Eski eşe ikinci şans verilir mi?

Arkadaşlar merhaba 10 senelik evliyim 2 çocuğum var son 1 yıldır evliliğim çekilmez hal almaya başladı sürekli tartışmalar hır gür bitmedi eşim çok yalan söylemeye başladı beni umursamadı değer vermedi benden sogudunu söyledi sogumasinin sebebide benim onu çok sık boğaz etmemmis çünkü bana yalan söylemesini kabullenemiyorum kendine farklı bir dünya yaratmıştı evliliğimiz de her şey bitmisti kendi hayatina bakıyor du ve beni o dünyasinin içine almıyordu bütün kavgalar vs. Böyle başladı o böyle yaptık ca ben daha çok sıkmaya başladım onu ve birbirimizi yıprattik 4 ay önce boşanmaya karar verdik aileme yerleştim evi filan toparldik ortada ne ev kaldı ne eşya çünkü ikimzde artık bitsin dedik kimsini sattık kimisini dağıttık daha dava açılmadı ben açmaya karar verdim kabul etmedi ona zaman vermemi soyledi tekrar şans vermemi istedi asıl soru şurda zaman isteyip hala aynı davraniyor hesap vermiyor nerde olduğunu bilmiyorum ne yaptığın dan haberim yok konuşunca da zaman istiyor herşeyi duzelticem diyo ama hiç beni merak etmiyor nerde ne yaptığmi umursamıyor sadece günde 1 defa arar kapatır çocukları sorar haftada bir görmeye gelir o kadar ben hala ikinci bir şansı hak edermi düşüncesindeyim yoksa yol bitmisken geri dönmek ne kadar doğru olur bilemedim eşim hakkında kötü konuşmam çok iyi bir insan ama yiprandik maalesef sonu ayrılığa kadar geldi şimdi ne yapmam lazım kararsızım

Eski eşe ikinci şans verilir mi?