Eğer ilk hanım razıysa dinen ikinci hanımı almaya hakkı vardır erkeğin. Böylece aldatma denen mevzu erkek için azalacaktır. Böylece erkeğin de kadının da yuvası dağılmamış olacaktır.

Eğer ilk hanım razıysa dinen ikinci hanımı almaya hakkı vardır erkeğin. Böylece aldatma denen mevzu erkek için azalacaktır. Böylece erkeğin de kadının da yuvası dağılmamış olacaktır.

Çokeşliliği aldatmanın çözümü gibi sunmak kadını din odaklı psikolojik baskıyla aldatmaya karşın sesiz kalmasını sağlayıp buna mahkum etmeye çalışmaktır. Bu nedenle çokeşliliğin savunulacak tarafı yok, insan sevdiğine değer verip enerjisini sevgi için harcamalı, aldatmayı makul gösterecek eylemlere değil.
Dinen böyle bir şey var da islam illede 2-3 al demiyor 1i öneriyor 1 daha iyidir diyor
Daha iyidir de adam aşırı aktif bir isteğe sahipse ve aldatacaksa bu şekilde engellenebilir.
Cinsellik için 2. Eş alınmaz
Elbette ama aldatmalara bir çözüm olur diye düşünmüştüm.
Sıfır empati yahu ne alakası var kadın ben ona yetemiyorum gitti 2. Yi aldı diyecek sürekli üzüntü
Üzülecek
Kadın üzülecekse dinen olmaz zaten. Kadının samimi bir şekilde razı gelmesi lazım.
Neden razı gelsin ki
Ben sana yetmiyorsam boşanalım der
Din ruhsat verebilir ama ben çok eşliliğe karşıyım
Ben yapmazdım
Ayrıca
Diyebilir. Bu hakkı da var elbette. Benim dediğim şu ki bazı kadınlar, aldatıldıkları halde erkekten boşanmıyorlar. İşte bunlar ikinci eşe izin verebilir.
Ayetleri kendi inme zamanına göre değerlendirme lazım eskşden çok savaş vardı ve erkekle savaşlarda ölüyorsu çok eşlilik o yüzden yaygındı sürekli nüfusu korunsun diye
şu an böyle birşeye gerek yok
Bu da bir bakış açısıdır. Anlamamakta direniyorsunuz ama ben illaki ikinci hanım alınsın demedim. Kadın eğer boşanmak istemiyorsa ama erkeğin aldatmasını da engelleyemiyorsa bari legal olarak yapılsın dedim.
Herkesin kendi aklı var bizim fikir sunmamıza gerek yok
Azcık uçkurupunuza sahip çıkın tek kadınla olun neyinize yetmiyor
Bi kadına adam akıllı baktınızda 2. Si kusur kaldı
Erkeklerin çoğu bir evi geçindiremiyor. Bunun için aşırı zengin olması gerekir ki zaten hiçbir kadın kabul etmez bu zamanda. İnsanlık onuruna aykırı.
Cevap
3Cevap
Bunu anca karaktersizler yapar. 1 tane işle yetinmeyen hiç bir şey ile yetinmez. İğrenç bir zihniyet
Kadınların bamya kocalarını aldatmak yerine ikinci kocayı yedekte tutup ona gidip gelmesi mantıklı mı
Füze atılmış 😂
Herkes 2-3 karıyı alırsa ortalıkta aldata bilecek karı kalmaz o açıdan demiş olabilirmisin bunu :D
Peki senin durumun nolacak kardeş? Sende 1 bile yok.
Kısmet.
Alsınlar hatta 3.4. yu de alsınlar. Sizce sonuç değişir mi? Hiç sanmıyorum 1. yle yetinmeyene 2.3. uncude yetmeyecektir.
Evliyken ikinci bir evlilik yapılamaz
Medeni Kanun öyle diyor ama İslami kanunda izin var.
Anca uçkurunuzu düşünün islamda keyfi olarak mı var sanki
Keyfi olarak değil fakat aldatmalara bir çözüm olabilir diye düşündüm. Ayrıca uçkur peşinde olsam halen bakir olmazdım.
O zaman kadında 2. kocayı alsın 3ü koyun koyuna yatarlar erkekte hiç bir şey demesin
Kadının fıtratıyla erkeğinki bir değil. Kadınlar bir erkeğe bağlanmaya yatkınken erkekler daha ziyade çok kadına yönelebiliyor.
Aynenn aynenn
Ben 2. kocayı alcama ama napcaz onu
Kadına bu hak verilmemiş.
Gel seni 2. koca olarak alayım
Allah allah
Tövbe estağfurullah. Hanımefendi ben burada toplumun bir sorunu olan aldatmanın çözümü üzerine bir fikir üretirken siz laf atma peşindesiniz. Aynı üslubu taşımıyoruz anlaşılan o ki.
Noldu sen öyle derken iyidi
Ben ne dedim ki? Üslubunu bozmadım, var olan bir sorunun üzerine fikir ürettim.
E tamam fikrimiz uyuşuyor zaten ne dedim sanki
Kadın ile erkek eşit değildir. Erkeğin malum hislerini kontrol etmesi daha zor olduğundan fıtrat icabı çoklu evliliğe (dini şartları sağlandığı sürece) izin verilmiştir. Kadın ise bir erkeğe yani kocasına ait olur.
Ben de hislerimi kontrol edemiyorum napcaz
Kadınınki ayrıdır yani bu benim belirlediğim bir şey değil. Kadına o izin yok.
İğrenç bir zihniyete sahipsin
Ben sadece İslam'da olan bir şeyi söyledim. Aldatmalar almış başını gidiyor. Bu sitede bile her gün benzeri şeylere rastlanıyor. Buna bir çözüm bulunmalı.
2. bir eş mi bunun çözümü Allah aşkına İslam tam olarak bunu mu söylüyor iyice bir araştır istersen
Olmaz
Olmaz
Taş devri bitti sanıyordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?