Erkekler sevmez mi aşık olmaz mı? Bir çatı altında yaşamaz mı? Neden erkeği evliliğe ikna eden taraf kadın, ikna edilen taraf erkek oluyor? Bence bir kadının bir erkeği evliliğe ikna etmeye çalışması yanlış. Evlenmek isteyen adam evlenir. İstemiyorsa evlenmez. Evlenmeden de erkeğe kocamıza yaklaşır gibi yaklaşmamalıyız ki erkekler de sevgililiğin ve evliliğin ayrımını iyi yapabilsinler. Bir kadından daha fazlasını istiyorsa bunun evlilikle mümkün olabileceğini yoksa sevgili denilen şeyin basit bir şey olduğunu bilmeliler. Sanki evlilikten tek kadınların çıkarı varmış gibi yaklaşıyorlar ama erkeğin de en az kadın kadar çıkarı var evlilikten.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKadınların evlenmek istemesi ya da evlilikle ilgili düşünceleri, erkekler tarafından garip ve eksiklik olarak algılanmamalıdır. Bu algının temelinde, toplumsal cinsiyet rollerinin ve beklentilerinin yarattığı yanlış inançlar ve stereotipler bulunabilir.
Toplumda kadınların evlilik ve çocuk sahibi olma konusunda daha fazla baskıya maruz kaldığı ve bu konuda daha çok beklentiyle karşılaştığı bir gerçektir. Bu nedenle, kadınların evlenmek istemesi, toplumsal normlar ve beklentilerle uyumlu bir durum olarak kabul edilir. Ancak erkeklerin evlenme isteği ya da evlilikle ilgili düşünceleri, toplumsal normlar ve beklentilerle çeliştiği için, bazı erkekler tarafından garip ya da eksiklik olarak algılanabilir.
Bu tür yanlış inançlar, cinsiyet ayrımcılığına ve eşitsizliğe yol açabilir. Her bireyin evlilikle ilgili kararları kendisine özgüdür ve bu kararlar cinsiyet, toplumsal normlar ya da beklentilerle sınırlandırılmamalıdır. Herkesin kendi hayatında mutlu olabileceği bir yol bulması, toplumsal cinsiyet rollerine göre değil, kişisel tercihlere göre belirlenmelidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılErkekleri evlilikten soğutan başlıca 4 unsur:
Evliliğin sorumluluğu altına girmek.
Evlenmek için büyük bir bütçe gerek.
Boşandıktan sonra ödenecek tazminat.
Yine boşandıktan sonra hiç bitmeyen nafaka.
.
Bu durumda evlilikten kadının mı,
yoksa erkeğin mi daha çok çıkarı var?❓❓❓824 Yorumla- +1 yıl
Ever kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Kadının da girdiği sorumluluklar var evlilikte. Ben mesela şu an bekar olarak evde yemek temizlik bulaşık bunları yapmıyorum. Bakmam gereken bir çocuğum yok. İşsizim iş bulamıyorum ama eğer işim olsaydı bütün maaşımı kendime harcardım. Evlenirken kadın da çeyiz alıyor. Benim şu an işim olmadığı için çeyiz vs böyle şeyleri alamıyorum. Boşanmayı hiçkimse istemez ve kimse de durduk yere boşanmaz. Evlilikte ilgisizlik, sevgisizlik, sorumsuzluk, sadakatsizlik, aşağılama, darp edilme, kadının ailesine saygı duyulmaması gibi sebeplerden dolay kadınlar boşanırlar. Boşanan kadınların neden boşandıklarına baksan çoğu bunlardır. Kimse üff sıkıldım bu erkekten gidip başka bir erkekle evleneyim demez. Evlilik sevgililik gibi daldan dala atlayabileceğin bir şey değil. Kadın her durumda istisnasız şekilde kocasından nafaka alamıyor. Tazminat alamıyor. Karını dövüp aldatıp ağır hakaret ettiysen bunlardan dolayı tazminat ve nafaka alabiliyorsun. Bir de çocuk varsa çocuğun bakımından dolayı nafaka veriyorsun.
- +1 yıl
Avantajlar da dezavantajlarda genel olarak ortak.
- +1 yıl
Evet haklısın ama maddi açıdan fazla olmasa bile fiziki açıdan kadın da yoruluyor katılıyorum, fakat maddi açıdan bakacak olursak duruma, erkek daha fazla sorumluluk üstleniyor. Ancak gerek fiziki gerekse psikolojik açıdan yıpranan her iki taraf oluyor maalesef❗
- +1 yıl
Maddiyatın tek sorumlusu kadın ve evlilik değil ama. Benim babam 23 yaşında kendisi isteyerek evlenmiş dedem ona ev almış düğününü yapmış işi varmış evini maaşıyla rahatlıkla geçindiriyormuş. Annem ev hanımı babam da işçiydi. Yani ekonominin bu kadar kötü olmasının sebebi kadınlar mı? Niye kadınlardan hıncınızı çıkarıyorsunuz? Ben 2010 yılından önce üniversiteden mezun olmuş biri olsaydım şimdi maaşım 20 bin olan kadrolu öğretmen olacaktım evim ve arabam da olacaktı. Bunu yapan kişi bir erkek diye bütün erkeklere bundan dolayı kin duymama benziyor bu durum.
- +1 yıl
Türkiye'deki kadınların isteği bitmez...
Eve geç geliyor der erken gelirsin daha da erken gelsin der haftada bir arkadaslari ile takılır ayda bir neyine yetmiyor der evde temizliğe yardım eder ama bulaşık yikamiyor der bulaşık yikar ütü de yapmıyor der maaşını eve verir bı paket sigara parası ayırır colugun çocuğun rızkını sigaraya yatırıyor der baldızımın dertleriyle niye ilgilenmiyon der her gün anasına gitmek senide götürmek ister ama kendi kaynanasina hiç gitmek istemez kötü davraniyor diye geçiştir her bayram kendi ailesine ziyaret etmek ister ama senin aileni es geçer harcamaları tutarsizdir ama sen bı pantolon al ok tane neyine yetmiyor der iki ayda bir hediye al ama yetmez neden her ay alınmıyor der sonra illallah edersin bitsin bu çile dersin sonra bı durursun dersin ki ama benim ufak bı cocucugum var şimdi ufak büyüsün bosanirim dersin büyüdükten sonra da senden sen kalırsa bosanirssin Türkiye'de evlilik böyle erkek için yüzde doksan böyle böyle olmaması için tek olması gereken erkeğin ekonomik olarak çok güçlü olması lazım - +1 yıl
@Alpagu16 Türkiye'deki kadınların isteği bitmez...
Eve geç geliyor der erken gelirsin daha da erken gelsin der haftada bir arkadaslari ile takılır ayda bir neyine yetmiyor der evde temizliğe yardım eder ama bulaşık yikamiyor der bulaşık yikar ütü de yapmıyor der maaşını eve verir bı paket sigara parası ayırır colugun çocuğun rızkını sigaraya yatırıyor der baldızımın dertleriyle niye ilgilenmiyon der her gün anasına gitmek senide götürmek ister ama kendi kaynanasina hiç gitmek istemez kötü davraniyor diye geçiştir her bayram kendi ailesine ziyaret etmek ister ama senin aileni es geçer harcamaları tutarsizdir ama sen bı pantolon al ok tane neyine yetmiyor der iki ayda bir hediye al ama yetmez neden her ay alınmıyor der sonra illallah edersin bitsin bu çile dersin sonra bı durursun dersin ki ama benim ufak bı cocucugum var şimdi ufak büyüsün bosanirim dersin büyüdükten sonra da senden sen kalırsa bosanirssin Türkiye'de evlilik böyle erkek için yüzde doksan böyle böyle olmaması için tek olması gereken erkeğin ekonomik olarak çok güçlü olması lazım - +1 yıl
Dedesi ev almış ama dedesi olmayıp hazırı olmayıp olanlar ne yapacak şimdi ki kadınlar bi b. k olmadan hayatında yok yakışıklı olsun yok bilmem ne olsun ama iş kendisine gelince katkı sunacak gram bir şeyi yok karşılaştıkları ilk zorlukta kaçmaya çalışıyorlar, sadece 250 gramcığını sunabiliyor bana, emin ol kimse kimsenin ne kadar zorluk çektiğini umursamıyor. Ben kanunda şuna katılmıyorum mesela ben gençliğimde bekarken köpek gibi ter döküp araba veya ev alacağım sırf evleniyorum diye geçmişteki mal varlığıma ortak oluyor bu mu adalet en basitinden, evlilikte birlikte yapılanlar için okeyim ama hiçbir kadın geçmişimdeki mal varlığına ortak olamaz uğruna savaş verdiğim bir şeyi kimse kolay kolay elde edemez.
- +1 yıl
Uzun sözün kısası Allah herkese hayırlı eş huzurlu yuve ve mutluluk nasip etsin
- +1 yıl
Evet haklısın kardeşim kadın huzurlu ve huzur veren olmalı
- +1 yıl
@Alpagu16 Kadınlar 35-40 yaşından sonra evlenmeye kalkınca da kadınlara kart o yaştaki kadınla evlenilmez daha gençleri varken diyorsunuz. Benim de evim arabam yok. Bu devirde en s1ktiri boktan evin fiyatı bile 2-3 milyon olmuşken kimse çalışaraki kredi çekerek ev mev alamaz. Bizim aldığımız buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonu topladığında fiyatları 30-35 binlere geliyor. Daha bir evde olması gereken yığınla şey var. Ben bunların hepsine hak veriyorum ve hepsi çok geçerli sebepler diyorum. Ekonomik açıdan evlenmeyen adama bir şey demiyorum sadece ekonominin kötü olmasını kadınlara mal etmeniz, evliliğe mal etmeniz saçma. Bunlar bugünün adeti değil. Geçmişte bunlar çok basit şekilde yapılabiliyordu. Şimdi yapılamamasının sebebi kadınlar değil. Bundan önce de evlenen kadınlar evle arabayla maaşıyla evlenmiyordu. Benim annemin teyzemin yengemin vs evlenirken ne evi ne arabası vardı. Kimse onlardan ev araba beklemedi. Senin annenin de üstüne tapulu evi arabası yoktur evlendiğinde. Aslında yeni adet çıkaran sizsiniz. Kadının artık gelinlik giymek istemesi düğün istemesi bile kadını paragözlü olarak kabul etmenize neden oldu. Bunlar eskiden beri olan şeyler.
- +1 yıl
@kamuçalışanı Erkeklerin de isteği bitmez merak etme. Çocuk doğduğu andan ergenliğe kadar ve hatta yetişkin oluncaya kadan azalarak anneye ihtiyacı var. Çocuk doğduğunda çocuğun hayati bakımı annede. Çocuk ergenliğe gelince okul başarısı arkadaşlar onun ahlaklı olması doğru insanlarla arkadaşlık etmesi falan kadına anneye yükleniyor. Çocuk bir hata yaptığında kusur hep anneye bulunur sen yaptın bunu böyle. Hep senin yüzünden derler mesela. Bir şey olduğunda bu çocuğun anası nerede bakmıyor mu bunlara derler. Bu sadece tek yönü. Yine evin bütün işleri kadına ait, erkeğin aldığı parayla evi geçindirmek de kadına ait. Hesaplı idareli gitmek zorunda. Kendi isteği olan birçok şeyi kadın kısıtlamak zorunda kalıyor. Yine erkeğin annesi ablası kardeşleri kardeşlerinin eşlerine bunlar bir laf söz ettiğinde de bunlarla iyi geçinmek aradaki ipleri koparmamak için kadın bunların çoğunu yutuyor. Bunlar da var.
- +1 yıl
Feminen yapından dolayı gönül gözün görmüyor kezbanca bakıyorsunuz tüm yanıtlara
- +1 yıl
@kamuçalışanı Maskülen mi olmalıydım? Sen de maskülen yapından dolayı öküzce yorumlar yapıyorsun.
- +1 yıl
Tartışmaya gerek yok arkadaşlar kendini bilen insan evliliğin temelinin nelerden ibaret olduğunu da bilir ve kocasıyla/hanımıyla evliliğini huzurlu bir şekilde ayakta tutar, günümüz evliliklerinden ibret almalı ve de onların yaptıklarının tersini yapmalıyız❗❗❗
- +1 yıl
Lütfen tartışmayın ve konuyu tatlıya bağlayıp kapatalım 🙏
- +1 yıl
Hepinize saygılar 🙏🙏🙏
- +1 yıl
Bence sen hiç evlenme feministler derneğinde yönetici ol çok başarılı olursun öküzü sana iade ediyorum
- +1 yıl
Lütfen arkadaşlar hakaret etmeyin birbirinize yaşanan evlilik sorunların da boşanmalara sebep olan hata ve kusurlar yalnızca kadın üzerinde toplanmamalı, evlilik iki kişilik kutsal bir müessese ve hayat nasıl ki çiftler arasında müşterekse evlilik içerisinde yapılan yanlışlar, hata ve de kusurlarda iki taraflıdır muhakkak, ama saygımızı yitirmeden seviyeli olalım birbirimize lütfen rica ediyorum 🙏
- +1 yıl
Kadın hayatalıysa erkekte en az bir o kadar hatalıdır duyarlı davranalım birbirimize
- +1 yıl
@Hasan-ARSLAN hem erkeklerden hem kadınlardan yanasınız eşitliği seven saygıdeğer birisiniz.. yalnız kadınlar daha çok ev işlerinden sorumlu ve ayrıca bu modern hayatın gerektirdiği şekilde kariyerde yapıyorlar erkeklerin zahmeti fazla olabilir ama biz kadınlarında zahmeti fazla
+1 yılCanım devir çok değişti erkekler evlilikten korkar oldu eril olanlar biz dişil olanlara adım atamıyor evliliğin yükünü taşıyamamaktan korkuyorlar biz kadınlar bir çoğumuz evliliğe istekli bakıyoruz sevdiğimiz insana evlenmek istediğimizi dile getirsek hemen geri adım atıp arkalarına bakmadan kaçıyorlar kimisi biz kadınlar için paragöz diye tabir etmiş asla doğru değil maddiyattan uzak evliliğe ciddi bakan kadın neden paragöz olsun bu erkekler saçmaladı iyice ne diyim
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü erkeklere göre kadınlar sadece paragöz, bunun için evleniyor sanıyorlar akıllarınca sonra da sapız diye ağlarlar, onların ipiyle kuyuya inilmez çok şey etme 😅
23 Yorumla- +1 yıl
Zannımca yaşanan deneyimlerin tezahürü bu
- +1 yıl
@Qanizmirlii yoo KS ye yandimaniz bu, yorumlarda tek bildiğiniz bunlar
- +1 yıl
Üstüme almıyorum genelleme olmaz bence, 😂
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. bızde ıstıyoruz ama guvenemıyoruz ve korkuyoruz
aldatan kadınlar vs derken cok sey göruyoruz bu hayatta ekonomıde ısın ıcınde02 Yorumla- +1 yıl
Eve geç geliyor der erken gelirsin daha da erken gelsin der haftada bir arkadaslari ile takılır ayda bir neyine yetmiyor der evde temizliğe yardım eder ama bulaşık yikamiyor der bulaşık yikar ütü de yapmıyor der maaşını eve verir bı paket sigara parası ayırır colugun çocuğun rızkını sigaraya yatırıyor der baldızımın dertleriyle niye ilgilenmiyon der her gün anasına gitmek senide götürmek ister ama kendi kaynanasina hiç gitmek istemez kötü davraniyor diye geçiştir her bayram kendi ailesine ziyaret etmek ister ama senin aileni es geçer harcamaları tutarsizdir ama sen bı pantolon al ok tane neyine yetmiyor der iki ayda bir hediye al ama yetmez neden her ay alınmıyor der sonra illallah edersin bitsin bu çile dersin sonra bı durursun dersin ki ama benim ufak bı cocucugum var şimdi ufak büyüsün bosanirim dersin büyüdükten sonra da senden sen kalırsa bosanirssin Türkiye'de evlilik böyle erkek için yüzde doksan böyle böyle olmaması için tek olması gereken erkeğin ekonomik olarak çok güçlü olması lazım
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe hikmetse benim karsima cikanlar da acele rttimi soyledi
02 Yorumla- +1 yıl
Tabikide ama dogru kisiyi bulmak cidden onemli kardesim
+1 yılAslında yuvayı dişi kuş yapar vücut bulmuş hali bizde erkekler daha ataerkil hala
02 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca erkeğe bunun bilincini kazandırmak toplumda pek olası olmuyor
- +1 yıl
Eve geç geliyor der erken gelirsin daha da erken gelsin der haftada bir arkadaslari ile takılır ayda bir neyine yetmiyor der evde temizliğe yardım eder ama bulaşık yikamiyor der bulaşık yikar ütü de yapmıyor der maaşını eve verir bı paket sigara parası ayırır colugun çocuğun rızkını sigaraya yatırıyor der baldızımın dertleriyle niye ilgilenmiyon der her gün anasına gitmek senide götürmek ister ama kendi kaynanasina hiç gitmek istemez kötü davraniyor diye geçiştir her bayram kendi ailesine ziyaret etmek ister ama senin aileni es geçer harcamaları tutarsizdir ama sen bı pantolon al ok tane neyine yetmiyor der iki ayda bir hediye al ama yetmez neden her ay alınmıyor der sonra illallah edersin bitsin bu çile dersin sonra bı durursun dersin ki ama benim ufak bı cocucugum var şimdi ufak büyüsün bosanirim dersin büyüdükten sonra da senden sen kalırsa bosanirssin Türkiye'de evlilik böyle erkek için yüzde doksan böyle böyle olmaması için tek olması gereken erkeğin ekonomik olarak çok güçlü olması lazım
+1 yılEvlilikten ziyade bir kadınla ömür geçmeyecegini erkekler biliyor kadınlarda direk nikah çocuk erkeğin hayatını bağlıyor iste
04 Yorumla- +1 yıl
Niye siz geceleri yatakta yalnız yatmaktan, tek başınıza yemek yemekteni, evde sadece kendi sesinizi duymaktan mutlu musunuz? Hiç çocuk sahibi olup babalık duygusunu tatmak, bir çocuğun size olan saf çıkarsız sevgisini görmek istemiyor musunuz? Ben de dünyanın halinden dolayı insanın ömrünün çok uzun ve tek başına katlanılamayacak bir şey olduğunu düşünüyorum. Her zaman seni anlayan seninle konuşan sohbet eden biri oluyor mu yanında?
- +1 yıl
Benim yazdıklarım Türkiye için geçerli Türkiyede ki evlilik musesesinde erkeğin hiçbir değeri tamamıyla kadına kölelik istiyor Türkiye'deki kadinlar ve evlilik muesssesi
- +1 yıl
Kadına kölelik yapmak ne oluyor mesela? Erkeğe kölelik olarak gelen şey ne?
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekler genellemesi yanlış
Ben burada şunu gördüm. Bir kaç kisi bisey yapınca bunu tüm kişilere yıkıyorlar.. kişiden kişiye değişir canım. Sen ne yaşadın bilmiyorum ama
Eski yaşadıklarını yaşayamayacak hem cinslerim olduğuna eminim010 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılHacı sen ne kadar dertliymissin ya :D özele gelsene bi
- +1 yıl
:) ben halkın sesiyimm
Cevap sahibi+1 yılHelal sana. Mağdur erkekler sana minnettar
- +1 yıl
Kadın olsa neyse de erkeği niye özele çalışıyorsun be adam 🤣 valla korkulur senden
Cevap sahibi+1 yılYa ufffff öyle değil be :D
Cevap sahibi+1 yılKadın olsa neyse
Ne demek ya
Gözüm senden başkasını görmüyor:D
Cevap sahibi+1 yılBen herkese körüm
Sana ise
Bir şahin kadar
Keskin bakisliyim- +1 yıl
Ahaha inanmış gibi yaparım sana söz🤣 çaktırma
Cevap sahibi+1 yılUmarım bi gün sana aşkimmmm demek nasip olur
+1 yıldoğanın gereği bu sanırım. dişi kuş yapar misali. bence çok sıkıntı yok dile getirilmesinde sadece ısrarlar sınırı aştığında sorun çıkıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kadınların genel olarak evlenmek istemesi erkekler tarafından neden garip ve eksiklik olarak algılanıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler