- Aşk İlişkileri konusunda 261,7b cevap paylaştı.
u +1 yılTesettürlü bir kadının sevgiliye açık olması, İslam dininde uygun görülmeyen bir davranıştır ve münafıklık olarak nitelendirilebilir.
Tesettür, bir Müslüman kadının bedenini örtmesi ve erkeklerin dikkatini çekmemesi için giyimine özen göstermesi gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, bir Müslüman kadının sevgili olması ya da cinsel ilişkiye girmesi de dinen uygun değildir.
Münafıklık, bir kişinin dini inançlarına ters düşen davranışlar sergilemesi veya ikiyüzlü davranması anlamına gelir. Tesettürlü bir kadının sevgiliye açık olması, dinen uygun olmadığı için bu durum münafıklık olarak nitelendirilebilir.
Özetle, tesettürlü bir kadının sevgiliye açık olması, İslam dininde uygun görülmeyen bir davranıştır ve münafıklık olarak nitelendirilebilir. Tesettür, bir Müslüman kadının bedenini örtmesi ve erkeklerin dikkatini çekmemesi için giyimine özen göstermesi gerektiği anlamına gelir ve İslam dininde önemli bir konudur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılBenim dini bilgim fena sayılmaz. Şimdi biraz kapsamlı yazayım sana.
Öncelikle sevgililik haramdır. Haram olduğunu kabul ediyorum ama dayanamıyorum dersen müslümansındır yok haramlığını inkar edersen dinden çıkarsın. Bu önemli ayrıntıydı.
Sonra baş örtüsü çıkarma mevzuna gelirsek. Çıkardığında günah olduğunu kabul ediyorsan günahkar müslümansındır yok günah olmaz diyorsan dinden çıkarsın.
Gelelim münafıklığa. Münafıklık kalbinin içinden ne derece samimiyetle iman ettiğinle ters orantılıdır. Çok samimi müslümansan münafıklıktan uzaklaşırsın samimiyetin azaldıkça münafıklığa yaklaşırsın. Örneğin sevgili edinmen birde üstüne sevgili yanında baş örtüsü açman seni münafıklığa yaklaştırır ama direkt münafık yapmaz. Bu çok tehlikelidir.
En büyük azabı firavun iblis ve münafıklar çekecekler. Cehennemin en korkunç en dip noktasına atılacaklar. Yahudi ve hristiyanlar dahi o kadar korkunç azapla azaplanmayacaklar.
Sana tavsiyem dirayetli ol. Seni isteyen seven baş örtünle sevsin. şu an namahrem konumundasınız. Hiç bir hareketinizle dini emirleri hafife alan davranışınız sakın olmasın direkt münafık yapar bu.
Allah dirayet versin hepimize. Amin
41 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü hissediyorum sürekli ağlıyorum psikolojim berbat bir halde bir söz vardı haramda huzur ararsan huzur sana haram olur diye o kadar doğruymuş ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılcanimm, bende kapali birisiyimm..
Sevgilim olmadi hic, olsaydida basimi asla acmazdim. Cunku evlenecegimiz gunu beklerdim. Cunku ona supriz olur, soyle dusun bir guzel bir paket acacak neguzel degilmi? Merakla dort gozle beklicek..
Yani sevgiline basini acman dogru degil bunu bilmeni isterim. Cunku o senin namusun degil. Allah korusun yarin obur gun ayrilsan bosuna gunah isledin. Ozaman der bana acti gider baskasinada acar.. Yani seni terk etmesi normal olur.
ama mesela basini ortemiyorsan basina bir yazma al ya da bir sapka tak basin enazindan kapali olsun.tamam bazileri haram diyor sevgiliye..
Ama birini tanimadan oncede evlenemezsin. Sevgiliyle mesafeli olacaksin ve namusuni koricaksin.
yani el ele tutusmicaniz opoiceksiniz vsvs iste..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇoğumuz müslümanız ama dini vecibeleri dört dörtlük yerine getiremiyoruz herkes nefsine hakim olabildiği kadar inancını yaşıyor. Bu yüzen kınamak kimseye düşmez… Sorunun cevabı, evet günahtır çünkü helalin değil. Bunu bilerek yaşamalısın. Nasıl davranacağın sana kalmış.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Din toplum arkadaş sevgili ayirmiyor din sana helalin ile helalin olmayanlar için ayrım yapıyor. Sana kapan ama sevgiline açık olabilirsin serbest demiyor. Evet insanız hatalar yapabiliyoruz fakat birşeye inanıp yola koyulduysan ya başladığın gibi o yolu bitir ya da o yola hiç çıkma.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılElin adami beni gormesin diye kapanip sonra elin adamina acik fotograf atmak sence normal mi...
41 Yorumla hayır ne alakası var munafıklıkla sacmalama ozaman acıkları hepsı munafık kafır olur mu ole sey acılmakta kapanmakta kapalıyken herseyı yapmakta yapmamakla acık olanlarında herseyı yapıp yapmamakla ozgur oldukları kadar ozgursu kıyafetle karıstırmayın ısteklerı arzuları ıhtıyacları
015 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın hiç bu açıdan düşünmemiştim. Kapalı olunca üzerimizde bir baskı oluyor sanki biz insan değilmişiz gibi ama evlenip helal yoldan yapmak en doğrusu sonuçta ben dinime düşkün bir insanım açık kızlardan da düşkün olanlar vardır ama kapanmıyordur o da yarım oluyor aslında tam takvaya ulaşmak herkese nasip olmuyor demek ki
- +1 yıl
aynende oyle canım ıste akıllı kadınsın kısme ısteklerıne arzularına gem vuramaz neden kuluz dusundunmu pekı hatasız kul olunurmu herkesın kesın hatası gunahı vardır. gunahsızlar sadece bebeklerdır onlarında kullukları bulug cagıdan ıtıbaren baslıyor. arzularda yemek ıcmek barınmak gıbı en dogal temel ıhtıyacımız sadece erkeklere ozgu deıl oyuzden kendını tuhaf gorme canım ne zaman konusmak ıstersende bana yazabılırsın memnun olurum..
Soran+1 yılYine de çok rahat olmamakta fayda var dünya hayatı gelip geçici sonuçta bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Soran+1 yılMerak ettim de iyi bir erkekten kastın nedir mesela? Sevgilimin sabit bir işi olmadığı için evlenemiyoruz yoksa o da istiyor evlenmeyi helal yoldan yapmayı
- +1 yıl
oncelıkle erkegının sabıt bır ısı olması ya da elınde bır meslegı olması lazım yoksa gordunuz bırbırınıze kurukuruya asık oldunuz evlencez demekle sorunlar bıtmez tam tersıne baslar buyurde. erkek herzaman buyuk olmalı olgun olmalı kadınlar erken olgunlasırlar gelısırler bu beynende bedenende boyledır. oyuzden kadınlar yasıt erkeklerle olmayınız. zaten davranıslarını cocukca bulursun demek ıstedımı anlamıs olursunuz. erkek sorumluluk alabılcek kafa yapısında olmalı herzaman yoksa ne sevgı kalır ne saygı kalır. ıyı erkek evınden mesul sorumluluk sahıbı kadınına baglı onu seven saygı duyan erkektır. onun herzaman yanında oldugunu bellı etmelıdır. vede kadınına kadınlıgını yasatmalıdır aynı sey kadın ıcınde gecerlı duzgun ve aktıf hayat ılıskılerı dırı ve guclu kılar soruları kaldırır ortadan
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın ağzına sağlık evet sevdiğim adamla aramda 7 yaş fark var sence sorun olur mu ileride? Annem büyüklük taslar seni üzer diyor kafam karışıyor benim de. Aslında evlilik meraklısı değilim Allah hayırlısını nasip etsin şu an okuyorum zaten ama İslami usüllere göre yaşıyorsak da evlilik şart oluyor bakalım ne zaman olacak
- +1 yıl
15 yasa kadar bıle olur kaldıkı 7 yas zaten olması gereken ıdealler arasında buyuk olucak denılınce ay ca yaca 1 yılca demek ıstememıstım zaten. nıye buyukluk taslıcakmıs kucukler haklı ya da haksız olsalard bızlerbıle yerı geldımı kendı buyuklerımıze hıcmı bılgıclık buyukluk taslamadık.. ınsanlıgın dogasında var bu buyuklukle ya da kucuklukle alakası yok. onunla olucagın hıssedebılıyosan yapabılırız dıyebılıyosan olur neden olmasın ayrıca aranızdakı cekımde cok onemlı ne hıssettıgın anlatabıldımmı
Soran+1 yılNe güzel düşünüyorsun ya keşke bütün anne babalar senin gibi açık fikirli olsa ama işte gel de bunu aileme anlat çok baskı yapıyorlar anlamıyorlar dinlemiyorlar hemen önyargıyla yaklaşıyorlar bu da beni korkutuyor ben de sevgilime sığınıyorum o beni yargılamıyor hatta yanında çok rahat hissediyorum mutluyum insan ailesini seçemiyor ama evleneceği insanı seçebiliyor. Tabi ki onların da endişelerini anlıyorum yaşadıkları bir travma vardır ya da hayatın ne getireceği belli olmaz diye düşünüyorlardır fakat bana da saygı duymalılar sevmeden evlilik olmaz sonuçta ve onlar dedi diye de ayrılmak istemiyorum
- +1 yıl
aynen senı cok sevdıklerını her zaman ıddea eden dıle getıren aıleler cocuklarının sevdıklerıne saygı duymalı sırf fakır ya da acık bır kadın dıye olmaz demekle olunmaz kendılerı zaten bu yollardan gectıler bılıyolar hatamıymıs hataysa senı neden yapmıslar budamı hataymıs. herkes kendı kararını verebılmelı yoksa bırey olamassın kendı kararlarınla ayaklarının ustunde durabılırsın duse kalka orenmek budur. ama buda koru korune sevdıgınle ol demek deıl belkı aılen onda senın askından dolayı gormedıgın bırseyı gordu farkına vardı ama bunu acıkca soylemelerı lazım olmaz onla vs demekle ılıskı bıtırılmez tam tersı dahada baglar karsı tarafa kısıler gorunusle vs secılmez aılesı cok duzgun olupta hıcmı katıl kumarbaz esrarkes alkolık ınsan yok sankı ya da tam tersı aılesı bunlardan olupta durustbır kadın ya da erkek yokmu.. kımse yadırganmamalı anlamaya calısılmalı
Soran+1 yılOnlar söylüyor zaten şu şu sebepten birlikte olmanı istemiyoruz diyorlar bana göre de küçük şeyler mesela yaşı büyük olduğu için ayrıl diyorlar işi yok diyorlar sana başka gözle bakar kandırır diyorlar bunlara sinir oluyorum mantıklı konuşmuyorlar illaki bu yuvadan uçup gidicem bari yıllardır tanıdığım sevdiğim kişiyle gideyim
- +1 yıl
aynen 7 yas buyukluk deıl ıssız olmasına bısey dıyemem evını erkegının gecındırebılmesı lazım onemlı en kısa surede ıs bulmalı yoksa gercekten ne kadar seversenızde zamanla o kendınde eksıklık bulucak ve sende dusunmeye baslıcaksın.. oncelık onun duzenlı gelırı ıyıbır ıse gırmesı cabalaması ya da ıkınızın calısarak yetınmenız lazım.. ısı olması onemlı gercekten ama yoksa yanında hersekılde ıyı olman ıyı hıssetmen ozel seyler yasamak yetmez onlar herzaman olabılır
Soran+1 yılEvet iş olmazsa eve ekmek girmez zaten benim de yok şu an berbat bir durumdayız umarım iş bulur Allah hayırlı kapılar açar ona bir de kendisi biraz savurgan markete gidiyoruz gördüğü şeyi hemen alıyor ev yönetebilir mi acaba diye düşünmüyor değilim. Gece gece kafanı şişirdim ama bir erkek olarak sen daha iyi bilirsin erkekleri ben bazen çözemiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. bu müslümanlar niye kendi dinini bilmiyor sizin dinde sevgili yapmakta çok büyük bir günah haberin olsun
15 Yorumla
Soran+1 yılDinimizi biliyoruz ama insanız hata yapabiliyoruz çok zor bu imtihan dünyasında yaşamak ve dinine bağlı kalmak lütfen yargılama
Soran+1 yılSeviyorum ama onu n'olacak ki sevgili olunca
Soran+1 yılTeşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılAtmamak daha doğru ama tabii bu Allah ve kul arasında bir şey olduğu için bize fazla yorum yapmak düşmez. Atmak doğru değil son karar tabii senin🌸
15 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kırmadığın için yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım günah mı yoksa haram mı çözemiyorum merak ettim sorayım dedim 🥹
- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla evlilik yoluna girdiğiniz zaman bir şey olmuyor ama sizinki henüz sevgililik aşaması ve hayat bize ne getirir bilemeyiz tesettür de farz olduğu için farzı yerine tam getirememiş oluyorsun dediğim gibi doğru değil ama hangimiz neyi tam doğru yapıyoruz tartışılır bu yüzden burada seni kıracak şekilde yorum yapanların da amacını anlamış değilim
Soran+1 yılÇok tatlısın teşekkür ederim aslında 5 yıldır sevgiliyiz evlilik düşünüyoruz ama henüz işlerimiz oturmadı biz de sabredemedik fotoğraflaştık ara sıra buluştuk hayatın ne getireceği belli olmuyor gerçekten eskiden çok büyük konuşurdum işte kapanıcam bu yolda ilerlicem sabırlı olcam diyordum ama öyle olmadı çok hatalarım var bu da vicdanımı rahatsız ediyor umarım nefsime hakim olmayı başarabilirim
- +1 yıl
Sen de öyle, güzel düşüncelerin var umarım bir ömür mutlu olursunuz🌸 bu konuyu bu kadar düşünmenden dahi belli güzel adımlar atacaksın
Sana önerim bu konuda daha çok araştırma yap ve sonunda içine sineni yap
burada kimsenin dediğine bakma çünkü burdaki kaç kişi meali açıp okumuştur tartışmaya açık bir konu, bu araştırmalarının sonunda aklındaki soru işaretleri de gidecektir ve o aldığın karara göre hareket edeceksindir buna eminim🌸 şimdi uyumam lazım aklına takılan bir şey olursa dilediğin yerden bana yazabilirsin❤️
Soran+1 yılAminn inşallah. Evet araştırcam aslında İslami forum sitelerine sormam lazımdı ama burası kolayıma geldi baya da yargılayan oldu zaten moralim bozuldu neyse iyi geceler kalbin gibi geçsin ömrün inşallah canım ❤️❤️💕
Aşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Bence herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum ama insanlar dini yanlış yansıtmaya kendi işlerine göre kullanmaya çalışıyor asıl günahkar onlar Allah onları bildiği gibi yapsın inşallah
00 Yorumla
+1 yılNikah için geçen 2 şey var Kuran da karşılıklı rıza ve mehir ki artık mehir isteyen kadın yoktur herhalde o zaman sevgililerin yaptığı şeye zina demek bilemiyorum tartışılır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Kapalı olunca bir ilişkiye adım atıyorsan sen onu özeline alıyorsun olur olmaz bu ilişkinin devamı için bence evdeki halini açık olmamak üzere karşıya yansitabilirsin diye düşünüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yani günah. Ev hali dediğin , eşarpliysan olabilir sonuçta başın kapalı ama nude falan olmaz bana göre. Çünkü helalin değil. Yinede senin tercihin.
00 Yorumla
+1 yılGünah evet sadece eşin ve ailen ile paylaşım yapabilirsin sevgilin nikah olmadan sadece bir yabancı.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Yani dikkat edersen senin için daha hayırlıdır. Bence günaha girmeyi gerektirecek bir durum yok.
Allah tamamına erdirsin.
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSevgilin helalin olmadığı için uygun bir davranış olmaz. Eğer dini nikahın varsa atabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de tedirgin hissediyorum içim rahat değil evlenmek de mümkün görünmüyor bu ekonomide
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSevgili olman zaten günah fotoğrafı sorman saçma. Dini bilgileriniz bu kadar eksik olmamalı.
02 Yorumla
Soran+1 yılDini bilgilerim eksik değil günahkar bir insanım maalesef
- +1 yıl
Allah affetsin kardeşim. Günahlarını açığa çıkartma, kimse bilmezse Allah affeder, üstünü örter.
haram lan haram lup cehennem cehennemin en sıcak yerine zina yapmış gibi günah yersin yapma böyle şeyler
00 YorumlaOnu bilmiyorum Allahla senin aranda için rahatsa yap
00 Yorumla
+1 yılKardeşim aranızda nikah var mı?
Yok
O zaman haram. Namahrem ya o sana hani. Dini hangi kitaptan okuyorsunuz anlamıyorum ki...😒😑
00 Yorumla
+1 yılEşin oldaydı zaten olabilirdi o iş ama eşin değil öyle bir şey mümkün değil mlsf :D
00 Yorumla
+1 yılyani pek hos degil ama eyse burdana cikca konuslacak birsye degil gizlisn. de mersk. etitm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen bence ne olduğunu çok iyi biliyorsun. sadece işine geleni duymak için onay almak için soruyorsun. haram diye bişi var biliyorsun di mi. hm de sevgili. inançlısan lütfen gereğini yap yoksa değilsen de böyle saçma sorularla gelme
42 Yorumla
Soran+1 yılMerak ettiğim için sordum kimseden onay almak gibi bir amacım yok aşağıdaki cevaplara bakarsan yargılayan bir sürü kişi oldu anlayışla karşıladım. Hayatın ne getireceği belli olmuyor bu kadar kesin konuşmasan daha iyi olur neyse iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılkendime göre konuşmadım. dinin emrine göre konuştum. çünkü sen sormuşsun bunu. iyi geceler
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünümüzün türbanlı kızlarının çoğu böyle zaten sevgilin o zaman gitsin türbanlı olmayan kızla birlikte olsun sende burada doğru olmadığını bile bile bize soruyorsun
00 Yorumla
+1 yılBana doğru gelmiyor ama herkesin kendi tercihi saygı duyarım sonuçta Allahin emirleri için kapaniliyor ve karşıdakine de evlenmeden helal değil
02 Yorumla
Soran+1 yılDimi ben de öyle düşünüyorum ama çok alıştım ona atasım geliyor fotoğraflarımı
Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı. Kocan olmadığı müddetçe başkasına karşı açılmanın hiçbir anlamı yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılben turbanli seviyorum her asamada o turban cikmamali
00 Yorumla
3 ayTesettürlü veya değil fark etmez zaten doğru bir davranış değil tesettürlü olana daha çok günah yazılıyor diye bir şey de yok açık olan kadına da aynı günah yazılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgilin helalin değil ileride evlenince gösterirsin bu daha doğru olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kız arkadaşım da tesettürlü ama bana saçı açık atıyor Allah affetsin umarım evleniriz
00 Yorumla
+1 yılMünafık demiyelim ama günah MK. Yine de nude atın, birbirinize, benden izinlisiniz. Bana atarsan günah olmaz bu arada kfkfkf
00 Yorumla
+1 yılİyi de daha bunun günah olduğunu bilmeyecek kadar bilinçsiz bir müslümansanız neden kapalısınız acaba hanımefendi? İnandığınız dini bilmiyorsunuz ama inanıyorsunuz garip
00 YorumlaHocam evli olmadiginiz surece sevgilin el ne resmiyette be İslam'da sevgili kavrami yok yabi evlenirsin sonra ne istyorsan yaparsin
00 YorumlaBaskıyla kapalı kalıyor olursun kapalı kalman münafıklık olur. Özgür iradenle nasıl. istiyorsan öyle giyinmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki oyle Sacma sey olmaz sevgilinde olsa dinen haram bunu gayet Iyi bilmen gerek sevgilin olmasi bisey anlam ifade etmez
00 Yorumla
+1 yılDini değerleri önem veriyorsan sevgiline açık olman iyi değil tabi ki
00 Yorumla
+1 yılBir birinize helal değilsiniz ona dan uygun değilsiniz nikah olmalı
00 YorumlaDerin konu normalde kapalı olup sevgilisine nude atan liseli kızlar bile var. Allah ıslah etsin
00 Yorumla
+1 yılBu ne perhiz bu ne lahana tursusu gibi oldu
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok çelişkili dimi 😞
- +1 yıl
Yani icin kipir kipirdir anliyorumda. Yaptiginla yasadigin uymali
Soran+1 yılHaklısın. O beni hiç yargılamıyor ben de rahat hissediyorum ara sıra atıyorum fotoğraf ama işte dışarıya Müslüman görünüp arkadan böyle işler çevirmek biraz düşündürüyor
- +1 yıl
Herkesin ic dunyssi ozeli oyle.
Soran+1 yılAnladım
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılMünafıklık diyemem ama tutarsızlık derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet kardeşim. Sevgiline açık halini vs. göstermemelisin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. yok artik daha neler
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Tartisilabilir bir konu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNeticede seni çırılçıplakta girecek birgün
00 Yorumla
+1 yılNasıl desem... Günah.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDinden çıktın direk 🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılBana garip geliyo o görüyo da ben niye görmüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kapanmasının ne anlamı kaldı peki
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Seviyorsan bence normal
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMecburen olacak dakka başı evde öyle olamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılGünaydın soruyu dün sormuştum ama en iyi soru seçilmiş durmadan bildirim geliyor neyse haklısın ya bir de 5 senedir sevgiliyiz başkaları şüpheleniyor o kadar yıl nasıl dayandınız diye napıyım çok seviyorum bazı şartlar yüzünden evlenemiyorum böyle idare ediyoruz ama yaptığım yanlış onu biliyorum
Günah değil devam ke sjsjsj
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl. Sadece eşinize mahremsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNude bile atabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBüyük konuşuyorsun
00 Yorumla
+1 yılNe alaka münafık lik
01 Yorumla
Soran+1 yılYani dışarıya dindar görünüp aslında kötü şeyler yapmak münafıklık mı diye düşündüm ama aslı öyle değilmiş kalpten inanmayıp insanları kandırmak münafıklıkmış ben öyle değilim inanıyorum ama günah işliyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım evet
012 Yorumla
Soran+1 yılOnun günahı daha büyük ya : (
- +1 yıl
Yani kimse dört dörtlük müslüman değil ben bile, bir şey diyemem.
Soran+1 yılBen de değilim kendime engel olamıyorum ama bir yandan da tuhaf hissediyorum yaptığım yanlış çünkü : (
- +1 yıl
E açılmayı düşünmedin mi? En azından için rahat eder?
Soran+1 yıl8 senedir kapalıyım açılmam zor ya
- +1 yıl
Aile baskısı mı var?
Soran+1 yılAslında kendi isteğimle kapandım ama ailem de sonradan baskı yaptı onu giyme bunu giyme makyaj yapma diye ben de gizli gizli makyaj yapıyorum hoşuma gidiyor napıyım yani bu yaşlar bir daha gelmeyecek hep onlara göre yaşadım
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum. Haklısın, ama bence bi dene istersen. İlerleyen zamanlarda seni etkileyecek bu durum farkındasın değil mi? Gerçi şimdiden birtakım sıkıntılar başlamış gibi. İnsan baskı altında kaldıkça birtakım yasakları çiğneme isteği duyar genede hayat senin hayatın sen bilirsin 🙂
Soran+1 yılEvet o baskının üstesinden gelmek çok zor normalde dinime aşırı bağlı bir insanım fakat din gerçekten insanı baya kısıtlıyor yapacak bir şey yok günahlarımızla insanız yoksa insan olmanın ne anlamı kalırdı : (
- +1 yıl
Doğrudur, ama en azından kalbin temiz. Millet ne fotolar atıyor 🙂
Soran+1 yılNefis her şeyi yaptırıyor insana maalesef keşke iradeli olabilsek de işte olmuyor
- +1 yıl
maalesef 🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılsevgiline atıyorsun özelindir keyfine bak
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılMunafiklik tabi sonucta kocan degil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılNişanlın falan olmadan atmak çok iyi değil
00 Yorumla
+1 yıl2 yüzlülük
00 Yorumla
+1 yılYaptığın yanlış
00 Yorumla
+1 yılAçık derken kasttin ne
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Normal
00 Yorumla
+1 yılAtmamak en doğrusu
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi