Arkadaşlarımı kıskanmam tek arkadaşı ben olayım başka kimse olmasın demem her insanın kendi hayatı istediği gibi hareket edebilir ama sevgilimi kıskanırım, yok şu kızla konuştun diye trip atıp gereksiz kıskançlıklara girmem tabii de şu aşırı samimi konuşmalar falan sadece canımı sıkar, kıskanırsam tartışma çıkarırım çünkü.
Ben kıskanç birisi değilim kıskançlığı da oldukça saçma buluyorum sadece sahiplenirim ama sevgilime güvenirim arkadaşımı da zaten kıskanmam Aşırı kıskançlık, genellikle güvensizliğin bir işaretidir. Bu, kişinin kendine güvenini kaybetmesine ve başka birinin onu terk edeceği korkusuna kapılmasına neden olabilir. Bu da ilişkide güvensizliğe ve kırılganlığa neden olabilir. Kıskançlık, bir ilişkide açık ve sağlıklı iletişimi zorlaştırabilir. Kıskançlık hisseden kişi, sürekli olarak diğer kişinin davranışlarını ve niyetlerini sorgulayabilir, bu da ilişkide anlaşmazlıklara neden olabilir. Aşırı kıskançlık, kişinin kontrolcü davranışlar sergilemesine neden olabilir. Bu, kişinin diğer kişinin hayatına müdahale etmesi ve onun davranışlarını sınırlaması anlamına gelebilir. Bu tür davranışlar, ilişki içinde güç dengesizliği yaratabilir ve diğer kişinin özgürlüğünü kısıtlayabilir.
Evet kıskanırım. Ama bunu bir sorun haline getirmem. Arkadaşımın rahatsız olmasını da sağlamam bu tür davranışlarımla. Sonuçta herkesin kendi iradesi var. Herkes herkesin özeline saygı duyup ona göre davranmalı en yakın arkadaşın olsa bile.
Arkadaşımı kıskanmam. Fakat benim yakın arkadaşım dediğim insanlar benim hoşlanmayacağım bir tutum sergilememeli bu ayrı konu.. Sevgilimi kıskanırım ama bile isteye bir şey yaparsa hayır.. Çok göreceli bir olay yani bu.. Keyifli günler..
Insanlardan tiksindigim bir baska konu. Kiskanmak, sevginin bir parcasi sanirim. His olarak gelir. Ama mesela en yakin arkadasimin en yakin 10. arkadasi olmak gibi bir gercek kiskanclik midir yoksa zoruna gitmemidir. Bilmem.
Ciftlerdeki kiskanma hali... Kisitlama hali. Internette hep karsima cikan, esinize bu konuda izin verir misiniz sorulari. Ne kadar gevsek ne kadar adamsin videolari. Ne kadar güzel kardeşim ne kadar yigitsin videolari. Gulmeler komiklikler, ksiitladikca erkek olma halleri. Izin verdikce yuh olma halleri. Tiksinierek izlediklerim ve sonra yorumlarda tiksinerek baktiklarim. Herkesten mi farkliyim diye kendimi yedigim en derijn konulardandir. Bir insan esini niye kisitlar. o hakki kendinde nasil gorur. Ben kizimda bile kisitlama hakki konusunda kendimi hep zorluyorum. O bilmez diye kendimde o hakki bulmaya calsiiyorum. Aslinda yok diyor ic sesim ama oda sikinti belliki. esim yarin gitse erkeklerle yatsa banane. Onun secimi degil mi bu. Kabullenmek baska, ama kisitlamak ne. Bir insanin yasaminda gormek istediklerine ben ne hakla engel oluyorum. Neden engel oluyorum. Nedne onun mutlu olmayi scetigi detaylari kendi s. ctigimin degerleriyle engelliyorum. Yarali oldugum insanlardan gercekten tiksindigim bir konu. Benim gibi biri oldugunuda sanmiyorum. Erkeklerde tek tuk varda onlarda fantezi kafasinda bakiyor. Illa bu bir fantezi olmaliymis gibi. Kadinlarda yok denecek kadar az. Cunku bu kada erkeeeeeeeeeeeek kafasi degil. Yiumusak top kafasiymis. Asagilamalarda kullandiklari dil gibi igrenc bir yapiya burunmus zihinler bunlar. Sadece kiskanmak konusunda roman yazilirda. Ayy sen beni kiskanmiyo musun. Yahu sevginin bir parcasi degil midir zaten kiskanmak. His olarak. Istemsiz bir gercek degil mi zaten. Nedne kisitlayayim.
sadece turklerde gorulecek, senin anan, bacin yapsa sorulari yok mu. Ah ah. Bendeki ofke ve bikmislik artik bunlara karsi buyuk bir dexter olma hayali biciyor. Baskada bisey degil. Bu arada okuman gercekten umrumda degil. Harbiden ic dunyamin arap saciligina iyi geliyor sorularin. Ic dokmek iyi bir mekan. Keske 1000 sorun olsada arada ugrasigimda aaa soru bitmis demeyeyim. Dun sorularini cevaplarken muhteem bir sevme arzusuyla sende anlamlar buldum. Sorularinda kelimelerinde, hayalimde kurdugum sende. Verdigim cevaplarda senden gelecek bildirim arzusu beni cok itti. Cok dogal goruyorum kendimde bunu. Bir acligin sonucu. Insanlarin anlayacagi cinsten bir davranis degil. Bu sevgi hissini hala barindirmakla beraber umrumda degil. Gorup gormemen. Hatta okumaman daha iyi olurdu. Bombos bir tepki vermenden iyidir. Iyi tepki nedirki dersen heralde en iyisi susmak. Ic dunyani okuyamam sende aktaramzzsin. Esas sevdigim diyari.
Karşımdaki nasıl bi hayat istiyosa ona göre davranırım. Erkek arkadaşlarım olsun onlarla takılayım diyorsa bende kızlarla takılırım.
Başkalarıyla samimileşiyorsa bende başkalarıyla samimileşirim. Tabi ben ilişkinin başında sınırlarımı çizip hoşlanmadığım şryleri söylğyorum ama baskı yok. Eğer yapmıyorsa bende aldatmaya başlıyorum 😬☢️🔫
Sevdiğimi psikopatça kıskanabilirim 🥴 ama diğer insanlar çok umrumda olmaz kim ne yapmış ne yemiş nereye gitmiş ne almış vs umursamam, Allah daha çok versin derim
Yani genelde sahiplenici rolü oynarız aslında o kişiye sahip olmadan daha fazla kıskanç ve sahiplenici davranırız. Sevgili olduktan sonra daha da kıskançlığı artanlar da var, kıskançlığı azanlanlar da var. Tamamiyle o kişiye kalmış.