Sizce ne yapmalıyım değişir mi değişmez mi?

2 yıllık sevgilim var başlarda çok kıskanç kısıtlayıcı değil zaman geçtikçe daha fazla kisitmaya başladı başta kız arkadasimla görüşmedim insanlarla konuşmadım sadece onunla konuştum görüştüm sonra kıyafete karisilmaya başladı hani kapaliyim açık bir şey giymiyorum dar paça giyiyorum mesela üstümü ortucek bir şey giyiyorum onu giyme dedi ardından bu sene üniversiteyi kazandım ders gruplarına giremezsin dedi hani yapmadığım bir şeyi yapmış gibi psikolojik baskı uyguladı sevgisinden hiç şüphem yok ama kafasında kuruyor senden değil cevrenden diye sorun çıkarıyor arkadaşımla oturuyorum her dk yazmamı istiyor hemen kalk yeter diyor en son yeter dediğim dönüm noktası oldu hatta hep uyarıyorum bak absrtiyorsun sonu hiç iyi olmuyacak diye son 1 Aydır da bak sen böyle devam ettikçe biz diye bir şey olmuyacak diye çok uyardım en son ayrılmamış sebep olan da her şey birikti ve ayakkabı alicaktim ve bana dediği tek başına bir erkek olan dükkandan bir şey alamazsın gidemezsin dedi giderim dedim sonrasinda bir kaç şey daha oldu ve bitirdim 2 gündür ağlıyor yemin ediyor duzelicem diyor bir daha karismiycam diyor ama bir insan 7 sinde neyse 70 inde o dur kadmfasindayim seni kaybetmemek için herseyine tamam derim yeter ki gitme felan dedi istemiyorum artık çok yoruldum sizce degisir mi değişse de 1 hafta 2 ay hadi 1 yıl sonra yine eskisine döner diyorum sizce?

Sizce ne yapmalıyım değişir mi değişmez mi?