Siz kıskaç bir insan mısınız? Özel hayatınızda sevgilinizi ya da arkadaşınızı, iş hayatında ortağınızı vs kıskanıyor musunuz? Ben çok kıskanç bir insanım maalesef, sevgilimin telefonundaki bütün mesajları ezbere biliyorum konumunu takip ediyorum her şeyini araştırıyorum takip ediyorum. Sizce kıskanç olmalı mı? Hangi seviyede olması makuldür? Sizce ben çok mu kıskancım?
Hastalık derecesine ulaşmış kıskançlığın. Kıskanç bir insan değilim, hayatıma almaya layık gördüğüm adama güvenmeyi seçerim. Bir yanlış yapacaksa da lütfen yapsın zamanımı boşa çalmadan göreyim ne olduğunu
Seninki çok ileri seviye, ve normal değil. Tüm mesajlarını bilmek, konumunu bilmek, son aramalarını bilmek, rehberini kimler var diye karıştırmak... Bunlar patolojik davranışlar... Ben olsam senden ayrılırdım bu kadar kontrole. Eş, sevgili bu kadar da özeline girmez insanın, girmemeli. Bu artık güvensizlik. Tasmayı sıkı tutayım da aldatmasın mantığı. Tasmayı sıkarken boğarsın, adam ölür.
Tetiklenmen bile güvensizlikten. Adam ağzıyla kuş da tutsa güvenini kazanamayabilir. Aldatırsa beni kaybeder deyip rahat olmalısın. Nedir bu, aldatılma kaygısı nedeniyle aşırı kontrol? Gerek var mı? Sadece ona güvenmemek değil mesele, özgüven eksikliği de var. Ne kadar kontrol edersen et, ya aldatırsa kaygısı duyuyorsun. Aldatırsa ayrılırsın ne var yani? Dünyanın sonu mu? "Nasıl olur da bir başkasını bana tercih eder" düşüncesi, özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Özgüven eksikliği olan bireyler de, sürekli başkalarıyla rekabet içinde olurlar. "Özgürsün, ne istiyorsan yap, beni aldatman bana koymaz, ama beni kaybedersin" diyeceksin. Kontrol etmeyi bırakacaksın. Sana yakalanma kaygısı ile değil, kendi iradesiyle sana sadık olacak. Olmuyorsa yol vereceksin.
Hayır ben sevdiğim insana güvenirim her zaman çocuk gibi kıskançlık yapmam. seven insan sahiplenir ama kısıtlamaz ya da sürekli darlamaz. tabi ki de herkesin ilişki düşüncesi farklıdır. ama ben kıskançlık sevmem
Kıskançlık ego barındırır. Bana değil ona baktın bana değil ona güldün ona niye onu aldın ona niye onu dedin ben kimim senin için, beni değil onu gördün ben kimim ki zaten? kafası. Özgüvenli olunca çözüleceğine inanıyorum özgüvenle alakalı.
Ama bu ondan çok seni huzursuz ve mutsuz eder... Geçmişte ne kadar sadakatsiz olsan da bunu yaparken ilişkinde de mutluydun değil mi? Değişmene gerek yok... Mutluluk odaklı yaşa... Kıskançlık odaklı değil...
Çoğu zaman dostlukların ve arkadaşlıkların yaralanmasına ve bozulmasına neden olur.. Evlilikte mutsuzluğun ve gecimsizligin en büyük nedenidir çünkü güvensizlik yaratır
Abla anladığım kadarıyla senin geçmiş ilişkilerdinde sıkıntı vardır yoksa bu kadarı abartı. Sevgilinin hayatını bu kadar kısıtlama abla ben de kendime kıskanç derdim
Mesela geçen gün kendi mağazasında kıyafet denedi orada çalışan bir kızdan da onu kıskandığımı biliyor ona rağmen orada üstünü değiştirmesi vs kıskançlık sebebi olmaz mı sence
Kendisi kıyafet seçerken bana foto attı ben de nerede değiştirdin orada kim var dedim. Diğer çalışanlar ve kız var dedi mağaza değiştirdim dedi. Halbuki o kızdan rahatsız olduğumu bilmesi lazım
Mesele o kız değil bence. Başka kız da olsa sonuç değişmeyecek. Kıskançlığının anlamsız olduğunu düşünmüş ki o kızın da orada olduğunu söylemiş. Kız yoktu da diyebilirdi.
Valla benim bildiğim şu. Bir insandan şüphe ederek beraberliğini yürütemezsin. Ya güvenirsin veya güvenini boşa çıkarmıştır başka türlü davranırsın. Şüphe ederek sürdürmek işi fena bir sonuca vardırır. İlişki danışmanı değilim tabi. Benim deneyimlerim bana böyle söylüyor.
Bilmem ki normalde ben ciddi ilişki sevmiyordum hep takılmalık yaklaşıyordum farklı bir çekim bağ oldu aramızda o ciddi yaklaştı ben de kabul ettim 1 sene oldu