İlişkilerde eğitim seviyesindeki fark ilişkiyi ne yönde etkiler? Kişi maddi imkansızlıktan okuyamadıysa ve kendini geliştirdiyse sorun olmasa bile okumamak tercihi olan kişinin kendi geliştirmek için bir şey yapmadığı görüşündeyim. Maddi imkansızlıktan okuyamayan kişi bir şekilde okumak için elinden geleni yapıyor çünkü. Üniversite insanı adam edemez ama siz istedikten sonra aldığınız eğitimin üstüne bir şey koyup kendinizi geliştirebilirsiniz. İş kişide bitiyor ve eğitimin gereksiz olduğu savunan birinin kendini geliştirebileceğine inanmıyorum ben.
Eğitim seviyesi sizden çok düşük olan biriyle beraber olur musunuz?
Hakkında konuşmayı en çok sevdiğim konulardan biri gelmiş işte.
Şimdi, imkansızlıklardan dolayı okumamaya günümüz koşullarında karşıyım ben. Çünkü artık imkanlar gelişti, devlet burs veriyor, yurt veriyor eğer maddi imkanlar çok çok kısıtlıysa daha çeşitli şeyler de yapılıyor. Yani kısacası devletin desteğiyle okunabiliyor günümüzde. Artı buna ek olarak üniversitelerin civarında part-time iş veren yerler de açıldı. Kişinin okuduğu bölüm çok ağır değil ise buralarda çalışarak ekstra gelir de elde edebilir. Hatta ve hatta çeşitli yollarla oturduğun yerde bilgisayardan para kazanabileceğin imkanlar var günümüzde.
Yani kısacası okumak isteyenin imkansızlık gibi bir bahanesi yok artık, bir şekilde okunuyor...
Şimdi gelelim öbür konuya. Yani üniversite okumak önemli bir ölçüt mü? Benim cevabım, hayır değil. Eğitimi ve üniversiteleri çok iyi koşullarda olan bazı yurt dışındaki ülkeler için olsa belki olabilirdi. Ama bizim ülkemizde gerek üniversitelerin gerek eğitimcilerin durumu adeta korkunç. Eğitim sisteminden zaten hepimiz şikayetçiyiz. 240 bin sıralamaya kadar mühendislik ve öğretmenlik bölümleri var. Yani barajı geçip bir de birkaç tane daha soru yapınca öğretmen veya mühendis olabiliyorsun. Bu kadar öğretmen fazlalığı olan ve atanamayan binlerce öğretmeni bulunan bir ülkede sıralamaları niye daha yukarı çekmezler anlamak mümkün değil. Neyse onu başka bir soruda tartışırız. Üniversite okumanın bir ölçüt olmamasının nedenlerinden bir diğeri de, günümüzde bilgiye çok rahat ulaşılabilmesidir. Eskiden bilgiye ulaşmak için büyük büyük kütüphanelerde saatlerce araştırma yapmak gerekirdi. Günümüzde ise internet devrimi sayesinde bilgiye birkaç saniyede hemen ulaşılabiliyor. Yani eskiden kişinin öğrenebileceği tek yer okul ve üniversiteler iken günümüzde bir çok alan için bilgiye ulaşma yolları mevcut.
El-cevap, okumak isteyen mutlaka okur ancak günümüzde okumuş olmak o kadar da önemli bir ölçüt değil.
Günümüzde ise internet devrimi sayesinde bilgiye birkaç saniyede hemen ulaşılabiliyor. Yani eskiden kişinin öğrenebileceği tek yer okul ve üniversiteler iken günümüzde bir çok alan için bilgiye ulaşma yolları mevcut.
Ben de bu yazdığım sebepten dolayı buna katılmadığımı söyledim. Eskiden olsa evet insanın kendini geliştirebileceği tek ortam, okul ve üniversitelerdi.. Günümüzde ise böyle değil, bilgiye ulaşmanın veya kendini geliştirmenin birçok yolu var..
İnternetten her şey öğrenilebilir demedim öncelikle. Hala birçok bölüm için üniversitelere ihtiyaç var. Sadece bilgiye ulaşmanın günümüzdeki kolaylığından bahsetmiştim...
Mesela biri mühendislik okuyabilecek iken, ben dört yılımı boşa geçirmek istemiyorum, bu dört yılda kendimi okuduğm süre zarfından daha iyi geliştirebilirim diyebilir. Benim öyle çok tanıdığım var üniversite okumayı vakit kaybı olarak gören. Mesela bazısı siyasete, bazısı ekonomiye atılıyor ve para kazanıyorlar. Aynı zamanda kendilerini de çok iyi geliştirebiliyorlar..
Kendini geliştirmemiş insanla zor, eğitimden kasıt diploma ise sorun yok. Ama kendini geliştirmemek ise yok olmaz. Konuşacağımız konular, bakış açısı vs... Ben zekaya da ilgi duyuyorum.
Aslında eğitim seviyesi benden düşün bir beyefendiyle 1 yıllık bir zamanım olmuştu. Bana öğrettiği birçok şey var. Gerek psikoloji olsun gerek siyasi olsun. Ama dediğin gibi, eğitim seviyesi düşükse kendini geliştirebilecek şeylerin kapısını aralayamıyor. Ama yine de çok çok istisnaları var, tamamen kesin konuşamayız.
Eğitimin sadece okulla olduğy görüşünde değilim. Kişi okumak istememiş olabilir ama kendini geliştirip meslek sahibi ve kültürlü biri olmuş olabilir. Benim için eğitimi okulı değil kültürü önemli evet.
Kanka ben de gereksiz buluyorum zorla okuyorum 😂 Ne üniversite bitirmiş insanlar var oturup iki kelime bie araya getirmiyorsun ama okumamışla yan yana geliyorsun ağzın açık kalıyor 😂 ne bilim okul zatrn başlı başına saçmalık benim için 😂
Söz konusu olan akademik eğitim yani diplomaysa evet olurum Ki diplomayla alan akademik eğitimi oluşturursunuz. Mesela atop müh. Olabilirsiniz ama ya entellektüel bilgi birikim, sosyal kültürel birikim? Mesele burda
Üniversite size bunu sunmaz bunu yapacak sizsiniz ama üniversite iyi bir iş imkanı sunacak diplomayı sunar. Çevre insana çok şey katar. İyi bir çevre için iyi bir eğitim şart.
Tesla'yı bilmenin okumuşluk yahut kültürlülük anlamına geldiğini savunan ve sergileyen bayağı zihniyetlere sesleniyorum; insan kendini her mânada geliştirmelidir ve bu asla okumakla direkt ilişkili değildir, ki binlerce tezat örnek verilebilir alakalı duruma. Naçizane...
Eğitim seviyesi değil gelişim seviyesi önemlidir insanın. Ben kendini geliştirmiş kişilerle muhabbet etmeyi seviyorum çünkü boş insanın muhabbeti bile çekilmiyor.
İsteyen her türlü okur üniversiteye gidemiyorsa kendi kendini geliştirebilir bir şekilde. Okumuyorsa da zaten uğraşmıyordur işine gelmiyordur. Açıkçası ben olmam 😁
olurum ki öyle de benim sevgilim okumuyor ben okuyorum şu an ama okumuş insanlarla da oldum hepsi burnu havada bişey sanıyorlar kendini onun vicdani insanlığı bana yeter ve hep yanımda okumama en büyük destekçi olan kişi o benim için dünyaya bedel
Olmaz bence yani zir cahil degilse edisonmus teslaymis ingilizcesiymis vs. vs hic takmam onun benden benim ondan ogreneceklerim daima olur Egitim seviyesini bos bos kitap okuyup deli gibi ezber yapip sinif gecmeye saymiyorum ben
İlk olarak kesinlikle okumuş olmasına bakarım. Yanlış anlamayın dediğim çok zengin olsun şöyle böyle olsun değil. Sadece bir mesleği olması ve bir işi olması.
Genel kültür seviyesi düşük olan biriyle tabi ki beraber olamam. Kendini geliştirmiş birisi olmalı. Benim eğitim seviyeme gelmiş olması zorunlu değil. Yani ön lisans mezunu da olabilir.
Benim için fark etmiyecektir çünkü annem üni mezunu babam ilk okul. Ama bu zamanda kızların okumamış bir erkekle beraber olucağını pek düşünmüyorum, lütfen bu bir öz eleştiri yanlış anlama.
Büyük konuşmamak lazım ama olmazdım o insan ile zaten konuşabileceğin konuşar kısıtlı kalır ve zevklerin beklentilerin uyuşmadığı için bir yerden sonra yürümez
Eşimin mesleği yok. Ama benim önceliklerim huyu suyudu zaten ve taşdan suyunu cıkaraın. Ve sonuc olarak kültürlü olmak bazı bilgileri sadece okuldan almiyorsun.
hayır canım yanılıyorsun yer açıyorlar kendilerine falan şirketlerde çalışıyorlar çok var cevremde baba sayesinde altında son model araba ev ama kültür sıfır
kisilik ile alakali eger imkani olmayip okuyamadiysa evet ama kendi calismak istemeyip baba parasi yiyip kalan hayatini evde gecirmeyi planliyosa "NEXT"
Erkekse eğitim seviyesi düşük olan olmaz. O evlilik sorunlu olur çünkü erkekler kendilerinden üst seviyede olan kadınlara karşı ezik hissedebiliyorlar. Çevremde çok örneği var
En İyi Cevaplar