İnsan neden sevilmeye ilgiye ihtiyaç duyar?
Herkes kendini sevse problem çözülecek gibi aslında, ya da herkes solundaki insanı sevse problem ortadan kalkar. 😄
İnsan neden sevilmeye ilgiye ihtiyaç duyar?
Herkes kendini sevse problem çözülecek gibi aslında, ya da herkes solundaki insanı sevse problem ortadan kalkar. 😄
İnsanların sevilme ihtiyacı, evrimsel olarak, yalnızlık ve ayrımcılık risklerine karşı korunmak için ortaya çıkmıştır. İnsanlar, sevildikleri hissiyle daha güvende hissederler ve bu da hayatta kalma şanslarını artırır. Sevgi ve bağlılık hissi, insanların toplumda daha güçlü bir konumda olmalarına da yardımcı olduğu için evrimsel süreçte gelişmiş bir duygudur
İnsanlar diğerleriyle öyle ya da böyle yarış halinde anlamsız olarak üstünlük peşinde diğerlerinden bir farkı olsun istiyor. Kimileri bu farklılığı başka şeylerle sağlamaya çalışır. Parası, güzelliği, mevki , makamı, branşı ile. kimisi ise sevilme ve beğenilme ile. Halbuki bu o kadarda önemli değil. Bir osho sözüne göre. Üç istek sizi başkalarının kölesi yapar; Sevilme isteği, Beğenilme isteği, Takdir edilme isteği..
Memel canlıların çoğu buna ihtiyaç duyar. Kendi türlerimiz içinde perakende yaşasak bile sosyal canlılarız ve bu sosyalleşmede duygularımızla da hareket ediyoruz. Bu yüzden sevdiğimiz kişilerden onların da bizi sevmesini bekliyoruz
Cevap
13Cevap
Çünkü bu ruhumuzun zihnimizin bir ihtiyacıdır :D keşke olmasaydı ama öyle. yalnız kalamıyor insan, biri tarafından sevilmeye değer görmeye ihtiyaç duyuyor
Barııışşş
Az evvel dedim ki kedi misali sevilmeye ihtiyacım var. Neden doğar bu ihtiyaç. Ten özlemimi, teni olmadan sözle dokunmak mı yoksa birisi için değerli olduğunu bilmek mi? Bilinmezlik..
Bu eksiklik işte inanın içindeki Rahmani eksiklik.
Gerçek aşkı arıyorsan Yaradana bak.
Bu bazen öylece anlatılamaz. Maneviyat hissediş onunla varoluş evet.. ama bi de insan tarafımız var o nefsani duygularda okşanmaya değer
Nefes denilen şey zincire vurulması gereken bir isyankar. Ya biz onu zincire vuracağız ya o bizi.
İnsan huzuru ve sevgiyi yaratandan aradıkça gerçek aşkı bulacaktır.
Diğer türlü sonu gelmeyen bir arayışın ve tükenişin doyumsuzluğun içinde olucaz.
Bu kadar ciddi olmak sıktı pöfff fkfkf
Gel kahve içelim.
Aşkım ne yaptın cidden 😂😂 sert olsun kahve anca 😄
Ne kahvesi şu saatte yat uyu guzuum fjfjg
Ruhsal tatmin galiba.. Serotonin miydi mutluluk neydi 😂
Mutluluk şeysi istiyor bünye.. Benim bünye de o alanda aç kalmış, kedim de olmasa ilgi göreceğimiz yok🐈⬛
Aman kedi insandan iyi.
sadece sevgi yönünden bakarsan ihtiyaç duyarsın.. mesela seni herkes seviyordur ama sevgilin yoktur.. o herkesin sevmesi o boşluğu doldurmuyor işte
Sevgi ile yaşamıyoruz bilinçaltımız bizi buna inandırıyor.
Biri bizi sevsin diye yaratılmadık sonuçta
Kendini böylemi avutuyorsun 🥳
Ben en azından avutabiliyorum.
Ya sen?
Gitgide her şeyini tüketiyorsun.
Örnek alayım neleri tüketiyorum ben 🙄
Yok şimdi sinirlenip küser gidersin.
Malum öfke problemin var.
Sana nasıl görünüyorsam herkese aynı şekildemi görünüyorumdur acaba 😀
Bu senin tutum ve danranışların ile alakalı.
Ama bence herkese aynı gözüküyorsun.
Sen çok bencilsin bir kere, kendin başka kimseyi sevilesi görmüyorsun.
Varoluşsal bir ihtiyaç sanırım :D her ne kadar bunu inkar da etse insanlar, sevilmek, önemsenmek hoşlarına gider yani.
Çok sevgi ilgide sıkar. 🤪. Ben sıkılırım bunalırım
her şey yerinde ve dozuna güzel ya zaten o yüzden :D
Herkes solundakini sevse sorun kalmaz değil mi? Peki ya sağındakine ne demeli? Dbsb
Onuda onun sağındaki sevicek işte 😄
Kesinlikle insan kendini sevdikten sonra
sevilmeye de pek ihtiyaç duymuyor
Bence ihtiyaç olduğu için değilde
karşılıklı aşk yaşandığı zaman sevilmek güzel
Bence, sevilme isteği bir ihtiçtır ki, manevi olarak ruhu doyurmak diye de tabir edilir. Sevmek de sevilmek de güzeldir değer bilen olursa.
ya benim sağımda solumda kimse yok beni kim sevcek? ben kimi sevcem bi de sevgi karşılıklı oldu mu güzel bişey
Çünkü sevgi pozitif bir duygudur ve insan, insanın organları ve insanın hücreleri pozitif duygulara ihtiyaç duyar.
Sevilmenin Ne olduğunu bilmiyoruz da ondan
😊👏👏👏👏
Haklısın..
Ay teşekkür ederim 😄
Ben herzaman haklıyında insanlar geç anlıyor Uberciğim. 😄
Herkes zekı değil modum
Eski mod yeni sıradan üye fkfkg.
Kimsenin sevgisine muhtaç değilim
Aynen katiliyorum
Sevilmiyorsa sevilmek ister
İnsalari sevmeye degmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?