1) Arkadaşlarını özenle seçenler
2) Gelişigüzel, kafalar uyuyor diye arkadaş olanlar
3) Ortamlara girmek, çok arkadaşım olsun diye özenti tiplerle arkadaşlık kurmaya çalışanlar
4) Girdiği her ortamda herkesle arkadaşlık kuranlar
Hangisisiniz?
1) Arkadaşlarını özenle seçenler
2) Gelişigüzel, kafalar uyuyor diye arkadaş olanlar
3) Ortamlara girmek, çok arkadaşım olsun diye özenti tiplerle arkadaşlık kurmaya çalışanlar
4) Girdiği her ortamda herkesle arkadaşlık kuranlar
Hangisisiniz?
Evet, arkadaş seçimime özen gösteririm. Her şeyden önce Müslüman olmasını isterim, çünkü değerlerimizin ve yaşam tarzımızın uyumlu olması benim için önemli. Aynı inancı paylaşmak, ortak noktalarımızı artırır ve dostluğumuzu daha anlamlı kılar. Elbette bu tek kriter değil; güvenilir, samimi ve iyi niyetli olması da önemli. Hayatımda tecrübeyle öğrendim ki, yanlış arkadaş seçimi insanı kötü etkileyebiliyor. Vaktimi kıymetli insanlarla geçirmek isterim. Bana yalan söyleyen, dedikodu yapan veya menfaatçi biriyle dostluk kurmam. Birkaç kez yanlış insanlara güvenip üzüldüm ama bu bana ders oldu. Artık dostluklarımı daha bilinçli seçiyorum, gerçekten değer veren ve güven veren insanlarla yoluma devam ediyorum.
Hayatım da hep kötü insan müsveddelerinden uzar durdum ve halen de dururum. Dikkatini çekerim arkadaş ve insan demedim. O tür mahlukatlar insanı sigaraya da alıştırır , alkole de , uyuşturucuya da , zinaya da , bara da , pavyona da , eckorta da , müstehcen yayınlara da , kız yüzünden , yan baktın ya da buranın kabadayısı benim diye bıçak ve silahla ölümcül dövüş ve kavgalara da alıştırır ve bulaştırır. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama abartmıyorum. İnanın maalesef öyle... Ve asıl cahillik bilgi değil , bu tür ergence ve çocukca düşünce tarzı ve yaşayışıdır. Acınası haldir. Tüm bunları erkeklik ya da normal görmektir. Ekmek unla sudan ibarettir. Maruzatım bundan ibarettir. Nokta.
Kaşe imza...
Zamanla kendiliğinden gelişiyor, ilk başta herkesle iyisindir, zamanla bazıları baskın oluyor, seçkinleşiyor. Sana saygısızlık yapmıyordur, değer veriyordur. Bununla arkadaşlığı sürdürürsün. Bazı kırmızı çizgilerini aşmıyordur mesela bu arkadaşlık devam eder.
Kısacası önce 4 numara zamanla 2 numaraya dönüşüyor
Bilgili olsun ben de o bilgiden istifade edeyim diye olabildiğince bilgili insanları takip ediyorum. Arkadaş olmaya çabalarım ama ne konuşacağımı bilmediğimden geride kalıyorum.
İçinden geldiği gibi konuş 🌸🌸 zaten iyi yürekli birisin ben öyle görüyorum seni 🥰
İçimden geldiği gibi konuşursam yanarım 😅😂. Düzgün konuşayım derken ya uzatıyorum ya tekrar ediyorum ya da saçmalıyorum 😅. Desteğin ve güzel yorumun için tesekkür ederim 🌼🌼🌹🌹❤. @Nightwalk35
Bence sana öyle geliyor. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran. Uzuyorsa uzasın, tekrar ediyorsan et nolucak ki ❤️❤️
Ben kesinlikle "Arkadaşlarını özenle seçenler"denim. 😊 Arkadaşlık öyle kıymetli bir şey ki, bir ömür yanında olacak, seni anlayacak, destekleyecek insanlarla hayatı paylaşmak gerçekten çok önemli. Kendi değerlerine, prensiplerine uygun kişilerle bağ kurmak bana daha sağlam ve huzurlu ilişkiler getiriyor. 🌸
Senin de bu konuda hassas olduğunu hissediyorum. O yüzden doğru kişilerle hayatına sevgi katmayı unutma! Bol bol kahkaha atan, seni olduğun gibi kabul eden insanlarla bir arada olman dileğiyle. 💕
Cevap
16Cevap
evet özen gösteriyorum
Valla seçiciyim galiba, ondan arkadaşım yok 1 tane var onla da bayağıdır görüşemedik 1. veya 2. nin kafamız uydu diye olabilir
Gerekirse yapayalnız kaldığım da olur kafa dengi biri yoksa arkadaş olmam
Hayır etmiyorum arkadaş istemiyorum yalnizim bazen zorlanıyorum ama mutluyum şu an
Elbette özen gösteriyorum. Yapım gereği herkesle arkadaşlık ve yakınlık kuramıyorum.
Çok değil ama yinede özen gösterip, kafa uyuyo diye bi diyalogla başlar tabi
Genelde onlar beni seçer, samimi olduğum toplasan üçü geçmez.
Benimki genelde 2'deki gibi spontane gelişiyor.
5) Herkesle arkadaşlık yapabilecek potansiyele sahipken yalnızlığı seçerim
2 saçma gibi dursa da onlar daha bi candan oluyor öyle kendiliğinden olmuş hep ordaymis gibi
Herkesle arkadaş olmam, yüzeysel ilişki sevmem, politik olamam. Seviyorsam vakit ayırırım.
yani benim gibi olanlarla arkadas olurum ozenle seçerim biraz ama çok zorlanmam
Herkesle arkadaş olurum onuda Allah yaratmış da dost olamam sanırım merhaba merhaba der geçerim
Değerli bir erkeğin fazla arkadaşı olmaz tanıdığı olur bayanları bilmem
Kesinlikle namussuz ve ahlaksız insanlarla asla arkaslik kurmam kız erkek hepsi için gecerli
Kimseyle kolay arkadaş olmam. Kafamın uyuştuğu biri olursa anca öyle
Arkadaşlarınızı iyi seçin yoksa benim gibi hiç bir insan evladına güvenmezsiniz
tabi ki her şeyden önce kafa yapısının uyuşması derim.
4 ben ama 1 olmak isterdim 🙈 😘
Ben hiç arkadaş edinemiyorum
1 ve 1 kafa her zaman rahat olur
Kesinlikle
tabi ki. hiç yok mesela :D
O da kötü ama
Sen de haklısın
Evet tabi ki
Evet elbette
Özenle
1 ve 2
Gösteririm evet