İlk evliliğinizde bulamadığınız mutluluğu ikinci kez evlenerek dener misiniz?

İlk evliliğinizde bulamadığınız mutluluğu ikinci kez evlenerek dener misiniz?
Ya hani derler ya boş yere kısmet işi diye dedim ben şahsen düşünürüm. Neden olmasın ki? Sonuçta bir denemeden başarısız olduk diye hayata küsecek halimiz yok ya. Başka insanlara ve kendimize tekrardan bir şans vermemiz gerekiyor. Tabii bu durum defalarca tekrarlanırsa o zaman burada bir yanlış var deyip insan kendini durdurması gerekiyor daha fazla zorlamadan.
Mutlaka yapanlar olacaktır. 7 kere evlenen biliyorum. (Bizzat değil haberlerden 😂)
Benim anlamadığım şey şu; insanlar evliliğin bir sivil anlaşma olduğunun farkındalar mı acaba? Bir kağıda imza atıyorsunuz yükümlülükleriniz var yerine getirmezseniz mal varlığınızın yarısını kaybedecek kadar ağır bedeller ödüyorsunuz. Çocuk varsa gidiyor bir de aylık para ödüyorsunuz para çocuğa mı gidiyor makyaja mı bilemeden.
Tüm bunları kötü tecrübe etmiş biri bir kere daha organizasyon şirketlerini zengin edebilecek kadar saftirik ise ben de organizasyon şirketi açayım en iyisi.
Ben evliliği destekleyen biriyim çünkü aile kavramını seviyorum. Kimse de boşanmak için evlenmiyor ama maalesef olmayınca da olmuyor.
Sana sadece şu nafaka saçmalığı konusunda katılıyorum, erkeğe yapılan büyük bir haksızlık bu
Ben de Türk ulusunun örf ve adetlerini muhafazakar Kemalist olarak korumayı desteklediğimden doğru kişiyle evliliği sonuna kadar destekliyorum. Insanlar sadece doğru kişiyi bulmanın şöyle 5 sene gibi bir süreçten geçmesi gerektiğinin farkında değiller bence. Kişiyi eksileriyle artılarıyla bilmek gerekir ki aile mahremine alasın. Doğru hatuna canım feda olsun.
Peki 1 kere bundan dili yanmış bir birey 2. ye kolaylıkla kol sıvayabilir mi?
Hatalarından doğru dersler çıkarabildiyse elbette sıvar ki ikincide mutluluğu bulan çok insan var. Genelde ilk evlilikler toy dönemlerde yapılan hatalara dayalı seçimlerden oluşuyor.
O yüzden her zaman diyorum evlilik için acele etmeyin, önce aklen olgunlaşmak şart
Size katılıyorum. Şıpsevdilik etmemek gerek, benim kafamdaki tanışıklık süresi 5 sene. Geçmişini, gününü öğrenirim kafamı kurcalayan bir şey kalmaz o vakte kadar. Hala yanımdaysa teklif ederim artık.
Yani ilk evlilik olmadı diye İkinci evlenmeyeceksin diye bir şey yok tabii ki Belki ikinci yapacağın evlilik ilk yapacağın evlilikten daha hayırlı daha düzgün olacak onun için bu konuda çok ön yargılı olmamak lazım diye düşünüyorum
Hayır düşünmem. Özellikle çocuklar varsa ikinci evlilik çok gereksiz. Ya bire devam edilir ya da ayrılık zorunlu olduysa haydi güzelim bekar gezelim olmalı. Çocuk yoksa işler değişir elbette.
Çocuk varsa bende aynısını düşünüyorum, çocuğun hayatını düzene koymadan ikinci koca derdine düşmem asla
Kesinlikle
Cevap
60Cevap
İlk evliliğim istediğim gibi olmadı ikinciyi de henüz düşünmüyorum
Sanmıyorum bu ihtimal çok düşük
İlk evliliğim son evliliğim olur canım
Aşık olursam ve beni seven bir kız çıkarsa tabi ki
oyun mu bu birinci olmadı hadi ikinci evlilikte şansım olsun diyelim evlilik ciddi bi olay bu kararı alırken karşınadaki insandan emin olman lazım bu insanla bi ömür geçer mi diye bundan emin değilsen kimsenin hayatını karartıp üzmek hakkımız değil birincide bulamadığın o şeyi ikincide de bulamayınca napcan üç dört diye devam mi etcek yedi kocalı hürmüzü geçersin
İkinci evliliği düşünen birinin çok daha doğru seçimler yapması lazım bence de aceleye gelmemeli
Evlilik şans isi.. birinci evliliğim de ben 15 yıl sürdü 14 yıl hersey iyiydi son1 yıl yasananlar 14 yılın gereksizliğini kanıtladı.. bence evlilik aşk meşk sevgi tutku falan değil amç üremek...3 yıldır dulum😂 evlilik ten kalan tek sorun cocuklar sanırım onlarda bir yaşa gelince o sorunda bitecek... kalacam bir basıma... sanmıyorum bu seferde coxukların kendi sorunları ile ugrasacam... evlenmeyin arkadaşlarrrr evlendiniz cocuk yapmayın.
merhaba. ilk evliligimde mutluluğu bulamamam ikinci evliligim için daha net düşünmemi ne istedigime daha saglıklı karar vermemi önceki evliligimde ki hatalarımı yapmamamı anlayacak kadar kendime zaman veririm. nerede neyi yanlış yaptık evlenecegim insandan ne bekliyorum beklentılerime cvp verebiliyor mu? karşı taraf benden ne bekliyor. iyice düşünmem lazım. tabiki ilk evliligımde mutluluğu bulamamış olsamda ikinci evliligimdede bulamayacağım demek degil. hatta belki 2. evliligim daha bilinçli oldugum için belki daha cok mutluluk verecek. kendimize şans vermekten korkmayalım. biraz hoşgörü biraz anlayış bir tutam empatı fazlaca sabırla mutlulugu yakalayacagımıza inanıyorum karşılıklı
İlk evliliğim istdiğim gibi olmadı, boşandık 16 sene sonunda.
Şimdi düşününce korkuyorum ikinci evlilik konusunda.
Yanlış insanla evlilik insana ciddi travma yaşatıyor.
Bilemiyorum. Şimdilik öyle bir plan da yok zaten, kısmet olursa düşünürüz
yemeği beğenmezsem yenisini isterim gibi bir şey değil ki bu olmamış bir şeyi noktalayıp yenisini düşünmeye başlayalım.
Onu kastetmedim ki ben boşandın zaman geçti ve karşına biri çıktı sende doğru hisler uyandıran.. o zaman tekrar bir evlilik düşünür müsün gibi
hayatı giden bir araba gibi düşünün şoförü sizsiniz. aslında burada yalnız seyahat ediyorsunuz yer yer birileri yolculuğuna eşlik ediyor ve durağı geldiğinde inip gidiyor. oradan sonra tekrardan yolcu almak yahut yalnız seyahat etmekten keyif duyup tek devam etmek sizin elinizde
Babacığımın ilk evliliği 1 ay sürmüş, 2. evliliği 5 çocuk ve 30 seneyi aştı.
Bazen 2. seçenekler her zaman daha iyi olabiliyor. 😄
Maşallah, mutlulukları daim olsun 🧿
Teşekkürler 🌹
İkinci evlilik için şöyle denir: Herkes hata yapar sadece aptallar tekrar eder.
Evet ama evlilik bir hata değildir seçtiğin insan hatandır sadece
Katılmıyorum sana, benim annemle babam çok mutlular 🧿
Bu benim ilki olmadı
İkincide cok secici olurum
Yani cok sevilmek gerek gözleri sana güleni yüreği sana carpanı bulmak gerek
Sadece sevgiye bakarak karar vermekte doğru değil çünkü sadece sevmek yetmiyor. Anlayış , uyum bunlara bakmak çok daha önemli doğru seçim yapabilmek adına
Tabikide Uyum gerekli anlaşmak tenlerin uyumu anlayış ekonomik dengeler bunlar önemli
Aslında evlilik çok güzel bir şey de şans işi birazda boşanmış birini alacaktım hatta onunda gönlü eski kocasında çıktı şimdi cesaret edemiyorum
İkincisi birinciye benzemiyor birincide şap diye evleniyorum ikincide incigine boncuguna vs bakmaktan baş agrısı oluyor karar verene kadar hayırlısı artık
Bir kulaklık aldım o kadarda YouTube videosu izledim hakkında hayal kirikligi oldu çok kötüymüş yeni bir tane aldım. Kulaklık için bu kadar dusunen biri için farketmez
İlk evlilikten bile korkuyorum ben😅 Ama ola ki evlendim ve boşandım. Çok iyi anlaştığım başka biri çıkarsa olabilir neden olmasın. Birinicisi yanlış oldu diye digeri de mi öyle olucak.
Daha önceden yani evliyken görsem bu soruyu yok derdim ama boşandım ve bosanali yılı geçti şu an evlenmek istiyorum ancak kız bulamıyorum 🤣
Evlenebilirm
Bana erkek mi yok
Dünya erkek dolu
1 kişi icin aşka küsecek deglm
Gidene elveda gelene merhaba kafasndaym
Kuzenim 4 kez boşandı adamın bir hafta sonra nişanı var... Demek ki değil iki beşinci kez bile evlenen zeki insanlar oluyormuş
İlk evlilik kötü olabilir. Ama ikinci evlilikte kötü olamaz. Olmamalı. Oluyorsa kişi önce kendini ya da kararlarını gözden geçirmeli.
Düşünmem. Evliliği hiç düşünmediğim için de olabilir. Evlenilecek değil tahammül edilecek insan bile bulmak zor bu devirde.
İlk evlilikten sonra çocuk olmuşsa bir daha evlenmem.
Akıllı bir insan aynı zekasızlığı ikinci kez yapmaz
Evet çünkü ilk evlilik kötü diye ikinci de kötü olacak diye bişey yok
Düşünmem bir kere b. K yemişim kurtulsam daha ne isterim
Düşünürüm bir kere düştüm diye yürümekten vazgeçecek değilim
şu an yaşıyor olduğum durumu sordun.
Bizim burada yastık değişir ama kader değişmez derler bu yüzden boşanırsam asla demek istemiyorum ama evlenmeyide düşünmüyorum evlilik bana göre değil bunu geç anladım ama anladım
Olabilir ama umarım ilk evlilik doğru kişi ile olur
Henüz ilkini bile düşünemiyorum ikinciyi hiç kaldıramam gibi
düşünmem tabi düğün merasimi için mi evlendik :D
Şu an ikinci kez evlenmeyi düşünmüyorum. Asla bir daha kimseye şans vermem.
1,2 diye başlar ,3,4,5,6,7,8, devam eder neden olmasınki.. 🥂
Uzun bı sure düşünmem olacak olursada hem onu hem kendimi gözden iyice bı dartarim
İlki kötü bitti. İkinci kez evlenmektense Boğaziçi Köprüsünden atlarım daha iyi.
Düşünürüm kimsenin hatasının ceremesini başkasına çektirmem
Seninle istediğimiz gibi olacağı için ikincisine gerek yok. He şey yaparız ama nikah tazeleme ikinci kez senle evlenmiş olurum jfksk ikinci bahar. yasinda yapalım güzel fikirmis
Ben aşık olduğum kadınla evlendikten sonra onu kaybedersem eğer ölü ya da diri. Ondan sonra kimse ile evlenmem. En güzel aşk zor olandır diyede diri diri gömülmeye gerek yok.
Daha kötüsü de olabilir her şey olabilir cesret edmeem ikincisine
Umarım boşanmam çünkü ikinci evlilikten keyif alınmaz.
Valla çok tutkulu bişi hissetmediğim sürece evlenmem 2. kez
Bazı 2. evlilikler daha iyi yürüyor. Hatalarından ders alıp eşler daha dikkatli davranıyor.
Bence olabilir, daha seçici olursun hem. Mutlu olmak insanın doğasında var biri seni üzdü ve kötü bitti diye kendi kalbini kapatamazsın
Evlilik düşünmüyorum aslında olursa da mecburen mantık evliliği yaparım
Elbette hemen düşünemem. Ancak ilerleyen zamanlarda neden olmasın.
Evet. Bir kişi yüzünden insanlıga küsecek degılım
Öyle bir küsersin ki ne olduğunu bile anlamadan
Benı benden iyi mi tanıyorsun sen?
Peki sen içinde yaşadığın hayatı iyi tanıyorsun?
*ne kadar iyi tanıyorsun?
Lan oğlum felsefe yapma gece gece bana ya.
Kardeş ya çok zekisin, ya çok aptal tartışılmaz seninle hadi iyi geceler.
Baskalarının görüşüne salça olmayacak kadar ve tanımadığım insanlar hakkında beyanda bulunmayacak kadar zekıyım.
İyi geceler kardesım
Adam seninle dertleşmek istemiş yaff🤧
İlk evliliği yapmak dahi zor gelirken, kötü tecrübelerle ikinci evliligi yapmam çok düşük bir ihtimal
Asla asla ben hele bundan boşanayim Allah'a büyük söylemeyim ama asla evlenmem
Niye aynı adamla 2. kez evleneyim ki manyak mıyım ben?
Çocuğum varsa düşünmem yoksa düşünürüm
Düşünmem.. Keyifli geceler..
Tabi canım. Devamlı evlilik düşünürüm
Hayır, eşek bile aynı çamura iki kez saplanmaZ
Evet düşünürüm
Düşünürüm evet.
Sanmıyorum.
7 ye kadar yolu var😄
👏👏👏
Düşünürüm, daha dikkatli ve seçici olurum.
Düşünülebilir hayat bu ne getireceğini bilemeyiz
Olabilir neden olmasın
Acele etmem ani karar verip
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?