cogu erkegi reddettim bi kilif buldum hep
kaderim olanlari ben mi ittim sizce
yoksa hayirlisi degil miymis
kaderim olanlari ben mi ittim sizce
yoksa hayirlisi degil miymis
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kader kismi karisik :) Ozgur irade verilmis bir kere sana, secme hakki yani. Bazi durumlardada secim yok, anne baba, dogdugun yer, dogdugun ulke gibi mesela.
Sen duzenli olarak reddettigin icin kaderlikten cikmis :).
Soyle soyleyim mesela, kader mi olasilik mi diye. Diyelim sen hergun arabayla giderken kemerini takiyorsun, ama birgun takmamissin, unutmussun. Kaza olmus olmussun. Bence bu kaderdir.
Tedbir takdiri bozmaz bence ama erteler:) Yani o an olmeyebilirsin ama baska bir zaman o gine gerceklesir.
Kader dediğin şey yazılı olan şeyleri yaşamak değildir. Senin yaptıklarının önceden yazılmış olmasıdır. Buda Allahın geleceği bilmesinden dolayıdır. Zaten kurandada geçer kader insanın çabasına bağlıdır. Herkes evlenecek diye bir şey yok her önüne geleni reddedersen 30 yaşından sonra o işler hayal olur bilgine.
Kuran-ı Kerim'de bir ayette şöyle diyor "Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." (İsra suresi 13. Ayet)
😔😔
Cevap
11Cevap
Kader senin karşında insanlar çıkarmış sen kendin redetmissin kader seçimler sunar sen aklınla seçimler yaparsın bence.
Yaradan elbet sana da güzel bir yazgı yazmıştır zamanı gelecek o seni bulacak
Doğru kişi karşına çıkınca anlarsın kaderini sen belirliyorsun
doğru kisiyi beklemiyorum evlilik niyetim yok sadece rastgele sordum
Kılıf bulman bunu gösteriyor insan sevmek ister sevilmek ister insanın doğasında vardır bu
ben insan sevmiyorum, teşekkürlerr
İnsanı insan yapan hareketleridir kötü tecrübeleri her insan için uygulaman bence yanlış her insan yeni bir şans hak etmeli
her gelene evet desem işim vardi abi her gelenek yanık zaten tahrik olmuş sekilde geliyolar bana😃
erkeklerle işim yok
Dün keder bugün kader diyorsun 😅
😌😌😌
😏😏
Sevgili olmak icin mi
evet
Sevgilinin hayırlısı mi var
Kaderi ancak dua değiştirir
nasil yani
Dua ederek ibadet ederek kaderini değiştirebilirsin allahtan iste yeterki hayırlısını dile hayırlıysa değişir
İstiyoruz ama olmiyor ya da zamanı var ben bilmiyorum
Emin ol ibadet et Allah seni geri çevirmez hayırlıysa o iş olur unutma allah senin göremediğin şeyleri görür duymadığın şeyleri duyar o yüzden hayırlısını o bilir
Hissedene kadar bilemezsin
Bunlar senin seçimin kader ile alakası yok.
Tabiki kaderinin büyük oradan senin elinde tabiki
Bende reddedeceğim
olmuyo artik
Sen itmissin
Yaptıkların kaderindir ,
Değil mi
bence hem Allahin takdiri hem bizim secimlerimiz
bu ne alaka abim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?