Ciddi ilişkiye başlamak evlenecek erkek bulmak neden bu kadar zorlaştı ya?

Adam akıllı doğru düzgün bir ilişki istiyorum. Ama erkekler hiç buna yanaşmıyor. Evlenmek falan dertleri değil. İstedikleri tek şey sevgili olalım ama her şeyi yaşayalım. Seks yapalım gezelim tozalım sonra canımız sıkılınca biraz sürtüşünce anlaşmazlık yaşayınca zora gelince ayrılalım. Hepsi bu kafada. Şöyle birkaç ay ya da 1 yıl falan sevgili kalıp evlenme teklifi edip parmağıma yüzüğü takıp annemden babamdan isteyecek, aynı çatı altında kalıp hayatı paylaşacağım bir adam yok. 30’a geldim bunca sene yastığa yorgana sarılmaktan, bacak arama yastık yorgan basmaktan bıktım artık. Böyle dedim diye de azmış falan demesin kimse dışarıdan zaten bunları belli etmiyorum. Dışarıdan gayet kendi halinde normal işinde gücünde erkek avcılığı yapan biri değilim. İş arıyorum sürekli bulamıyorum doğru düzgün. Onun dışında işsiz olduğumdan evdeyim arada çıkar gezerim. Evde yemek yap tv izle kitap oku günlerim böyle geçiyor. Ama içimde birini sevmeye, ait olmaya, sarılacak birine koklayacak birine ihtiyaç duyuyorum. Öyle 2000 kişilik bilmem ne otelinde yemekli düğün yapsın, yok efendim balayına Kıbrısa götürsün falan derdinde de değilim ama yok yani. Buralarda erkeklerin yorumlarına denk geliyorum evlenilecek kız falan yok diyorlar ama evlenilecek kızları da bunların gözü görmüyor. Nerede aykırı kadınlar var. İçki içen, dövmeli, piercingli, açık saçık gezen, gece kulüplerinde eğlenen kadınlar var onların etrafı erkek kaynıyor. Onlar mutlu. Yanlış anlaşılmasın o insanlara bir şey demiyorum. Kimsenin de demeye hakkı yok zaten. Herkesin kendi hayat tarzıdır. İsteyen istediğini giyer, takar, içer. Onlara karşı kindar falan değilim. Aslında öyle insanlara biraz da özenmiyorum değil. Özendiğim nokta kural tanımaz olabilmeleri. İçlerinden geleni dışlarına yansıtıp öyle olabilmeleri bu bir meziyet bence. Çünkü onca toplumsal, ekonomik, dindar, ailevi baskıya, dikteye rağmen böyle olabilmek bir meziyet. Ben bu tarz insanların instagramlarına bakıyorum. Ne iş yapıyorlar da İzmir İstanbul gibi şehirlerde bu kadar rahat para harcayabiliyorlar bu da çok dikkatimi çekiyor. Her şey çok pahalı olduğu için diyorum bunu. Profillerde hiç meslek bilgisi de yok. Neyse bu post iç dökmek için yazıldı ondan böyle uzun. Benim anladığım erkekler evlenilecek kız istemiyorlar. Evlenmek istemiyorlar. Aslında evlenilecek kız olmak istemezdim. Ama öyle yetiştirildim. Maalesef. Keşke biraz aykırı, mücadeleci olasıydım.

Güncellemeler
+1 yıl
3-5 cümle yazıp aşk ilişkisi sorusu sormuyorum. Bunu yazmak benim en fazla 5 dakikamı aldı. Okumak da olsa olsa 2-3 dakika eder. Siz hiç kitap falan okuyup bir şeyler karalamıyor musunuz yav? Gayet de akıcı bir yazı bu üstelik. Felsefik bir yazı olsa ne yapacaktınız? 🤦🏻‍♀️
Ciddi ilişkiye başlamak evlenecek erkek bulmak neden bu kadar zorlaştı ya?