Bu soru ne zamandır kafamı karıştırıyor. Bazen birinden hoşlandığım oluyor, bunu yaparak günaha mı giriyorum? Bilerek olmasa da neticede uzak durursam kalbim de meyletmez. 😔 Benim de suçum var sanki. Ne yapmalıyım? 😕
Hayır değildir ben dinlere inanmıyorum ama aşk zaten doğal bir duygudur öyle olmasa kimse kimseyi sevemez ve üreyemezdi ya da bunu istemezdi. yani bu yüzden de birini sevmek aşık olmak kötü bir şey değildir
Hayır birine aşık olmak veya ondan hoşlanmak günah değildir ama bu hayatta en çok Allah'ı sevmemiz gerekiyor o yüzden ona olan sevgin Allah'a olan sevginin önüne geçerse günah olur.
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısınız bu kesinlikle doğru lakin demek istediğim nikahlı olmadığın birine karşı duyduğun aşk günah mıdır merak ediyorum doğrusu
Sevmek günah değil ki? Hatta yeryüzündeki en saf, en masum duygulardan. Günah olan sevgiyi bahane ederek zinaya düşmek ‽
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın ama ne bileyim kafamı karıştırdı işte. Bir de hani tek kişiyi sevmiyoruz, birçok kişi girip çıkıyor kalbimize. Bu beni kirlenmiş hissettirdi. 😔
Yaa düşüncenin nahifliği 🥺 O çok normal. Ama bunlar aşk ya da sevgi değil. Hoşlantı. Birinde merhamet görünce benim de içim ısınıyor ya da dürüst olduğunu görünce. Ama bu kalbimizde bir sürü insan olduğunu göstermez. Aksine sevgiyle yani o kaderimizdeki insanlar tanışmadığımızı gösterir, endişelenme. İslam zorlaştırmaz. Aksine hayatı güzelleştirir 💮
Bilmiyorum. Yakınlarda türbe falan da yok zaten. Bana bir yoldaş lazım, benim gibi iyiye ulaşmaya çalışan kız arkadaşlar ama gerçek hayatta hiç benim gibi birini tanımıyorum.
İllaki türbedir ziyarettir bişi vardır araştır derim ben en kötü evde otur bi güzel duanı et emin ol için ferahlar ve bu saatten sonra sen kendini bilirsen mutlu hissedersin