Arkadaşlarımı kıskanmam tek arkadaşı ben olayım başka kimse olmasın demem her insanın kendi hayatı istediği gibi hareket edebilir ama sevgilimi kıskanırım, yok şu kızla konuştun diye trip atıp gereksiz kıskançlıklara girmem tabii de şu aşırı samimi konuşmalar falan sadece canımı sıkar, kıskanırsam tartışma çıkarırım çünkü.
Ben kıskanç birisi değilim kıskançlığı da oldukça saçma buluyorum sadece sahiplenirim ama sevgilime güvenirim arkadaşımı da zaten kıskanmam Aşırı kıskançlık, genellikle güvensizliğin bir işaretidir. Bu, kişinin kendine güvenini kaybetmesine ve başka birinin onu terk edeceği korkusuna kapılmasına neden olabilir. Bu da ilişkide güvensizliğe ve kırılganlığa neden olabilir. Kıskançlık, bir ilişkide açık ve sağlıklı iletişimi zorlaştırabilir. Kıskançlık hisseden kişi, sürekli olarak diğer kişinin davranışlarını ve niyetlerini sorgulayabilir, bu da ilişkide anlaşmazlıklara neden olabilir. Aşırı kıskançlık, kişinin kontrolcü davranışlar sergilemesine neden olabilir. Bu, kişinin diğer kişinin hayatına müdahale etmesi ve onun davranışlarını sınırlaması anlamına gelebilir. Bu tür davranışlar, ilişki içinde güç dengesizliği yaratabilir ve diğer kişinin özgürlüğünü kısıtlayabilir.
Evet kıskanırım. Ama bunu bir sorun haline getirmem. Arkadaşımın rahatsız olmasını da sağlamam bu tür davranışlarımla. Sonuçta herkesin kendi iradesi var. Herkes herkesin özeline saygı duyup ona göre davranmalı en yakın arkadaşın olsa bile.
Arkadaşımı kıskanmam. Fakat benim yakın arkadaşım dediğim insanlar benim hoşlanmayacağım bir tutum sergilememeli bu ayrı konu.. Sevgilimi kıskanırım ama bile isteye bir şey yaparsa hayır.. Çok göreceli bir olay yani bu.. Keyifli günler..
Karşımdaki nasıl bi hayat istiyosa ona göre davranırım. Erkek arkadaşlarım olsun onlarla takılayım diyorsa bende kızlarla takılırım.
Başkalarıyla samimileşiyorsa bende başkalarıyla samimileşirim. Tabi ben ilişkinin başında sınırlarımı çizip hoşlanmadığım şryleri söylğyorum ama baskı yok. Eğer yapmıyorsa bende aldatmaya başlıyorum 😬☢️🔫
Sevdiğimi psikopatça kıskanabilirim 🥴 ama diğer insanlar çok umrumda olmaz kim ne yapmış ne yemiş nereye gitmiş ne almış vs umursamam, Allah daha çok versin derim
Yani genelde sahiplenici rolü oynarız aslında o kişiye sahip olmadan daha fazla kıskanç ve sahiplenici davranırız. Sevgili olduktan sonra daha da kıskançlığı artanlar da var, kıskançlığı azanlanlar da var. Tamamiyle o kişiye kalmış.