Çok teşekkür ederim @ilginfulyaa
Aşk sonsuza kadar sürebilir mi?
Çok teşekkür ederim @ilginfulyaa
Ben günümüzde aşkın var olduğuna inanmıyorum açıkçası, bu yüzden de gerçekten seven dürüst kızlar ve erkekler varsa sürer,

ideal olarak, evet...
ne yazık ki... aşk herkese göre değil, sonsuza kadar da değil.
10.04.2023 Pazartesi 17.54
Aşk dediğin bir saman alevi. Öyle sonsuz aşk diye bir şey yok bence. Varsa da kavuşamayanlar yaşar ancak çünkü elde ettiğinde zamanla yok olup gidiyor o hisler
Değerli yorumun için teşekkür ederim
İnstagram kullanmamakla doğru bir karar mı veriyorum? ↗
Zahmet olmazsa bu soruya bekliyorum bir de ankete oy verirsen sevinirim.
Kesinlikle sürer. Aşk ne kadar soyut bir şeyde olsa insanda görülecek en belirgin etkilere sahiptir. Yüzde kızarma, alında terleme, kalpte çarpıntı vs.. Aşkı öldüren her zaman sonradan değişen tavırlardır, yani her zaman ki gibi insandır. İnsanlar evlenmeden önce aralarında hiçbir sorun olmaz. Karşı tarafı mutlu etmek için elinden geleni yapar. Buluşursun el ele tutuşup yürürsün, sorumluluk yoktur, her şey toz pembedir. Evlendikten sonra insanlar birbirine bu davranışları devam ettirebilseydi aşkın sonsuz bir şey olduğunu anlayacaklardı fakat evlendikten sonra sorumluluk almamalar, erkeklerin ince düşüncelerini kaybedip, hödükleşip üstüne ''artık benimle evli bir yere gidemez '' diyip, gereksiz kaprisler ortaya çıkarınca kadında ufak bir pişmanlık olur ve kadın asla unutmaz. Özellikle çalışmayan ve maalesef erkeğe muhtaç olan bir kadınsa heyecanını, hevesini, mutluluğunu kaybetmeye başlar. Kadın ise evlilik hayatında pazarlıklar yapmaya başlayınca bu sefer erkek soğumaya başlar. İki taraf çalışsa bile ağır işleri erkekler yapar ve daha çok yorulurlar. Yani değirmende ki suyun asıl kaynağı erkekten gelir böyle olduğu içinde erkeğin günü daha çok gergin ve stresli geçer. Bunun üzerine erkekte eve geldiğinde doğal olarak hoş karşılanmak ve yemeği hazır görmek ister. Pazarlıktan kastettiğim kadının bunun gibi konularda '' yemeği yaparım sende bulaşığı yıkarsın, kendi çamaşırlarını kendin yıkarsın " gibi cümleler. Kadınların bu davranışlara " erkeğe hizmet etmek '' adı altında baktığı için gereksiz kendini ezdirmeme çabasına girerler. Halbuki erkek evliliğin yarınlarını kurtarmaya çalışıyor.
Aslında bunların en büyük nedenlerinden bir tanesi insanların İslam'a uygun yaşamaması şlerini geldiği zaman İslam'ı kullanması
Sürmez, aşk dediğin olay evliliğin birkaç yılından sonra bitiyor. Yerini geçim derdi alıyor, hayat telaşı alıyor. Eski tutkular kalmıyor. Sevgi kalıyor, sadakat kalıyor, saygı kalıyor ama aşk sonsuza kadar sürmez
Gerçek anlamdaki aşk hayır sürmez hatta hastalık diyor buna uzmanlar leyla ile mecnun bu devirde yaşasa tedavi ederdik diyorlar ama aşk diye kastedilen şey sevgi ise sürer evet nereye gitse götürür insan kendiyle aşk zararlı sevgi faydalıdır sürmesi insana mutluluk getirir.
Cevap
31Cevap
Aşk ilk günkü tazeliğini koruyamıyor ama saygı, sadakat ve sağlam bir bağ ile aşkı tazelemek mümkün
Sürer ananem mesela dedemi çok seviyordu Hiç aşık olmamış biri olmaktan iyidir bence
Benim rahmetli annen de öyleydi dedem vefat ettikten Bir sene sonra o da vefat etti
Geçmiş olsun üzüldüm
Allah razı olsun
Kesinlikle sürmez para biter aşk biter ileride sorunlar olur aşk biter aşk geçici bir hevestir. Hatta aşk diye bir şey yoktur o bildiğin alışkanlıktır. Hırsını aldıktan sonra zevkini aldıktan sonra aşk diye bir şey kalmıyor.
Elde edilemediyse sürer. Aşk biraz platoniktir. Geçmişteki tüm mitolojik aşklar da hep kavuşamamak üzerine kuruludur. Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin.. gibi.
Evet bu mümkün hani diyorlarya nerede o eski aşklar ninem ile dedem gibi 70 yıl dilek olay evlilik
Yani süren aşklar vardır ama bana hiç denk gelmedi sadece filmlerden oradan buradan duyduğunuz kadar ama vardır illaki
Eskidendi o, şimdi aşk var mı ki sonsuza dek sürsün
vallahi günüzmüzde bende aşkın olduğuna inanmıyorum
iki tarafda kendini bildikden sonra tabi sonsuza kadar sürebilir.
Hayır aşk geçici Sevgi kalıcıdır artarak devam eder
sürebilir mesela benim ona olan aşkım sonuna kadar sürecek
insana göre değişir - olmaz degil bence ama günümüzde çok zor
dedem bana bakıp bakıp vay şimdiki gençlerin haline diyor.
Elbette bu iki kişinin sevgisine, saadakat ve bağlılığına bağlı bir durum
Güzel beslersen sürer. Aşkta kendine odaklanacaksın. Beklentiye girersen yazık olur o aşka.
Aşka inanmıyorum
Sonsuza kadar sürecek olan sevgi saygıdır
Onu bile çok görüyorlar artık hiç biri yok bence
@Ferhatçelik35 hak edersen ve edecek biri olursa var
Aynen
Sonsuza kadar olanlarını gördüm. Ama çok nadir rastlanan bir şey maalesef.
Bazen evet sürebilir bazen ise hayır karışık bir ilişki aşk diyelim
Kesinlikle sürebilir buna sonuna kadar karşı çıkan bir arkadaşım var hatta baya tartışırız ama benim düşüncem aşk sonsuza kadar devam eder etmesse bu aşk değildir zaten
Son aşk diye bir kavram yoktur insan 7sinde de aşık olur 70inde de evlilik aşkı öldürdüğü gibi başka aşklara engel olmaz
Sürmez çünkü bu devirde kimse leyla olmaz kimsede mecnunluk yapmaz.
Bence bir sureden sonra askin heyecni biter.
aşk diye bisey yok şimdi dağılın
Grall yargı dağıttı
İnstagram kullanmamakla doğru bir karar mı veriyorum? ↗
bu soruya bekliyorum bir de ankete oy verirsen sevinirim.
instagrama kanım ısınmadı paşam
Teşekkür ederim
Sürebilir alışkanlık yapar
Menfaat bittiğinde aşkta biter
Hayır diyenlerde beyin arıyorum.
Sürer abi sürer öyle de olur zaten
Eskidendi öyle şeyler
Anlayış sevgi saygı varsa ebedi olur
Aşk yerini başka güzel duygulara bırakır
Sürebilir neden olmasın ki
Aşk sürmez ama sevgi sürer.
Sürmez tabiki ömrü en fazla 3 ay
Gerçek aşk sonsuza kadar sürer zaten.
Sürmez, daha ne olduğunu bile bilmiyoruz.
sürer
örnekleri var
Evet sürer kalpten gönülden bağlanınca
Çok uyumlu kişiler olmaları gerekir
Süreceğini düşünmüyorum
Günümüzde maalesef hayır..
Sürsün lütfeenn😟
Hayırlı insan olsun düzgün karakterli insan olsun
Ben görmedim sürer mi acaba 🤔🤔
Bende görmedim
Mümkün 😊
Sürmez canım