Kocama ilgi görmediğimi söylüyorum o bana abartıyorsun diyor. Ben mi abartıyorum?

Sanırım bakış açısıyla alakalı ama ben artık yoruluyor gibiyim..

Ufak bir gerginlik yüzünden evde kriz yarattım ama asıl sorun o ufak şey değil...

Eşim her zaman ki gibi işten eve geleceğini düşünürken o meğerse başka yere gitmiş haber vermeden. Bende öylece onu bekliyorum..

O niyetli, ben değilim, onun için iftara bir sürü hazırlık yapıyorum. Sever diye hamur bile açıyorum, geldiğinde mutlu olsun diyorum. O eve geç geleceğini haber etmeyi bile tenezzül etmiyor. İftara 2 dakika kala eve geliyor. Oysaki 3 gündür pek görmüyoruz birbirimizi...

10 aylık evliyiz, ben 3 aylık hamileyim. Başından beri eşimden bana ufak bile olsa süpriz yaptığını görmedim. Elinde birgün olsun, çiçek alıp geldiğini görmedim (öyle bir şey yaptığında çok mutlu olacağımı söylediğim halde). Gittim nispet olsun diye, kendi kendime çiçek aldım eve koydum, yine banamısın demedi.

Evdeki temizlik, çamaşır, yemek bana ait. Çekip çevirme alışveriş hepsi bana ait. Bana yardım et dediğimde yardım eder ama o kadar söylenir ki, sinirden bırak git şurdan, bu şekilde yardım edeceksen etme derim. Ne var yani söylensem der devam eder.

Ben haftanın 5 günü, sabahın köründen akşama kadar çalışıyorum. Eve gelip yemek yapıyorum önüne koyuyorum kaldırıyorum ve ortalığı temizliyorum. Haftasonu 1 gün sabahtan akşama kadar okula gidiyorum geliyorum yemek yapıyorum vs. Pazar günü enerjim kalıyorsa birde baştan aşya temizlik yapıyorum. Sonra sil baştan.

O ne yapıyor? Sabah istediğinde uyanıyor. İşe gidiyor. Akşama kadar iş yerinde oturuyor arkadaşlarıyla. Akşam eve geliyor, yemeğini yiyor ve koltuğuna kuruluyor.

Ben çocuk çok istiyordum ama hayattaki tempomdan dolayı benim için erkendi. Ama eşim çok istiyordu, ve onun yaşı dolayısıyla tamam deyip erkenden çocuk yaptım. Bir gün olsun eve elinde çiçekle, ya da ufak bişeyle gelmedi mutlu etmek için.

Beni kırdığında, beni kırdın gönlümü al dediğimde bile, bir gün olsun gönlümü doğru düzgün almadı.

Yani benim yüzüm gülüyorsa iyiyiz. Benim yüzüm gülmüyorsa kötüyüz. Çünkü onun yüzü gülmezse ben güldürmek için elimden geleni yapıyorum...

Şimdi ben mi abartmış oluyorum?

Kocama ilgi görmediğimi söylüyorum o bana abartıyorsun diyor. Ben mi abartıyorum?