Ben mi yanlış anladım?

Benim 9 senedir süren bir ilişkim var. Fakat kendisi son iki senedir çok değişti. Bana küfür eden, beni aşağılayan biri haline geldi. Üstelik evlilik hazırlıkları içerisindeyiz. Onu gerçekten çok seviyorum. Düzelmesi için mücadele veriyorum. Geçen gün Kafe de otururken benim sosyal medyama baktı. Ana sayfaya çocukluk arkadaşımın ( kadın ) fotoğrafı düştü. Fotoğrafta eşi de vardı. Henüz hayatımda ki adamla tanıştırmadım. Çünkü arkadaşım şehir dışında yaşıyor. Yılda bir kere falan görüşüyoruz. Ama sevgilim fotoğrafı görünce baka kaldı. Gözleri fal taşı gibi açıldı. Ben ilk defa bir kadına öyle baktığını gördüm. Beni hiç aldatmadı. Aldatıysa da ben bilmiyorum. Benim hiç bir arkadaşıma bugüne kadar böyle baktığını görmedim. Ama bu sefer çok farklıydı. Afalladı, saçmalamaya başladı. Böyle gözlerinin içi değişti. Sanki ondan hoşlanmış gibi. Sorsam kavga edeceğiz. Kadın hem çocukluk arkadaşım, hem de evli ve çocuğu olan çok düzgün bir insan. Hani sevgilim ona yanaşsa, tepkisini gösterecek biri. Ama benim sevgilimin onda gözü var mı? yok mu? Ben bunu nasıl çözebilirim. Bir fotoğrafla nasıl bu hale geldi, anlamadım. Bu ilişkimden önce 3 seneye yakın bir ilişkim vardı. O benim bir kaç arkadaşım dediğim kişiliksiz kadınlarla yatıp kalkarak aldattı. Tabi kendisi de kişiliksiz. Bunlar umurumda değil. Ama tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu kadın arkadaşım asla ona bakmaz. Ama sevgilim yanaşmaya kalkar mı? Üstelik biz evlilik için adımlar atmaya başlamışken arkadaşımdan hoşlanmış mıdır diye kafamın içinde sorular kaldı. Sizce ilgisi oldu mu? Yoksa bana mı öyle geldi. Nasıl bir davranış da bulunarak öğrenebilirim?

Ben mi yanlış anladım?