Selamlar... Eğitim bazı kişiler için çok önemli olabiliyor, sizin için ne kadar önemli?

Selamlar... Eğitim bazı kişiler için çok önemli olabiliyor, sizin için ne kadar önemli?
Ben sevgili olurdum benim için aşık olmak daha önemli eğer geçiniyorsak yani durumumuz var ise eğitim seviyesine bakmam. çünkü bir insanın zekasını eğitimi belirlemez, Ancak, bir ilişki kurmak veya sürdürmek için önemli olan, karşılıklı anlayış, saygı, dürüstlük, iletişim, uyum ve sevgidir. Eğitim seviyesi, bu faktörlere katkıda bulunabilir veya olumsuz yönde etkileyebilir, ancak tek başına ilişkinin yürümesi veya yürümemesi için yeterli değildir. Önemli olan, bir kişinin eğitim seviyesi yerine, onun kişiliğini, davranışlarını, düşüncelerini ve hislerini tanımak ve anlamak, onlarla uyumlu olup olmadığınızı ve birlikte mutlu bir ilişki yaşayabileceğinizi değerlendirmektir.
Olabilirim, sorun değil... Sıra sıra diplomaları dizmek farklı, insanın karakteri, insanlığı, görgüsü farklı... Hayatımın en büyük kazığını üçü de üniversite mezunu olan eşim ve onun annesi ve babasından yedim, aldatıldım, dolandırıldım, iftiraya uğradım, haksızlığa maruz kaldım. Diplomalar insanı eğitmiyor. Diploma öğrenim düzeyini gösterir, eğitim seviyesini değil. Öğrenim eşittir tahsil, eğitim eşittir terbiye... Terbiyeyi okullar vermez. Edep, ahlak... Bunlar okuldan değil, aileden alınır. Bir kadının şerefsiz bir babası ve annesi varsa, ailesi açgözlü ise kendisi o.. pu da olur, kocasını aldatır da, dolandırır da... O yüzden diplomalara değil, kişiliğine bakmak lazım.
Daha çok ahlaka bakarım çünkü eğitim seviyesi yüksek olup ahlak konusunda sınıfta kalanlar oluyor. Ahlak konusunda sınıfınta kalan varsa direkt çizerim eğitim seviyesine bakmam
Hayır mümkünatı yok. Çok takıntılıyım bu konuda. Hatta yüksek lisans ya da doktorası olursa çok daha iyi olur ama olmasa bile en az lisans seviyesi..
Cevap
67Cevap
Üniversitelerde kişisel gelişim eğitimi verilmiyor dostlar. Üniversite meslek edindirme kurumudur. Burada okuyan hayata dair bir ilkokul mezunu vatandaştan çok fazla statü farkı olduğunu düşünmesi saçmalık olur.
Bunu yeni mezun bir insaat mühendisi
Veya doktor bunlara kimse muayene olmak istemez. İnsaat mühendisine de ev yaptırmak istemez. Hayat tecrübe ile evrilir, yürür, şekil alır. Yani okuyun ama ego kasmak için değil, insanları ezmek için değil, mesleğinizde en iyi olmak için okuyun.
Sorunuza gelince bu yazım herşeyi özetledi sanırım.
Ancak bu kadar özetlenebilirdi 👏
Olabileceğimi sanmıyorum. En azından üniversite eğitimi almalı ve bı mesleği olmalı yarın öbür gün ben meslek sahibi olsam o olmazsa olmaz ben kadın hâlimle bu kötü çağda bilmem kaç saat yol gidiyorsam üni için karşı tarafta okumaya çalışsa bı yerlere gelse daha iyi olur.. zorunluluktan okuyaman kimseye lafım yok ama emin olun keyfi olarak devam etmek istemeyen insanlarda var büyük konuşmak istemem kader kısmet bu işler ama ben olabileceğimj sanmıyorum ben üni mezunu o ortaokul olmaz yani arada büyük bir fark var. Bı de meslek sahibi olması gerekir.
Gayet yüksek mevki sayılabilecek insanlarla da tanışma fırsatım oldu ama karakterleri beş para etmeyenleri de gördüm, eğitim seviyesi orta olup kendini gayet güzel yetiştiren ve geliştiren insanları da tanıdım. Bu işler ne mevkiye ne de paraya pula bakıyor, önce karakterlerini tamamlamalı insanlar.
Ben öğretmen olduğu halde dünya düzdür diyen insanlar duydum. Herkes dengiyle olmalı uyum çok önemli. Herkes kendi seviyesinde biriyle olmalı. Eğitim her şey olmasada yinede önemsizdir diyemeyiz. Bazı karakterler var ki kaç tane üniversite okusada eşeklikleri baki. Bu yüzden sadece eğitim seviyesine bakılmaz.
Eğitim seviyesi umrumda olmaz, isterse hayatında hiç okula gitmemiş olsun, karşımdaki kadın kendini eğitmişse, bazı şeyleri geniş düşünebiliyorsa, sorguluyorsa benim için tamam. Zekâya önem veriyorum evet ama mezuniyete asla. Çok gördüm 2-3 üniversite mezunu ama birşeyden anlamayan insan.
Benim eğitim seviyesi de çok yüksek bir şey değil olurum yani. İnsan kendinisini yetiştirebildikten sonra eğitimin pekte önemi yok..
Evet olurdum ama cahil cahil konuşuyorsa gözden geçirirdim. Açıkçası kişinin kendini geliştirmesini daha önemli buluyorum.
Eğitim seviyesi ele alınan evrak ile belli olmaz bu yanlış. İnsanı yaşadıkları eğitir, gördükleri eğitir... İnsan biraz da kendi kendini eğitir. Yani akılı ölçmeye kalkışmamak ve buna göre de kendimizi şartlandırmamak lazım.
Hiç önemli değil günümüzde diplomalar boş. Yüksek lisans bile boş.
Benim için kıstas ufku ne kadar geniş.
Para yönetimi nasıl.
Kaldı ki bunu eğitimlilerde de arıyorum. Çünkü diplomaların bi halta yaramadığını biliyorum
Yüksek Lisans yapan biriyle ilkokul mezunu anlaşabilir mi istisnalar olsa da azdır. Eğitim seviyesi yüksek birinin kendisini geliştirmiş olmasını beklerim iki türlü de istisnalar olabilir ama hayatında hiç kitap okumayan bir insandan da pek bir beklentin olmaz
İnsan olsun önce önemli olan o, statü eğitim falan, eğitim nedir mesela kişiden kişiye değişir üniversite okumakmıdır eğitim, yoksa kendini geliştirmekmidir
Oldum. Olanlarıda çok gördüm. Gerçekten denklik denen bir şey var ve karşıdakiyle denk değilseniz, zeka ve eğitim konusunda, elinde sonunda patlak veriyor ilişki, benim tecrübem bu yönde.
Babam profesor annem ev hanımı.. kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir konu. Sevgiliyseniz cokta onemli değil ama eğer bir ciddiyet varsa kesinlikle ileride pisman olursunuz. Mutluluklar.
Eğitim seviyesinin bir insanın kendini geliştirmesine ve hayatında tecrübe edinerek belli bir seviyenin üstüne gelmesine engel olacağını düşünmüyorum
Karşılıklı kimya deneyi mi yapacağız veya karekök mü konuşalım? Kişilik, hayat duruşu ve Aydın insan olması yeterli
Eğitimden kastınız okul düzeyi ise Sorun olmaz.
Çünkü eğitim demek okul okumak değildir.
Evet olurum günümüz çok iyi üniversiteler bitiripte oturup muhabbet edemediğin insanlar var her şey okumak değil insanın kendini geliştirmesi önemli
Eğitim elbette önemli fakat karşımdakini kesinlikle okuduğu okul veya aldığı eğitimin seviyesiyle yargılamam
Ölçüp tartıp olurdum evet. Sonuçta diplomadan daha önemli şeyler var aile terbiyesi gibi toplum kurallarınin bilincinde olmak gibi...
Öncelikle merhaba. Erkekleri fazlası olgun hanımlardan etkilenir. Şairin dediği gibi en güzel yaşlardasın... kendini her zaman sev
Eğitimi önemsiz bence.
Önemli olan kendini ne kadar geliştirebildiği, nasıl bir insan olduğu, sohbetimizin akıp akmayacağı
Eğitim seviyelerine çok takılan biri değilim fakat en az lisans mezunu olmalı. Üniversite kültürü görmüş geçirmiş olmalı.
Eğitimli olup kişiliğini tamamlamamış sürüyle insan var.
Ö yüzden bence kişilikli ve kendini geliştirmiş olması önemli
Ben kendisine hayat dersi verebilsem dahi yeterli olur. Eksiklerini kapatabilmek insanlık görevi sayılır.
Ben lise mezunuyum. şu an en az zaten lise mezunu oluyorlar.
Kendini geliştirip geliştirmemiş olması eğitim seviyesinden önemli
olurum, önemli olan karakter, kişilik, ahlaktır
Olurum tabi ama hiç öyle olmadı nedense...
Biri 2 diğer 4 yıllık üni mezunuydu.
Anlaşabiliyorsak, saygılı, güvenilir biriyse olurum, eğitim seviyesi önemsiz benim için
Eğitim karakteri ölçmez tek kriter değil ama eğitim düzeyinin yakın olması görüşündeyim
Doktorum ve doktor birini istemiyorum. O yüzden kabul ederim.
Benden daha alt olamaz herhalde, ana okulu terkim ben
Evet. Okumak bir krıter değil ünv okumayan biri de karakterli, bilgili, kültürlü olabilir diye düşünüyorum ben.
Eğitim önemli tabi. Ama kafaların uyuşması asıl kilit noktası.
İlişkide eğitim veya tıp fazla önemli değil iki kişiden birinin maddi durumu iyi olması önemli
Her insana 1 kez de olsa fırsat verilmeli çünkü kimisi kendini çok güzel geliştirmiş
Eskiden olmazdım ama gelenekçi erkekler daha mutlu şimdi olurum
Evet sevgilim oldu ama bir yerden sonra anlaşamadık
Eğitim mi var? Dünya'da ilk 500'e giren Türkiye'den bir Üniversite yazar mısın?
Evet olurum. Benim için iyi bi seçenek olur. Eğitim seviyesi arttıkça trip özelliği level atlıyor😄
Yeterki öğrenmeye ve sorgulamaya açık olsun.
Çok okumuş cahil olanla, Az okumuş cahil olmayanı tercih ederim.
anlaşmak geçinmek için önemli olan kişisel eğitimdir
bilgisel eğitimi olmasa da olur
Eğitim seviyesinin hibir önemi yok benim için insan olsun adam olsun
Olmuştum baya da uzun sürdü hatta. Ama olmayınca olmuyor. Şu kafa yapısı o kadar önemli ki 💁
Şunu çok net söyleyebilirim ki okul eğitimi ile zeka çok farklı. Bazı insanlar tanıyorum çok güzel okullarda çok güzel bölümler okuyorlar ama canım. Bazı insanlar tanıyorum okumuyorlar ama altın gibi beyinleri var
Bunu çok onemsemem ben
olurum, başka 3 ayrı bölüm okuyan manyak çıkmaz zaten 🤔
Bu durum arada çatışma fikir çatışması olabilir. İnsan ayrımı yapmam ama anlaşmak önemli
Olurum bilinc sadece eğitimle olmaz ileri seviyede eğitim almış bir sürü kötü insan var insanları eğitimine göre yargılamamak gerekiyor bence
eğitim önemli tabiki ama ilkokul terk insanlar tanıdım çok karakterli insanlardı. Aşk bu büyük konuşmamak lazım :)
Uçurum kadar fark yoksa olur asıl o insanın kendini ne kadar geliştirebilmiş her şey diploma değildir
Olurdum üniversite mezunu çok cahil konuşmayı bilmeyen tanıdıklarım var
Olmam, zaten anlaşamıyorsun. bir kesim kendini geliştirebildigini saniyir fakat öyle bir şey yok.
kafa uyumu ve ten uyumu varsa gerisi teferruat :)
Aklı olan olmaz çünkü ne anlatırsan anlat anlamayacak çok şahit oldum
Sen ne mezunusun?
Lisans
Bölüm?
İktisat
Güzel
Bir üniversitede doçent doktor kadının var kocası sanayide tornacı
Egitim! Sadece okul bitirmekse; Nasrettin hoca'nin kitap okuyan esegi aklima geliyor...
olurum olurdum ama evlenmek bana çok uzak şu an:)
Evt eğitim seviyesi çok da önemli değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?