Çevremde de görüyorum 2 evlilik yapan kişiler ilk evliliğinden olan çocukları istisnalar hariç yok sayıyor.. Sevgiyle yaklaşmak varken. Ve bunun sonucunda sevgi arayışına giriyor evlatlar..

Çevremde de görüyorum 2 evlilik yapan kişiler ilk evliliğinden olan çocukları istisnalar hariç yok sayıyor.. Sevgiyle yaklaşmak varken. Ve bunun sonucunda sevgi arayışına giriyor evlatlar..
Ben aslında aynı hataları yapmazdım yani daha birinci kez bile evlenmedim ama evlenip boşansaydım hatalarımı gözden geçirir benim için en doğu olana karar verirdim.
Teşekkür ederim 😊
2. kez evlenmemeye yeminliyim, ancak yeminimi bozarsam bunun 2 kızımla olan harika ilişkime en ufak bir etkisi olamaz, buna izin vermem. Çocuğu olan bir kadınla evlenirsem onun çocuğunu da kendi çocuklarımdan ayırmam. Bir çocuğa babalık yapmam için onun biyolojik babası olmam gerekmiyor. Çocuklar masum, ve yetişkinlerin sorunlarının kurbanı olmayı hiçbiri haketmiyor.
Abilik vs de yapılabilir. Bir manevi abim var İzmirde tanınmış bir doktor ve 2'ci evliliğini yapmak üzere. Müstakbel eşi de yurttan bir masumcuk almış. Buraya kadar her şey güzel lakin hanımefendi yüzünden evleneceği manevi abim avukat oğluna rest çekmişti. Sırf evlilik sözleşmesi yapalım baba dediği için
Çünkü geniş bir çerçeveden baktığınızda çocuklar toplumun ortak varlığıdır ve tüm çocukların ebeveynlerinden yeterli ilgi ve sevgiyi almaya, huzurlu bir aile ortamında yaşamaya hakkı vardır. Önceki evliliğinizden olan çocuklar veya 2. veya 3. eşinizin çocuğu olsa bile.
Cevaba yazdığın yorumu tam anlayamadım. Kim kime rest çekmiş, çocuk kimin çocuğu, çocuğu istemeyen kim, evlilik sözleşmesi imzalatmak isteyen kim? Çocuk kime baba desin, kime demesin?
Sanırım manevi ağabeyinin bir oğlu var ve avukat. Babasına, "evlilik sözleşmesi imzalat" diye tavsiye vermiş. Senin manevi ağabeyin de bu yüzden oğluyla bozuşmuş...
Aynen 😊Bu yüzden oğluna rest çekti..
Miras bölünecek kaygısı... Yahu para, mal varlığı adamın, sana ne... Senin değil ki... Ölene kadar nasıl isterse harcar. İsterse sokakta dağıtır, isterse yeni eşine yedirir, sana ne?
Yeni eşi adamın ailesiyle arasını bozduğu için bir nevi tedbir açısından. Asparagas yalanlarla
Önceki eşler çocuk için anlayışlı davranır sorun çikarmazsa rayından yürür gider
Cevap
9Cevap
Dediklerin doğru mutlaka konuşulmalı ve karşılıklı merhamet sevgi dostluk olmalı. Güven başta.
Teşekkür ederim 😊🌹Umarım bazıları da buna göre hareket eder. Yönlendirme yapmak adına da 😊
Haklısın kesinlikle 👍❤️
Bütün evliliklerin temeli güven,
çocukları ve, eşine karşı ilgi, bağlılık ve sadakât,
yapı taşları ise saygı, sevgi vede empati❗
Maalesef bu özellikler istisnalar hariç herkeste olmayabiliyor. Ya da kimileri çok iyi rol yapar
Empati kurma eksikliği ve iletişim yetersizliği, sürekli tartışma, duygusal doyumsuzluk, cinsel doyumsuzluk, finansal anlaşmazlıklar, akrabalarla ilgili problemler, sadakatsizlik, çocuklarla ilgili çatışmalar, eşe despotça hükmetme, güven duyulmayan eş, alkolizm ve fiziksel-duygusal şiddet. Bunlar çiftlerin yardım istemesine neden olan şikayetlerin en sık görülenleridir. Altta yatan neden her zaman görünen olmayabilir. İletişim sorunları genellikle yakınlığa izin verebilme becerisi ya da beceriksizliğiyle ilgilidir. İyi iletişim, ihtiyaçları bilinir kılacak, problemleri çözecek, duygu ve deneyimleri paylaşacak kadar açıktır. İletişim kuramamak imkansızdır. Hiçbir şey yapmamak dahi anlamlı bir mesaj oluşturur ve iletişime girer. Gördüklerimiz, işittiklerimiz, zihnimizde bunlara verdiğimiz anlamlar, unuttuklarımız, hatırladıklarımız, kendimiz ve çevremize ilişkin hayallerimiz, beklentilerimiz kuracağımız iletişimi büyük ölçüde etkiler.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim...
Birincisi ni yaşamadım ki daha ikinciye coook var😂
Peki:)
Hiç evlilik yapmadım daha ama evlilik basite alınacak mevzuat değil
Farz edin ki;
Siz 2. evlilikmi yapacaksınız
Hayır. Aile danışmanı olduğum için bir nevi tepkileri merak ettiğim için
İkinci evlilik yapma şansım olsa da yapmazdım zira eşimden de böyle bir şey beklemediğim için öyle bir şansım olsa da geri çevirirdim
İnsanlar evlatlarını nasıl bu şekilde hoyrat harcayabiliyor aklım almiyor
Maalesef bazılarının gözü sevgiden dolayı kör olduğu için
İlk ilişkide yaptığım hataları tekrarlamamak gibi şeylere dikkat ederim
Yasak elmayı seviyorum kaç gündür izleyemiyorum izlesem neolacak bir şey anlamadım filimden
Sağlam bir işi ve geliri olmalı ki evi gecindirelim
İlk evliliğimden aldığım derslere göre yön belirlerdim ya
Çetrefilli meseleler. Evlilik üzerine kafa yormuyorum ben. Bir gün evlenir miyim onu dahi bilmiyorum.
Yanlış soruya yazmışım, neyse. Anca bu istisnai durumu birebir yaşayanlar en sağlıklı ve doğru cevapları verebilir. Diğer türlü tahminlerden öteye geçemez, bazı şeyleri yaşayıp görmeden bilemezsin.
Önceki evliliğinden neden ayrıldığını öğrenmek araştırmak isterim
Saygıyı önplânda tutarım mutlaka
Gereksiz insanların çocuk yapması engellenmeli
Zor işler beaa
O zaman düşüneceğim
Çocuk için olur sadece bu. Ya sen?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?