Çok beğeniyorsun, hoşuna gidiyor ama mantığına uymuyan biri buna rağmen kalbini dinleyip ona yaklaşır mısın?

Çok beğeniyorsun, hoşuna gidiyor ama mantığına uymuyan biri buna rağmen kalbini dinleyip ona yaklaşır mısın?
Ben senin önce duruşunu beğendim, dışından hoşlandım, içine de tanıdıkça aşık oldum. Senin için, dışından o kadar güzel ki gönül gözümle gördüm. Biliyorsun senin sorunda genel görüşüm olmaz çünkü benim hanımın sorusu :)
Bu denklem de, önce mantık sonra duygular devreye girmiş oldu çünkü duygular ben de zamanla gelen ve yerine oturan bir kavramdır. Mantığı mı zaten biliyorsun fazla çılgın ve tahmin etmesi güçtür. Bizim ilişki de mantığın yeri ve zaman ayrı ama duygular her zamandır.
Savruldu dünyam seninle yerinden :)
Söz gelicem seninle en beterine
Bişey söylicem burada canın hareketleri sana benzemiyor mu 😄 ❤️🔥
Evet hanım ben de benzettim :D adamın sesi çok iyi ama. şu an pc deyim kalp atamıyom :D kalp attım gibi kabul et sen <3
ana oluyormus < 3 böyle yapınca jasfjajsf
Senin sesin daha güzel 😌
Teşekkürler
Bir tane şarkıyla gel demişsin yine. İmagine Dragonsla yine kıyamadım
Yoo öyle bir şey demedim sen yine kurmuşsun
He tamam o zaman. Önceden gel derdin de demek ki değişmiş
Hiç bir zaman demedim sen dedin hep neyse ya keyifli forumlar
he gel mi dememi istiyorsun?
Gel şimdi mesaj at. Senle konusmam gereken bir kaç bir şey var
Hayır istemiyorum by👋
Sana rica da veya bir talep olarak bunu söylemedim. Konusacaklarım var senle hayde
Gençliğin telaşında kalbiyle düşünüp hızlı gidenler, mantığın gerçeklik duvarına çarptıkları zaman her şeyin öyle kolay olmadığını acı verici tecrübelerle anlıyor.
Sonra biraz yaş alıp bu kez güzelliğin ve fiziksel cazibenin girdabına kapılanlar kervanı, düşüncelerin olmadığı bir çölde kendilerini susuz ve nefessiz buluyor. Sonuç yine hüsran...
Ve olgunluk çağı başladığında bir ilişki için sadece; kalbini hızlandırması, göz alıcı fiziksel özellikler ya da bazen maddiyatın bile yeterli olmadığını anlıyor insan.
Çünkü ne kavak yelleri, ne o muhteşem beden ne de servet yetmiyor bir ilişkiyi ayakta tutabilmek için. Bu hataları ben de yaptım mı? Evet, geçmişte bir çok kez!
Şimdi; empati kuramayan, saygıdan yoksun, hoşgörüden azade, din ve inanç konusunda bataklık misali kalıplaşmış kararları olan, siyasi ideolojisi bana zıt, maddi hırslara tamah eden, okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan, kendini geliştirmeyen hiçbir kadınla bir ilişkiyi yürütemeyeceğimi daha net anladım.
Duygular değişiyor, beden yaşlanıyor, mantık ise uzay kadar sonsuz ilerliyor.
Çok güzel bir görüş
Güzel bakan güzel görür. Ama zaten olması gereken bu aslında.
Bir süre sonra karşındaki kişinin sana yaşattığı duyguları veya onun fiziksel çekiciliğinin yetmediği bir menzile giriyorsun.
En basitinden:
Ben bu insanla herhangi bir konuda konuşabilir miyim?
Ben bu insanla hastalıkta, sağlıkta, ölümde ya da en zor zamanlarda yan yana kalabilir miyim?
Ben bu insanla ortak hobilerimi, gezdiğim bir şehirde yaşadığım deneyimi tadabilir miyim?
Ben bu insanla bir gün yollarımı ayırırsam, en mahrem anlarımı, sırlarımı, ailemin düzenini ve kendimi koruyabilir miyim diye sormalı insan kendi kendine.
Çünkü, her gün bu ülkede bu soruları sormadan bir ilişkiye başlayan ama sonunda pişman olan milyonlarca insan var.
Ve ne kadar acıdır ki, ezici çoğunluğu kadın.
Olması gereken evet ama duygular olması gerekenleri alt ediyor çoğu zaman 🥺 kadınlar daha duygusal varlıklar çünkü anaç yaratılmıştır o yüzden sanırım
Hepimizin duyguları var.
Çoğu geçici, çoğu değişken. Bazıları mutluluk getirir, bazıları ise kabul etmek istemediğimiz gerçeklikte bile bizi ayartır.
Teşekkürler.
Rica ederim
Sevgili seçilmez sevilir. Ben seçmiyorum kalbim seçiyor kalp seçerken de mantık kullanmaz. Aşka kriter koymak benlik değil. Elbette kendimce kalbim çekse de kendimi frenlemem gereken yerlerde durabilirim. Ama kriterime uyuyor diye de birini sevgilim yapamam bu aşk olmaz
Doğru
Duygularım önde gelir benim, mantık ikinci planda kalıyor. Tamamen kalbimin sesiyle hareket eden biriyim, sonu üzücü olsa da diğer türlü mümkün değil.
Zaten aşk mantığı devre dışı bıraktığı için sonu hep hüsran 🥺
Aşk kapatılsın djdj
Aşkı aşk yapan şey bu zaten, sorgusuz sualsiz bir duygu seline bırakıyorsun kendini ve nereye sürüklerse seni oraya gidiyorsun maalesef.🤷♀️
Aşk değil kötü insanlar kapatılsın şu sevmeyi bilmeyen çapkınlar başta olsun skdjs bir de arakadaş gibi görünen dişi sinsi şeytanlar da yakılsın 😏🔥
Amin amiiin djdjj
Teşekkür ederiiğm.🫶✨
Rica ederim ♡
Cevap
56Cevap
Duygularıma bir şeyler oldu, mantıksal konulara uzaklaştım.
Geçmiş olsun o zaman")
Ben geleceğim olsun diyordum aslında.😊
Geçmesin...
Yok ben aşık olduğun için dedim. Aşk en güzel hastaliktir. Daim olsun inş😌
O bakımdan haklısın😅
Her ikisine de kulak veririm.. Sadece duygusal bir yaklaşım ile bir insanı hayatıma almayacağım gibi sadece mantık çerçevesinde yaklaştığım bir insana da hayatımda yer veremem..
Ne dersek diyelim duygu kazanıyor
Duygular mantıktan daha güçlü sanırım
Her zaman bide insan sevince bişileri görmek istemiyor
ikisine de kulak vermiyorum en temizi.
Selam gadası 🙃
Önce duygularım harekete geçer. Ama süreç ilerledikçe mantığımda devreye girer.
Böyle bir seçimde mantığı kullanmak çok güç. Çünkü duygular ilk intibada insanı mutlaka ele geçirir. Mantık belli bir süre sonra devreye girer. İlk negatif eylemde emniyet sibobu gibi ortaya çıkart. İşte o zaman ben ne yapıyorum diye kendine sorarsın.
Duygularım. Mantıkla seçemiyorum, anlık gelişiyor. Birini sevmekte zaten nedensiz olmaz mı.
Bütün istediğin kriterlerin tam tersine gidip kapilmamiz bu işlerin nedensiz geliştiginin kanıtı sanırım 😮💨
Ne yalan söyleyim önceki ilişkilerimde duygularım ağır basarak karar verdim ve sonuç hüsran. Mantık ön planda olmalı her zaman, duygular çünkü kötü yanları sansürlüyor göremiyoruz kırılıyoruz inciniyoruz bir zaman sonra ne yazık ki.
Kötü yanlari sansürlüyor duygular evet hatta daha doğrusu göre göre sansür atıyor 🥺
Evet maalesef...
Duygularım varsa duygularım ağır basar eğer onu tanımadan duygun yoksa yani ona karşı hiç bir şey hissetmiyorsam mantığım ağır basar onu tanıdıkça zamanla bir seyler hissetmeye başlarsam mantığım düşer duygularım yükselişe gecer mantigimdan üstün çıkar bence hiç bir kimse ne zaman nerde neyin ne olacağını bilemez zamana bağlı bazen çok iyi mantığımiz calisiyorken bazen kör kütük aşık oluyoruz duygularımız mantigimizdan baskın çıkıyor
mantık da neydi sjsjsksk. haa şu jelatinli beynimde duran şey yok ya ben onu hiç kullanmadım daha kalbim sağolsun sssj
Mevzu aşksa o şirin açık pembe şekilli şeyi bende hiç kullanamadım daha skdjsh
🎀🎀🎀💐
Her ikisi de olmalı sevgi yoksa mantık mutsuz eder yine de. Sadece duygularla hareket edersekte gönlümüzün b. ka konma ihtimali çok yüksek 😃
Hahaha çok doğru
Duygularıma kulak verdim hep. Anladım ki duygularımı yok etmem gerekiyormuş. Mantığıma sarılıp hayatıma devam ediyorum artık. Duygular kapatılsın
Açan olur yine bu hayatta böyle bir şey işte
Düzelicez İnşallah be komsi 😃
Benim komsim güçlüdür 😌
Güçlü olmasam zaten çoktan ana haber bültenlerine çıkmıştım komsi asjsjd
Elimde olsa duygularıma göre hareket ederdim ama mantığı da göz önünde bulundururum..
İyi akşamlar ece hanım bu arada.. 😊
İyi akşamlar
Aslında hepimiz duygularımızın esiriyiz, bizi yönlendirirler. Acele ile kararlar alırız.
Ama gerçek şu ki, günün sonunda daima mantık kazanır.
Herkes geçmiş muhasebesini bir yapsın, haklı olduğumu göreceksiniz.😊
Duygularım bozuk benim çalışmıyor. Mantığımla hareket ediyorum
İngiliz anahtarı ile mi bozdun neyle bozdun bana da söylee bana da söyle bende bileyim 🎶
Yılların birikimi diyelim pilli 😔
Salt duygu ya da salt mantık olmaz.
İkisinide orantılı kullanırım.
Valla büyük başarı bu
Yaşla alakalı olabilir canım
İnşallah öyledir eğer bu bir huysa can çıkana kadar kalır 🥲
Aslında böyle bir şansım olmadı. Fakat hani yeniden bir şans deseler. Asla ve asla duyguyu kariştırmazdım. Direkt mantığım ile seçerdim. Aslında mantığım duygularıma hükmeden bir baskın durumdur.
%80 duygular, %20 mantık. (Onu da zaten "ne mantığı olm ya gel bak ne dicem" diyip 0'a indirgiyoruz)
Bizdeki muhabbette bu valla aynı djfdf
He ya pfff😮💨
Önce bir güzel duygularıma kulak veriyorum. Sonra hayatım boka dönüyor ve aklım başıma geliyor çok geç olsada. Bundan sonra duygulara yer yok ama her zaman mantık.
Mantık bence sayısal veriler, yönetim, iş hayatı vb. durumlarda geçerli aşk gibi duygunun en kuvvetli olduğu durumda mantık geri planda kalmalı aksi durumda buna aşk denmez.
Mantığım ve kalbim bir insanda denk gelmiyorsa olmaz o iş benim için. Duygusallık hissettiğim insan mantığıma da uyar çünkü.
Mantığıma kulak veriyorum. Örneğin beğendiğim birisi ama yaş farki var, benden büyük, vazgeçiyorum, yürümüyorum
Aşk sevgi iliski bunların hepsi duygudur duygularımızdır bizi seçime götüren şey duygulardır mantık değil eğer işin içine mantık giriyorsa orada duygu yoktur
Duygusuz hiç bir iş yapmam. Laf olsun diye de yapmam. Hayırlı değilse yalnız ölmeye razı oldum.
İlk kriterlerime sonra sevilir zaten onlara uyuyorsa duygu mantık diye ayırmaya gerek yok her kadının kriteri farklıdır ona uyumlu ol yeter
Önemli bir karar verirken mantık ve duyguların arasında kalırsan duygularini dinle derler. Mantığın sana kazandırır ama duyguların mutlu eder.
Her ikisini de net şekilde duymalıyım, birini hiç duyamadığım noktada veya çok az duyduğumda bu benim için bir sorun. Dengesi olmalı.
Ilk başta fiziğine güzelliğine.
Sonra çok şey var ya ama biri var ki
#özelvegüzelkadin
İkisini aynı anda değerlendirmek her zaman pek mümkün olmuyor duygu anlık ve geliyor o an neyin mantıklı olup olamadığını anlamıyorsun mantıklı düşündüğün zamanda duygu oluşmuyor yani karışık işler
Her şeyimiz çok uygun, onu deli gibi severken de borderline oluşunun kötü bir son getireceğini biliyordum ama yinede devam ettim... Çok mu canım yandı sonunda çok ama çok yandı pişman mıyım? Asla iyi ki yaşandı o anlar
Mantığına uymadığı zaman hep bir soru işareti kalıyor
İlk zamanlar mantık sonra duygularım sonra ayrılınca mantığım gelir o da geç gelir...
Hislerim. Mantıkla seçim yapılıyorsa ortada sevgi yoktur
Duygularıma kulak veririm Mantıkla olacak şeyler değil o
Direk vücudun güzelliğine ve yüzünün güzelliğine bakarım
Duygularim beni eld gecirir ama mantigimi kullanmaya calisirim
Kriterlerime göre seçiyorum ben 😀 bana uymalı her anlamda duygularıma aklıma yatmalı..
Zaten sevdiğim kişi mantığıma uygun oluyor mantığım kabul etmezse sevemem.
İliski genelde duygularla baslar, en azindan bende öyle
Yaklaşırım. Denemedim dememek için denerim hatta canımı ne kadar yakarsa o kadar iyi ki yazdım da fark ettim derim sonra öyle bir çıkartırım ki hayatımdan esamesi okunmaz
İlk etapta duygular tabiki mantık daha sonra devreye girer
Hiç sevgilim olmadı deneyimim yok ama duygusal biriyim bu yüzden duygularımla hareket ederim
Hiiim ben kesinlikle mantıklı olan tarafı seçerim içimde duyguya yer yok aslada ol migcak😉
Mantığıma tabiki parasız erkeğe aşık olan kadın görmedim
Bazen mantık tarafım daha ağır basar ilişkide bunlamılar yaşarım, bazen duygusal tarafım ağır basar. Yani ikisinin dengede olması için uğraşırım.
Duygusallık daha ağır basıyor
Mantık önemli 😅
Evet o yüzden aşık olmamak gerekiyor 😮💨
Aşık olmak güzel şey ama bana göre değil 😅
Duygularıma göre. İçimi hoş etmedikten sonra aklımda boş düşünce olsa neye yarar
Duygularımla mantığım yok benim.
Neyin var diye sorasim geldi ama 😅
Ben sevince kafa mafa falan işlemiyor bu yüzden 😂
Denerim
Neyi
Anlaşmayı, olmuyorsa hayat bir kere ve uyum yoksa çeker giderim.
Birde bir söz var çok doğru söylenmiş gönül bu akada konar b*kada
Ne yazıkki aşk mantık tanımıyor 😀
Aşk mantığı yiyor
@Pilly_Bhebek gerçekten öyle insan çocuklaşıyor ne dediğini bilmiyor adeta bir deliye dönüyor.
Duygular dalgalar gibidir, gelmesini engelleyemezsin ama hangisinde sörf yapacağini sen seçersin.
Hayir tabiki de. Bu devirde parasiz erkoyu sadece annesi sever. Gercekci olunacaksa evlenmek icin zengin erkek ama gönül eğlendirmek için kalbini dinledigin normal erkek.
Valla ben de özledim klip çekti
🤔
Bişey yok
Önce duygularım sonra mantığım seçer sanirim
Sen niye tum fotolarda asik suratlisin
Cunku sen benim icin onemlisin
Mantığa önem vermeye başladım
Duygularıma yenik düştüğüm için mantığımı kullanamıyorum maalesef değmeyecek biri için
İkiside eğer mantığım ile duygularım aynıysa devam ederim ama bir taraf ağır basarsa o iş bir yerde patlaklık verir
Aşk konusunda duygular daha ağır basıyor
maalesef ikiside ilgimi çekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?