Aramızda hiç kültür farkı gibi sorun yok. Zaten küresel dünyada giyim tarzı yeme içme hep yaşam tarzı hep aynı. Ama aile yapısı farklı bu sizce sorun mudur
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ne fark varki sanki... milletin cinden falan evleniyor ikinizde turksunuz kokeni arap olsada bu ulkede yetismis her sey ortak dinde ortak ehlibeyte sevgi saygi anma alevilerde şialarda daha fazla sadece bu kadar.
O iş olmaz. Arap alevileri ile arap sünnileri birbirine taban tabana zıt vr düşman görürler. Türk alevili ği ile Türk sünniliği birbirisine yakın olsa bile sorunlar çıkıyorken sizin iş yaş
Kuranı kabul ediyorsa peygamberi kabul ediyorsa sorun olmaz
Bazı aleviler namazı kuranı kabul etmezler
Kuranı peygamberi kabul ediyor ailesi alevi ama kendi ne camiye ne cem evine gider
Aleviler müslümandır kuranı kabul etmeyen birisi müslüman olabilir mi sizce? Cidden böyle düşündüğünüz için kendini saklayan aleviler var.
Sen dinine çok bağlıysan o yaşam tarzı biraz daha sekülerse anlaşmakta zorluk olur olmasa bile üzüm üzüme baka baka kararır ona benzeme ihtimalin doğar
Kuranı kabul etmeyip kendine aleviyim diyenler var onlar kendine alevi dedikleri için alevi diye hitap ediyorum ne diyeyim kafirmi mecburen onların anladıgı dilden açıklama yapmam gerekşyor
Söylediğin şeyin tutarlıışı yok adam kendini alevi olarak görüyorsa ben adama ne diyebilirim burada suçlu benmiyim yoksa kuranı kabul etmeyipte kendini alevi gösteren o insanmı
Hz ali namazda öldürüldü diye namaza karşı cıkan kendini alevi gören insanlar çok var ben bublara nasıl hitap edeyim adam aleviyim diyor
Aslında onlara kızılbaş deniyords işte kabul etmiyorlar
Namazda kılıyorlar oruçta tutuyorlar sadece onlarda 12 imam orucu var sonunda aşure dagittigimiz biz 3 gun tutuyoruz onlar 12 gun
Bide cem evinde semah var ben kendim merak edip katıldım mevlevilik gibi alevilikte bi kültür orada dua ettiler bunu turkce yaptilar cunku alevilik aslinda turk islam sentezidir bu yuzden azerbaycandaki bizden daha cok turk olanlar şialıa mensup araplasmamis anadolu kulturunu yasiyolar haci bektasi veli gibi
Namaz yerine semah olayı apayrı bir olay zaten
O bi kültür ve namaz yerine yapılmıyor. Mevlevilerde dönüyor bunlar anadolu kültürüdür...
Benim bizzat arkadaşım vardı alevi biz namaz kılmayız semah döneriz diyordu
Ya neyse benim icin insan insandır evlenirsin evlenmezsin orası ayrı ama insanlarin ibadetini sorgulamak ötekileştirmek kimseye düşmez herkes önce kendine bakmalı kimse hesap soracak mevkide degil herkes kul
Dediğim gibi aleviyim diyor onlar kendilerine o yüzden bende onlara öyle hitsp ediyorum yoksa zaten namazı kabul etmeyen bir insan müslüman kalamaz
Olabilir benim ailem sunni ama namaz kılan yok donup baktigimda sadece abim cumaya gider bide ramazanda full oruc tutariz kimse dort dortluk degil
Hayır olaya yanlış bakıyosun namaz kılmamak farklı birşy namaz bizde yok demek farklı bir şey
Sizde ergin oldugunuz günden bu zaman 5 vakit namazi eksiksiz kildiysaniz Allah kabul etsin. Öteki türlu namazi bilip kılmayanlardan bi farkınız kalmıyorda
Bir ayeti kabul edip yani namazı kabul edip kılmamak insanı gğnahkar yapar bir ayeti kabul etmeyip yapmamak o insanı günahkar değil mürted yapar yani fark var
İyi günler
Kılmadiginin farkindasin ama kendini aleviden ustun gorunuyorsun vallahi iyi kafa. Neydi o soz. Ilk tasi gunahsiz olaniniz atsin. Dinime kufreden musluman olsa misali 😃😃
Teşekkürler sizede
Kendimi aleviden üstün görmüyorum ayet inkar etmekle ayeti uygulamamak arasındaki farkı bilmiyorsan iyi araştır hiçkimse günahkar oldugu için dinden cıkmaz ma ayet inkar edersen dinden cıkarsın
Sende biliyosun haklı oldugumu
Mevzu namaz kılıp kılmamak değil hiçbir kimse ben namazı kabul ediyorum ama namaz kılmak zor geliyo dediginde dinden cıkmaz ama kim bizde namaz diye bir şey yok derse o dinden cıkar
Tamamen önyargı boş kafadasın
Hayır değilsin namaz kılmıyorsun alevide kılmıyor bi fark yok. Ben inkar edenini gormedim haklı falan degilsin daha fazla ugrasamiycam ciddeenn
Soruya verdiğin ilk cevaptan önyargıyla geldiğin belliydi
En azindan ben onyargiliyim sen direkt insanlari kafir ilan ediyorsun hadsizce YAZMA ARTIK LUTFEN. Ne diyor kafirunda sizin dininiz size benimki bana. Ilgilenmiyorummmm
Ben gördüm diyorum kardeşim sen ne anlatıyosun yahu benim dediklerim şnkar edenler içn bizzat benim arkadaşımdı diyorum adam aleviyim diyor namazı kabul etmiyor gözümle gördüğm arkadaşımamı inanıcam sanamı inanıcam
La beyinsiz benim yorumuma salça olup yazma artım diyorsun
Sen benim yorumuma gelmişsin birde yazma artık diyorsun
Ee hz aliyi hz muhammedi nrden biliyor o zaman?
Nerden geliyo bu özgüven, benim yorumumda beni kovuyor arsıza bak
Sensin arsiz host
İkile hadi engel yicen
Yüzsüze bak ya gelmiş benim yorumumdan beni kovuyor hıyar oglu hıyar
Şimdi Alevilik hakkında bir şey dicem kuduz köpek gibi saldırıcaklar , o yüzden dek diyeceğim anlaşamazsınız dini açıdan
İkimiz de dindar değiliz o da Aleviliği savunmaz ailesi Alevi öyle bir ailede büyümüş ama cem evine de camiye de gitmez
Insan dimi bunlar birbirlerini seviyorlar
Olur
Olur derken sorun mu olur
Evet
Türkle de denedim olmadı ki böyle mutlu olmadım. Kendisi Arapça karşısında Türkçeyi savunur ben Türküm der. Türkçe öğretmeni zaten. Cömerttir yardımseverdir komiktir saçma değil mi bu mezhep ırk olayları
Böyleyse sıkıntı olmayabilir
Olmaz bence.
Aşamazlar
Evlenilir bence
Olur