Örnek; Arkadaşinın karakteri hoşunuza gitmiyor ve eşinizin de gittikçe ona benzemesinden endişe ediyorsunuz. Bu nedenle endişenizi paylaşarak araya mesafe koymasinı istediniz ve umursamadı. Ne yapar ve düşünürdünüz?

Örnek; Arkadaşinın karakteri hoşunuza gitmiyor ve eşinizin de gittikçe ona benzemesinden endişe ediyorsunuz. Bu nedenle endişenizi paylaşarak araya mesafe koymasinı istediniz ve umursamadı. Ne yapar ve düşünürdünüz?

Hayır tabi ki de ben kendi arkadaşlarıma bakarım sadece onların arkadaşlarına karışmazdım kendi seçimleri olurdu her zaman için. beni kendi hayatım ilgilendirir ama bana kötülük yapmış biri ile samimi olurlarsa buna karşı çıkardım..
Aslında tam olarak son dediginizi yaşamış bir çiftti. İçinize mi dogdu ne?😄
Hislerim kuvvetlidir :D
Farkettim🙂
Sevdiğim bir arkadaşımsa ve seçtiği arkadaş ona zarar verecek türden biriyse onu empati yaparak ve güzel bir şekilde uyarırım ama tercihi ona bırakırım... uyarmak görevimiz bir arkadaş olarak...
Arkadaşlarını tanımam yüksek ihtimalle ama tanıdığım ve rahatsız olduğum bir davranış olursa, illaki söylerim..
Beni mi arkadaşını mı tercih edeceğine göre tavrımı ortaya koyarım..
Evet aslında birçok kişi saygı duyarım vs diyebiliyor ama tercoh yapılmak zorunda bırakılınca bal gibi de tavir koymak zorunda kalıyorsunuz. Dediklerinize katılıyorum...
Yıllardır alkol sigara kullanırım. En yakın arkadaşım ikisini de kullanmaz. Bir günden bir güne benden özenip de denediği olmadı. Kişinin karakteri sağlamsa arkadaşının yanlışlarını kendi doğrusu yapmaz.
Evet böyle olması gerekir ancak birçok insan bu ozellikten mahrum🙂
Anliyorum teşekkürler değerli yorumunuz için🌿
Cevap
10Cevap
Hayir karışmam ama arkadaşının yanlış bir hareketi tavrı varsa bunu söylerim kararı ona bırakırım.
fikrimi söylerim
ama nihai kararı ona bırakırım zira aklı var fikri var.. değil mi
Evet var ancak kullanamıyor olabilir... ama dediginize katılıyorum tabi 🙂
Sevdiğim insan kendi seçimlerini yapabilme zekasına sahip olabilmeli
Ona herhangi bir zarar gelmesini istemediğim için fikrimi belirtirim. Ancak hâlâ fikirlerimi önemsemiyorsa yaşayıp görmesini beklerim
Evet en doğrusu sanırim.
Evet karışırım.. Öyle her türlü insan olamaz etrafında..
Hâlâ devam ederse hayatımdan çıkarırım.. Sinek b*ka götürür çünkü..
Öncelikle objektif bir açıdan arkadaşımı tekrar değerlendiririm. Eğer eşim veya sevgilimin endişelerini gerektiren durumları fark edersem araya mesafe koyarım.
Fakat, eşim veya sevgilimin de bana güvenmesi gerekir.
Karışmam ama kimlerle arkadaş olduğuna önem veririm
Ben pek karismam açıkçası herkesin eşide olsa ufak bı dünyası olmali
Zamanında çok karışıyordum ama uygulamıyordu bende artık karışmıyorum
Pişman olur umarım ne diyelim🙂
İnşallah ama sanmıyorum artık
Abla arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim bazı istisnalar dışında yanlış anlama karakteri yakın olmasa arkadaşı olmaz :) sen yokken eşinde aynı o emin ol kendimden biliyorum
Sadece fikrimi söyler uyarırım
Doğru olan da bu bence kısıtlamaya çalışmak yanlış diye düşünüyorum
Ben bunu kısıtlama olarak görmüyorum açıkcası. Evin icinde huzursuzluk yaratan birisiyse birazcık düşünüp orta yolu bulmak lazım.
Yani kişiye göre değişir bence
Elbette bunu geç anladım ama
Yaşanmışlıklar diyorsunuz yani.
Elbette. Ortam bu yanlış yola götürür. Örneğin çocuğunuzun veya en yakın arkadaşınızın kötü edepsiz insanlarla beraber vakit geçirmesi sizi elbette rahatsız edecektir.
Aynen öyle. Bende aynı fikirdeyim.
Başarılar dilerim
karışırım
Netiz..
Rahatsiz olduğum bir durum var ise evet
boşan gitsin
Evli değilim😄 sadece bugün şahit olduğum bir olaydan aklıma geldi.
Yokkk
Evet yani kötü etkiliyorsa
Karışırım
Duruma göre evet
karışamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?