Fikre ihtiyacım var?

Biraz uzun olacak şimdiden vakit ayırıp okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Ben 19 yaşımda bir çocukla tanıştım, şu an 2,5 senedir sevgiliyiz. Genel olarak çok varlıklı bir ailede büyümedim, babamı erken yaşta kaybettiğim için annem senelerce tek başına çalıştı çabaladı, o şekilde büyüttü bizleri. Kendimi bildim bileli annem hep haftanın 7 günü çalıştığı için bizlerle manevi olarak pek ilgilenemedi, çalışıp para kazanmak zorundaydı, kazandığı parayla da her istediğimizi yaptı, bir dediğimizi iki etmedi makul ölçüde, Allah bin kere razı olsun, özel okullarda okudum eğitim hayatım süresince, genel olarak arkadaş çevrem de hep varlıklı insanlardı. Hiçbir zaman kendi ailesinin işi dışında bir yerde para kazanma amaçlı çalışan birini görmeden büyüdüm. Tanıştığımız dönem korkunç bir ilişkiden çıkmıştım ve ailem yeni biriyle tanışmama karşıydı. Annemden gizlim saklım yoktur, onun fikri benim için çok kıymetlidir. Tanıştığımız dönem tepkili olabileceğini bile göze alarak bahsettim tüm süreçten. Erkek arkadaşım (benden 2 yaş büyük) bana nakliye işi yaptığını söylemişti. Ben de hemen hemen yaşıtım birinin çalışabilme ihtimalini o yaştaki aklımla düşünemediğim için ailesinin nakliye işi yaptığını düşünerek anneme bu şekilde aktardım. İlişkimiz süresince de bu ailenin işi mi diye sormadım, zaten benim için asla konu bile değil maddi durumu. Gelecek kuracağım insanın varlığı/ekonomik durumu asla öncelikli değil. Yiyecek ekmeğim, kira vs de olsa başımı sokacak bir evim olduğu sürece eşimle mutluluğuma bakarım. Ailesinin işinin bu olmadığını, kendisinin bu işte çalıştığını 1,5 sene sonunda öğrendim. Ben konuşmalarımızdan yola çıkarak bir ortakla bu işi yaptıklarını düşünüp aileme de bu şekilde aktarmıştım. Ama şu an ciddi bir yolda ilerliyoruz ve ben arkadaşlarımın ya da ailemin sanki o beni bu konuda kandırmış gibi düşünmesinden korkuyorum. İlk konuyu anladığımda anneme o anın paniğiyle ortaklarına komple devretmişler artık orada sadece çalışıyor diyip konuyu toplamaya çalıştım. Sonra da ailem hiç konusunu açmadı, problem de olmadı. Ama dediğim gibi biz bir gelecek kurmak istiyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. Annem gidip bu konuyu “şu işyeri sizinmiş” gibisinden erkek arkadaşımın ailesiyle konuşacak bir kadın değildir, diyelim ki konuştu bir tutarsızlık fark etti, o an bir şey belli etmeyip benimle ayrıca konuşur. Bu konuyu daha fazla elime yüzüme bulaştırmadan nasıl çözebilirim?

Fikre ihtiyacım var?