Bu yüzden birinden ayrılmak mantıklı mı?

1 senedir konuşuyoruz ama sevgili bile olamadık daha. Yüzeysel konuşuyoruz, derin konular açmıyor, duygusal konular açmıyor. Sadece dert anlatıyor bana. Başka biri ile konuşup görüştüğünüde ne hissettim ne gördüm. Böyle anlatınca arkadaş gibi oluyor ama öyle de değil. Flörtüz ama ilerisi gelmiyor. Bi ara canıma tak etti sordum daha ne kadar böyle olacak diye, utanıyorum zaman ver bana dedi. İyi güzel bir söz söyleyeceği zaman bile 2 kelimelik şeyi 50 kelimede söylüyor 1 senedir ne utanıyor anlamıyorum.
Her konuşmamızda dert konuşuyor asla bir şeyden memnun kalmıyor. Sinirlendiğim bir şey olsa iki güzel söz edip gönlümu almıyor. Tripleniyor günlerce yazmıyor. Doğum günümü bile kutlamadı. Bunları ben problem edincede abartıyorsun diyor, ayrılmaya çalıştım ama ağladı ben sana çok alıştım falan dedi bırakmadı.

Ben onunla konuşmaya başlamadan önce pozitif bir insandım, ne zaman onunla başladım sinir küpüne döndüm. Negatif düşünme şeyini bana da bulaştırdı. Ne zaman onunla konuşsam bir yük biniyor üzerime. Asla mutlu değilim ama o bu durumumuzdan çok mutlu.
Ayrılsam ona haksızlık etmiş olurmuyum? Ne de olsa 1 senedir konuşuyoruz
Güncellemeler
+1 yıl
Belirsizlik yoruyor beni, bunu ona defalarca söyledim ama utandığını iddia edip bir şey yapmıyor bu konuyla ilgili. Buna saygı duymamı istiyor ama kendisi benim her konuda abarttığımı düşünüyor ve dikkate almıyor
Bu yüzden birinden ayrılmak mantıklı mı?