Aşk, insanın aklını başından mı alıyor?

Evet, katılıyorum
Hayır, katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk, insanın aklını başından mı alıyor?

Evet kesinlikle katılıyorum aslında insanlar aşık olduğu zaman akılları ile değil duyguları ile düşünürler bu yüzden de normal de görecekleri şeyleri görmezler. yani insanın hatalarını görmezden gelirler saf olurlar. öyle ki bazı kızlar mesela kendini aldatan erkekleri bile affediyor ya da serseri peşinde koşuyorlar. olması gereken şey benec mantık ile duyguları bir arada kullanmaktır bunu başardığınız zaman zaten saf olmazsınız acı da çekmezsiniz. tabi ki de ne kadar şanslı olursanız olsun bir insan bazen rol yapabilir sizi kandırabilir. yapacak bir şey yok.
Ama zaten aşk da inanmam ben... gerçek değil a
Bu devirde aşka inananın zaten pek aklı yoktur. Kıvrımlı fettan mabipulasyoncu her kadın her erkeği, kaslı uzun boylu ve zengin her erkek de her kadını elde edebilir. Milyonda bir çıkacak istisnalar hariç durum böyleyken aşk meşk hepsi palavradır. Akıllı adam hakikaten de aşık olmaz.
Çok sevip duygusal yoğunluğa kendini kaptırınca ne kadar akıllı da olsan kendine yön veremiyorsun. Bazı kararları alırken yapman gerekenin farkındasın ama o kadar çok seviyorsun ki idrak edemiyorsun.
Kalp beyin gibi düşünebilmeli, beyin kalp gibi sevebilmeli
Aşık olmak akıllı insan işi değil... Akıllı insan dengeli sever sadece. Aşk uçuk kaçık bir duygu, insanı çılgınlıklara sürüklüyor... Aşk insanın aklını ve mantığını devre dışı brakıyor.. Sevin, değer verin ama aşık olmayın... Kendinizi frenlein..
Cevap
28Cevap
Aşıksan daha fazla düşünmeye mahkumsun daha akıllı davranmak zorundasın. Bazı şeyleri aşkından göremeyebilirsin ama bu akılsız olduğun anlamına gelmez kimi aşkı mantığının ötesine koymaz. Demek ki Francis Bakon analitik zekalı değilmiş ama tam duygusal da değilmiş bunu düşündüğüne göre. Arafta kalmış taraf arıyormuş tarihe geçmiş 😁
Aşk bir ilaçtır. Bahar gibi gelir iyileştirir yeniler. Aşkın etkisi uzun sürer. Kış gibi gelir dondurur öldürür ve gider.
Kesinlikle çok doğru çünkü aşkta mantık aranmaz hiç yapmam etmem dediğin seylerin başrolünde olursun mesela aşk bana yaramıyor çünkü beni aptallastiriyor ama aşk herşeye değer ❤️❤️❤️❤️
Katılmıyorum.
Ben aşık olunca aklı selim oluyorum ki.
Eveet katiliorum zira aşık olamayacak kadar akıllıyım 😂🤪
Evet onun her yanlışını görmezden gelecek kadar aptallaştırır aşk insanı
Aklımı devredışı bırakacak karşılıklı bir aşk istiyorum.
Katılıyorum kısmen. Ancak duygusal zekası çok iyi olan insanlar da var. 🎈
Duygusal zekanın konu ile ilgisi yok ki... Konu aşkın insanı akıl dışı şeyler yapmaya itmesi...
Duygusal zekasını iyi kullanan kişiler aşkta mantıklı olabiliyor onu anlatmaya çalıştım 💫
Vallahi bilemedim... Aşkın insana aptalca şeyler yaptırmasının pek istisnası olmadığını düşünüyordum.
@Banker_Bilo ben öyle bir kaç kişi tanıdım yakın çevremden. 👀
Ee doğru söylemiş elin gavuru.
Aşk aklı çoğaltıyor bende en azından 😃
Aşk bir duygu olduğu için içinde mantık bir yerden sonra aramıyorum. İşin içine mantık girmişs
Girmişse onun da bir aşk olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu demek değil ki ya benimsin ya kara toprağın mantığını sevgi olarak düşünüyorum.
Evet bu doğru kesinlikle katılıyorum. Aşkın olduğu yerde mantık , akıl olmaz... aşk akıl işi değildir hahah :D
Aşkımı hak edecek birine aşık olmak isterdim. ama yokk maalesef herhalde kriterlerim biraz fazla neyse boş verrrr..
Aşık olmak için kriter ararsan gerçekten aşık olamazsın ki sadece aşık oldum sanarsınaşk neyine aşık oldun denildiğinde bilmiyorum demektir yani belli bı özelliğine değil direk ona aşık oluyosun yani en azından benim için böyle
Anlıyorum
Evet galiba öyleyim
İlk bir kaç ay için bu söz geçerli. Ama sonra değerler oturdukça yerini mantık alıyor.
Hayır katılmıyorum hem aşık hemde akıllı olunabilir
Doğru
Aşık olan akıllı olsaydı ilişki bitmezdi misal veya üzülmezdi
Katılmıyorum bence insan aşık olunca kafası da zehir gibi çalışıyor
Aşkın tanımı herkese göre farklıdır. O yüzden herkes farklı tanımlar.
Bence
doğruluk payı var. sevince saçmalıyorum iyice xD
Umarım doğru insana aşık oluruz da aklımızı kullanmamıza gerek kalmaz.
Aşk diye bir duygu varsa aklını başından alır mantıklı olunmaz.
Ask ne kadar guzel olsa da insanin cok zamanini aliyor askta iyi olan iste olamiyor bence
Aşık olunca insan canım ve sersem oluyor bence. Doğru söylemiş Bacon
Duygu ve mantık aynı anda kullanılabilir ama bazı durumlarda insan kullanamıyo. Ama siz siz olun mantığınızı kaybedecek insanlarla aranıza mesafe koyun
aşk beyne girince akıl senelik izne cikarmis
Kesinlikle katılıyorum. Genellikle insanlar âşık olduklarında sadece kalplerini değil akıllarını da kaptırdıkları için çoğunun feleği şaşıyor.
Bilemedim, olgun bir sevgi aşk en guzeli
Aşk aptallıktır
Katılıyorum. Franc amca doğru demiş
İkisinide yaşayabiliriz bnce
Katılmıyorum ben
Aşk akıl işi değildir. Kimini kokusuyla şad eder kimini de dikeniyle irşad eder
Gerçekten insan aşık iken mantıklı kararlar alamıyor doğru düzgün pek düşüne mıyor maalesef
evet ben katılıyorum. gerçektende hem aşık hem akıllı olamıyorsun. çok doğru bir söz.
Evt bu benimde çok söylediğim bir söz aşkın olduğu yerde akıl yoktur derim hep 😂
Hayır ve apta. llığı normalleştirmeyin.
Biraz derin düşününce haklı söylemiş
Katılıyorum. Aşk bir delilik...
Bilemedim ki şimdi
Kesinlikle katılıyorum
Katılıyorum, aşıkken aklımı kaybediyorum çünkü
Ben aşıkken daha akıllıydım
Kanki dikkate değer bir söz söylemiş olabilir
Evet alıyor aşık olduğunda mantık devre dışıydı
Evet katılıyorum
Saçmalamış francis abimiz
Akıllı olsaydım aşkın olduğuna inanırdım
Aşkın olduğuna inanmayanlar neden inanmıyor sebepleri ne
Katılıyorum aşk duygularin aklın onu e geçmesidir.
Aşk beyni devre dışı bırakıyor
Katılmıyorum herkes aynı değildir
Aşk biraz akıl tutulmasi gercekten
Sonuna kadar katılıyorum.
Katılıyorum. Aşkta mantık yok.
Aşkta akıl ve mantık olmaz doğru söylemiş.
Hmmm hiç âşık olmadığım için bilemeyeceğim
Evet çok mantıklı
Aşk kalple , akıllılık beyinle ilgilidir.
Doğru demiş.
net.
Evet doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?