Bazı şeyleri yaşayalım ve artık mektuplaşalım...
Evet, sevgiliniz günün birinde kalkıp ansızın bu teklifle geliyor sana. Peki, senin yanıtın ne olur?

Bazı şeyleri yaşayalım ve artık mektuplaşalım...
Evet, sevgiliniz günün birinde kalkıp ansızın bu teklifle geliyor sana. Peki, senin yanıtın ne olur?

Mektup söylenemeyen her şey söylemek için en iyi araçtır. Eğer sevgi içinde bir ilişkiyse gayet güzel bir fikir. Ama taraflar birbirlerini sevmiyorsa ilişki biter diye düşünüyorum
Konuşurken daha hızlı düşünmek durumunda kalıyoruz ve bu yüzden de bazen kendimizi/duygularımızı yanlış ifade edebiliyoruz. Yazı dilinde ise daha uzun düşünme şansımız var ve kalemi de sağlam biriyse kendini ifade etme yönünden daha kusursuz bir iletişim kurulabiliyor. Bunu mesajlaşarakta yapabilirler ama mektubun farklı bir romantik ortamı var; mesela sizle özleşen parfümünüzden kağıda biraz sıkarsanız karşı taraf mektubu (duygularınızı) okurken kokunuzuda hisseder 😌 Kabul ederdim
Parfüm iyi bir detay. Bir de bazı mektuplarda o gün hatta o an havanın nasıl olduğunu, arka fonda çalan parçayı yazmak da ayrı bir güzel. Artık mektupları seven kimse kalmadı.
Çünkü artık her şey hızlı, emeksiz ve yapay. İnsanlar buna alıştırıldı yeni mutantlar olduk 'fast human' ) o kadar hızlıyız ki (her konu da) tadını tuzunu alamıyoruz hiç birşeyin. Ve bu hız insanları aptal. laştırdı, hızlı öğrenen çabuk unutur..
Maalesef öyle.
Belki de bu yüzden tüm eski aşklar, eski düşünceler ve ilişkiler daha sağlam. Daha oturaklı ve daha yerinde.
Eicler için teşekkür ederim
Rica ederim.
Nostalji ve romantizmi eskilerde duyardık okurduk mektupların arasında kurumuş bir gül buldum vs tamam desem bile epey bi alıştırma yapmak gerek artık kaç sayfa tekrar denersem defalarca denemeden sonra bir kaç sayfa çikar ya da teknolojiyi nostaljiyi birlikte kullanıp bilgisayarda mektubu yazar çıktısını alır ama bu seferde ne romantiklik kalır ne duygu
Cevap
3Cevap
Ben istemezdim sanırım diye düşünüyorum
Yaklaşık 10 yıldır mektuplaştığım bir mektup arkadaşım var. Bu teklif kimden gelirse gelsin, garipsemezdim.
10 yıl...
Ne kadar güzel, tebrik ederim.
Aslında şimdi düşününce fazlaca romantik ve "iyi" bir fikir gibi geldi.. 😏
Çok iyi olurdu. Nazım Hikmet'in Vera'ya mektupları gibi... hatta bir kez başıma gelmişti oldukça güzel.
Geçici olduğu sürece oldukça hoş bence, dünden razıyım
Benim el yazım kötü yazsamda anlamazsın diyip konuyu kapatirdım shshfsjahsğj birde bu saatten sonra mektuplaşacak halim yok ayol.
Yazıklar olsun başkada söze gerek yok
Hoşuma giderdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?