Nişanlımın evine sevgiliyle gittiğimde de benimle pek ilgilenmediler sonra defalarca onlar bizim evimize geldi hemde kalabalık geldiler hepsiyle günlerde yatılı kaldılar ilgilendim yemekler yaptık hiçbiri yardım etmedi baya iyi ağırladim daha sonra nisanlaninca annemle nişanlımın evine gittim o zaman da hiç ilgilenmediler ne nişanlım ne de ailesi yemek bile yapmadılar nişanlımla dışarda bu konuyu konuşunca bana bağırdı daha sonra annem onunla konuşunca sizi de kızınızı da istemiyorum dedi sonra ben küsüp evimize döndüm sonra özür dilediler barıştık şimdide 1 ay sonra nikah yapicaz henüz başvuru yapmadım ama ailesinin yanında beni görmezden gelen biriyle nikah yapma fikri beni korkutuyor nişanlım özür diliyor bidaha bunlar yasanmicak diyor sizce onu en iyi nasıl test ederim?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Belli seviyorsun nişanlını yoksa bunlara katlanmazsın. Sevdiğin için ayrıl desemde bunu yapamayabilirsin ama beni mutlaka dinle ve asla hızlıca evlenme. Biraz beklet bahane olarak ne sunarsın bilemiyorum ama maddi durumu falan bahane et çeyizi tam düzemedik gibi ne bileyim ya da başka bir şey bul ve ertele. Bu süreçtede nişanlınıda ailesinide tartmış olursun. Ailesiyle daha da çok vakit geçir nişanlınıda ailene getir sık sık. Yani sıkıcı bir süreç olucak evet ama bunlara yoğunlaş ki neyin ne olduğunu görebil. Şimdi bu dediğimi yapmazsan ömrünün sonuna kadar daha da sıkılırsın. Allah hayırlısını nasip etsin sana canım
Nikahı ertelerim sorun yok uzak şehirlerdeyiz bayramdan sonra binip gidicez annemle halı perde bakma bahanesiyle evlerine gidicez bakalım nasıl davrancaklar ama umutlu değilim geçenlerde nişanlım evlendikten sonra mangalı babamlarda yapariz diyodu (biz apartmanda oturuyoruz ailesi müstakil) tamam dedim sonra bulaşıkları sen yıkarsın ama demişti buna kızdım çünkü ilk evlerine gidip küstüğümde de tüm işleri bana yaptirmislardi çamaşır makineleri bozuldu bana çamaşırları elde yika dedi babası nişanlımda olmaz diyince nişanlıma makina aldirdilar kendileri de iyi kazanıyor ama nişanlıma her şeyi aldiriyolar düğün yapacak nişanlım yardımcı olmaları gerekirken ona daha fazla masraf koyuyolar
Canım ailesinden çok çekiceksin gibi gözüküyor ama evlilikte en önemli şey iki tarafında ailesine bir sınırı belirleyebilmesidir. Bu sınır görüşmemek değil elbette ama seni onlara karşı koruması lazım. Sonuçta evlendiğiniz zaman siz artık bir aile oluyorsunuz İKİNİZ TEK olarak. Ailesi artık size saygı duymak zorunda olacak ve seni kızları olarak görmeli bu yüzden hele ki nişanlılık döneminde daha da kibar davranıp normalde sana hiçbir şey yaptırmamalılar ama yardım edebilirsin bunlar sana direkt işi yükleme derdindeler. Nişanlın gel birlikte yapalım demeli mesela babasına karşı çıkamıyorsada.
Ben bunları ona söyleyince sana ne yapıyorlarda korucam diyor
Nasıl ne yapıyorlar daha evlenmeden sen niye bu işleri yapasın ki sen daha misafirsin kızları sayılmazsın. Her şeyi geçtim babasının sana direkt bunu söylemesi çok yanlış. Dediğim gibi evliliği uzat biraz ve iyice tart. Yoksa mutsuz olursun canım çoğu kadın kocasının ailesi yüzünden evlilik bitiriyor
Biraz ayrıntı verir misin bayramdan sonra evlerine gidicez nasıl davranayım ilk girdiğimde mesafeli mi olayım benden bı iş istediklerinde ne diyeyim ne yapayım vs
Mesela dediler ki çay koy falan bu tarz şeyleri yapabilirsin ama biri bunu söylediğinde rica etseniz daha iyi olmaz mı diyebilirsin. Ya da dedilerki masayı hazırla nişanlına diceksin ki canım gel sende bana yardımcı ol. Erkek diye yapmıcak diye bişi yok. Öncelikle sen ne kadar iyide davransan ailesinin sana saygı duymasını sağlıcak kişi nişanlın o yüzden ailesinin yanında sana değer verdiğini gösterecek ki aileside seni sevsin saysın. Mesela bende 8 aylık evliyim kaynanama gittğimde kaynanam yardım edebilir misin diyor. Masayı kurucam mesela eşim anneme yardım etsene diyordu hep ben en sonunda herkesin içinde sende kalk bize yardım et canım elin kolun yok mu dedim sonra herkes sustu şimdi eşimle birlikte yaparız annelerimizin evinde işleri. Kendi evimizde de ben yemek yaparım o bulaşıkları toplar.
Mesela yemek yiyoduk evlerinde herkes masadan kalkıp koltukta oturuyodu kimse bı tabak toplayim demezdi benden küçük kız kuzenleri bile gelince toplamazlardi herkes bırakıp kalkiyodu ben kendi kendime topluyorum nişanlımda çöp atmaya diye çıkıp işler bitene kadar gelmiyordu bu bana çok tuhaf gelmişti
Sen niye kalkıp yapıyorsun ki bekle onlar yapsn biri bişey derse sana herkes oturunca bende oturdum dersin. Kalk topla drlerse de onca insan yedik tek ben mi kaldırıcam anlamadım de. Canım söylediklerim sana tepkili sert geliyor olabilir ama en baştan böyle olmazsan çok çekersin. Böyle yap ki tepkileri gör düzelirlerse iyi ama düzelmezlerse bu işi baştan bitir ben sana söyliyim. Daha evlenmeden hizmetçi kafasına girmişler resmen evlenince daha da fena. Bayramda bu dediklerimi yap neyden rahatsız olursan rahatsız olduğunu dile getir annesi babası fark etmez kim laf ederse ona gerekeni söyle ama saygısızlık etmeden tabi. Baktın işler aynı devam ediyor nişanlında otur açık açık konuş ben hizmetçilik yapmaya gelmiyorum bu şekilde olmaz de.
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için size takip isteği attım
İleride çok arada kalır üzülürsün hala vaktin var hsta yapma bende bunu yaşadım
Sen erkeksin
Ne alakası var banada istemese aslında biz szii istemiyoruz dediler sürekli sorun yaşadık
Eşinin ailesi mi seni istemedi
Evett kendi yörelerinden birini istemişlerdi ben evlenmeden Nisan attım
Bizimkilerde nişanlımı istemiyorlar ama saygısızlık yapmiyolar
O is pek olmaz kardeşim sen mantıkla bakınca anlayacaksın umarım ilerde anlamazsin
Bı kere nişan attım bidaha da atmak istemiyorum çünkü annemler evlenmedigim için artı fazlalık gözüyle bakıyor evde de bunaliyorum
Türkiye'de Boşanmalar hep bu yuzdrn aileden kaçmak için yanlış kişi ile olan evlilikler calisuyor musun?
Çalışmıyorum
Aiesi istemiyo seni
O belli zateb
Çocuğunzoruyla oluyo
Evet ama o neden bana ailesinin yanında bu şekilde davraniyor
Nasıl davranıyor
Evine gittiğimizde bize hicbir şey yedirmedi babası çay koy kızım dedi koydum sonra nişanlıma çaydanlık ağır sen getir dedim 10 defa duymazdan geldi
Garip belki erkek adam iş yapmaz algısı vardır
Öyle saçma düşünceleri olmadığı için onunla nisanlandim
Nişanlanirken onun doğru insan olduğuna emindim şu an hiç emin değilim
Cinsellik yaşamadıysanız bence ayrıl sağlıklı görünmüyor geleceniz
Ailesine ve akrabalarina çok düşkün ben son plandaymisim gibi hissediyorum bu beni incitiyor bir defa nişan attım onlar özür dileyin ve annemin artk evlen baskısından dolayı da barıştım aslında onu seviyordum o sebepte var ama beni bu düşünceler çok yıpratıyor ve artk nikah basvurusu yapma vakti geldi ama o hâlâ gönlümü yapmadı altın yüzük falan hediye etti gezdirdi baya falan ama ben hâlâ bunları düşünüyorum
Yaşandıysa peki
Diyecemi sesim karar senin bacım
Yaşandıysa sınırına bağlı ne kadar yşadınız nerden bileyim