak ters düşmelerin önüne geçmek adına bu önemlidir, Evlilik beraber yaşlanmak için alınan en dürüst karardır, araç olarak istek olarak yola çıkılınca malum durumlar ortada boşanmalar yaşanıyor, İstekler:rahat yaşam, elim yağda diğeri balda, bana karışmasın yaşasın özgürlük, benim dediğim olur gibi örnekler evliliğe çok ters davranışlardır.
İhtiyaçlar:arabam evim limitsiz kredi kartım dırdırımı çekecek eşim, her yıl kış ve yaz tatili bunlar uzar da uzar bunları isteklerine ilave eden eşler aynı sonuçlara katlanmak zorundadır. boşanırsın10 Yorumla Evlilik neden ihtiyaç olsun ki? Bir insan ihtiyaçlarını pek tabi kendisi de görebilir. Benim için istektir. İhtiyaç olarak görürsen, bunu karşılayacak insan ararım. Fakat istek halinde ise sevdiğim insan ile evlenirim.
20 Yorumla
+1 yılİstektir, tercihtir benim için. Aile olmak için evlenirim, günün birinde akşamları evde bir sese muhtaç olabilir insan. Paylaşmaktır hayatı benim için. Ki, insan zaten sosyal varlıktır, beşikten mezara kadar tensel, duygusal olarak paylaşıma muhtaçtır. Evlenmeden de biriyle yaşayabilirsin tabi ama madem yaşayabiliyoruz neden evlenmeye karşı olunur ki.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılİhtiyaçtır... Hayatı paylaşmak isterim, neslimşn devamını isterim. Bunun için önüme gelenle geçici birliktelikler yaşayamam. Aksi halde ruhum örselenir. Aidiyet, aile kavramıadeper veririm. Severim sayarım kıymet bilirim. Aksi halde eksik kalırım.
Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisinde cinsellik en temel ihtiyaçlar arasında yeme içme ile eşit seviyede yer alıyor. Evlilik de bu ihtiyacı temin için toplumlarda yer etmiş temel kurumdur.
10 Yorumla
+1 yılToplum olarak nedense ihtiyaç olarak görülüyor, evlenmedin mi evlen artık gibisinden ama bence istektir evliliğin olayı. İnsan kendi kendine de tüm ihtiyaçlarını giderebilir önemli olan o ruh eşi dediğimiz kişiyi bulmak ve herhangi şeyi birlikte yapmaktan keyif almak
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYok erkek ihtiyaç olarak görürmüş de kadın severmiş de bilmem öyle de falan da filan da, kapatın artık bu defterleri, aynı saçmalıkları okuya okuya çürüttünüz sayfaları biraz da ufkunuza bakıp oradan bir şeyler söyleyin, söyleyin ki şikayetçiliği bırakıp adamakıllı bir şey koyabilesiniz ortaya, yoksa bu ıvır zıvır modasıyla bir yere varılmayacak, ıvır zıvır modası diyorum çünkü insan zihni içinde en çok buna yer ayırır ve rezilce bir avuntuyla tembelleşir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. İhtiyaçtır, seks istersin, sarılmak istersin. Çocuk istersin, eve girince oh be dersin, sohbet edersin. Kısaca yerin ve evin belli olur, diğer türlü nerde olduğun belirsizdir. Yaş ilerleyince insan düşünüyor. Alttan gelen gençler, ortalığı duman eder valla.
10 Yorumla
+1 yılSonuçta evleneceğiz Seveceğiz kadınımızı baş tacı yapacağız Ben Haramdan Zinadan kacmak için evlenirim Bu şu Anlama gelmesin ihtiyac görüp bıracağım yanlış bu düşünce Hadisi Şerifte Denk birini bulun evlenin diye geciyor Allah bizden Evlenmemizi İstiyor kötü yola düşmeyelim haramdan zinadan uzak duralım diye Evlilik Ihtiyactır, sevgidir, sadakattir arkadastır Evlilik Herseydir Anlayan için..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik hem ihtiyaç hem istektir yaratılış gayesi öyledir kadın ve erkek birbirlerine ihtiyaç ve istek duydukları için birlikte olurlar illa bi zorunluluk gerekçesi değildir diğer canlılarda bile öyledir bu bence en çok istektir istek olunca ihtiyacımızı gideririz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşa isteğe şartlara bağlı
Eğer bir yuvam ailem olsun cocuklarım olsun
diyorsan bu bir istektir
Belli bir yaşa geldiysen 50 den sonrası için ihtiyaçtır Çünkü artık hayatını tek başına devam ettirmek zorlaşabilir22 Yorumla- +1 yıl
O yaştan sonra bir nefes bir hayat arkadaşı istiyor değil mi insan yanında
- +1 yıl
Yani İnsan doğası gereği bir eş arar Gençken yaptığı hataları yanlışları hızlı hayatı yaşlılıkta daha aza indirir Çünkü artık olgunlaşmış hatta dalından yere düşmüş üzeri biraz kararmış meyveye döner O yüzden taze meyveyim dese bile artık o günlerinden pekte eser kalmamış olur Çayını kahvesini koyucak arada tartısacak ptt den maaşını çekecek birine ihtiyac duyar ☺️
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Erkekler için ihtiyaçtır. Benim için ne ihtiyaç ne istek. Evlilik başına bela almaktır , dertsiz hayatına dert eklemektir. Hiç öyle bir niyetim de yok 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Minnacık isteğim vardı onuda tükettiniz hevesim kalmadı hiç 😂
- +1 yıl
Aday bilem yok yani yaklaşamaz bana 🔪
kendi kendime heves🤏 ettiydim bir an 🤣
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. İhtiyaçtır yalnız yaşlanmak istemem,
İstektir uyum sağlayabildiğim hoşlandığım kadınla düzenli bir hayat sürebilmek isterim.27 Yorumla- +1 yıl
E evlilik dışı yaparken nikah da kıydır ne var 😄
- +1 yıl
Evlilik sürdürmeyeceğin birini çocuğunun annesi yapıyorsun kendine gel bak seni hashtaglarim 😄
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun delillerle uğraşmak jok zor 😄
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Ben evliligin giderek gereksizlestiğini düşünüyorum benim için tek önemli tarafı evliyken tanınan hak hukuk.. devletin sana sağladığı yararlar (çünkü insanlar güvenilmez) ve hukuk sayesinde hakkını arayabilirsin
31 Yorumla- +1 yıl
Yalis dusunuyon
Erkekler ihtiyaç için evlenmek istiyor. Kadınların ki istek ve ben istemiyorum. Bekar öleceğim ahaha 😂
15 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle diyorum ama her gün ultrasonda o tatlı minişleri 🤰görüp tövbemi bozuyorum 😂
- +1 yıl
Şöyle ki çocukları sadece uzaktan sevmeyi tercih ediyorum. Uzaktan daha tatlılar 😅😂
- +1 yıl
Senin de harika bir kızın olur ama tam bir deniz kızı olur 😍
- +1 yıl
Yok aman ben çocuk mocuk istemiyorum. Başımı yakamam 😅
- +1 yıl
Nasıl mutluysan öyle olsun 💖
+1 yılİkiside ihtiyaç çünkü bir yaştan sonra sevdiğin kadınla mutlu bir yuva kurup yaşamak istiyorsun kalan ömründe
Diğer yandanda İstekte var istekli olmadığın birşeyi gerçekleştirmek mutsuzluk ve hayal kırıklığı getirir10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılMecburiyet. Anacığım istiyor. Ölmeden önce seninde mürvetini göreyim diyor. Ana yüreği işte. Seninde bi evladın olsun diyor. Sonra üzülüyorum, çok üzülüyorum. Ben bu amaçsız hayatı ne için yaşıyorum diyorum.
10 Yorumla
+1 yılEVlilik .. gelecek demek.. Aile kurmak demek birine ait olmak birinin kollarında uyumak.. sadece bir kişiyle olmak.. ve o kişi senin herşeyin olur.. sırdaşın dostun yardımcın hayat arkadaşın.. başka kimseye gerek kalmaz..
10 Yorumla
+1 yılEvlilik doğru kişi ile yapıldığında cennettir ve insanın doğasında gereği ihtiyaçtır ama herzaman söylüyorum evlenmek için evlenilmez aşık olmak ve hazır olmak gerekir.
20 Yorumla
+1 yılBence istek, evlilik şart değil. Sadece insanlar böyle. bi toplumda daha rahat yaşamak, güven vb durumlar için de evlenebiliyor. Kişisel bi düşünce. Ben ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.
10 Yorumlaİhtiyaçtır ama o ihtiyacı istemek lazım. İsteksiz yenen aş ya karın ağrıtır ya baş demiş atalarımız. Yani karşındaki insan değerli olmalı. Özen gösterilmeli ki o ihtiyaç sevgi sayı ve aşk ile olsun.
10 Yorumla
+1 yılBenim için anne babamda yok ihtiyacım olabilir beni sadece insan olup insanca sevsin yanımda yakınımda olsun isterim hiçbir kaygı endişe yasatmadan mümkün olduğunca mutluluk sağlık
10 Yorumla
+1 yılAile olmak güzel. Mutluluk, huzur, anlayış, sevgi ve uyum varsa tabii. Kimi için yaşlanıncaya kadar aynı yüze bakmak eziyet olsa da benim için tatlı bir şey.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılZamanında doğru kişiyi bulduysan istek
Kendi kendine yaşamayazsan birisine ihtiyacın varsa ihtyac ya da zorunluluk hisseden.
Bu zamanda aklı olan bekar yaşar. Bence ece hanım.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası herkes aileden kurtulmak rahata kavuşmak nasipse bebek yapmak vakti geçmeden gezmek bir de aile kurmak anne ya da baba olmak
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişiyi bulunca oluşan istektir bence
diger türlüsü mahalle baskısından ozentilikten evlenmektir10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik benim için asla bir ihtiyaç değil. Bir gün çok aşık olup gözüm döner de sabah akşam dip dibe yaşamayı göze alacak kadar seversem istek olur.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimine göre ihtiyaç ( bekarken yapamadıklarını yapabilmek için)
Kimine göre istek.
2. Siyle ilgileniyorum.10 Yorumla
+1 yılAllah'ın Fıtratımıza koyduğu bişeydir sınanmak için
20 Yorumla
+1 yılEvlilik istektir. Mutlu olmak için illa evli olmak gerekmiyor
10 YorumlaAyy canım benim, evlilik ne ihtiyaç ne de istek, sadece başka bir boyut!
:)))10 Yorumla
+1 yılBence ihtiyaç yalnız kalmamak için sevişmek için ihtiyaç
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı. Hiç biri aşktır bence. Aşık olmadan nasıl evlenebilirsin ki ya da evlensen bile mutlu olamazsın
10 Yorumla
+1 yılBenim için hem ihtiyaç hem istek fakat evlenmeden dilediği kızı götüren için istek değil ihtiyaç dır
10 YorumlaHer ikiside aslında hem ihtiyaç hemde istek 😉
10 Yorumla
+1 yılToplum baskısıdır. Bir yandan da, aynı eve girenlerin olabilecek çocuklarını kayıt altına almaktır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Evlilik bir gerekliliktir yaşam için bu asla göz ardı edilemez.
10 Yorumla
+1 yılTercih bence. Evlenmeden de olduğuna göre ihtiyaç sayılmaz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre istektir evliliğe misal benim ihtiyacım yok kendi kendime yeterim ama evlenmek isterim
10 Yorumla
+1 yılBilen için ilahı bir lütuf vf Kutsal bir müessesedir
10 Yorumlaneye göre kime göre kimisi kendi duygu yoksunluğu için kimisi maddesel ihtiyacı için kendini mecbur olarak görüyor. sevgili kişiyi hep yanında istemek var tabiki ama bunun için illaki evlilik gerekmez ihtiyaç yüzdesi biraz fazla sanırım burada
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aslinda beraber'de yasayabiliriz.. yani mecbur degiliz nikah icin.
Sadece beraber terastan son bahari izlemek ve sohbe edebilmek.. yol arkadasi gerekli olabiliyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tv lerde ve çevremde aldatan dolu. kadınlar açık ara fazla aldatıyor süphe üzerine yapılan DNA testlerinde görüyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSevilmek, sevmek, ilgilenilmek, önemsenmek, cinsellik yaşamak için evlenirdim
10 Yorumla
+1 yılİhtiyaç bence..
Birine bazen ihtiyacın olur hani çay içersin karşılıklı ya da kahve iki sohbet edersin sarılırsın falan filan😄10 Yorumla
+1 yılİnsanın sevdiği kişi ile evlenmesi bir istek değil bir ihtiyaçtır çünkü insanın sevdiği olmayınca hayat bomboş gelir.
10 Yorumla
+1 yılBenim için büyülü bir olay 😂
13 Yorumla- +1 yıl
Nasıl büyülü mesela komsi 😄
- +1 yıl
Mesela imkansız derecede büyülü komsim 😂
- +1 yıl
🙄😂
Her insan evlenmek zorunda değildir kimi tek başına daha mutludur kimi aile kurup mutlu olur istektir.
10 Yorumla
+1 yılRuhun ihtiyacı, kalbin isteği diyebiliri₥
13 Yorumla- +1 yıl
Bu güzeldi 😌
- +1 yıl
Teşekkür ettiim 🍃
- +1 yıl
🌷
ihtiyaçlık bir durum söz konusu değil
16 Yorumla- +1 yıl
Düzenli bir ev, sıcak bir aş, çocuklar... Bunlar peki
- +1 yıl
Herkes annesi ve babası ile mi yaşıyor bekarken 🤧
- +1 yıl
Başka yok diyon 😄 oki ablacik
+1 yılDürtüseldir sevmek sevilmek cinsellik anne baba olmak ihtiyaçtır yani
10 Yorumla
+1 yılevlenmek istemem boşverin evlenmeyin hiç gerek yok
10 YorumlaBilmiyorum arada kafama yatıyor ama sonra serseri serbest stilim aklıma gelince vazgeçiyorum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,1b cevap paylaştı. Benim için pek önemi kalmadı
10 Yorumla
+1 yılAlkolü birak diyorsun bırakmam için bir destek yok. Nerde. yesilaycilik yine 90ximm kdjdjjd nerdesin kadın
010 Yorumla- +1 yıl
Seni en son cehenneme yollamiştım orada da içiliyor muymuş oleyy
- +1 yıl
Burası sensiz soğuktu Azraile dedim seni de alacak yanıma. Şeytan diyor ateş eksik. Bu aralar cehennem de fatura çok geliyor. Dedim sus çekil o is bende. Meteor hatunum Eceyi getirin yanıma buralar güneş gibi yansın dedim
- +1 yıl
En son bana dediklerinden sonra cennete bile girmem seninle. Sen de sözünde dur artik çıkma karşıma.
- +1 yıl
Yav başa sarma şu kasedi ki ben sana bir söz vermedim. Senle konuşcaklarim var. Uzak dur dedin durduk yeter. Yakına geldim şimdi
- +1 yıl
burada hareket çeksem bam yer miyim acaba neyse sen biliyorsun o hareketi canlandir gözünde 😌
- +1 yıl
Biliyorsun ki yerim o minik elini bana sokmuyor. Sen gel diyorsam gel hayde. İşimiz var
- +1 yıl
Sökmüyor demek istedin dimi 😄
- +1 yıl
He çünkü senin bana çektiğin her hareket bana yaptığın artistlik. Hesap defterine yazıyorum birikiyor hayde gel kdjfk
- +1 yıl
Demirden korksak motora binmezdik caz yapma hayde git
- +1 yıl
Bebeğim yorgunum diyorum yokuş yapıyorsun. Beni seven yanın gelsin
+1 yılHem istek hem ihtiyaç
20 Yorumla
+1 yılMavi gri koltuklar ihtiyaçtır. Onları almayı istemek ise istek. Farklı renkleri aynı eve buluşturmak. Hava sıcak ama donduk
01 Yorumla- +1 yıl
Bazı hayaller gerçek olacak kadar güzeldir. Onları bilerek gerçekleştirmemek kötülük ve aptallık demiş şairin biri. Biraz duygulandırdı bu soru beni de içimi dokeyim dedim
+1 yıl@PiLLy_BheBek bence herkes bir gün evlenmeye muhtaçtır :) ama tabii bir anlık hevesler için de evlenilmez
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Aman olmasın hiç biri 😅
10 Yorumla- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne