Erkekler çalışmayan kadın istedi diye suç neden bizim oluyor ya? Neymiş sevgimiz yalanmış. Yürü git be. İşsizsin boş boş evde oturuyorsun bi de evlenmek istiyorsun.
18 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabi çıkarcısınız hepiniz bırak çalışmayan erkeği fakir erkeğe bile bakmıyorsunuz illa maaşı sizden yüksek olacak
Soran+1 yılBide aşktan sevgiden bahsedersiniz , tek derdiniz para
Soran+1 yılBen bu dediklerini yaparım ama sana değil, senin tek derdin para
- +1 yıl
zuhahaj
Soran+1 yılKivirmiyorum yaparım diyorum zaten ama seni istemiyorum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvde yemek yapmayan, evi temizlemeyen, cocuklarin bakim ihtiyacini karsilamayan, sizin pis donlarinizi yikamayan, gomleklerinizi utulemeyen kadini siz ister misiniz mesela?
Kadin evde otursun calismasin, ev isleri de yapmasin. Peki siz ister misiniz boyle bir kadini? Kadinlar niye istesin? Oyle bir hale geldiniz ki erkekler olarak, kadindan her seyi istiyorsunuz maddi manevi ama konu siz erkeklere gelince kadinlar hicbir sey istemesin. Sadece sevginize tav olsun. Bak bak sen şu işe.
Bunun sevgiyle ne ilgisi var. O zaman kadinlarda cikip cok seviyorum yetmez mi benden kadinlik, yemek, utu bekleme desin. Siz erkekler olarak ev isleri yapmayın, cocuga bakmayin, ustune bir işiniz de olmasin. Ne işe yarayacaksiniz o zaman? Insanlik ne işe yarayacak o zaman?
Bir seyler yapmaktan bu kadar gocunmayin yahu. Rabbimiz de diyor bos bos oturmayin, bir işi bitirince baska işe koyulun diyor. Kadinlar ev hanimi olsa bile ev islerini idare ediyorlar, cocuklarla ilgileniyorlar en azindan. Calismayan kadin evdeki duzeni yürütüyor. Erkekler olarak hadi calismiyorsunuz evdeki bu sorumluluklarida almayacaginiz apaçık ortada. Ee ne yapacaksınız gun boyu?
Siz önünüze bir tabak yemek gelmesin bir suru sorun çıkarıyorsunuz, o yemek makarna falan olunca suratiniz bile ekşiyor. Bir de hic yapmadigini düşünuyorum da siz o kadini gider direkt boşarsınız.
Su hayatta erkekler olarak yapacaginiz bir iş kaldi, artik askerlik falanda yok. Bir calismak kaldi, onu da kadinlarin ustune yıkıp yatsaydiniz ne iyi olacak. Bu bomboş hayallerinizi de sevgi, ask diyerek kirletmeyin. Kadinlar evdeki gorevlerini az bir aksatsin o kadina soylenmediginiz an olmaz. Gider babasinin evine koyarsiniz.
16 Yorumla
Soran+1 yılPardon da sorumu anlamadan bu kadar metin döşemene gerek yoktu, ben ev işi yapmayacak diye bişey dedim mi sorum da? Tabiki ev işlerini çalışmayan taraf yapacak bunu bahsetmeme bile gerek yoktu yani
Cevap sahibi+1 yılEv islerini hadi yaptiniz peki cocuk bakimi? Bir anne kadar yeterli olabilir misiniz, o cocugun bakımını anne kadar karsilayabilir misiniz erkekler olarak? Cocuk aglayinca 5 dk sonra kadina veren tiplersiniz gelip erkek calismasa falan diyorsunuz.
Satis danışmani, garsonluk vs yaptim. Simdi kamudayim. Yegenime bir sure bakmisligimda var ablam rahatsiz oldugundan dolayi. Hicbir iş, ev isleri ve cocuk bakmak kadar zor degil. Ve bu ev islerinin mesaisi de yok para ya da baska sekilde karsiligi da yok.
Ama her seyi ben yapacağım, kadindan bile daha iyi yaparim, hanımın onune sicak yemegini koyarım, her yeri duzenli olarak temizler, duzenini saglarim, çocuklara anne kadar iyi bakarım diyen erkek varsa gelsin nikahi basayim.
Ben gider mesaimi yapar, parami kazanir, erkeginde cebine biraz harclik koyarim daha da bir işe karışmam, gecer kosemde otururum. Ama hem calismayip hemde diger isleri de kadina yukleyecekseniz olmaz.
Kadin kadar iyi cocuk bakamayacak, kadin kadar evin duzenini ve temizligini saglayamayacaksaniz olmaz. Kadinlar ev islerini sevmez ve yorucu bulurlar, nankor oldugunu da bilirler. 7/24 mesai. Maasi yok. Takdir edilmek falanda yok. Hayrina yapiyor kadinlar bu isleri. Hayrına gayet iyi yapariz erkekler olarak derseniz buyrun. Davulun sesi uzaktan hos gelir soylemeden gecemeyecegim ama gercekten ben isterim yani.
Parayi da veririm, zaten siz erkekler makyajdi, alışverişti gibi masraflarinizda yok. Maddi olarak cok bir sey de istemezsiniz ben mantikli buluyorum bu işi. Calismak disinda diger isleri her sekilde ve guzel sekilde yapacaksa kocama bakarım ne olacak.
Soran+1 yılÇocuğuma da gayet iyi bakarım merak etme , kolay demiyorum ama kendi çocuğum sonuçta, ona da bakamayacaksam neden yapıyorum
Cevap sahibi+1 yılEig icin tesekkurler. Son guncellemen icin yaziyorum. Detayda ev işlerini ve cocuga ben bakacagim deseydin millet boyle yorum yazmazdi. Bunu belirtmezsen duzgun yorum alamazsin. Detayda erkek calismayacak, kadina cok asik falan demissin.
Bu topraklarda ev işi yapan, cocuga bakan kac tane erkek var yillardan beri. Bu topraklarda erkek işe gider gelir dahasina da karismaz. Sen erkek olarak calismak istemiyorum deyince de zihinde o zaman evde oturacak diye bir goruntu olusuyor.
Bu millet turk erkeklerinin ev işi yapmasına, cocuk bakmasina aliskin degil cunku. Mesela eve temizlik icin destek alacagim cumlesinde dahi zihinde canlanan cinsiyet kadın, erkek degil. Sen ben calismayacagim ama ev işleriyle, cocuklarla ilgilenecegim demedikten sonra boyle yorumlar normal. Guncelleme de atar gider yapmana gerek yok yani bu yuzden. Suç bizde degil, bos bos yatacak anlamışsınız demenin hakli tarafi yok. Kendini duzgun ifade et ki duzgun cevaplar alasın.
Cevap sahibi+1 yılBoyle algilanmasinin sebebi de yukarida dedigim gibi. Bizim ulkede erkekler ev işi yapmazlar pek, cocuk bakmazlar. Kendilerinde boyle sorumluluk gormezler. Kadinda eve para getirir, gider calisir ama evdeki islere elini atmayan cok erkek var. Kadinlar hem evde hem disarda calisiyor artik. Eş olaral evde esine destek olan erkek sayisi azdir bu ulkede. Kendi sokugunu diken peygamberin ummetiyiz ama bizim erkekler ne yazik ki asalak.
Kadin dogum yapinca erkege verilen dogum izninde erkeğin bir marifetini bile göremiyoruz. Hani kadina destek olsun diye veriliyor o izin belki ama eve gidip horul horul uyuyor, anne ve bebegi yalniz birakan babalar var. O verilen izni kadina, esime faydasi olsun diye degilde nasil olsa yine işe gidecegim bedavadan tatil, iyice dinleneyim bari diye dusunenler var.
Karınıza ve cocugunuza hayatta bu işlerde destek ve yardim konusunda turk erkekleri olarak o kadar eksiksiniz ki. Sorumluluk almaktan, kadina yararim dokunacak yine geneliniz o kadar korkuyor ki.(yapanlara sozum meclisten disari, genel tablodan bahsediyorum)
Aklimiza bir turk erkeginin evde oturupta ev işi yapabilecegi, cocuk bakabilecegi ne yazik ki geçmiyor, geçemiyor bu sebeplerden dolayi. Gecmedigi icinde bunu daha en bastaki detayda belirtmen daha iyi olurdu dusuncesindeyim.
Soran+1 yılBen hiç düşünemedim yani böyle anlaşılacağını ne biliyim hiç aklıma gelmedi
Durumun iyiyse istediğiniz gibi yaşıyorsanız bi kesin takmaz, ama dünyanın en zengini de olsan hergün evde olan kocayı çoğu kadın da istemez, üstüne bide geçim derdi parasızlık fakirlikte varsa zaten hiç bir kadın asla istemez. Bütün bunları akıl edip uygulamayan da zaten kör aşıktır onada hiç kimse bunu anlatamaz ancak yanarak yaşıcak ki öğrensin… ‘ çalışmayan erkek olmaz ‘
08 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmayan kadın nasıl oluyor peki?
Soran+1 yılE tamam buda konuşulabilir o zaman neden olmaz diyosun
Soran+1 yılTekrar soruyorum erkekler kadının çalışmamasina bişey demezken, kadınlar neden çalışmayan erkek istemiyor
Soran+1 yılTekrar sordum nesini anlamadin hala
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Eli ekmek tutamayan erkekle işim olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılParası için seviyorsun demek ki
+1 yılŞu tweet geldi aklıma
31 Yorumla
Soran+1 yılÇifte standart gibi geliyor bana bu söylemler
Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. Tam tersi çalışmayan erkeğin sosyalitesi daha fazla akşama kadar kızlar lavaş demişti çalışanı kimse istemiyor Çünkü zaman ayıramıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılYok valla bitane bile çıkmadı yani çalışmayan erkek isteyen kız
+1 yılÇalışmayan erkeği kendi ailesi bile istemez bir süre sonra
13 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmayan kadını, kocası istiyor ama o nasıl oluyor
- +1 yıl
Kadın ev işi yapıyor ama sen ne yapıyorsun yatmaktan başka
Soran+1 yılBen yatacam mi dedim
İstemez hiçbir kadin istemez hem de soyliyim. Erkegib biraz atik olması lazım
18 Yorumla
Soran+1 yılErkekler istiyor da kadınlar neden istemiyor
Soran+1 yılErkekler çalışıp bakınca oluyor , kızlar yapınca neden olmasin
Soran+1 yılSoru soruyorum burada cevabın yoksa yok
Soran+1 yılBen yatacak diye bişey dedim mi, çalışmayan taraf ev işlerini yapar
+1 yılkız değil ortam da bile barınamazsın bence çevren işsiz doluysa o ayrı tabi
04 Yorumla
Soran+1 yılKim ne karışır ya eşim kabul ettikten sonra, milletin sözüyle mi hareket edecem
- +1 yıl
ulan kabul eden biri varsa ne diye soruyorsun o zaman milletin sözüyle hareket etmeyeceksen bu soru ne
Soran+1 yılKabul eden biri var demedim ne yükseliyosun hemen
- +1 yıl
Heee pardon 😂😂
+1 yılHiçbir kız istemez ve günümüz erkekleride çalışmayan kız istemez bu kadar basit :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl geçinmeyi düşünüyorsun? Eğer hastalığı veya psikolojik sorunu yok ise çalışmalı
08 Yorumla
Soran+1 yılSenin annen çalışıyor mu
Cevap sahibi+1 yılEvet: 5 tane çocuk büyüttü, evin işini yaptı, yemek yaptı. Bunları kim yapacak? Ev hanımlığı ne kadar yorucu ve zahmetli bir iş haberin var mı?
Soran+1 yılDur dur kıvırma şimdi 😃 nasıl geçinmeyi düşünüyorsun dedin ya , siz nasıl geçiniyorsunuz o zaman annen çalışmıyorsa?
Cevap sahibi+1 yılsence? 🤣 babam çalışıyor tabiki de
Soran+1 yılE tamam işte anladın mı yani :) iki tarafında çalışması gerekmiyor yani geçinmek için
Cevap sahibi+1 yılHayır biz çok güzel geçindik, babamın parası yeterliydi. Üstelik çocuklara kim bakacak iki taraf da çalışırsa? Bakıcıya vermen gerekecek... eh bakıcı da parayla? Anne çocuğunu bakıcıya verebilmek için mı çalışacak yani? Bu çok mantıksız değil mi sence de. Üstelik ben avrupada bir pedagogum ve çocuklar belirli bir yaşa kadar anne tarafından büyütülmeli aksi taktirde psikolojik sorunlar veya davranış bozuklukları çıkabiliyor ortaya. Yani dünyanın neresine gidersen git senin nu düşüncen insan fıtratına ters.
Cevap sahibi+1 yılKadın isterse veya maaşlar yetmezse her iki taraf da çalışabilir tabi
Soran+1 yılTamam ben siz kötü geçindiniz mi diyorum tek kişi çalışarak aileyi gecindirebilir diyorum nesini anlamıyorsun acaba
Olmaz erkek dediğin sorumluluğunu bilicek eli iş tutmalı hiç evlenmesin kimsenin başını yakmaya gerek yok
013 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar evleniyor ama çalışmadıkları halde
Soran+1 yılKadın dışarda çalışıyor olacak , gene birbirlerini görmeyecekler neden biksinlar ki
Soran+1 yılİşte bu neden sorun oluyor :) kadın çalışmıyor ken sorun olmuyorda erkek çalışmayınca neden sorun oluyor
Soran+1 yılEvin işlerini ben de yaparım
Soran+1 yılAsıl siz anlamak istemiyorsunuz, ev işlerini erkekler yapamıyor yani nedir?
Soran+1 yılE tamam işte yani ev işlerini bizde yapabiliriz sonuçta, çalışmayınca evde boş duracagimiz anlamına gelmiyor
Tekrar soruyorum erkekler buna okey ken kadınlar neden çalışmayan erkek istemiyor
Soran+1 yılNe alaka sanki ailenin her yaptığını yapıyorsun
+1 yılBen mi bakacağım ona, çok saçma. Kadın ve erkek çalışmalıdır, ev giderleri de ortak gidermelidir şahsen. Birisi oturur birisi çalışır olmaz.
125 Yorumla
Soran+1 yılOluyor valla ülkenin yarısı bu durumda
- +1 yıl
İşi gücü elinde olan kimse işsiz birini kabul etmez. Erkek egemenliğinin olduğu bir toplumda olduğumuz için maalesef genel olarak kadınlar otursun erkek çalışsın diyorlar, dünyanın en saçma şeyi. Ama tabii hastalık, doğum gibi sebepler olursa calışamayabilirler.
Soran+1 yılİşi gücü olan bir çok erkek işsiz kadın kabul ediyor, farklı bir ülkede mi yaşıyoruz acaba anlamadım ki
- +1 yıl
Eğer okuma konusunda zorluğunuz yoksa yazdığımı anlarsınız, tekrar okuyun.
Soran+1 yılBen seni anlıyorum da sen anlamak istemiyorsun, diyorum ki ÜLKEDE Kİ KADİNLARİN YARISI KOCA PARASI YİYOR HEPSİ DE HALİNDEN MEMNUN BİLAKİS KOCALARI DA MEMNUN SEN EVDE OTUR BEN SANA BAKARIM DİYORLAR
- +1 yıl
Banane bu durumdan, ben bu durumu savunmuyorum. Bunu anlayabiliyorsunuz galiba. Aksine ben iki taraf da çalışmalı diyorum.
Soran+1 yılErkeklerin sevgisi daha saf demekki böyle bir fedakarlık yapabiliyor gönüllü olarak, kadınlar çok çıkarcı
- +1 yıl
Ne alakası var, kendisine saygısı olan kimse bir başkasının kendisine bakmasına izin vermez.
Soran+1 yılSenin annen ne iş yapıyor?
- +1 yıl
Sanane benim annemin ne iş yaptığından? Aile üyelerinin ikisi de çalışıyor. Kendi mesleklerindeler.
Soran+1 yılSenin söyleminle Kendine saygısı var mı diye merak ettim
- +1 yıl
Var var merak etme
Soran+1 yılHangisinin maaşı daha yüksek
- +1 yıl
Maaşla ne alakası var bu durumun? Bence sen benim ailemi bırak da iş bul.
Soran+1 yılBabanın maaşı daha yüksek demi :)
- +1 yıl
Öyle bir şey belirtmedim, bence sen bir kadının çalışabileceği düşüncesini kabul edemiyorsun.
Soran+1 yılPes yani 😃 böyle anlamayı nasıl becerebildin bilmiyorum, ben kadınlar çalışıp neden kocalarına bakmıyor diyorum, kadınlar çalışsın diyorum zaten 🤦🏼♂️
- +1 yıl
Bende size yorumumu yapıyorum, ve bana konu dışı sorular soruyorsunuz. Neyi duymak istiyorsunuz anlam veremedim.
Soran+1 yılHiçbiri konu dışı değildi ama neyse boş ver ben anlayacagimi anladım
- +1 yıl
Anlayacağını anlamadın, anlamak istediğini anladın. Ama sorun değil.
Soran+1 yılYok her şey gayet açık merak etme
- +1 yıl
Buna sevindim. Umarım sende kendi işini eline alırsın. Kimsenin de sana bakmasına muhtaç olmazsın.
Soran+1 yılYok ben beni param için değil ben olduğum için sevecek bir eş istiyorum
- +1 yıl
Zor bulursun
Soran+1 yılFarkettim onu zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİstemez ben istemem
11 Yorumla
Soran+1 yılİsteyeni görmedim zaten
+1 yılÇalışmayan hiçbir insanı kimse istemez.
15 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalık, çalışmayan bir sürü kadın var hepsini de kocaları istiyor gayette
- +1 yıl
Ben istemem diğerlerini bilmiyorum.
Soran+1 yılBüyük konuşma o zaman
- +1 yıl
Büyük konuşmuyorum zaten evlenmem çalışmayan kızla.
Soran+1 yılYazdığın yorumdan bahsediyorum, dedin ya " çalışmayan insanı kimse istemez " diye
+1 yılÇalışmayan tembel adamla isim olmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılBari açıklamayi okuyun ya
- +1 yıl
Okudum ama bunu kimse kabul etmez
Soran+1 yılEder veya etmez o kızların sevgisine kalmış bişey ama tembellikle alakası yok durumun, eğer öyle olsaydı bütün ev hanımlarına tembel dememiz gerekirdi
- +1 yıl
Türk aile yapısına göre ev hanımı farklıdır ev erkeği diye bir kavram yok
Soran+1 yılEğitim durumunuz ne? Lise terk mi?
- +1 yıl
Sizi muhattap bile almayacağım bir egitim seviyesindeyim siz oylesiniz galiba
Gizli Üye(18-24)+1 yılTembelse evet ama iş ariyorsa anlarim.
01 Yorumla
Soran+1 yılİkiside değil
+1 yılİstemez tabii ki.
13 Yorumla
Soran+1 yılErkekler istiyor da kızlar neden istemiyor
- +1 yıl
Onu siz erkeklere sormalı
Soran+1 yılDemek ki kadınların sevgisi çıkara dayalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılkimse istemez
11 Yorumla
Soran+1 yılKimse deme bir çok erkek istiyor bunu
+1 yılYok evlenmez kimse