Ziyaretle birlikte, nişanı da aradan mı çıkarıyorlar acaba 😀

Ziyaretle birlikte, nişanı da aradan mı çıkarıyorlar acaba 😀

İsteyen yapabilir bence ben duruma göre karar verirdim. Bayram günleri, ailelerin ve sevdiklerinin bir araya geldiği önemli günlerdir. Ancak, nişan yapılıp yapılamayacağı çiftlerin tercihine ve ailelerinin inanç ve geleneklerine bağlıdır. Bazı aileler için bayram günleri önemli günler olduğundan, nişanın bayram gününde yapılması uygun görülmeyebilir. Ancak, bazı aileler için nişanın bayram günü yapılması önemli ve özel bir anlam taşıyabilir. Bu nedenle, nişanın yapılacağı gün ve zaman tamamen çiftlerin ve ailelerinin tercihine bağlıdır.
Bayram günü nişan yapılması dinen bir sakınca taşımaz. Ancak, nişan yapmanın geleneksel olarak özellikle Ramazan Bayramı'nda yapılmadığı ve daha çok düğünlerde gerçekleştirildiği bilinmektedir. Yine de, nişan yapılması tamamen size ve nişanlanacağınız kişiye bağlı bir tercih olduğu için, eğer bu sizin için uygunsa bayram gününde nişan yapmanızda bir engel yoktur. Ancak, nişan organizasyonunun bayramın manevi anlamına saygı göstermesi ve bayramın huzurunu bozacak gürültü ve rahatsızlık yaratmaması önemlidir.
Cevap
10Cevap
Ziyaretlerden dolayı değil de tatil izin meselesinden dolayı nişan düğün vs. yapıyorlar daha çok
Aynen o da var bak
İki bayram arası düğün, nişan olmaz diyenlere ne oldu acaba..
İki bayram arası tam olarak dündü. Cuma günü ve bayram.
İki bayram arası olmaz diye bana göre saçma gelen bir inanisimiz var.
Sanki iki bayram geçince diğerine gidene kadar 2 bayram arası olmayacakmış gibi dimi.
Bence yapılabilir.
2 bayram arası bu bayram gibi cumaya denk gelen bayramlara denir. Kurban Bayramı kastedilmez aslında 😅
Onu açık şekilde belirtene ben denk gelmedim.
Sadece söylenenleri dile getirdim.
Buna benzer bir sürü şey var.
Adet gelenek görenek.
Tuzlu kahve.
Örnekleri cogaltabilirim.
Bu düşüncem kabul görmeye bilir hiç bir sıkıntı yok benim açımdan.
Düşüncemi yazmak istedim.
Nacizhane.
Estağfurullah, düşünceniz elbette kıymetli. Konuyla alakalı fikrimi ben de naçizane belirtmek istedim bildiğim kadarıyla..
Teşekkür ederim.
Yeni bir şey öğrenmek güzel.
İsteyen yapılabilir. Bunda bir engel yok bence.
Valla kardeşim şu an kız istemeye gidiyprız yapılıyormuş demek ki sjjsmsjdndn
Bence saçma. Yapanlar da ne düşünerek yapayii acaba.
Evet yapılır boşuna zaman kaybetmeyin mutluluklar dilerim 👩❤️👨
Amaaan yapan yapsın :D
Ben bayram bittiği gün, yani kurbanın beşinci günü nişan yapmıştım. Gayet de oluyor.
Mantıklı aslında, çifte bayram 😄
Ben yapmazdım
İsteyen yapsın bea aradan çıkmış olur
Yapanlar var ya burada da düğün bile var
Düğün yapan varsa nişan da yapılır
Düğün bile yapılır 😅
Nadiren yapanlar oluyor ama ben doğru bulmuyorum
ben doğru bulmuyorum
Yapanlar oluyorsa akıllıymış. 😁
Daha yeni düğünden geldim 😶😐
Neden yapılmasın ya
Daha neler 😅