Kaçsam mı öyle mi evlensem. Babam mum söndü yapıyor onlar kendine gel diyor. Aklı başında abdestli namazlı birini bul diyor

Kaçsam mı öyle mi evlensem. Babam mum söndü yapıyor onlar kendine gel diyor. Aklı başında abdestli namazlı birini bul diyor
Öncelikle mum söndü meselesinin tarihini anlatayım. Bu tür bir iftira ilk kez Bizans zamanı Bulgaristanda yaşayan ve klasik hristiyan inançlarını reddederek farklı bir Hristiyanlık tasavvufu uygulayan Bogomiller isimli kavme Bizans din adamları tarafından atılmıştır. Bogomiller kendilerini sapık ilan eden bizans devleti tarafından çok büyük zulumlere uğramışlardır. Bizanslılar, bogomillerin taraftar toplasına engel olmak için mum söndünün neredeyse aynısı bir iftirayı kendi haklklarına yaymışlardır. Ama bunun en geniş çaplı örneği Avrupada Protestanlığın kuruluşu ve egemen Katolik kilisesinden kitlere halinde insanın ayrılmaya başlaması ile Katolik kilisesi tarafından halka bu mum söndü tarzı uydurma hikayeler anlatılmıştır. Amaç aynıdır karşı mezhebin güçlenmesini önlemek. Osmanlı ise Safevi devleti ile yoğun mücadeleleri sonucu Bizans ve Katolik kilisesinin taktiğini anadolu halkına uygulamıştır. Alevilerle kılıça mücadele Sünnilere ise Alevi nefreti. Bu durum bugünde devam etmekte. Realitede ise mum söndü iddiasını destekleyecek bugüne kadar tek bir resim tek bir video tek bir görgü tanığı yoktur.
Bunlardan ayrı olarak ben size bir soru sorayım. Sevgiliniz Suriyeli Sünni bir Arap olsa babanız daha mı kolay kabul eder?
Ben alevi değilim ama konuyu biliyorum. Alevilere eskiden çok baskı yapılır, kapılarına tehdit amaçlı işaretler konur, köylerden kaçmak zorunda kalırlardı. Onlar da mümkün olduğu kadar dağ yamaçlarına kadar kaçar, en uzak bölgede yaşamaya çalışırlar ve saldırı olmaması için 24 saat sırayla nöbet tutarlardı. Gittikleri yerden de tehditler alır, gece birileri gelirken nöbetçi diğer evlere birilerinin yaklaştığı haberini verirdi. Elektrik de olmadığı için yanan mumları söndürürler orada ev olduğu anlaşılmasın diye. Korunmak amaçlı tek eve doluşurlar. Saldırganlar da gelip eve girince hepsini aynı evde, korkudan birbirlerine sarılmış görünce bunlar mum söndü oynuyor, birbirlerine sarılıp ilişkiye giriyorlar diye dedikodu yayarlar. Tam bir terbiyesizlik, ahlaksızlık iftirası işte.
Seven sevdiğiyle mutlu olsun. Yarın yarı yolda bırakmaz diyorsan, harbiden seviyorum diyorsan Aleviymiş Sünniymiş ne fark eder? Gönüller bir olsun. Bizim enişte de Alevi kral adamdır severim. Zarar gelecekse bağnazlardan geliyor bu arada :D
Cevap
6Cevap
Biz Alevilerde ensestlik, sapkınlık yok. Mum söndü denilen olay bizlere atılan bir iftira. Rivayete göre bizler annelerimizle, bacılarımızla ilişkiye giriyormuşuz.
Bazı din adamlarının ne kadar seviyesiz olduğu bariz ortada. Aleviler bu ülkenin aydın yüzleridir. Kabullenelim ya da kabullenmeyelim bu bir gerçek.
Kendi halinde, kimseye zararı olmayan insanlarız.
Bize bu iftiraları atanlar tarikat yurtlarında erkek çocuklarına biran önce tecavüz etmeyi ve bir kereden bir şey olmaz, çocukların rızası vardı demeyi bıraksınlar önce.
Mum söndü gibi adice iftiraları bu konuları çözdükten sonra detaylı olarak tartışabiliriz. Ama dediğim gibi önce erkek erkeğe ilişkiye girmeyi, çocuklara tecavüz etmeyi, 6-7 yaşında ki cocukları dinen sakıncası yoktur diyerekten evlendirmeyi, dini kullanarak insanları sömürmeyi, haciyim hocayim ayağına insanları taciz etmeyi, paralarını cebe indirmeyi bıraksınlar okey 😉
Yok gerçekten haklısınız yanlış anlamayın ben size bişey demiyorum sadece babam öyle diyor
Ben size demiyorum kardeşim. Ama babanız çok ayıp ediyor. Bu nefret dilini bırakmaları gerekiyor artık insanların. Yıllardan beri türk kürt ayrımından, Alevi Sünni ayrımından bıktım şahsen ben. 2023 yılındayız, kaçıncı yüzyıldayız.
Ermeni bir ailenin evladı olursan Ermeni olursun, Hakkari de doğarsan kürt olursun. Ailen meshepten önce insanlığına bakmalı. Efendi mi, dürüst mü, aile yapısı nasıl, kişilik olarak nasıl insanlar, seni mutlu eder mi vs.. önemli olan bunlar, mezhep değil.
Aileni dinle... genç bir kızın kaccam Fikri çok ayıp bir fikir ya nasıl kendinize ailenize yakştryorsunuz bu rahatlık nerden senin bir ailen var arkanda bir koca için aileni hiç sayıp hemde kaçmak fikri çok yanlış... Aileni dinle vardr bir bildikleri. Kendine denk birisyle evlen.
Mum söndü diye bişey yok işte babamı kandırmışlar o insanlara iftira atıyorlar
Canım mumu falan boş ver. Ciddi bir ilişki için ailen isteniyorsa o kişiyle irtibat kesmelisin... Bitti. Herkesin inancı kndine. Blkide baban seni soğutmak için öyle demiştir istemiyorlar cnkü aileni dinle.
Benimde eşim alevi ben suniyim iyi ki eşimle evliyim hem kendisi hem ailesi harika insanlar o lafı çıkarıp şu mahsum insanlara bunları diyenleride Allah kahretsin başta babanı
Tövbe tövbe oyoe bir şey yok alevileri karalamak için söylenmiş bir sözdür o
Alevi olması önemli değil alevi olup kuran okuyan namaz kılanda var senşn sevgilin nasıl biri
Eğer ben kuran olumuyorum namaz kılmıyorum kuran değiştirildi bizde kuran yok diyorsa zaten size nikah düşmez o kişi mürteddir dinden cıkmıs olur sen müslğman isen ateist ke evlenemessin
Senin aileni ben si... ker ananın * ... inda mum söndürürüm
Düzgün konus
İnsan değil senin ailen kaldimi hala sizin gibiler olmediniz be
mum sönünce kim kime mi oluyor?
mum söndü ne
Yani ailece birbirleriyle oluyorlar diyor ensest ilişkiler vs
Kaçmaya kalkma.
adam haklı ama şimdi
alevilik: üstünde dini baskı hissetmek istemeyen avrupalıların kendileri için uydurdukları bir şeydir
İsmet ÖZel den mi duydun bunlar? Hani kendisi Ermenistan devlet başkanı Paşinyana benzeyen? Sen bir Alevilere bak bir de kendi çevrene kim daha avrupalı duruyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?